Inlägg

Inlägg som MrAdde har skrivit i forumet
Av MrAdde
Skrivet av ronz:

Hälften av kommentarerna ungefär när vi får nyheter om detta. Rätt imponerande med tanke på vilket forum i hänger i.

Sweclockarna börjar bli gamla surgubbar 😝

Kul att strålspårning och tillhörande tekniker börjar mogna. Sitter kvar på GTX 1080 Ti, men när strålspårning, 4K och 120 Hz börjar bli möjligt utan att sälja en njure är det dags för byte. Gissar på 3-4 år till.

Av MrAdde
Skrivet av pompado:

Jag erkänner att jag är snål och vill inte teckna abonnemang via mitt fiber hemma, för dyrt.
Och hitta Chilimobil med obegränsad surf för 245 kr per månad med betalningsår.
Både mobil abonnemang och fri surf.

Nu har jag upptäckt en begränsning, om man använder 20 GB så sänks internet till 1 Mbit.
Och man får ett sms om man vill ha ytterligare 5GB, gratis, genom att svara på sms:et.
Vilket jag gjort och fått ytterligare 5GB surf.

Det känns olustigt och konstigt, så jag skrev till Chilimobil och dom svara:

Hej Patrik,

Tack för ditt meddelande!

Det är en sk "fair usage policy" som alla operatörer jobbar med för att skydda mot fraud, dvs bedrägerier eller osunt användande,
och där det ingår 20 GB/dygn i det vanliga mobilabonnemanget och 50 GB/dygn i det mobila bredbandet.
När man kommit upp i det så får man ett sms och kan aktivera full fart igen genom att svara på sms:et.
Det är kostnadsfritt att aktivera surfen igen.

Det gäller alla hastigheter.

Min notering - tycker det känns olustigt, även om jag sällan använder 20GB per dygn.
Men nu har jag hämtat dotterns PS4 och ska köpa spel och tänker att jag kanske är tvungen att teckna ett abonnemang hos fiber operatörerna.
För tillfället har jag 10/10 mbit

Mvh

Jag kör detta: https://www.comviq.se/bredband

Blev så evinnerligt trött på Telenor som har monopol hemma hos mig, fick ovanstående för 299 kr i månaden.

Får ca 300 Mbit/s i hastighet ned och hittills har jag inte slagit i något tak, så det verkar vara obegränsat. Har dragit ned 200 GB på ett dygn utan konstigheter.

Dessutom smidigt då jag ska ut på landet eller som nu ska flytta, då jag bara tar med mig router + simkort

Av MrAdde
Skrivet av Iskra:

1000 % vinstmarginal skriker monopolsituation. Men jag tror nog att man ska ta de här siffrorna med en stor nypa salt, utvecklingskostnaden lär vara väldigt hög per såld enhet såhär i början.

Det är inte 1000 procent om man räknar in alla andra omkostnader utöver själva tillverkningen.

Vidare är det rimligt att anta att kunderna tjänar mer på kretsarna än de betalar, så vem det är man ska beskylla för att ta hutlösa priser går att fundera på.

Att de har orimliga grafikkortspriser för spelare vågar jag dock påstå, men det lär straffa sig i omsättningen för gaming-divisionen.

Av MrAdde

Paketet är sålt till @basmonstret och skickat, men låter annonsen ligga kvar tills paketet är mottaget och allt är ok

Av MrAdde
Skrivet av Ashley98:

Jag är förvirrad, igår sa du att det gick till 4,8 GHz, vilket är det?
Vilken typ av CPU Vcore behövde den för 4.8ghz eftersom jag kan vara intresserad för överklockningsändamål. Skärmdumpar skulle vara trevligt

Hej,

Vill minnas att jag körde 1,2 V för 4,6 GHz, medan jag fick gå hela vägen upp till 1,28 V för 4,8 GHz. Det är ändå ganska bra siffror tycker jag, men valde att köra 4,6 för hållbarhetens skull då 200 MHz inte gjorde så stor prestandaskillnad.

Dessvärre är processorn inte monterad längre då det är från tjejens dator och hon numera använder en 4790K. Har inga skärmdumpar men skulle den mot förmodan överklocka uselt på grund av slitage eller dylikt kan du få skicka tillbaka den och få pengarna tillbaka

Av MrAdde

i5-4670K

Sitter på en 4670K med bra överklockningspotential (4,6 GHz med låg spänning, knappt över stock). Säljer pga uppgradering.

Kan hämtas i Norrköping, annars får köparen stå för frakt.

Läs hela annonsen här

Av MrAdde

Annonsen är avslutad

Av MrAdde

i7-4790K

Är på jakt att uppgradera en gammal dator. Letar därför efter en 4790K. Kan också tänka mig att byta, sitter på en 4670K med bra överklockningspotential (4,8 GHz med låg spänning, knappt över stock) och pengar emellan.

Vid rimligt pris kan jag tänka mig en 4770K. Skambud undanbedes, tio år gamla processorer är inte värda sin vikt i guld och relativt moderna som Ryzen 5 3600 går för omkring 700 kr.

Läs hela annonsen här

Av MrAdde

i5-6600K, Asus Z170-AR, Hyper 212 Evo och 8 GB DDR4

Hej!

Till följd av uppgradering säljer jag lite gamla delar.

Det rör sig om moderkort, processor, kylare och primärminne.

  • Asus Z170-AR

  • Intel Core i5-6600K

  • Cooler Master Hyper 212 Evo

  • Corsair Vengeance LPZ 8GB (2x4GB) 3200Mhz DDR4

Säljer helst allt i ett paket men kan även sälja delar separat om priset är rätt. Kan hämtas i Norrköping eller så skickar jag mot att köparen betalar frakt.

Nämnvärt är att Displayport-porten på moderkortet inte mår jättebra, se bifogad bild. Höljet följer med ut om man kopplar ur något. I övrigt fungerar allt som det ska, och kör du separat grafikkort är detta inget problem. HDMI-porten fungerar som vanligt.

Kvitto finns men känns en gnutta överflödigt med så pass gamla grejer.

Läs hela annonsen här

Av MrAdde

Känns mer sannolikt att de släpper en Series S2 med samma prestanda som Series X, med vissa kostnadsbesparingar i form av skrotad skivläsare, mindre lagringsutrymme och en krympt systemkrets med enklare kylningslösning.

Sedan kommer en Series X2 i samma veva med utökad prestanda samt bibehållen skivläsare. Eftersom alla kör x86 behålls kompatibiliteten med de två äldre Series-konsolerna i närtid.

Men om Microsoft skippar generationer helt kan de kanske släppa Series S på sikt och göra stöd valfritt, alternativt att spelarna själva får välja om de vill spela i 20 fps med gammal hårdvara, precis som för datorspelare.

Av MrAdde

Hej,

Är denna fortfarande till salu @Hajper?

Av MrAdde

Tjo! Är intresserad av processorn om du kan tänka dig att sälja löst. Kan hämta

Av MrAdde
Skrivet av snajk:

Jo visst. Men utan så kan två spela samma spel på olika konsoler, kanske på PC också, så det är väl riktat till familjer med mer än två gamers som vill spela dessa spel samtidigt, och har mer än två konsoler. Det finns förstås sådana, men jag tror inte de är så många. Å andra sidan kan man ju dela på abbonemanget på flera personer i olika hushåll förstås.

Det kan man inte, möjligen offline. Du kan dock spela på PC och Xbox samtidigt.

Edit: Ser ut som att det kanske går genom att göra en annan Xbox till sin "hemma-Xbox" och sedan låta någon annan spela med sitt konto där. Är det så ni gör?

Av MrAdde
Skrivet av snajk:

Familjekontot har jag inte riktigt förstått tror jag. Jag har kört Gamepass i rätt många år nu, och jag loggas in default på min XB så hela familjen kan ju spela "mina spel" där oavsett om de är GP eller köpta spel. Min farsa fick ta över min gamla XBone och den är satt som min "hemmakonsol" så även där kan han ju spela mina spel, vad jag förstår (han använder inte den för spel utan för Netflix och liknande dock). Så jag vet inte varför jag skulle betala mer för familjeversionen, kanske om jag skulle dela med flera personer/konsoler än så, men som det är nu räcker det bra för mina behov.

Annars tycker jag Gamepass är grymt. Massor av bra välkända spel som jag inte behöver köpa men också massor av lite mindre spel eller spel från genrer jag normalt inte hade köpt ifrån. Prismodellen gör också att utvecklarna har mer incitament att faktiskt förbättra spelen, fixa buggar, lägga till funktionalitet och så, för de får ju mer betalt ju fler som spelar spelet även långt efter release.

Det är för att ni ska kunna spela samtidigt. Med detta abonnemang kan fem personer spela samtidigt via samma prenumeration.

Av MrAdde
Skrivet av TraXx:

Breaking news: Samhället är fyllt med parasiter som vill att allt här i livet ska vara gratis.

Övriga nyheter: Vatten är vått.

Haha snacka om nedvärderande tolkning av människors motivering till att inte ha 25 olika streamingtjänster – när de bara vill kolla på en film. Är du så här skön på fest också?

Av MrAdde
Skrivet av klotim:

Du inser att alla kriminella nätverk använder krypterade chattar va? Att ta bort den möjligheten från dom hade lamslagit dom.
Men fattar att vissa inte kan förstå problematiken när de inte bor nära problemen.

Du inser att kriminella nätverk nyttjar mötesfriheten för att organisera sig va? Att ta bort den möjligheten från alla svenskar hade lamslagit dom. Men fattar att vissa inte förstår att demokratin får stå tillbaka för att klotim ska invaggas i en falsk trygghet.

Jag jobbar som webbutvecklare och är väl bekant med problematiken. Detta kommer inte komma åt de kriminella på det sättet du tror, och priset mot vår frihet är alldeles för högt. Detta vore ett steg i helt fel riktning. Bort från europeiska värden, mot de auktoritära synsätt våra grannar i öst framhärdar.

Av MrAdde
Skrivet av klotim:

För en som bor i malmö så hade jag hoppats på att detta gick igenom. Trött på all knarkhandel och mord här.

Att ge bort människors rätt till privatliv och integritet kommer säkert lösa de problemen. Om du inte gillar att gangsters härjar så rekommenderar jag inte en polisstat, det är ju i princip definitionen av gangsterstyre En gangster med tusentals miljarder i budget, avancerade verktyg för massövervakning, ett politiskt intresse av att behålla greppet om makten samt tiotusentals tungt beväpnade medlemmar med rätt att bruka våld för de ändamål staten själv lagstiftar kring.

Av MrAdde

i7 4770K/4790K

Är på jakt att uppgradera en gammal dator. Letar därför efter en i7 4770K eller 4790K. Kan också tänka mig att byta, sitter på en 4670K med bra överklockningspotential (4,8 GHz med låg spänning, knappt över stock) och pengar emellan.

Kom gärna med bud.

Läs hela annonsen här

Av MrAdde

Annonsen är avslutad

Av MrAdde

Har inte fått någon återkoppling så varan finns fortfarande till försäljning!