Inlägg

Inlägg som MrAdde har skrivit i forumet
Skrivet av JonasT:

Som @JackeShan skrev var det något som buggade ur med Steam Overlay, vilket gav kraftigt reducerade prestandaresultat. Här är den nya artikeln med uppdaterade resultat och nedan är diagrammet med körningarna från 4K UHD.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/19599?key=6b5b1c2202e78d979820904abd75297f

Nästan obehagligt väloptimerat spel.

7 nanometer känns hopplöst förlegat 2025, tråkigt att man väljer ideologi över utvecklingen av de bästa produkterna.

Skrivet av irenicus:

@MrAdde: Uppskattar omtanken. Har övervägt detta ett tag nu.

Haha, kör i vind!

Skrivet av Gustav-P:

Inte bara specifikt du @MrAdde, detta händer i andra tårdar också. Men om du hade läst så skriver TS uttryckligt att det är en födelsedagspresent till Augusti.
Vill egentligen inte "derail:a" tråden man detta är något som stör mig ibland att det kommer en kommentar som tillsynes bortser från TS utgångsläge eller börjar med "jag har inte läst hela tråden men...".

Det är andra som påpekat att det kommer nya saker senare i höst men det är ju ganska ovidkommande om det ska handlas inom 2-3 veckor.

Valet är väl då istället att inte köpa bästa möjliga komponent nu om man ändå kommer att handla en uppgradering som julklapp, eller så köper man bästa möjliga just nu men med "öppna ögon".

Jag har läst vad TS skrivit. Men jag hade som barn lätt tagit ett fint kuvert i födelsedagspresent där det står att en dator är på G inom 2-3 månader, med tanke på att denna dator kommer ha ca 50 % högre prestanda i spelet jag vill spela och kommer kunna driva det med ray tracing

Så med all respekt för TS ville jag poängtera hur stor skillnaden faktiskt kommer bli, så att man har det med sig.

Skrivet av elixyr:

Låter bra, vill du hämta datorn idag? Vill även dubbelkolla att du noterat att grafikkortet inte är något du ska räkna med

Jag skulle verkligen hålla ut till hösten, det kommer ett stort generationsskifte för grafikkorten och nya processorer. Skulle gissa att du kan få uppemot 50 % högre FPS för samma peng som idag.

Skrivet av andra94:

@MrAdde: Inte förbi örebro något? eller kanske är o käkar Glass i hjortkvarn?

Dessvärre inte, har faktiskt inte ens varit på plats där utan enbart ätit deras glass by proxy i Bråviken

Core i5 4670K, HD 7970 (halvtrasigt), 8 GB RAM

Hej!

Säljer en dator som har några år på nacken, inköpt hösten 2013. Vill inte skicka och säljer helst allt i ett paket, men kan sälja separata delar om intresset är gott.

Specifikationer:

Moderkort: ASUS Z87-PRO - ATX
CPU: Intel Core i5-4670K
Kylare: Cooler Master Hyper 212 Evo
RAM: Corsair Vengeance Low Profile 8GB (2x4GB) 1600MHz
PSU: Corsair RM650 80+ Gold
Chassi: Fractal Design Define R4
SSD: Samsung 840 EVO 250 GB
HDD: Seagate Barracuda 2 TB
DVD-läsare: Finns

GPU: Powercolor HD 7970

Just grafikkortet uppvisar en del problem, skärmen blir grå och vill inte komma igång med jämna mellanrum. Kör man med grafiken från moderkortet fungerar det dock finemang, har kört flera timmar AVX-instruktioner på CPU:n och den fungerar fläckfritt.

Grafikkortet får man alltså med på köpet, det är möjligt att en bakning eller dylikt skulle kunna åtgärda några problem.

Avhämtning är det som gäller om du inte lägger ett riktigt pangbud på delarna. Finns att hämta hos mig i Norrköping, betalning sker via Swish.

Läs hela annonsen här

Tror starkt på TSMC, de och ASML har båda gått som tåget efter övergången till 7 nm EUV. 5 nanometer verkar bli ytterligare en framgångssaga.

Jag tror att Amazons konkurrensfördelar inte kommer vara lika uppenbara i Sverige, vi har redan en relativt fungerande E-handel. Dock är marginalerna lite väl låga som SweClockers visat tidigare, tror de svenska handlarna skulle ha behövt parera detta innan för att inte riskera att bli utstötta av ett Amazon som potentiellt går med förlust här för att slå ut lokala konkurrenter.

Skrivet av Tempel:

På vilket sätt är Tesla nått som passar in på SweClockers? Får vi se nyheter om Dodge? BMW?

Dodge och BMW är inte alls lika orienterade mot teknikutveckling. Exempelvis designar de inte egna datorkretsar med legendariska arkitekter som Jim Keller (mannen bakom stora delar av Zen, bland annat), något Tesla gör.

Tidigare användes hårdvara från Nvidia men antagligen ville man ha mer specialiserad hårdvara och kunna styra roadmappen in-house, så det är inga skräpiga hitte-på-komponenter vi talar om utan avancerade kretsar som ska duga till helt självkörande bilar.

Skrivet av medbor:

Varför kommer det sig att vi fått så mycket aktienyheter på senaste tiden? Känns lite som fel forum tycker jag kanske?

Jag tycker det är intressant med lite nyheter om techbolagens utveckling på marknaden.

Skrivet av the squonk:

GA100 saknar gamingfunktionerna i kislet, men det ryktas om att det finns en GA101. GA100 med gamingfunktioner. Frågan är bara hur man skall sälja ett 4-500W grafikkort till gamers.

Tror det finns många som skulle uppskatta en ny klass av grafikkort som kräver kylarlösningar utan dess like Kan man koka kaffe på grafikkortet kanske?

För mig är det helt ofattbart att Intel inte nyttjar sin kunskap inom halvledartillverkning till att tillverka kretsar åt andra företag. Det skulle sprida kostnaderna för nyutveckling rejält och samtidigt ge företaget en edge utöver de egna processorerna. Jämfört med TSMC och Samsung är Intel definitivt konkurrenskraftiga, så det känns som en företagsekonomisk katastrof att bära hela fab-kostnaden (skithög, särskilt med R&D inräknat) på egna axlar.

Vet att man grenat ut någorlunda här på senare år men inte alls i den utsträckning som vore möjligt. Det är en enormt stor marknad som Intel bara förbiser mer eller mindre.

Snart kommer väl Apple vara en av världens ledande processortillverkare, så istället för att helt tappa intäkterna därifrån skulle man på detta vis potentiellt kunna få en bra bit av kakan.

Skrivet av Glossy White:

nej precis ville bara kolla först om jag hade ett case
men det är så att det står i specifikationen på butikens hemsida att maskinen tar tallrikar med max 26 cm i diameter men det gör den inte. jag har tallrikar som är strax under 26 cm och dom går inte in.

vid första kontakten med butikens kundservice så sa dom att jag kunde få 300 kr och behålla maskinen men att jag hade rätt att få pengarna tillbaka om jag ville. då jag, trots felaktig information om maskinen, ändå tycker att den är bra så erbjöd jag mig att få en ny maskin istället men i en annan färg då jag såg att den fanns i en färg som jag tyckte var snyggare men då så skrev dom det där med att det hade gått mer än 30 dagar och att dom inte längre kunde ersätta mig

Menar du att du vill ha samma modell men i en annan färg? Då faller ditt case lite skulle jag säga, eftersom varan uppenbarligen duger funktionsmässigt. Eller med "ny maskin", syftar du på en annan modell och annan färg?

Håller med om att de flesta spel är alldeles för utdragna och långrandiga, sällan samma spelmekanik håller i mer än 8-10 timmar. Mass Effect Andromeda kontra gamla Mass Effect är prima exempel på att kvalitet > kvantitet. Förstnämnda saknar helt det tempo som en bra handling kräver, och det blir smärtsamt uppenbart att man tryckt in enormt mycket utfyllnadsmaterial som för 90 % av spelarbasen enbart förtar upplevelsen.

Skrivet av Ase:

vad synd ! de borde skippat alla amerikanska kunder sålt till thaiwan & kina EU & resten av världen fattar inte hur usa kan gå in & styra produktion i ett annat land fascist metoder helt enkelt. det är väl sådant som kallas planekonomi & inte kapitalism där stat lägger sig i produktion bedrövligt.

Eftersom att amerikansk teknologi är helt nödvändig för att tillverka toppmoderna kiselkretsar så kan de styra och ställa en hel del. Man kan dock absolut kritisera agerandet, men att USA skulle vara något unikum stämmer inte. Kinesiska staten lägger sig i än mer, deras myndigheter ska helt ha fasat ut utländska datorkomponenter inom bara några år, och de tillämpar precis som alla större stater inflytande över såväl inhemska som utländska aktörer.

@Morrow90 hur mycket låter processorkylaren? Mitt grafikkort är knäpptyst men märker definitivt av att radiatorfläktarna varvar upp rejält ibland under spelande.