Inlägg

Inlägg som aliassund har skrivit i forumet
Av aliassund
Skrivet av sgtspiff:

Grymt bra sockelplacering. Kraftfullt och trevligt.
Stoppa i ett Node 304 med 3770K tornkylare. 2 SSD i RAID. Samt ett trevligt grafikkort så har du microlitet monster att lira med.

Reagerade också på sockelplaceringen. Har två mITX kort där alla vettiga kylare kortsluter grafikkortets baksida. Ser mycket välplanerat o stilrent ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av Nisse977:

Tycker skärmarna bara blivit sämre å sämre genom åren, kul att det börjar vända snart då!!

Började mitt PC-liv med en 19" crt skärm med 1600x1200 i upplösning.
Funkar kanon att jobba framför och att surfa på nätet gör man vertikalt mer än horisontalt om ni förstår hur jag menar. Man behöver oftast inte mer än 1300-1400 pixlar i sidled, medan det går åt en hel del mer på höjden om man vill slippa scrolla som en idiot på alla sidor.

Sen fick jag tag på en gammal 14" Dell laptop med uppösningen 1400x1050. Riktigt bra skärm för sin tid. Det är Pentium 3 processor i den, så den måste vara från 1999 eller nått sånt.

Sen kom jag över en 22" tft till den statonära datorn, gick då från min crt på 1600x1200 till 1680x1050. Ganska lika i bredd men sämre i höjd.

Köpte senare en ny 13,3 laptop som har 1366x768 alltså sämre på alla håll än min gamla med 1400x1050. Visst är den nya snabbare, men sämre betraktningsvinklar och skärpa....

Jag säger bara en sak. Jag vill ha en bra OLED-skärm i min 13,3" laptop på minst 1600x900 eller 1920x1080 eller varför inte 1920x1200 . Är så trött på att ha en jättebra laptop med skitkass skärm........ Att bara få in en IPS med samma upplösning hade varit ett jädra gott lyft. Ska lätt byta ut skärmen om det skulle vara möjligt inom en snar framtid.
Sjukt att man sitter med en ny dator som har sämre skärm än den 13 år gamla Dell-laptopen........??

Jag hade också en Dell mes hög upplösning för kanske 10 år sedan. Vad jag minns är att den var mycket dyr, typ 35-40ksek. Så när man jämför med billiga laptops idag får man tänka på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av Spennis:

Allt högre än 1366x768 på 13 tum är idioti om inte skalningen (dvs. förstoringen av ikoner, rutor och text) fungerar bra, vilket den inte gör i Windows 7. Om man ska titta film/bilder är högre upplösning OK, om man ska spela spel är det värdelöst eftersom grafikkortet i bärbara inte ens klarar 1366x768 i moderna spel och om man ska läsa/skriva (arbeta) så är det helt värdelöst eftersom texten blir mikroskopisk.

Alla ni som förespråkar högre upplösning, hur resonerar ni?

Det är såklart en hönan o ägget problematik. Hårdvaruutvecklingen kan ju inte stå o vänta på att MS ska få tummarna loss. Dessutom så får GPU strategin ändras när pixeltätheten ökar. Mer kraft åt att skyffla pixlar, mindre kraft att kompensera för effekter som är kopplade till låg upplösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av aekblom:

Haha men äru dum eller? :'D

En bärbar är 100 gånger mer praktiskt, tungt arbete kör man på sina servrar och till dessa behövs ingen skärm win-win

Det beror väl på. Om man jobbar hela dagarna framför skärmen är en stor skärm o riktigt tangentbord överlägset vad gäller ergonomi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av dealerovski:

Ja det är ju helt rätt att en bildkälla inte automatiskt blir skarpare eller "bättre" när man visar den på en tätare pixeldensitet. Definitionen av skarphet är också ganska luddig och kan ju tolkas olika av två beskådare. Men om källan är native upplösning så ju bilden klart skarpare i den högre upplösningen.

Men utgångspunkten i detta resonemang bygger på att källan är definierad med pixlar, dessutom med låg pixeltäthet. Det gäller tex inte tecken som i grunden är beskrivna av vektorgrafik och kan renderas på vilken upplösning som helst. Fö är ju även 3D spel vektorbaserade.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av Wolham:

Western Digital? Nej tack, kastar hellre pengarna i sjön och slipper se mina filer försvinna när hårddisken spontant krashar vid säkerhetskopiering/en-två månaders normalanvändare. Jävla pisshårddiskar är det de gör.

Att det händer kan man läsa om de flesta diskar. Jag tror att många kraschar beror på klumpig hantering någonstans i distributionskeden. Med tanke på hur otroligt känsliga de är förpackas de väldigt dåligt. Har många WD diskar, bara en som kraschat och det berodde på att jag satt ner den lite väl hårt. Har dock börja köpa Seagate eftersom se är lite billigare. Framtiden får utvisa om det var rätt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av Alliaria:

"MSI Afterburner är gratis och fungerar med grafikkort oavsett tillverkare."

Någon som lyckats starta Afterburner automatiskt vid boot/login för icke-admin användare?

Jag har försökt allt möjligt i schemaläggaren utan att lyckas.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av JohnnyGreed:

Har nu kört W8 ett dygn och jag var extremt skeptisk. Men efter intensivt testande, samt att det faktiskt är rätt kul att det händer nåt nytt, så kan jag knappast påstå att jag saknar startmenyn. Trodde att det skulle bli enorma problem utan denna. Jag kommer definitivt fortsätta utan startmeny.

Jag har precis byggt två datorer till mina döttrar med W8. Är det bara jag som haft ett h-lvete att konfigurera alla genvägar till program osv?

Tex, ponera att jag går in i "alla appar" och markerar alla de program/appar som jag vill fästa på Start, tror ni det går? Nej, man kan bara fästa på start med en app åt gången. Dessutom är Fäst på Start knappen längst ner i vänstra hörnet.

Dessutom, när man installerar program hamnar ibland allt möjligt jux i Start, då får man ta bort alla dessa genvägar, en åt gången!

Av aliassund
Skrivet av RHWarrior:

Vad är den stora fördelen med Win8 kontra Win7 t.ex.?

Ponera att jag i regel sitter och brötar/jobbar i samma spel/program en halvtimme eller mer... vad är den stora selling pointen med ett nytt UI?

Jag menar inte "det är annorlunda", eller "tryck si för att göra så", utan det riktiga mervärdet.

Ja, det är nog inte så mycket. Jag upptäckte dock att Modern UI ger datorn en ny funktion. Det blir som en screen saver där man kan läsa vad som är på gång från lite längre avstånd, typ när man går förbi datorn. Men när man jobbar o spelar så borde det kvitta ju.

Jag tror att Microsoft brännt det mesta krutet på Windows RT o Phone. Desktop-systemet fick liksom bara följa med för att ge påklistrat intryck av att systemen konvergerar. Jag tycker att Modern UI skulle kunna fungera ganska bra om det hade varit mer genomtänkt. Jag upplever det som inkonsekvent och bökigt att använda när man konfigurerar det men när väl allt är på plats så är det inga problem.

Av aliassund
Skrivet av mikeg:

Känt problem - se på Asus forum sidor så förklaras just vad det beror på.

Ok, tack, borde letat mer noggrant.

Av aliassund

Inloggad, alltid inloggad

Många ägare till ASUS routrar i denna tråd, tänkte då att ni kanske ville kolla in följande lilla tokighet.

http://www.sweclockers.com/forum/14-internet-uppkoppling-och-...

Av aliassund
Skrivet av Juggernawt:

Har samma router själv så jag provade det du nämner. Stänger man ner browsern i mellan så får man logga in på nytt. Tror det är webbläsaren som sparar inloggningen och inte routern som är boven i dramat. Går säkert att ställa in i läsaren någonstans. Men man kan ju tycka att routern borde göra en ny förfrågan eller nått om man loggat ut. Skumt.

Tack för att Du kollade också. Faktum är att routern hamnar i något mellanläge. För man kan rota runt i inställningar ett tag för att helt plötsligt bli utslängd. Men man är tillbaka igen efter att man skrivit in 192.168.1.1, utan inloggning. Säkert så som Du säger, att webläsaren upprätthåller sessionen på ett sätt som ASUS nog inte tänkt på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av SirMacke:

Har du stängt ned webbläsaren mellan?

Nix, ska testa det när jag kommer hem men tycker inte att det ska behövas. Det är ju routern som ska terminera en inloggad session, inte klientbrowsern.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund

ASUS RT-N66U säkerhetsproblem

Köpte nyligen denna router och upptäckte av en slump följande:

Jag loggar på in routern från valfri dator eller smartphone, fixar lite med inställningar och klickar därefter på logout. Jag får en fråga om jag vill logga ut och svarar ja. Det följs av sida där det står att jag är utloggad. Problemet är att när jag på nytt matar in 192.168.1.1 i browsern hamnar jag direkt i inställningar UTAN inloggning. Kör senaste firmware .260.

Har jag missat något?

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av Jesperu97:

Skönt med mer företag på marknaden! Mer konkurrans betyder lägre priser!

I ärlighetens namn är marginalerna på den här marknaden redan små. Kan dock tycka att tillgängligheten är en viktig fördel och här har netonnets butiker en chans.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av Lindgren92:

Skulle nog kunna betala max 500kr för att få iOS Appstore istället för Google Play. Men valet mellan dem två hade varit mycket svårare då faktiskt.

Ok, det är betydligt mindre än den premie som Apple faktiskt tar ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av Lindgren92:

Även om jag älskar det Android står för så kan jag inte motivera en Nexus 7 framför en iPad mini. Jag har känt på båda och iPad mini är i sin egen klass när det gäller känsla och själva bygget. Även om jag själv har en Samsung S3, så måste jag ändå säga att jag tycker iOS, Appstore, har allmänt bättre och definitivt mer kvalitets appar.

Det är intrycket jag har fått efter ha använt min brors iPad ganska mycket samt själv ägt en billigare Android platta under lång tid.

Ok, ett bra exempel på varför Apple säljer. Du ser ett mervärde vad gäller deras lösningar som inte handlar om rena prestanda utan om aspekter som är svårare att sätta ett pris på. Men jag ställer frågan ändå, vilken premie på priset skulle Du vara beredd att betala för en iPad före en Androidplatta om hårdvaran var identisk?

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av Nyhet:

Formfaktorn Pico ITX i kombination med en fyrkärnig processor är huvudingredienserna i nya VIA Artigo A1250, som sägs vara kraftfullast i klassen.

Läs artikeln

Men 35w, skojar ni, det är ju vad ett i3 system kan dra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av aliassund
Skrivet av R00t:

systemet är buggigt.. jag kunde inte installera adobe reader

Hmm, det kunde jag. Var det version 11 eller äldre?

Av aliassund
Skrivet av ggustavsson:

Det har inte support att spela DVD film, är väl en sak som plockats bort, spelar ju mindre roll dock då sånt löses enkelt ändå med tredjeparts program eller codec vid behov

Det fanns inte i W7 Home Premium heller väl. Men hade man en OEM licens för PowerDVD som man fick när man köpte DVD-läsaren så var det ju inga problem.