Inlägg

Inlägg som MrAdde har skrivit i forumet
Av MrAdde

Steelseries Arctis 7 2019 Edition

Säljer ett par trådlösa Steelseries Arctis 7 2019 Edition. Lurarna är i gott skick och inhandlades från Webhallen 2018-10-18, kvitto finns.

Utöver lurarna ingår även en trådlös dongel med förlängningssladd. Arctis 7 har även separata ljudkanaler för spel och chattljud, något som är väldigt smidigt. Vid behov kan en Micro-USB-kabel skickas med, om du mot förmodan inte redan sitter på en arsenal av sådana

Priset startar på 700 kr. Affär sker helst mellan fyra ögon men kan skicka om köparen står för frakten. Betalning via Swish.

Läs hela annonsen här

Av MrAdde

Taurus GM1-W – trådlös lättviktsmus

Säljer en Taurus GM1-W, inköpt 2020-10-23 på Inet. Fungerar utan problem. Ingår gör utbytbart skal om du inte vill ha honeycomb-mönstret. Vikten är på nätta 72 gram och batteritiden är specad till 55h. RGB-lamporna går att stänga av. Garantin gäller t.om oktober 2022.

Ytterligare tillbehör:

  • USB-A till USB-C-kontakt

  • Reservfötter

  • Adapter USB-A hona till USB-C hona

  • 2,4 GHz-dongel

Priset startar på 450 kr. Affär sker helst mellan fyra ögon men kan skicka om köparen står för frakten. Betalning via Swish.

Läs hela annonsen här

Av MrAdde
Skrivet av MarkSix:

Jag är tveksam till herr Musks satsningar. Kolonisera Mars och ett satellit nätverk med över 40.000 satelliter. Om inte annat så blir det en hel del rymdskrot.

Satelliterna brinner upp i atmosfären när det är dags för pension.

Menar du att vi aldrig ska lämna jorden? Vore kanske lite tråkigt om mänskligheten dör ut för att någon naturkatastrof inträffar här. Farligt vågspel med vad som kan vara det enda intelligenta livet i universum.

Av MrAdde

Ypperligt tillfälle för konkurrenter att plocka marknadsandelar alltså, om de lyckas skruva upp tillverkningen.

Av MrAdde

Inte mer än rätt att Google som påstår sig vara ett helgon som vill skydda hela världen mot elakingar (folk som inte håller med Google alltså, typ James Damore) på nätet, nu får leva upp till sina högtravande utspel i praktiken. Eftersom deras godhetssignalerande givetvis bara är symboliskt så förväntar jag mig dock starkt motstånd mot fackanslutningen.

Av MrAdde
Skrivet av johanandersson:

Klart man märker skillnad men inte så markant att det rättfärdigar priset. 120 Hz är imponerande, även om det klart belastar batteriet lite väl mycket. Skärmarna är inte som de var 2015, även billiga mobiler kan ha underbara skärmar när det kommer till färg.

Det "extra välputsade OS" är just det jag vill undvika, det är så mycket reklam och bloat i en "fin" Samsung att det knappt går att använda. Jag föredrar Android One, synd att det lagts ned.

Jag spelar inte på mobilen så det enda kravet jag ställer på systemkretsen är att mobilen aldrig någonsin ska hacka och inte stänga ned program på grund av minnesbrist. Den upplevelsen får jag från en Snapdragon 660. Bättre kamera med zoom hade varit trevligt, men jag tycker inte det är värt tre-fyra gånger priset.

Det är som att jämföra en 3080 med en 1060 för en person som aldrig spelar på sin dator. Den personen kommer aldrig märka någon fördel av ett bättre grafikkort. Senaste gången jag uppdaterade min dator var för att kunna köra VR-spel. Det var en mätbar tröskel som en uppgraderingen lät mig passera. Antagligen kommer jag inte uppgradera datorn till dess att det kommer ett spel som kräver mer än jag har just nu. Samma sak är inte riktigt fallet med mobiler, om man inte spelar på dem då. Det finns inget man enbart kan göra på de finare mobilerna, skillnaden blir kameror och allmänt flyt i hanteringen. Och på de två punkterna är det inte så stor skillnad mellan 12- och 3-tusen mobilerna längre.

Håller inte med, skärmarna är absolut dugliga men det är långt ifrån korrektheten och ljusstyrkan på flaggskeppen. Med extra välputsat OS menar jag givetvis inte reklam utan att man lagt mer tid på hårdvarunära optimeringar eftersom att utvecklingsteamet har större budget och företagets rykte som premiumaktör står på spel.

Inte ens Snapdragon 865 ger en helt följsam och hackfri upplevelse så S660 är en bra bit ifrån. Oneplus Nord med S765 gör en bra ansats men när den enskilda snabba kärnan inte räcker till märks det. På sikt kommer den inte hålla lika bra heller. Recensenter påpekar också detta. Men det beror också på vilka krav man har, en telefon med S660 kan givetvis vara en trevlig lur men det är skillnad mot S865.

Jag gillar trådlös laddning skarpt, något som tenderar att stryka på foten i billigare lurar. För mig är sweetspoten mellan pris och prestanda/egenskaper någonstans 6-8000 kr. Men delar helt bilden av att lurar för 2-3000 blivit imponerande bra, för några år sedan var det rena skitlurar och så är det absolut inte längre.

Men om du skulle lägga en iPhone 12 eller OnePlus 8 Pro bredvid en Motorola G8 och jämföra responstid i Chrome, starttider för appar och hur snabbt den klipper bilder så kommer det vara skillnad. För mig personligen som använder telefonen 3-4h per dag är det guld värt om varje klick sparar någon sekund, upplevelsen blir helt enkelt betydligt mer rapp

Av MrAdde

Märker man inte skillnad i upplevelse mellan ett flaggskepp med 120 Hz, skärm med bra färger, toppmodern systemkrets, extra välputsat OS, påkostad kamera med optisk zoom, UFS 3 och en budgettelefon för 2000 kronor – skulle jag starkt rekommendera Specsavers. Datorvärldens motsvarighet till att inte märka skillnad på ett trött GTX 1060 och RTX 3080 i bildfrekvens och grafisk presentation

Förövrigt vore det kul att se hur kakan med systemkretsar förändras om man tittar på intäkter i dollar eller resultat. Tror Qualcomm tar ledningen ganska omgående.

Av MrAdde
Skrivet av RcT:

Hej Adam, kan du tänka dig 6000 kronor?

Hallå!

Har fått riktigt bra bud på 8000 så 6000 känns tveksamt då tyvärr men tack för budet!

God fortsättning och gott nytt år

/Adam

Av MrAdde
Skrivet av Smorg:

Hej!
Är intresserad av att köpa handkontrollerna då mina förra pajade ett tag sedan. Går det bra att köpa bara dem?

mvh
//Smorg

Hej!

Tyvärr inte, vill sälja hela paketet.

/Adam

Av MrAdde

Komplett Valve Index VR Kit

Hej,

Säljer ett sparsamt använt Valve Index i mycket gott skick. Köptes från Steam 29 november 2019 så det är rätt nytt.

Det är samma paket som kallas "Valve Index VR Kit" på Steams hemsida, följande ingår:

  • Headset

  • Integrated Headphones

  • Headset Cable

  • Headset Connection Cable with DisplayPort 1.2 and USB 3.0 Connections

  • Headset Power Supply

  • Regionalized Headset Power Adapter(s)

  • Headset Cradle Adapter (for smaller heads)

  • Headset Face Gasket

  • 2 Controllers, Left and Right

  • 2 Controller Lanyards

  • 2 USB Controller Charging Cables

  • 2 SteamVR 2.0 Base Stations

  • 2 15 ft (4.5 m) Base Station Power Cables

  • 2 Base Station Stands with Mounting Hardware

  • Regionalized Base Station Power Adapter Plug(s)

  • Cleaning Cloth

Digitalt kvitto finns men misstänker att eventuella garantiärenden måste gå genom mig, är givetvis behjälplig om något skulle uppstå.

Tänker mig 7000 kronor för hela paketet, nypris är strax under 11 000 kronor. Betalning sker via swish, jag kan skicka headsetet i originalförpackningen om så önskad. Köparen står för frakten.

Läs hela annonsen här

Av MrAdde
Skrivet av Mindfighter:

Efter? Lär vara ett gäng chefer som står och skriker sig blåa just nu, Sonys beslutet måste ju vara PR-mässig katastrof för CDPR.

Cheferna har ansvaret för kvaliteten på den slutgiltiga produkten och när den får grönt ljus. Går inte att klandra utvecklarna för vad som uppenbarligen är extremt bristfällig styrning. Ledningen har sig själva att skylla och om de är förvånade över responsen av spelet kanske de inte bör jobba kvar på företaget, eftersom de uppenbarligen saknar förståelse för spelarbasen och har bristfällig insyn i spelutveckling.

Ingen raketforskning att folk skulle bli missnöjda av en suddig sörja som rullar på i 15 FPS. Att dra in julledigheten och ytterligare pressa de stackars utvecklarna som enligt utsago crunchat 6-dagarsveckor i några månader nu, lär enbart leda till dålig leverans och är ytterligare ett tecken på rutten styrning.

Av MrAdde

Står att mitt EVGA 3080 XC3 BLACK från Inet plockas nu Antar att det innebär att jag tilldelats ett som faktiskt är på lager. Har inte skickats än dock så är lite orolig att de ska hinna ta slut innan det skickas.

Av MrAdde
Skrivet av Dinoman:

Aj aj aj... RDNA2 stödjer ju det så detta borde väl kunna fixas med mjukvara?

Borde, men Sony använder inte RDNA2 fullt ut utan kör en skräddarsydd variant. Microsoft använder alla arkitekturens features dock.

Av MrAdde

Inget USB-C är solklar dealbreaker Köper inte överhuvudtaget elektronik som saknar det numera.

Av MrAdde
Skrivet av Xinpei:

1. Det är inte att censurera. Det är kräva mer ansvar av jättar inom social media och som du säger. Att ta bort redan olagligt innehåll.

2. Dessa jättar har tidigare varit helt ointresserade att ta ansvar vad som faktiskt publiceras på deras plattformar vilket inneburit att skit som antisemitism, rasism, extremism och rent förtal fått frodas utan någon som helst hejdande.

Det är censur, sedan kan man ju tycka att det är bra eller dålig sådan. Måhända, jag tänkte inte lägga mig i diskussionen direkt utan ville bara informera om att plattformsinnehavarna absolut kan tvingas ta bort innehåll. Via lagstiftning eller hot om sådan.

Av MrAdde
Skrivet av crew seven:

Vilka är det som bestämmer om vad som får visas? Youtube är ett vinstdrivande företag som själva bestämmer vad de vill visa.

Skrivet av Xinpei:

Kan du ge exempel?

Regeringen har absolut pratat med nätjättarna om att radera innehåll:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/justitieministern-vi-maste...
https://www.nyteknik.se/sakerhet/google-och-twitter-i-mote-me...

I dessa fall handlar det dock enligt utsago om att de ska ta bort material som redan är olagligt, att kalla det censur blir väl lite utav en semantisk fråga. Men klart är iallafall att politiker försöker ge sig i kast med vilken typ av material plattformsinnehavarna själva får publicera på sina egna plattformar, som var ursprungspåståendet.

Av MrAdde

Mottagit bud på 1500 kr.

Av MrAdde

Playstation 4 Slim + 2 kontroller samt spel

Säljer en PS4 Slim 500 GB som är inköpt 2017-03-06 på Mediamarkt. Kvitt och låda saknas i dagsläget, garantin har gått ut. Konsolen fungerar dock precis som den ska och har aldrig uppvisat några konstigheter.

Medföljer gör två kontroller, en svart och en vit. Den svarta är av senare snitt med Bluetooth till datorer.

Ett antal spel på skiva ingår också:

God of War
Spider-Man
Heavy Rain & Beyond Two Souls
Call of Duty: Infinite Warfare
Call of Duty: Black Ops 4
Uncharted 4: A Thiefs End
Deus Ex: Mankind Divided

Tänker mig att allt säljs som ett paket för enkelhetens skull, men är öppen för rimliga bud på enskilda spel

Läs hela annonsen här

Av MrAdde

Att Apple kan hamna på någon sorts prestandatron i det bärbara segmentet med egendesignade kretsar som troligen både kostar mindre och är energieffektivare än Intels diton kan bli ganska omvälvande. Om priset inte drar iväg fullständigt och det blir en meningsfull prestandaskillnad som dessutom breddas över tid lär man inte vilja ha en annan bärbar dator än Macbook inom några år.

Microsoft försöker väl dock parera med egna ARM-satsningar, väntar med spänning på att se var det hela landar

Av MrAdde
Skrivet av JonasT:

Som @JackeShan skrev var det något som buggade ur med Steam Overlay, vilket gav kraftigt reducerade prestandaresultat. Här är den nya artikeln med uppdaterade resultat och nedan är diagrammet med körningarna från 4K UHD.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/19599?key=6b5b1c2202e78d979820904abd75297f

Nästan obehagligt väloptimerat spel.