Inlägg

Inlägg som absoluteRango har skrivit i forumet
Av absoluteRango

http://www.inet.se/artikel/6308718/noctua-nh-u9b-se2 är ett väldigt bra val om du kan tänka dig lägga 39kr extra.

Av absoluteRango
Skrivet av Rexp:

Med din budget finns det inte så många alternativ. Ett riktigt vasst kort för ca. 1900 kr är Asus GTX 560 DirectCUII. Den överklockar väldigt bra och kylaren är en av de bästa. Om du vill ha lite mer prestanda finns Radeon 6950 för några hundralappar till. Denna verkar hyffsad: http://www.inet.se/artikel/5409151/gigabyte-radeon-hd6950-1gb...

Minns jag inte helt fel så presterar Radeon 6950 1GB lite sämre än GTX560ti som du även kan klocka upp ganska rejält.

@TS

Skulle nog rekommendera dig GTX560Ti med din budget, alternativt Radeon 6950 2GB. Om du kan tänja på din budget lite, med ett par hundralappar, så har du ett ganska fint GTX570.

Av absoluteRango

Välj konsol efter vilka spel du är intresserad av. Både Xbox 360 och PS3 har grymma spelserier. Xbox har t.ex Gears of War (personligen älskar jag dem spelen!) och PS3 har bland annat Metal Gear Solid och Killzone.

Av absoluteRango
Skrivet av AkUs:

Det paketet neot länkade är riktigt fint. Ett dunder paket. Men tycker du det är för dyrt finns det billigare alternativ.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=495976

Ger dick en sjukt bra boost redan här. Då kan du göra crysis och bad company på high.

Dock så är det där förra generationens I5'a.

Gigabyte GA-P67A-UD3, I5 2500K och G.Skill Ripjaw 8GB (2x4GB) skulle nog göra susen. Går dock löst på cirka 3500kr.

Av absoluteRango

Bidrar med ett eget förslag av komponenter. Jag vet inte riktigt vad som ska vara med i paketet (skärm, tangentbord osv) så jag postar bara en länk till datorn.

Motivering - är personligen väldigt förtjust i Gigabytes moderkort plus att det har svart PCB vilket är ruskigt läckert. Att toppa det så har jag lagt till Raven RV03 som, jag tycker, är snyggt som satan samt bequiets monster till kylare som även den är ruskigt snygg. Mycket ögongodis med andra ord! Satt och funderade på om man skulle peta ner två stycken 560TI eller ett 580 - och det blev ett 580 av den simpla anledningen att ett kort är alltid ett "säkrare" val. Ett starkt nätagg för eventuell SLI och överklockning i framtiden. Ligger även en 120gb SSD, en av de snabbare/snabbaste SSD på marknaden just nu, se bara till att uppdatera firmwire!

*edit

Glömde lägga till en DVD/Bluray spelare. Det går dock alltid att ordna vid sidan om så att säga.

Av absoluteRango
Skrivet av sorkan:

Jag valde 2x 6970

Oavsett om du hade valt 6970 eller GTX580 så hade det varit bra val då båda kort är väldigt, väldigt bra. Själv är jag oerhört nöjd över mitt 6950. Det har presterat över mina förväntningar och jag har planer att införskaffa ytterligare ett när Bulldozer har kommit och jag har ekonomi över!

Av absoluteRango
Skrivet av sorkan:

vilken tillverkare om jag väljer gtx 580 från inet? och vilket nätagg?

Har du planer på att köra SLI så är ett av referensmodell att rekommendera, men har du ett väl ventilerat chassi så spelar det ingen större roll. Twin Frozr-kylaren ska vara riktigt grym!

Ett 850w nätagg är väl minimalt för GTX580 SLI om du har planer på att överklocka lite också. Corsair AX 850W och OCZ ZX 850W är båda väldigt bra val, dock så kostar dem lite extra. Enligt mig så är det helt klart värt de där extra kronorna för att få guld cert. samt modulärt!

Av absoluteRango
Skrivet av sorkan:

Jaha, nu blev jag ännu mer osäker, 2x 6970 eller ett 580

Edit: 580 GTX hade ju bara 1,5gb minne och ~780MHz klockhastighet, ganska mycket mindre än 6970

Två stycken 6970 presterar bra mycket bättre än ett GTX580, dock så kommer två stycken 580 (om du får för dig att köpa ett till i framtiden) att prestera bättre än två stycken 6970 men kräver även en hel del extra av nätagget. Ett 750w nätagg kommer troligen inte räcka till att driva två stycken GTX580 om du tänkt dig överklocka. Däremot så räcker 750w gott och väl till två stycken 6970 och överklockning.

Om vi jämför singlekort mot singlekort så kommer ett GTX580 att prestera bättre än ett 6970, men kostar även en tusenlapp (+/-) mer.

Om du tänkt dig klocka processorn så skulle jag rekommendera dig att köra på 6970. Ditt nuvarande nätagg kommer kunna leverera tillräckligt med kräm till komponenterna.

Om du bestämt dig för GTX580 så rekommenderar jag dig att byta ut nätagget när du (om du) bestämmer dig för att du vill ha ett till GTX580 för extra prestanda.

Av absoluteRango
Skrivet av sorkan:

Grejen är väl denna dock, att köper jag ett 6990 nu, och ev ett till senare, så antar jag att jag måste köpa ett nytt nätagg också? För de 750w nätagget jag valde klarar väl inte att driva 2st 6990?

Du kan utan problem köra ett 6990 på ett 750w nätagg, däremot så räcker det inte för att driva två stycken. Tänk så här - ett 6990 drar ungefär lika mycket ström som två stycken 6950/6970. Två stycken 6990 skulle dra ungefär lika mycket som 3.5 (räkna 4 för enkelhetens skull) 6950/6970. Om du nu beställer ett 6990 och planerar att köra crossfire med ytterligare ett om ett år eller två så kommer du behöva ett mycket starkare nätagg, och när du väl känner att du är i behov av två 6990 så kommer troligen AMD ha släppt sin high-end 7000, kanske tom 8000, serie av grafikkort.

Tänk dock på att ett 6990 låter ganska mycket så det kanske inte är utav ett jättestort intresse för dig om du är ljudkänslig. Det genererar också en hel del värme så ett välkylt chassi är att rekommendera (nu vet jag inte riktigt vad du har beställt då jag inte läst igenom tråden till 100%).

Personligen skulle jag rekommendera dig att köra på två stycken "single GPU-kort" (så som GTX570, 580, Radeon 6950, 6970 osv) om du nu känner att du behöver oerhört stark grafikprestanda. Annars så står jag fast vid att du köper ett kort nu, då du inte behöver mer om du inte planerar att spela Metro 2033 på absolut maxgrafik över tre skärmar, och sedan köper ett till om ett halvår/ett år alternativt när du känner att du behöver den där extra prestandan.

Av absoluteRango
Skrivet av Royael:

Ser bra ut, men hade dock hållt mig till ett 6950 från komplett och sedan kompletterat efter behov med ett till. 6970 känns onödigt för 1000kr mer, när man utan problem kan låsa upp shadersen hos 6950.

Minns jag inte helt fel så har den nya bunten med 6950's inte bios switchen kvar, alternativt att de inte är upplåsbara därav varför jag valde 6970. Är dock 6950 fortfarande upplåsbar så är ju det ett klockrent val.

Av absoluteRango
Skrivet av Ozzix:

vad jag vet funkar det inte på det viset, utan det blir 2gb även om du tar två stk 2gb, kan dock ha fel.
IMO så köper du 2gb, dumsnålt å köra 1gb

Precis! I SLI/CrossfireX så adderas inte minnesmängden. Har du två stycken kort med 1GB minne vardera så kommer minnet inte att räknas som 2GB, utan fortfarande 1GB. Däremot får du ökad prestanda då korten kommer att jobba tillsammans.

*edit

Bidrar själv med en kundvagn från Inet.

Motivering - relativt bra skärm, ett bra grafikkort då du inte behöver mer om du inte ska köra eyefinity. Helt okej, och snygg, kylare. Då Raven RV03 har ett sidofönster så ser jag ingen anledning till att göra det hela lite snyggare. Är personligen väldigt förtjust i Gigabytes moderkort + att detta har svart PCB = grymt läckert. SSD'n kommer du troligen behöva uppdatera firmwiren i då Corsair och OCZ har haft problem med sina nyare SSD. 2500k räcker gott och väl för gaming. Ska du redigera bilder och film så är givetvis 2600k att rekommendera. Ett starkt (850w, gold cert.) nätagg ifall du får för dig att du är i behov av ett till grafikkort.

Av absoluteRango
Skrivet av Eltarion:

Inte lika tjock radiator tror jag. Men jag kan ha fel.

Helt rätt! Största skillnaden mellan H50 och H70 är tjockleken på radiatorn.

http://www.inet.se/artikel/5321604/cooler-master-hyper-212-pl... är en utmärkt kylare om du inte vill lägga ut allt för stora pengar på en sådan. Missminner jag mig inte så ska http://www.inet.se/artikel/5321853/zalman-cnps10x-performa vara ganska oslagbar till priset.

Av absoluteRango
Skrivet av davaa:

Tackar för videon!
Låter bra att materialet inte har blivit slitet.

Den påminner en del om Ikari, iallafall till formen, vad är speciellt med denna utom passformen?

Tycker även att jag kan slå till på ett nytt tangentbord då mitt nuvarande börjar bli lite gammalt. Någon som har tips på ett bra tangentbord för 500-800?

Ber även en moderator att ändra trådens namn till "Dags för ny mus och tangentbord! 1000-1400kr totalt!".

Har personligen inte testat Ikari så jag vet inte om det är någon större skillnad mellan mössen. Sidoknapparna på Naos 3200/5000 sitter väldigt bra till, dock tog det mig ett tag att vänja mig vid dem då jag alltid använt mig av Deathadder. Musen är också "lagom" tung och den flyter på bra över musmattan.

Kan även rekommendera dig Microsofts X4 tangentbord. Jag tror inte det finns ett enda tangentbord som slår det i den prisklassen. Tangenterna är sköna, lagom "hårda". Enda jag kan klaga på är mellanslag som kanske är en eller två centimeter för stor för min smak. Har inte testat macro-knapparna än då jag inte känner att jag är i behov av dem.

Av absoluteRango

Vad har du för kylare till din processor? AMDs stock kylare är helt värdelös. Den låter en himla massa och kyler ganska dåligt. Jag hade också värmeproblem (temperaturen kunde gå upp emot 65 grader beroende på vad jag gjorde vid datorn) innan jag bytte ut den mot min nuvarande H70.

Av absoluteRango

Jag måste rekommendera dig Mionix Naos 3200/5000. Var lite skeptisk när jag beställde en men vilken överraskning. Helt underbar! Den passar mina stora händer helt perfekt.

Av absoluteRango

Skulle personligen köpt ett Silverstone Raven-chassi (antingen rv02 eller rv03. Rv03 är nog lite snyggare enligt mig).

Av absoluteRango

AM3-processorer funkar på AM3+-moderkort, ja. Däremot funkar inte AM3+-processorer på ett AM3-moderkort.

Kort och gott - ja, det kommer funka.

Rätta mig om jag har fel.

Av absoluteRango

2 st. nätverksrelaterade problem

God kväll SweC.

Har två nätverksrelaterade problem som jag inte verkar kunna lösa.

Problem 1: När jag startar upp min dator så kan jag inte komma ut på nätet om jag inte inaktiverar samt aktiverar nätverkskortet. Detta har funkat utan problem både före och efter formatering. Jag har alla nödvändiga program och drivrutiner installerade. Allt är "up to date" osv också. Jag använder mig av det integrerade nätverket på mitt moderkort som är ett Gigabyte 890GPA-UD3H. (Övriga komponenter står i signatur om de nu har någon relevans till problemet) Använder mig även utav Windows 7 om det har någon betydelse. Någon som kanske har en idé eller två om vad som är fel?

Problem 2: I mitt hushåll så har vi tre stycken datorer - 2 laptops och sedan min speldator. Dator 1 är min speldator, dator 2 är den äldre laptopen och dator 3 är den nyare. Sedan vi fick in dator 3 i hushållet så har nätet bråkat en hel del. (Har en 8/1mb ADSL lina, Telia är leverantör) Är dator 1 igång så funkar nätet prima. Det går blixtsnabbt, ingen form av lagg när det spelas och sidorna laddas kanonfort. Är dator 1 och 2 igång så är det precis samma sak - nätet funkar prima. Kopplar däremot dator 3 upp sig på nätet samtidigt som dator 1 och/eller 2 så ballar nätet ur för dator 1 och/eller 2 men funkar däremot prima för dator 3. Det känns som att dator 3 blir prioriterad bandbredd över de andra datorerna.

* Dator 1 är som sagt en speldator. De program som används är onlinespel som använder sig utav en klient (så som World of Warcraft, Counter Strike etc), samt Skype/Xfire/MSN/Ventrilo.

* Dator 2 är mer utav en "slösurfsdator". De program som används här är Skype/MSN samt Firefox/annan webläsare. Använder sig av Windows XP, om det har någon betydelse.

* Dator 3 är används precis som dator 2, med undantaget att även Spotify (alternativt Voddler) körs på denna dator. Använder sig av Windows 7, om det har någon betydelse.

Vi använder oss av en Thomson Gateway TG787 som Telia ville att vi skulle byta mot vårat äldre ADSL modem. Vi har ingen router mellan gateway och dator. Kan även tillägga att laptopsen använder sig utav trådlöst nät och den stationära (dator 1) använder sig av sladd.

Att Voddler äter upp en hel del bandbredd är något som är väldigt förståeligt då man streamar film, men äter Spotify verkligen upp så mycket av bandbredden att det blir näst intill omöjligt att använda nätet "normalt", eller kan det vara något annat som ligger och bråkar?

Av absoluteRango

Finns på tok för många - men de spel som ligger mig väldigt varmt om hjärtat är Call of Duty 4:MW, Mass Effect 1 & 2, Gears of War samt Final Fantasy VII och VIII. Just nu så är nog Mass Effect 2 favoritspelet.

Av absoluteRango

Problem med drivrutiner? Har för mig att jag läst att folk haft problem med AMDs nya drivisar, framför allt användare med 6990.