Inlägg

Inlägg som aliassund har skrivit i forumet
Av aliassund

Annonsen är avslutad

Av aliassund

Tänkte själv släng iväg ett mail till PS med hänvisning till detta. Har handlat hos PS en hel del och detta är inte ok. Om flertalet i denna tråd gör samma sak kanske det har effekt framgent.

Av aliassund
Skrivet av PointMan:

Jag har ett Gigabyte GT 1030 som du kan köpa för 500 kr. Finns i Eslöv.

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1030D5-2GL

Kartong m.m. finns kvar. Köptes nytt för någon år sedan och har suttit i en Dell SFF maskin.

Skickar PM

Av aliassund

köpes: Nvidia GT 1030 lågprofilkort

Leter efter ett Nvidia GT 1030 lågprofilkort i bra skick med HDMI utgång som stöder 4K. Gärna passivt kylt men inte nödvändigt. Max pris 500kr inkl frakt (beroende på modell och skick).

Läs hela annonsen här

Av aliassund
Skrivet av Dem8n:

Ledsen men jag måste göra dig besviken, du får inget sådant från mig, det är ju företagshemligheter du pratar om att sprida här på forumet.
Du får fortsätta tro vad du vill.

Ha en fortsatt trevlig helg. 😊

Då är det befogat att undra över syftet med ditt ursprungliga inlägg. Jag tror inget, i brist på relevant fakta vet jag därmed inget i frågan.

Av aliassund
Skrivet av Dem8n:

Inte vinstmarginal, marginal.
Sista raden 10% säger ju ingenting, de kan ha investerat i annat.

Vad tänkte du med referenser, att jag ska presentera budgeten för tillverkarna?

Ja, det vore trevligt och lämpligt, att Du har insyn i vad det kostar att tillverka en SSD och vad forskningen kostar tyder på att Du sitter på sådan information. Intressant då att veta var Du fått den ifrån så vi slipper misstänka att Du bara hittar på.

Av aliassund
Skrivet av Dem8n:

Försöka går ju alltid, men folk håller i slantarna hårdare idag och det kommer de få märka av, snart dalar priserna igen ska ni se så ha is i magen om ni tänkt köpa.
En 8TB kostar inte mycket att tillverka, men den ska igenom grossist och handlarna därav blir det stora höjningar mot slutkund.

En disk som kostar 5000kr i butik har grossisten köpt in för 1250kr från tillverkaren, och kostnaden för tillverkning och forskning ligger på dryga 250-300kr per disk.
En del butiker är både grossist och ÅF och tjänar på så sätt grova pengar på er.

Butikerna har sämst marginaler i hela kedjan för de ska ha butik och en massa personal samt lager och agera bank åt tillverkarna, 50% marginal blir några få procent på sista raden.

Har Du referenser på dessa data? Samsung har i sin helhet en vinstmarginal på runt 10%. Att de just för ssd har en vinstmarginal på 80% låter rätt otroligt.

Av aliassund

Annonsen är avslutad

Av aliassund

Såld

Av aliassund
Skrivet av AlexCooper:

Hej.

Försöker skaffa mig en överblick över dessa kontroller. Det står ESWAP PRO i annonstiteln, men youtube-länken är till Eswap X Pro, med X i namnet. Vilken är det du har - har du någon länk till den?

Hur är kompatibiliteten mot PC?
(och om du råkar veta, mot Linux specifikt )

Finns kvitto?

När är den köpt?

Avseende skicket, är det något som inte fungerar som det ska, kanske i udda situationer eller nått?

Mvh
AC

Ok, syftet vara egentligen bara att referera till video som testar själva ratten, enheten är ESWAP PRO. Kvitto finns inte, jag köpte den själv på Tradera från någon som uppenbart inte använt den så mycket, om än alls. Inga konstigheter överhuvudtaget, men har bara använt den till Forza Horizon 4 på Windows. Skicket nära nog nyskick. Jag har fö en annan intressent som bara ska bekräfta affären, om det mot förmodan inte blir av så hör jag av mig.

Av aliassund

Thrustmaster eswap pro controller med ratt

Thrustmaster eswap pro controller i fint skick för PC och PS4. Ratt-tillsats ingår vilket fungerar bra i bilspel om man inte har plats för en stor ratt. Det är lätt att växla mellan olika tillsatser då dessa hålls på plats med magneter.

Kan skickas, köparen betalar frakten.

eswap Forza Horizon steering wheel module

This Controller has a WHEEL? | Thrustmaster eSWAP X PRO Forza Edition Review

Läs hela annonsen här

Av aliassund

Är det bara jag som undrar lite kring artikelbilden med gamingtomten, den ser rätt oproportionell ut, är det DALL.E som var i farten?

Av aliassund
Skrivet av Sarato:

Tycker det låter som en konstig sak att ha. Borde inte det höja tillverkningskostnaden för dem och till vilken nytta? Så många är det väl inte som överklockar som gör det värt det priset?

Med tanke på att det då säljs moderkort som möjliggör överklockning och som marknadsförs för det så är det orimligt att säga att det inte skulle gå på garantin.

Det är som att de skulle sälja en bil med marknadsföring att den är lätt att trimma för att sedan ta bort garantin när du använder de features som den marknadsfört med.

Det påverkar inte tillverkningskostnaden överhuvudtaget. Det sitter förmodligen 1000-tals e-fuses i en CPU med lite olika syften, de tar ingen väsentlig chipyta i anspråk. Att detektera och minnas att CPU varit överklockad kan vara en bra återkoppling till AMD hur stark korrelationen är mellan överklockning och trasiga CPUer.

Av aliassund

Tveksam till att återgå till Premium, YTs godtyckliga demonitization och nedsläckningar av fullt legala bidrag och kanaler är inget jag vill vara med att stödja.

Av aliassund

Är streamingtrött, sade upp Netflix efter att varit många års trogen kund.

Av aliassund

Det är säkert så att dessa tekniker är bra i många sammanhang. Men min erfarenhet är att det fungerar mycket dåligt i VR och simulatorer med hög detaljrikedom (tex MS flight simulator) och lågt grafiskt tempo, det blir rätt mycket artefakter.

Av aliassund
Skrivet av Blue_Moon_:

Vilka minnen (64gb totalt), rekommenderar ni till en 7800x3d, och varför? Kan man säga något generellt om CL och frekvenser? Tack på förhand

<Uppladdad bildlänk>

Blev det något av detta datorbygge? Nyfiken då jag behöver 64GB men det måste fungera med 6000MHz, och eftersom AMD är lite kinkiga med detta vill jag vara säker på att det fungerar innan köp.

Av aliassund

Annonsen är avslutad

Av aliassund
Skrivet av dahliin86:

3 000 kr +frakt

skickar pm

Av aliassund

Annonsen är avslutad