Inlägg

Inlägg som aliassund har skrivit i forumet
Av aliassund

Men hur

Helkul och lyckad idé. Men hur fixade du hålen så precist, dessutom i rostfritt!

Av aliassund
Skrivet av Nirr1:

Undra när de slutar med silikon och börjar med kvantum cpuer... i want it now!

Silikon, är Intel i implantatbranchen också?

Av aliassund
Skrivet av Lurcazzus:

Vad man hade skrattat om IBM eller AMD helt plötsligt lanserade något helt revolutionärt som sprang rundor runt Intel.

Dream on måste jag nog tyvärr säga. Den stora skillnanden verkar ligga i vilken processnod man har tillgång till snarare än hur smart man designar. Och AMD har ingen egen processutveckling så de ligger risigt till.

Av aliassund
Skrivet av Pepperflame:

Bidrog trigate-transistorerna till någon prestandaökning?
Jag tycker att prestandaökningen mellan Sandy och Ivy borde vart större ifall det var något grymt

Det är grymt. Men istället för använda ungefär samma kiselyta som tidigare generation valde Intel istället att trycka in ungefär samma prestanda fast på en mindre yta och ta lika mycket betalt. Detta är ett tydligt bevis på att Intel inte känner något hot från AMD. Vi är förlorarna, marginella förbättringar i prestanda o effekt.

Intel skulle förmodligen hävda att 22nm-faben var förfärligt dyr men då försvinner ju hela poängen med att fortsätta utveckla processteknologin.

Av aliassund

USB-ström säkert, men tror även att moderkortet behöver ha tillgång till ström för att stödja wake-on-lan mm. Dock gäller väl även EU-direktivet här att apparater i standby läge inet får dra mer än 1W.

Kan i sammanhanget nämna att man inte ska lita på billiga effektmätare. De funkar så länge man mäter på något som faktiskt drar effekt ("aktiv effekt"), typ en dator som är påslagen. Men många apparater har en hög "skenbar" effekt, speciellt i standby, pga tex en stor transformator. Det går ström men den är inte i fas med spänningen och effektuttaget är väldigt litet. Mätte först 6-7W på en dator men efter att ha köpt en effektmätare i 500kr-klassen sjönk effekten till runt 1W.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Skenbar_effekt#Effekt_i_v.C3.A4x...

Av aliassund

Någon som har bra tips på nätaggregat som är fläktlösa för den här typen av byggen, tänker mig upp till 200W. Seasonic har ju ett fläktlöst 400W aggregat och de med högre effetktal går fläkten bara vid högre belastning. Borde gå att bygga lika robusta grejer för lägre effekter tycker man.

Av aliassund

CPU

550kr + frakt bjudet.

Av aliassund

Japp, som redovisas ovan ska man aldrig koppla dioder direkt till spänningskällor. Skälet är att strömmen följer spänningen exponentiellt. En mycket liten ändring i spänning ger mycket stort utslag i ström. Eftersom en diod skiljer sig lite från ett annat exemplar kan man alidrg riktigt veta exakt viölken spänning som behövs. Dessutom är beteendet känsligt för temperatur. Motståndet kommer att reglera detta mycket effekttiv så länge spänningen över motståndet är åtminstone lika stor som över dioden. Du kan resonera dej fram till detta rent logiskt, tänk dej att dioden helt plötsligt drar mer ström, då kommer späningen över motståndet att öka->spänningen över dioden minskar->strömmen minskar o vice versa.

Av aliassund

Stressa

Du kan också stressa datorn på olika sätt. Med BF3 går väl allt på fullt. Men Du kan välja att bara låta CPUn (CPU Burn eller motsvarande ) jobba alternativt endast grafikkortet (Furmark). Resultatet kanske ger vägledning?

Av aliassund

Ingen expert men...

Jag skulle inte utesluta moderkortet så enkelt. Moderkortet får ström även när datorn är avstängd (för tex wakeonLAN, USB-laddning mm) och ett mindre tjutande ljud från nätaggregat kan uppstå när de levererar låg effekt (jämfört med vad de är dimensionerade för) även om det är störande. Jag skulle försöka få tag på ett låneaggregat av annan modell. Vad gäller moderkortet, om det nya kommer från samma tillverkningsbatch kan det mycket väl ha samma defekt.

Jag har läst om sällsynta fall med kompatibilitetsproblem mellan nätaggregat och moderkort, minns dock ej orsaken.

Av aliassund

Herregud

Skrivet av skog1s:

Eftersom ditt inlägg är klockrent och ärligt och så väldigt sant! Så tåls det att visas flera gånger!!!!!

Och jag håller med dig till100%

Ja men herregud allesammans, det finns ingen slutlig vinnare, det är ett ständigt race, de har tillgång till ungefär samma tekniska utveckling, alla IC-fabbar köper litografiutrustning från ett o samma företag. Vill man ha bästa pris/prestanda får man köpa lite sämre prylar, vill man ha det snabbaste idag, så slantar man såklart upp 8000kr. Så länge racet är så här jämnt är alla konsumenter vinnare. Inte då fullt så roligt med Intel vs AMD där Intel tyvärr ligger för långt före.

Av aliassund

Spelar mindre roll

Skrivet av Explorer45:

Mycket kraftfullare? Ser man på bara specen så är ju intels D2700 snabbare klock både på grafik och cpu.

Det är egentligen ointressant att jämföra klockor, det förutsätter att CPUerna presterar like mycket per klockcykel vilket aldrig är fallet.

Av aliassund

Jag har hört att de "lägger ner" användare också efter eget godtycke

Av aliassund

Svamp

Skrivet av KJAK:

Äger ett gammalt Solo och måste säga att jag tycker det är helt OK med utrymme bakom moderkortsplåten och hårddiskburen för kablar och liknande. Visst man får tänka lite när man drar kablarna, men annars är det väl ingen sport?

Nu till den stora frågan. Har de kvar den svampiga Power-knappen på det nya chassiet?

Ja det skulle inte förvåna mig, tyvärr. Det skulle nästan vara ett business case att sälja utbytesknappar till alla Solo-ägare

Av aliassund

B

Skrivet av Oldvikingschool:

För ett stilrent chassi med smarta funktioner finns juh FD Arc för en hundring billigare vilket känns mycket mer lönsamt för pengarna.

Likt R3 har FD Arc också sämre byggkvalité än Antec Solo.

Av aliassund

Kanske

Skrivet av Pixo:

Det här chassit hade passat bra i 500-600:- klassen för inte kan man ju med gott samvete rekommendera detta istället för tex R3 eller Arc.

Kanske det men det är samtidigt orättvist mot Antec eftersom deras byggkvalité är ett par snäpp över R3. Det ska dock medges att R3 är bra mycket smartare smartare. En hybrid hade varit optimal.

Av aliassund

Fult

Skrivet av Soulnut:

Jag tycker absolut Symbian ska få vara kvar! Skulle kunna bli ett bra operativsystem för alla billiga telefoner så att varje tillverkare inte behöver köra sitt egna strunt när de inte väljer android eller wp7.

Symbian Belle finns som inofficiell beta om någon är sugen på den stora förändringen av Symbian som förmodligen kommer att ske tidigt 2012.

http://mynokiablog.com/wp-content/uploads/2011/08/BELLE-LEAKE...

Ok, om de fixar det urfula 90-talstypsnittet bara.

Av aliassund

Typsnitt

Skrivet av Pöjk:

Ja så är det när någon testat nån produkt för 10 år sen och tror att det fortfarande är samma produkt.

Fast Nokia envisas med att använda samma 90-tals typsnitt format för den tidens lågupplösta skärmar med icke-kvadratiska pixlar. Det är något med det estetiska som Nokia fortfarande inte har fattat. Att det ska vara så svårt, idag när så mycket är yta och animerade effekter.

Av aliassund

Sverige

Skrivet av Olle P:

För närvarande säljs kylaren bara i set med chassi och fläktlöst nätaggregat (400W).
Man kan köpa setet från Storbritannien till det facila priset av €468,50 (inklusive moms).

/Olle

Eller från Indomo i Sverige:

http://www.indomo.se/13338-Nofen-Set-A40-passiv-kylning

Av aliassund

Ha ha

TXV2 blev kortlivad, väsnades mer än TX, Corsair har tydligen insett sitt misstag. Jag köpte TXV2 o blevt grymt besviken.