Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Scepticer har skrivit i forumet
Av Scepticer

Intressant att se en liten peak på kort som är 3-5 år gamla. Mitt eget är 4,5 år.

Vad har hänt efter tro? Från mitt eget perspektiv så håller mitt 2070 Super fortfarande hyffsat för mina behov. Sedan har jag sedan dess förundrat stirrat på prisutvecklingen som hänt sedan jag köpte mitt pga pandemi, bitcoin-mining, AI-kort etc. Jag har de senaste decennierna bytt grafikkort ungefär vart tredje år men något gällande pris/prestanda/spelen behov har ändrats, jag tror inte bara att det är jag själv som blivit trött.

Av Scepticer

Undrar om det här verkligen kommer att flyga...

Av Scepticer

Jag har alltid tyckt att det är de som recenserar spel som ofta klankar ner på långa spel och har uppfattningen att kortare är bättre. Vilket känns givet eftersom de i sitt yrke måste plöja igenom många spel och om de är korta går det givetvis fortare...

"Svensson" i det här fallet vill nog många gånger däremot ha sitt långa "go-to-spel" som denne kan fortsätta spela så fort tid finnes och då har detta att se fram emot och vad som det kan förväntas mer av - snarare än spela många korta spel och därmed leva med pressen av att hitta nästa värdiga när det senaste tagit slut.

Av Scepticer

Jätteintressant och välskriven artikel!

Själv har jag också 'levt igenom' datorhistorien från c-64 och framåt, byggt alla mina PC:ar genom åren själv och även om jag känner väl igen dessa gamla grafikkort så kan jag ändå inte på rak arm svara på eller komma ihåg exakt vilka som en gång satt i mina datorer. Jag måste ha dåligt minne men likväl kul att bli påmind om historien!

Av Scepticer

Jag håller med, mer tur än vision för Nvidia när det gäller att deras grafikkretsar också passade bra för AI.

Av Scepticer

Imponerande genomgång och sammanställning av modeller och data!

Av Scepticer
Skrivet av Dumbullen:

Blir spännande att se vad en rebellisk chatAI som i realtid matas med mer och mer högerextrem data kommer att hitta på när den hallucinerar

Hahaha! Ja det här kommer nog inte sluta väl...

Av Scepticer

Han är nog på ett vis helt ärlig när han säger det här, blir nyfiken att veta lite mer exakt vad som ligger bakom dom tankarna. Kanske känner sig lite sliten? Tänker tillbaka på relationer han offrat? Lite ånger över tuffa beslut som blev tagna..?

Det jag sedan bara kan undra också är väl varför han isåfall inte nu skjuter ut sig och gör vad han vill om dagarna utan stannar kvar? Jag skulle tro att han lever ett fantastiskt liv nu som VD och "megastjärna" både internt på företaget och i tech-media.

Av Scepticer

Tack för tips Noelia & Sweclockers!

Av Scepticer
Skrivet av Nyhet:

"Första bilden på Playstation 5 Slim läcker"

Läs hela artikeln här

Läcker var väl verkligen att ta i och sticka ut hakan...

Av Scepticer

Så nu räcker det inte längre med att ha 25 tecken långa lösenord med specialtecken och två-faktor autentisering, man måste också tänka på att variera sättet man trycker ner varje tangent också...

Av Scepticer

Airpods:en (nu 3:rd gen icke-pro) har varit en revolution för mig för att jag slipper sladden.
Jag står, går, cyklar och springer med dom och kopplar dom till både telefon och garmin-klocka (som jag streamar spotify från så jag slipper ha mobilen med ut på löpturen). Så länge jag inte fysiskt råkar komma åt dom så sitter dom överraskande bra kvar i mina öron.

Av Scepticer
Skrivet av FX9:

Fyllde i fel då 55" inte kom efter 48" i listan...

Ja många 55-tums-ägare har nog klickat i 58-69 istället... Hade samma tanke.

Av Scepticer

Den där 'trailern' lämnade mig helt oimponerad både vad det gällde grafiken och spelet. Endera är UE5 en otroligt tungdriven grafikmotor eller så har de här utvecklarna totalt missat hur man använder den för att göra snygg grafik. Ser helt sterilt och dött ut.

Av Scepticer

Kul för Nokia, riktigt prestige-projekt!

Av Scepticer
Skrivet av Satariel:

Har både ett par AKG 702 och Beyerdynamic DT 990 Pro hörlurar men använder ändå ett par Koss Porta Pro lurar eftersom jag tycker ljudet är bäst i just de hörlurarna. Tycker att de bättre lurarna separerar ljudet för mycket och jag är helt enkelt van vid ett mer jämnmixat basigt ljud.

Kul att höra att du gillar Koss-lurarna bättre, så kan det vara ibland!

Av Scepticer

Legendariska Logitech Z-2300 still going strong här, parallellt med en Violectric hörlursförstärkare och ett par Beyerdynamic DT990 Pro lurar! Skulle vilja prova några andra hörlurar men är för snål för tillfället...

Av Scepticer

Nåt som utspelar sig i staden jag bor i vore coolt! Krigsspel eller något apokalyptiskt som hänt...

Av Scepticer

Jag gick från en DS212 (Marvell processor 256MB RAM) till en DS220+ (Intel Celeron dual core 2GB RAM). Kör båda fortfarande och som kuriosa så rullar DS212 på fint med 10 år gamla diskar i sig (inget viktigt på den och full back-up) men den var halvslö när jag köpte den och jätteslö nu efter alla uppdateringar genom åren som verkar ta mer och mer processorkraft. När jag köpte DS220+:en så velade jag också men kände jag ville ha en framtidssäker NAS eftersom min 212:a har tjänat mig så länge. Jag kan inte jämföra med de andra alternativen du har nu bara redogöra lite hur jag resonerade. DS220+ är rejält rapp i allt och på en annan nivå än vad DS212:an någonsin var, när jag säger snabb eller slö så jag tänker mest på gränssnittet och hur snabb den är att jobba med, mata data gör båda så de täcker mina behov som ensam användare.

Av Scepticer
Skrivet av Bengt-Arne:

Eller bara släppa mer och mer = dumpa marknaden.

Man bör nog veta vad "reality check" betyder innan man tar det i sin mun

Hej Bengt-Arne, först vill jag bara säga att jag inte uppskattar när du på ett besserwisser-sätt antyder att jag inte skulle förstå vad en reality check skulle kunna betyda. Trist att se.

Med det sagt, min kommentar med "reality check" syftade inte på det fundamentala med hur en marknadsekonomi fungerar med tillgång och efterfrågan. Istället hur att denna värld och dess konsumenter som potentiellt ska kunna köpa dessa grafikkort förmodligen inte kan eller kommer kunna göra det till de priser som de här företagen har vant sig vid och detta pga inflation, ökande energipriser, stigande räntor, krig/osäkerhet, etc. De kan sitta där och hålla på sina lager och förmodligen enorma marginaler men det kommer till en punkt när deras minskande försäljning kommer att påverka deras resultat tillräckligt mycket att de måste inse att enda sättet att fortsätta är att acceptera de lägre marginaler som de hade före kretsbrist och covid. Därav "reality check".