Inlägg

Inlägg som Sirme har skrivit i forumet
Av Sirme


klar vad köpsugen man blev! tror ni ett gtx 980 skulle fungera med mitt Cooler Master V550S, plus gold?? Iof klarar det en överklockas 3570k och ett 280x så det borde ju gå:p

Av Sirme

Ser rätt trevligt ut :), blir det tillräcklig förbättring än mitt 280x och överklockar bra så kanske det blir ett köp, det enda jag känner som tar emot är att man inte vet när denna generationens "titan" eller "780" dyker upp, om de dyker upp. de kanske väntar på 20/16 noderna för storebror gm200 eller tills amds konkurrent lanseras, Iof klarar jag mig nog på 280x tills GTA V kommer till pc, har kört det på xbox 360. Men tror spelet kan ha grymt med potential på grund av mods och förhoppningsvis bra mycket bättre grafik.
Där misstänker jag dock att mitt 280x som ligger väntandes på nya delar inte kommer orka med, får se hur amds 390x blir, Så om vi har tur blir det en bra grafikkorts höst och vår

Av Sirme

Tråkigt, hoppas de lägger till bra modverktyg eller fler fordon som bonus men det tvivlar jag på:p men bra nyheter för en annan då man hinner spara ihop till en ny dator, undra bara hur Vram krävande spelet kommer bli:),

Av Sirme

***bort/moderator*** angående om det nu skulle vara en vattenkylare, så tror jag knappast AMD väljer det för att de "måste", jag kan tänka mig att de gör att en bredare krets av folk som köper deras produkter ska kunna krama ur extra prestandan, och visst strömsnålare kort är väll trevligt:) men i all ärlighet så är det knappast ett problem när man bor i sverige eller om man har pengarna att slänga ut på ett sånt kort:), personligen är det alltid trevligt att rummet blir lite varmare på vintern^^

Av Sirme
Skrivet av Kärlekstrollet:

Stör mig grovt på att publiken buade när 260 och 280 nämndes innan 290t.

Folk är giriga, vad ska man säga, tyvär är det så:/

Av Sirme

Skulle inte varit tråkigt att sitta i publiken och få ett 290

Av Sirme

Jag tror att alla freakar ur för att de inte kan se helhetsbilden, jag or inte säker på att jag ser den heller men som vissa reagerar skulle man kunna tro att de visste bättre själva,

enligt mig ser det ut som att radeon inte bara ska vara för grafikkorten längre utan istället för radeon = grafikkort ,
radeon = spelprestanda/generell prestanda så när folk ser r7 intern minne,grafikkort och ssd så vet de att det är snabbare än r5 och långsammare än r9, och Radeon namnet har fortfarande ett egenvärde även om alla här älskar geforce;), Sen är inte AMD enbart ett grafik korts företag så jag förväntar mig nästan sånt här nu när CPU avdelningen inte går så bra, only a fool continues doing the same thing over and over and expecting new results. nvidia ger sina nya tekniker namn relaterade till geforce, men lustigt nog är det mesta dem gör helt förståeligt eller förlåtligt,
Nej men jag tror det det blir bra det här när AMD försöker ge konsumenten 3 siffror att hålla koll på istället för en massa olika namn, vad tror ni svensson kommer känna sig tryggast över när han läser innehålls förteckningen till sin nya dator?

Av Sirme

tack för intressant läsning!

Skrivet av phz:

Ska man vara mer exakt så kom första versionen av Internet Explorer (IE) för 19 år sedan, och började inte bli "poppis" förrän IE3 som kom 1996, som började nå över 20% av marknaden [1]. Det var IE4 under sena 1997 som på allvar plockade marknadsandelar [2] och för första gången började bli synonym med "internet", då det nästlades in djupt i det då marknadsledande operativsystemet, så jag skulle snarare säga att IE som universellt känt varumärke precis börjar nå myndig ålder .

Jag minns när jag installerade IE4 på Windows 95. "Starta om för att slutföra installationen", OK — hela operativsystemet förändrades. IE4 tog verkligen över allt. Desktopgränssnittet ändrades, det installerade "smarta" skrivbordsapplets ("Active Desktop"), den vanliga utforskaren var helt utbytt, till och med uppstartslogon var helt förändrad, etc. Snyggare, men samtidigt gick prestandan i Windows verkligen ner på knä. Dessutom gick det i praktiken mer eller mindre inte ens att nedgradera; på Windows 95 skulle det vara möjligt, men IE var så innästlat i både Microsoft Plus! och Office att systemet landade i ett väldigt märkligt stadium om man försökte [3]. I Windows 98 (och ME) var det överhuvudtaget inte möjligt på någon officiell väg [3].

IE har ett rätt universellt dåligt rykte i teknikkretsar, kanske främst från tiden med IE4–6, men även med vissa fortsatta inkompatibiliteter och säkerhetsluckor i senare versioner (ActiveX är fortfarande en av de säkerhetsmässigt mest huvudlösa teknologier som släppts i det vilda). Än idag så är IE-stöd ett av de större problemen vid utveckling av sidor, även om det mer och mer frekvent löses genom att helt enkelt säga "nä, du får banne mig uppgradera" till alla med IE ≤ 8, trots att IE8 har ~10% av den globala marknadsandelen. Det kan lätt inses att det är en betydande insats för utvecklare att garantera funktion på äldre IE-versioner när man hellre väljer att potentiellt skippa runt 10% av alla möjliga besökare.

Namnbyte tror jag är onödigt. Ser de bara till att undvika de inlåsningsmetoder som användes tidigare och håller kvalitén uppe så kommer IE fortsätta ha just det rykte det förtjänar, och det inarbetade namnet är något som troligen hjälper webbläsaren väldigt mycket redan idag. Att den här "kanske ska IE byta namn?"-nyheten fått spridning är säkerligen bara ett medvetet sätt att få igång diskussioner på teknologisidor för att belysa att IE (om man bortser från dess bagage) idag är en habil läsare. Mission accomplished.

Tack så mycket för att du gav ett intressant och läsvärt svar istället för att bara basha på min okunskap:), föddes 91 så när jag väl blivit gammal nog att använda och plocka med datorer så var det internet explorer som var det man använde, tills firefox och senare nämnda chrome kom.
Så subjektivt känns det som de 30 år jag nämnde det var dock en grov överdrift såklart, men tack för att du gav mig information istället för att bar hata på min okunskap:)

Av Sirme

å ena sidan, fast å andra sidan,

På det positiva så finns det nog nästan inte en människa som har använt en dator det senaste 30 åren som inte kan varumärket, å andra sidan stagnerade det och fick mycket skit när t, ex google kom och marknadsförde chrome som det snabbaste och bästa sen skivat bröd, eller Firefox som skulle vara så mycket säkrare, och där stod ie och fick ta så mycket skit, välförtjänt eller ej så har namnet internet explorer gjort sitt:), eftersom det är såpass gammalt så tror folk att det är förlegat, så låt IE vila och resa sig på nytt under annat namn och lite mer resurser;)

Av Sirme

se där de var ärliga om att mantle skulle bli öppet:) De lär få tyst på alla nej sägare:) tji fick ni^^

Av Sirme

OM din familj har råd att ge dig en bärbar dator, MAT varje dag och att ens ha BIL, Då har du fortfarande en bra mycket bättre standard än många andra "Fattiga",
Jag förstår att det kan vara jobbigt att se alla anda ha allt och själv känna att man inte har något är jobbigt, men kolla på vad du har istället t, ex bara 3 år kvar innan du är myndig=), Ju snabbare du lär dig att Nästan alltid kommer se grönare ut på andra sidan än ens egen desto snabbare kan man se hur grönt ens eget är.
i Ens egna uppväxt var det enda garanterade målet mat det man fick under skoldagen så jag kunde aldrig förstå alla som klagade på skolmaten, och hela och rena kläder växte inte direkt på träd, Men jag hade en jävla förmåga att skaffa vänner och mina föräldrar försökte ändå sitt bästa trots sina egna laster och demoner, Men du fyller strax 15 skaffa ett sommarjobb, jag började sommarjobba direkt efter jag kunde första gången kommunalt senare industrier, och sedan började jag hänga här vid 14 - 15 så jag kunde få ihop något på den tiden till mitt spel intresse på den tiden då man köpte best överclocknings prylar på sweclockers och inte vem som hade råd med dyraste;), nu är jag 23 och mitt liv är bra mycket bättre men jag kan ändå tacka min uppväxt för att jag vet hur man håller i pengar och uppskattar saker sen dess. Angående hur du tar illa upp när någon ifrågasätter din fattighet kom ihåg att fattighet är individuellt och när du gnäller om att inte ha råd till ett xbox one så kan du göra precis samma sak mot många andra.

P.s jag överlevde ganska bra genom att inse att jag ändå hade det bättre än 90% av alla andra på den här jorden, och det är bra mycket bättre att vara fattig i Sverige med skola och sjukvård än i usa t, ex.
P.P.s ber om ursäkt om detta ser ut som någon snyft historia jag ser det inte alls så försökte bara visa att metaforen gräset är grönare på andra sidan även kan vara bra mycket mer brunare,