Inlägg

Inlägg som MrAdde har skrivit i forumet
Av MrAdde

Kör ett Ghost S1 MK1 och skulle gärna köpa ett lite mer polerat chassi med stöd för 240 mm-radiator och minst 3-slot GPU från Loque nästa gång! Raw är inte alls i min smak. Har sneglat på Dan Cases C4 men blir att hålla ut tills Loques motsvarighet också är släppt!

Kul med svensk design och förhoppningsvis även lokal produktion i högkvalitativa material!

Av MrAdde

Annonsen är avslutad

Av MrAdde
Skrivet av Haziza:

Är ingen NPC så jag bojkottar inget!

Är det inte just det NPC:er gör, saknar förmåga att ta ställning?

Hur är det nere i Skaraborg egentligen, jag trodde arvet förpliktigade?

Av MrAdde
Skrivet av THB:

Lite väl dramatiskt och spel för att vinna godhetspoäng genom att avsluta samarbetet med Jimms när de inte gjort något fel.

Med en omsättning om 16,7 miljoner euro 2022 så är detta mer än 10 % av hela företagets omsättning. Jag finner det extremt osannolikt att man inte förstod direkt att det var något lurt. I bästa fall har man stoppat huvudet i sanden och räknat sedlarna, i värsta fall vet man precis vad man gjorde och räknade sedlarna ändå.

För att sanktionerna ska bita är det helt kritiskt att både de som exporterar och de som "tvättar" varorna får någon form av kännbar konsekvens. Annars är det lagar som inte verkställs och därmed blir menlösa. Undrar hur många människor som dött av dessa 3500 drönare och hur mycket skattepengar det kostar finnarna att kompensera Ukraina med motsvarande kapacitet? Du vet, mot grannen som antingen hotar sina grannländer med kärnvapen så fort de öppnar mun eller bedriver expansionskrig mot dem.

Av MrAdde
Skrivet av danielolo:

När kan du tänkas avrunda budgivningen MrAdde?

@danielolo har vunnit budgivningen. Vidare diskussioner sker i PM!

Tack till alla som deltagit!

Av MrAdde
Skrivet av danielolo:

När kan du tänkas avrunda budgivningen MrAdde?

Som det ser ut just nu kommer jag inte kunna skicka paketet förrän onsdag, så hoppas det inte är alltför brådskande för dig. Just nu har du ledande budet så moderkortet är ditt om ingen budar över innan dess.

Trevlig helg!

Av MrAdde
Skrivet av Furix:

Försöker nu byta till ryzen 5 7600, får en varning att "hastigheten på internminnet överstiger moderkortes standardhastighet", är detta något att bry sig om?
Tycker ni också att jag behöver en extern kylare för denna eller funkar den som ingår?
mvh

Nej moderkortet ska klara 6000 MHz, dock kommer du eller Inet behöva ställa in den hastigheten i BIOS. Du måste inte ha en tredjepartskylare, men den medföljande kommer låta som en dammsugare så det är att rekommendera.

Om du vill ha någon meningsfull ökning av processorprestanda skulle jag ta en 7800X3D.

Du har ställt lite frågor om prestandanivåerna, jag skulle rekommendera att du kollar på lite tester.
Prestandaindex grafikkort: https://www.sweclockers.com/artikel/18402-sweclockers-prestan...
CPU-tester: https://www.sweclockers.com/test/38255-amd-ryzen-7-5700x3d-br...

Av MrAdde
Skrivet av Jonas79:

Från början var det Q2 som var tanken men Dan Cases gjorde lite förändringar för att säkerställa att han kunde få ett enhetligt chassi i silver i aluminium och lite andra förändringar som försenat det lite.

Annars hade silver chassit blivit i 2 färger och stål istället men då sa forumet ifrån och då hittade han en lösning med Lian Li som fungerade med den nya Mesh designen.

Så inte sett någon bild ännu på den prototyp han skulle beställa när detta var klart och efter han testat denna och om han är nöjd ska han beställa tillverkning av chassit.

Där ser man, tack för uppdateringen! Mitt Ghost S1 får stå med öppen sidopanel tills detta dyker upp hehe.

Av MrAdde
Skrivet av danielolo:

Hej Adde! Är kortet inköpt på komplett?

Det stämmer!

Skrivet av GreenKeg:

1100kr + frakt

Noterat!

Av MrAdde

MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Säljer ett MSI MAG B650 Tomahawk moderkort som fungerar bra. Originalkartong och tillbehör finns kvar. Kvitto finns.

Inköpt 19/11-2023.

Kan hämtas eller fraktas från Norrköping (köparen betalar frakt)
Betalning via Swish

https://www.komplett.se/product/1220010/datorutrustning/dator...

Läs hela annonsen här

Av MrAdde
Skrivet av Jonas79:

Dan cases släppte en ny bild på chassit och blir helt i aluminium och anodized och mesh paneler. 2 Usb A , 1 Usb C och power knapp på front panel.

https://cdn.discordapp.com/attachments/947808574430642228/1207600802051661834/markup_1000034713.jpg?ex=65e03ce3&is=65cdc7e3&hm=7be6b36b5c6b4496b1fc7a5d643b8175fceb0a92901497714af63db9406b4898&

Jag är sugen på detta chassi, känns som att det borde komma lite nyheter när som helst? Var väl sent Q1 eller tidigt Q2 det skulle börja säljas?

Av MrAdde

För 20k får du ett 4080 Super och 32 GB RAM av lite snabbare snitt, eller ett RTX 4090. Sett till grafisk prestanda är det de vassaste alternativen som finns.

Men om du inte vill spendera hela budgeten kan du säkert få schysst fps för en lägre peng. Är du helt ointresserad av ray-tracing så är AMD definitivt väldigt prisvärda.

Av MrAdde
Skrivet av Varg:

Nu vaknade miljöpartiet också. Vi gör redan väldigt mycket för klimatet här i Sverige, men pekpinnarna riktas mot oss av någon anledning. Klart det är bra om vi försöker göra saker bättre. Jag har fortfarande svårt att se hur vi förändrar situationen i Kina genom att vi får betala massa miljöskatter.

Måste ju kunna rättfärdiga att frakta väldigt tunga stenar med min diesel-pickup Skämt åsido så är det ju del i en större plan, inför olika klimatåtgärder här, följ upp med motsvarande tullar på exempelvis kinesiska tillverkare så att de inte får en orättvis konkurrensfördel genom att köra brända jordens taktik i sina industrier.

Skrivet av Sukebe:

Skrev jag att varje individ eller land inte ska ansvara för sitt? Nej. Jag skrev att vad vi gör här i lilla Sverige kommer att hjälpa föga när Kina konstant bygger nya kolkraftverk (och årligen spyr ut över 11 miljarder ton koldioxid).

Vi i Sverige kan beskattas hur mycket som helst och det kan även införas hur mycket begränsningar som helst, vi kan t.o.m. bli helt koldioxidneutrala. Det enda detta gör är att bestraffa oss svenskar för utsläpp som fortsätter ske på en global nivå.

Se ovan. Dessutom kan vi föregå med gott exempel, och den teknologiska utvecklingen som krävs för en någorlunda cirkulär ekonomi med hög levnadsstandard lär inte vara en nackdel.

Av MrAdde
Skrivet av Sukebe:

Vad vi gör här i lilla Sverige hjälper föga när man i Kina bygger två nya kolkraftverk varje vecka.

Skrivet av Varg:

Det är intressant att all press ska läggas på oss svenskar som knappt påverkar klimatet. Vi ska betala skatter för att andra länder dumpar sopor i haven.

Det här vuxenvärldens motsvarighet till: "Mamma min kompis Bert behöver aldrig städa sitt rum själv, det är så orättvist att jag måste det!!! :("

Varje individ och land ska väl ta ansvar för sitt? Bara för att Kina gör något dåligt är det inget argument för att vi också ska det. Vidare anses vår ekonomi fortfarande ohållbar i längden, så utan att jämföra oss med andra kanske vi borde sikta på att åtgärda det?

Av MrAdde

Med de klockfrekvenserna bör energieffektiviteten vara helt otrolig. Det eller så är Samsungs 4 nm-process urusel.

Av MrAdde
Skrivet av Ryzer:

Presterar som ett 3080, 3år senare för en prislapp om 1000kr billigare.

Nej svårt att bli imponerad även om det är okej kort.

Jämför i dollar istället så blir jämförelsen mer rättvis. Kronans fall är inget grafikkortstillverkarna rår på.

Så från $699 till $499. Ingen världsomvälvande förbättring men iallafall lite mer prestanda för pengarna.

Av MrAdde

Annonsen är avslutad

Av MrAdde

Annonsen är avslutad

Av MrAdde
Skrivet av abki:

Just nu verkar GSM-bredbandet kosta 399/mån men ca 250/mån första 2 åren.
Så då skulle jag använda fiber i stället.

Jag är betydligt mer nöjd med det mobila bredbandet än fiber från Telenor. Billigare, högre hastighet, mobilt för resor, högre tillgänglighet och så slipper jag urusla Telenor. Fördröjningen är snäppet högre men fungerar utmärkt i Battlefield V som är spelet med högst krav på latens som jag lirar.

Spelar man CS professionellt kanske det inte är att föredra, dock.

Av MrAdde
Skrivet av emilgev:

Hejsan!

Säljer detta tangentbord som jag köpte på inet i början av 2020 (men verkar inte nu gå att få tag på med blåa brytare längre?) I alla fall, den är i princip nästan i oanvänt skick då den har suttit inkopplad i min dator bara kanske max fyra-fem timmar totalt. Detta eftersom jag endast prövat den ett par enstaka tillfällen men alltid plockat ned den igen då jag bara inte tolererar blå brytare. Köpte ett likadant samtidigt (men panda versionen) med röda brytare som jag föredrog och har använt istället. Blev inte att jag returnerade denna i tid pga samlarhjärna Sen har den bara stått nedpackad.

Tyvärr så blev det att jag inte bytte kabeln när jag switchade till mitt andra varmilo, så kabeln är något använd och har ett par mindre skavanker i form av små märken (se bild). Den är dock fullt fungerande! Skickar även med en helt ny vit usb kabel jag köpte (dock ej från varmilo) som passar till den, som bonus.

Blev erbjuden en bra bit över 500 för den för drygt nått år sen, men tänker att vi börjar där så ser vi väl vart det går!

Kan skickas med posten (köpare står för frakt) eller hämtas i Gävle! Betalning via Swish.

Allt gott!
/Emil

Läs hela annonsen här

Är det RGB i tangentbordet? Har du en länk till tillverkaren eller dylikt? Tjejen är ute efter ett vitt tangentbord men vill gärna ha RGB nämligen.