Inlägg

Inlägg som vinylens har skrivit i forumet
Av vinylens

Hemma
som sist när frågan ställdes för det är där jag är.

Av vinylens
Skrivet av Vickevire88:

Jag sover med som du i mitten.
Inga problem med min säng från Kungsängen.
Innan jag köpte denna har jag provat några olika modeller från Ikea.
Aldrig varit några problem med att få ny säng. Eller till slut alla pengarna tillbaka.

Din säng från Kungsängen är en kontinentalsäng och då får du inte det problemet har du 2 sängar med en tunn bäddmadrass då får man problemet.

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av mecc:

Jo man får såklart jämföra och tänka till, men t.ex. Tönnebro https://chargefinder.com/se/ladda-elbil-stratjara-tonnebro-uf... där det kostar 5,25 utan rabatt är en väldigt bra deal.

Tyvärr ser man inte i Chargefinder om appen har minutpris vilken den verkar ha på visa ställen man laddar om man läser vad folk skrivit om appen, men vist är det bra när det funkar men en app på många ställen.
Nu använder jag typ bara Ok/Q8 och Tesla appen själv och dom har täckt 100% av dom laddare jag använde förra året.

Av vinylens
Skrivet av mecc:

Helt okej erbjudande via Blocket hos Elton, få 30% rabatt i 3 månader.

https://www.blocket.se/tjanster/elton

Såg att många klagat på att det kommer på massa extra avgifter med den appen som minutavgift på visa laddare och ett påslag om 2.5 Skr på visa laddstationer så skulle nog kolla innan jag använder den appen

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av Antagligen:

Betala precis 22 kr för en gurka…

Bild kommer sen..

Antar att det inte kommer någon bild då gurkan antagligen redan är uppäten.

Av vinylens

Ni som har Tesla Model 3 har ni dessa problem i kylan?
https://www.youtube.com/watch?v=WSq0u5_0mhM

Av vinylens
Skrivet av ztenlund:

Nej, inte "en massa". Det är en airbag (per sida) som rör påkörning från sidan eller att vira bilen runt ett träd, där konstruktionen ändrades (och visade sig skydda främst huvudet sämre). I Sverige är det inte en jättevanlig olyckstyp om man inte kör som en idiot då vi inte har lika mycket vägar med hög hastighet och fyrvägskorsningar (jämför USA där de i princip inte vet vad en cirkulationsplats är). Vårt största problem statisiskt, även om det förstås förekommer en massa andra olika olyckor, är alltjämt frontalkrockar på ej mötesseparerade vägar i högre fart*. Konstigt nog verkar man inte bry sig om problemet med aptunga lastbilar som gör skrot av allt i sin väg, utan ökar istället vikten på dem... Låt vara att vissa olyckor som involverar sådana troligen är folk som tröttnat på att leva.

*Ta t ex delar av E20 som är högtrafikerad och fortfarande inte är ombyggd. Det är undermåligt. Man slår sig gärna på bröstet om hur fantastiskt det är med hastighetssänkningar, men sanningen är att de två största bidragande anledningarna till färre döda är bättre/säkrare bilar, oavsett storlek och i det här fallet till och med noll stjärnor enligt nyare test (småbilar från 80-90-tal skulle ha typ minus 10-20 stjärnor...) och att man har mötesseparerat många högtrafikerade rena dödsfällor. Dock finns det en del av de senare kvar och de borde åtgärdas senast i förrgår.

Nu har jag blivit påkörd från sidan i en rondel av en som körde rakt ut så jag vill nog ha en bil med sidokrockskuddar.

Av vinylens
Skrivet av ztenlund:

Läs och begrunda (ref), eftersom vad jag skriver tydligen inte går in:

"Matthew Avery, Euro NCAP board member and chief research and strategy officer at Thatcham, told Autocar: “Every few years, Euro NCAP raises the bar by introducing new tests which either exploit new technologies or lift the hurdle to make manufacturers do better. If everyone is five-star, we need to lift the barrier."

As a result of these alterations, he explained: “When we first tested the Zoe, it did reasonably well and had all the elements you needed back then to get a reasonable score. But if you've still got the same design 10 years later, you aren't going to score as well.”

He said that the inclusion of the previous Zoe's side-mounted airbag might have pushed the current model's rating up to one star, but “it certainly wouldn’t be any better”, as “we would expect to see the general poor performance and red areas on the dummy”. He also clarified that the previous model's five-star verdict wouldn't necessarily still apply, given changes to the testing process."

Det skedde en ganska stor kravökning även i det fysiska testet 2020, dvs relativt kort före "nya" Zoe testades. Man ha alltså ökat kraven som helhet på ett sätt som gör att en bil rasar ned till noll eller en stjärna, allt annat lika. Det är något som troligen även i hög grad riskerar att drabba andra bilar i liknande klass, om man hade testat dem igen. Därmed är det i sammanhanget, begagnad bil i för elbilar inte särskilt hög prisklass, direkt missvisande att varna just för Zoe bara för att den råkar vara testad senare. För all del, välj något annat om en ny bil ska beställas, men det blir ju helt skevt att applicera den logiken när det inte är det som är alternativet. Sedan kan man förstås spekulera i att en lite större bil som i3 (iofs mest annan form) eller Leaf (faktiskt måttmässigt längre) kanske skulle klara sig lite bättre i den fysiska delen även i den nyare testversionen, men det blir en spekulation till motsatsen har bevisats, vilket sannolikt inte lär hända.

Här måste man förstå att EuroNCAP:s funktion är att driva på säkerheten i nya bilar, varför testerna på det här sättet inte är jämförbara och kraven successivt skruvas upp och inte är jämförbara annat än inom relativt korta intervall. Den vanliga Up hade fem stjärnor 2011 och tre 2019. Att den fått mer än noll eller en 2021 givet hur det gick för Zoe får nog ses som osannolikt. Var är varningarna för den? Det är det som jag tycker blir helt skevt när diskussionen gäller olika någorlunda "billiga" begagnade alternativ. Ska man beställa en ny bil är det förstås inte orimligt att undvika Zoe eftersom alternativen ser annorlunda ut då. Begagnat kan man förstås prioritera att få en lite större bil och hoppas att det ger något, men då får man ju göra det generellt och inte vifta vilt med armarna över en viss modell som råkar vara testad efter hårdare krav. Och vill man ha en Zoe, men absolut inte den nyare airbagvarianten, så är det ju fritt att välja den gamla versionen. I och med att Renault slutade med batterihyra så är det ju sannolikt den, som sagt, om man tittar på de som har hyrt batteri även om det även finns äldre som har friköpt dito.

Zoe tog dom väl bort massa sidokrockkuddar i dom nya modellerna eller minns jag fel?
Så det är inte samma säkerhet i dom nya som det var i dom gamla.

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av Fahla:

Att man kan bli så glad över lite Micro-mat🙂
Har hostat lungorna ur mig i snart en veckas tid,och på så sätt blivit "portad" från alla sammankomster inom släkt och vänner så här lagomt till Jul🫤<Uppladdad bildlänk>

Hoppas det var gott och krya på dig.

Av vinylens
Av vinylens

Verkar vara bra Kvalitet på teslas värsting bilar.
https://www.youtube.com/watch?v=mg06vzVxKRw

Av vinylens
Skrivet av gibbon_:

Ursäkta men var annars sätter man russina? Menar du att man kletat ner dem när man blandat degen? Också vilket typ av monster petar bort russin från lussekatten!?

Dom flesta fyller degarna med russin idag så du kan få 1-20 russin i en lussekatt typ.
Dom som inte tycker om torkade vindruvor utan vill äta druvorna som dom är original tar bort russinen.

Av vinylens
Skrivet av gibbon_:

äntligen någon som förstår vart russin ska vara i en lussekatt så man kan plocka bort dom om man inte vill ha dom.

Av vinylens
Skrivet av Asus_84:

Håller inte med att Ionity låser upp effekt till en stolpe. Däremot så är hårdvaran inte delad mellan uttagen som hos Tesla.
Som standard bygger Ionity med en nätanslutning för 200 kW per uttag men om effekten är tillgänglig så klarar hårdvaran 350 kW oberoende av varandra.
Exemplet med 5 vilar som trycker och 5 som inte gör gäller även på Ionity.

All hårdvara sitter i stolpen på Ionity på tesla och Kempower har man hårdvaran på ett annat ställ och kan därför balansera effekten mellan alla stolpar på Ionity så är all effekt bunden till den stolpen den kan inte skicka över effekten till någon annan stolpe

Av vinylens

Var inte många av spelen jag hade spelat

Av vinylens
Skrivet av Asus_84:

Att inga bilar kan ladda 400 kW har väll inget att göra med att jag tror att dom valt att skriva 8x400 i stället för 8x200 alt 8x350 vilket jag menar skulle vara mer rätt.
Sen måste jag medge att om laddarna har 600 A kablar (boost) så det tekniskt är möjligt att få ut 400 kW ur ett uttag så är det helt ok.

samma sak med teslas laddare om dom fyller alla platser och alla vill ha full effekt får dom inte det.
för att ta Mantorps där dom har 40 laddare så skulle det gå åt 10Mw för att lyckas få full effekt från alla.
tror dom har runt 2Mw så ca 50Kw per bil då

Bäst vi länkar en Video till Peter Esse med som förklarar det enkelt.
https://www.youtube.com/watch?v=cTcEqAOYt6U

Av vinylens
Skrivet av Asus_84:

8 laddpunkter 400 kW. Hur ska man egentligen tolka det? För mig låter det som 8 bilar kan ladda 400 kW samtidigt. Men i själva verket delar två uttag på 400 kW. Men även om du laddar själv på dessa kan du inte få 400 kW.
Förstår tanken. Stora nummer säljer.

I övrigt är det bara bra med fler laddare.

Finns inga bilar som klarar 400kw idag vad jag vet och dom som klarar högt kanske har det i 10-15min sedan går ladd hastigheten ner. men skulle du ha ett 200kwh batteri och du skulle kunna ladda i 400kw hela tiden så skulle batteriet vara fullt efter 30min men så funkar det inte.
Vet inte hur stora batteri bussar och lastbilar har.