Inlägg

Inlägg som absoluteRango har skrivit i forumet
Av absoluteRango
Skrivet av momotaro93:

tycker jag knappast jag gjort : P bara för att det inte ska va skit o gärna hyfsat nytt X) finns Gears of War till dator?

Första Gears of War finns till dator, ja. Testade även Deus Ex - Human Revolution för en stund sedan och det verkar väldigt lovande, dock ska det inte spelas med Xbox-kontroll! Du har ju även Mass Effects 1 & 2 samt Duke Nukem Forever för dem som gillar rå och sexistisk humor.

Av absoluteRango

Vilka kylare får plats i ett Lian Li PC-Q08B? Läste någonstans att det var folk som lyckats klämma in H50 i chassit. Vart går gränsen över hur stor kylaren får vara?

Av absoluteRango
Skrivet av effekthero:

men du klarar dej ju nu?
tror att man får plats med en fullstor dator, om man har plats till en m-itx är ju typ bara 60% storleksskillnad

Klart den får plats, men det känns väldigt opraktiskt med en stor burk när man bor så litet. Har alltid velat ha en liten burk. I och med att jag sällan blir nöjd känner jag även att det är dags att skaffa nytt.

Av absoluteRango
Skrivet av effekthero:

va spelar storleken för roll? du har ju en bra dator, du ska ju inte ta med dej den ändå.. ha kvar den du har och va nöjd
eller skänk till mej..

Storleken spelar faktiskt ganska stor roll när man bor trångt.

Skrivet av Pewtah:

Tror det inte är några problem för ett 6950 att snurra i ett mindre chassi. De är ju inte i närheten av värmen vi kände från gtx 480!

kanske att du bara skaffar ett mini-itx moderkort med amd3 (+) och kör ett silverstone sugo sg07?

Jag letade faktiskt efter ett AMD3+ i mini-ITX format men hittade inget. Sugo SG07 verkar vara ett stabilt, bra chassi men faller mig inte riktigt i smaken då det inte har tillräckligt många 3.5" platser.

Av absoluteRango
Skrivet av Koffe_93:

"* Fractal Design R3 Black Pearl | Gigabyte GA-890GPA-UD3H | AMD Phenom II x4 965BE 3.4Ghz @ 4.0Ghz | A-Data 4GB 1600Mhz | OCZ ModXtreme 700w | XFX Radeon HD6950 *"
Duger inte din nuvarande dator till det?

Min dator duger prestandamässigt men inte storleksmässigt. Vill ha något mindre. Dessutom vet jag inte hur smart det är att stoppa i ett HD6950 i ett så pass litet chassi.

Skrivet av jwlz:

Jag har bestämt mig för att nedgradera mig lite prestandamässigt men även storleksmässigt. Siktet är inställt på en Mini-ITX dator som är kapabel till spel, men avsedd för film/serie tittande samt musik.

Av absoluteRango

Ny "minidator" - Ingen fastställd budget

God kväll SweC!

Har precis börjat studera igen och då jag har 40 timmar(+) studieveckor känner jag att jag inte är i behov av något riktigt kraftmonster till dator. Jag har bestämt mig för att nedgradera mig lite prestandamässigt men även storleksmässigt. Siktet är inställt på en Mini-ITX dator som är kapabel till spel, men avsedd för film/serie tittande samt musik.

Spelen jag tänkt spela är mest någon form av sportspel (NHL, Fifa, Dirt3 etc) men även lite SC2, HoN/LoL samt BF3 när det kommer ut. Är inte i behov av att spela på högsta grafik dock kräver jag att det ska flyta på någorlunda. Det jag tittat på är detta, dock har jag lite svårt att bestämma mig för externt ljudkort eller grafikkort (ska jag behålla mitt HD6950?) samt vilken kylare (får H70 plats i chassit?) till datorn jag ska ha då jag vill ha en relativt tyst burk.

Har även min nuvarande dator (se signatur) som jag kan plocka delar från vid behov, men har planer på att eventuellt sälja den vid ett senare tillfälle.

Feedback tack!

Av absoluteRango

Mass Effect 1 & 2 har hållt mig framför datorn i över 30 timmar i sträck, sjukt goa spel och jag kan rekommendera dem. Singularity har en ok story dock är spelet alldeles för kort. Borderlands är schysst dock har jag inte spelat igenom det än då jag inte har haft tid. Mitt favoritspel är dock Gears of War. Storyn är underbar samtidigt som det är ganska intense och lite småläskigt i perioder.

Av absoluteRango

Mus: Mionix Naos 3200
Musmatta: Steelseries QcK+
Tangentbord: Microsoft Sidewinder X4
Headset: Steelseries Siberia V2

Enda jag skulle kunna tänka mig byta ut vore musen mot en Naos 5000, och givetvis en 120hz 27" skärm men antar att det inte räknas som spelutrustning

Av absoluteRango
Skrivet av jenli89:

Tack, var som jag trodde då. Lustigt, köpte Asus 23" 120hz som har maxupplösning 1920x1080, perfekt. Satsar på några fler fläktar när jag skaffar nästa kort.
En liten fråga, 6950 går ju att flasha till 6970 om jag förstått det hela rätt. Det jag undrar är om det är svårt och om det är värt besväret?

Första batchen av referenskort gick att flasha utan problem, jag har ett sådant själv. Minns jag inte helt fel tog de bort bios-switchen på de nyare korten. Det går att flasha de nyare korten också men det är lite mer riskabelt och troligen lite klurigare.

Av absoluteRango

Addons brukar vara det största problemet när det kommer till låg FPS/FPS drops. Använder du några? Isåfall stäng av/uppdatera dem och testa igen.

Av absoluteRango

Ålder: 21
Plattform: PC, PSX
Spel: MMO, RTS, FPS, 3rd person shooters, racing, RPG

Spelar just nu: WoW, CoD4, SC2, HoN
Favoritspel: Gears of War, Final Fantasy VII & VIII (stolt ägare till båda)

Av absoluteRango
Skrivet av jenli89:

Tack för det där med minnena, vilken total miss. Jag har förstått att CF ändå ger lite mer kräm och tror det kan vara värt att satsa på. Vad säger du förresten om det här med att stopppa i 2 st 6950 1gb kort vs 2 st 6950 2gb? Kommer som sagt inte inte köra multipla skärmar förutom 1 tv kanske. Hur mycker ger det extra minnet i spel egentligen?

Edit.
Hur får man reda på om korten har referenskylare?

Ska du inte köra med flertalet skärmar och/eller högre upplösning än 1920x1080/1200 så tycker jag att 1gb VRAM räcker. En "typisk" referenskylare ser ut som denna, namnet på denna kyllösning har för tillfället trillat bort. Jag vill minnas att det heter radialfläkt, dock så tror jag att minnet sviker. I vilket fall som helst - har du ett någorlunda välventilerat chassi så spelar det ingen större roll vilken kylare du har på ditt/dina kort.

Av absoluteRango
Skrivet av jenli89:

Halloj, Har kikat runt länge efter en ny burk och köpdags börjar närma sig. Vill därför att några som kan lite mer än mig kan svara på frågan om jag ska satsta på detta paket eller slopa CF och köra på ett bra grafikkort.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/761397/cf-rdy

Hade tänkt att köra 2 st 6950 i framtiden. Sj tycker jag att det verkar vara rätt stabilt. Fläktarna kommer användas för CM112+ i en pnp-lösning och den större för inblås.

Givetvis, ni får gärna komma med egna förslag, såklart inom samma budget, behöver heller inte vara CF/SLI rdy om det nu inte behövs.

Bör tilläggas att jag redan har 2 st mekaniska diskar, OS, ESD-band, cd/dvd-läsare samt en kortläsare. Så, det är bara en burk jag är ute efter, budget 10k - 10,5k.

Såg att du har ett kit med 3x2gb minnen i din kundvagn. 1155, 1156 samt am2/3 körs med dual channel vilket innebär att du bör köra med 2, alternativt 4, minnesmoduler. Byt ut dem mot http://www.inet.se/artikel/5315066/corsair-8gb-2x4096mb-cl8-1... alternativt http://www.inet.se/artikel/5308806/g-skill-8gb-2x4096mb-cl9-1....

edit - on topic, ska du köra på CF så är referenskylare att föredra då de blåser ut luften back på chassit. Ett grafikkort tillför mindre eventuellt strul än vad två gör, dock så är prestandan du får av två "medelklass" grafikkort nästan oslagbar när det kommer till pris/prestanda. Har du råd och inga planer på att uppgradera det kommande halvåret/året så tycker jag att du borde köra på 6950/6970 CF, alternativt GTX560ti/570 SLI.

Av absoluteRango
Skrivet av Sleg:

@Jwls

Prismässigt så ser det väldigt bra ut. Denna bör alltså klara BF3 o dyl?

Ja, den bör klara av BF3, D3, Dota2, WoW, vad du nu spelar. Kanske inte på absolut högsta grafiken med 8x MSAA osv, men definitivt med "lagom" mycket ögongodis.

Av absoluteRango

Mitt bidrag

Består av en i5 2500k, Radeon HD6950 1GB, 8GB ram. Gick 200kr~ över budget men du får både montering och operativsystem. Vill du gå ner i pris kan du alltid byta ut, alternativt, ta bort processorkylaren.

Av absoluteRango

Om det är möjligt - kolla om det finns möjlighet att lägga till en slant och få ett AM3+ kort.

Av absoluteRango
Skrivet av mnsn:

jag spelar i upplösningen 1920x1080
dem övriga komponenterna e:
moderkort: asus p8p67 pro
cpu: intel core i7 2600k @ 3,40 ghz
ram: corsair vengeance 16gb 1600mhz

antar att det e dem andra komponenterna som spelar roll?

Du kan nog förvänta dig åtminstone en 20% prestanda ökning, om inte mer, med ett GTX580. Frågan är dock om det är värt 4 lax.

Av absoluteRango

Stor och stor skillnad, det beror på vilken upplösning du spelar i samt vilka övriga komponenter du har. Googlade runt lite och ett GTX580 är cirka 50% bättre än ett GTX470 på 2560x1600, vilket borde ge en liten riktlinje över hur stor skillnad det är mellan korten.

Av absoluteRango
Skrivet av Hakkapetti:

Har pillat lite med inställningar och lite allt möjligt. Jag flashade/uppdaterade BIOS och då vart det bättre. Inte för att det blev mindre Vdroop men det vart stabilare av någon anledning.

Nu ligger Vcore på 1.4125 och klocken på 3.7Ghz, Idle: 35-40C Load: 53-55C. Så jag tänkte se hur högt jag kan gå till utan att det blir för hög temp på CPU'n eller att Vcore blir för högt.

Men först ska jag köra stresstest lite längre tid, har bara kört det i 2h än så länge men hoppas på att det är helt stabilt.
Tänkte också fråga vilken Vcore och temp man vågar köra 24/7 klock på? Är det typ 1.55V och 62C som är max gränser eller?
/Hakkapetti

Över 62/63 grader celsius bör du inte gå, hands down. Angående volten är jag inte allt för säker, men jag skulle inte våga mata den med mer än 1.5V. Angående ditt bluescreen problem så hade jag liknande och av någon anledning får jag det nästan enbart när jag matar minnena med för mycket V. Jag kan inte mata mina minnen med mycket mer än 1.55v utan att bluescreena, dock har jag inte riktigt lyckats lösa det än men det är inget som stör mig då jag inte klockar allt för hårt.

Av absoluteRango
Skrivet av jonte96:

Kan inte hitta det.

Skickades från m.sweclockers.com

Du kan ju alltid öppna upp burken och plocka ur batteriet som sitter på moderkortet, för att sedan stoppa tillbaka det någon minut senare, och starta upp datorn igen.