Under året har frekvensen av rykten kring nya versioner av Playstation 5 ökat ordentligt. Bland annat sägs det att Sony jobbar på en mer kraftfull Pro-version och en mer slimmad version. Nu har en bild dykt upp på internet som hävdas vara den sistnämnda.

F3Px_0KWAAE2JG2.jpg

Slim till vänster och gamla till höger.

Bilden ovan visar toppen av den kommande konsolen. Enligt sägen ska den vara ungefär 5 centimeter kortare än den rätt maffiga Playstation 5 som mäter 39 centimeter i längd. Formen verkar ha ändrats en aning med en mer konkav svart plast mellan de vita vingarna. Vingarna verkar för övrigt vara delade på mitten. Även Slim-versionen verkar alltså bli en rätt klumpigt designad konsol, precis som storasyskonet.

Utöver bilden har lite mer information om utsidan läckt som att enheten har dubbla USB Type-C-portar på framsidan, medan originalversionen hade endast en och en fullstor USB-port.

När Sony väljer att visa upp Playstation 5 Slim är för tillfället okänt. Företaget hade en ordentlig show i början av sommaren, men med Gamescom runt hörnet är det ypperligt tillfälle att visa upp lite ny hårdvara.

Är fyrkant eller udda form bäst?