Inlägg

Inlägg som snajk har skrivit i forumet
Av snajk
Skrivet av Chibariku:

Detta skulle kanske räcka för en liten fläkt https://www.youtube.com/watch?v=PNjc9tUs96Y

Jo, men det blir ju en del förluster i att gå från rörelseenergi till el och sen tillbaka igen. Bättre att använda den mekaniska energin direkt tror jag.

Av snajk

360-kontrollerna, de trådlösa, behöver en dongel, de kan inte kopplas med kabel vad jag förstår. XBone-kontrollerna krävde en annan dongel men gick att koppla med valfri micro-USB-kabel, sen när XBone S och X kom så uppdaterade de kontrollerna till att också kunna ansluta via BT (man kan se skillnaden på kontrollen om det runt XB-knappen är blanksvart eller samma färg som kontrollen, blanskvart så är det den gamla utan BT). För Series så uppdaterades de igen med en ny knapp för delning och lite annat utseende, men kopplingen och dongeln är samma.

Nackdelen med BT är väl att det är lite laggigare än med dongel, och att det är mer begränsat hur många man kan ansluta samtidigt. Vad jag förstår ska BT bara stöda en, även om en del påstår att det funkar med två, medan dongeln väl stöder typ åtta. Sen lär ljudet via hörlursutgången på kontrollen antingen inte funka alls med BT eller i alla fall inte ge så bra kvalitet.

Av snajk
Av snajk
Skrivet av RVX:

Hmmm, intressant.
Kommer du ihåg modellen, eller möjligtvis fabrikatet 🙂?

Nike Air. Men det var alltså inte någon feature utan de var trasiga. Jag menar bara att man säkert hade kunnat konstruera någon lösning som typ tryckte luft in i skon vid nedtramp, kanske någon blåsa som sen fylldes utifrån skon när man lyfte foten igen eller så.

Av snajk
Skrivet av pereli:

18 Gbps är ju per bit. Med 256-bitars minnesbuss blir det 4608 Gbps = 576 GB/s

GeForce 256 hade inte 256 bits minnesbuss, det var först några generationer senare med FX-korten det kom. 256 i namnet syftar på 4x64 bits pixelpipe, men mest i marknadsföringssyfte skulle jag säga. De hade ju Riva128 tidigare och ville väl visa på skillnaden.

Av snajk
Skrivet av RVX:

Då har du ju problemet med strömtillförsel till dojorna. Kan inte tänka mig att det finns nåt batteri i sneaker-storlek, eller mindre helst, som skulle orka med och driva ett par såna dojor i max 20-30min.
Edit. Inser så klart att du skojar

Man skulle ju kunna tänka sig någon lösning som pumpar ut luft vid varje nedtramp liksom. Jag har haft skor med någon form av luftkudde som blivit punkterade efter ett tag och börjat pysa vid varje steg och kraften räcker ju absolut till.

Av snajk

Enligt min erfarenhet så är cheferna generellt mycket sämre på engelska än typ några utvecklare i alla fall. Kan ha med åldern att göra dock.

Av snajk
Skrivet av Chippen2188:

Beredd att hålla med. Bilen skulle dessutom bli galet dyr med muvarande specs. Däremot gillar jag idéen med att en elbil byggs i Trollhättan. Sverige är ett billand och kan vi sälja både volvos, saabar (vad det nu ska heta) och batterier så tror jag det kommer vara väldigt positivt för landet

Ja jag är verkligen inte emot att det byggs bilar där eller så. Men Saab-vurmandet är inte till fördel tror jag, de hade absolut en del fina innovationer och så, men utanför Sverige hörde Saab till en väldigt smal nisch och det kommer inte att väcka så mycket nostalgi med exempelvis Saabs rätt pissiga design på stolarna eller instrumentbrädan, eller för den delen att ha strålkastare som försöker slå an nostalgikänslan bland Saab-fans.

Skrivet av Fetskaft:

Är inget fan av Saab och har inte sagt något om denna bil är något att ha eller inte. Ändå väldigt spännande om vi kan få mer biltillverkning i Sverige igen, och en elbil dessutom. Sedan kan jag inte tänka mig att de tar denna bil och sätter i produktion utan att göra några som helst ändringar. Den lär anpassas och ändras på massor av områden.

Nej jag menade inte att du var en fanboy, bara att allt som rör Saab verkar röra upp starka känslor hos många bilintresserade i Sverige och då är det svårt att vara objektiv. Detta är vanligt bland biljournalister men även "vanliga människor". Jag har exempelvis ett antal släktingar och äldre vänner till familjen som ägt massor av Saabar, inte sällan flera samtidigt, och de slätar över alla brister, för brister fanns det, och höjer bilarna till skyarna. Min farsa var mer så med franska bilar i allmänhet och Citroën mer specifikt, men han låtsades aldrig som att de var felfria eller ens höll acceptabel kvalitet utan klagade konstant, med kärlek.

Av snajk
Skrivet av Dalton Sleeper:

Ingen som råkar äga en XB Series X som nått högre här på SweC?

Jag har bara 250/250 men dit når den.

Av snajk
Skrivet av Dalton Sleeper:

Detsamma gäller väll Surface Pro X, och den får ut 600 Mbps?

Jo, 802.11ac ("WiFi5") kan nå rätt högt, 1300 Mb är väl ganska normalt men tydligen kan det gå i upp till över 6 Gb/s. Med två antenner på AP och inte mindre på enheten så lär det vara svårt att nå över ~866 Mb dock, men det är ju ändå mycket mer än ~250 förstås.

Av snajk
Skrivet av brackemannen:

Som tidigare påtalat så är Far Cry 3 ett måste om du inte kört detta innan.

Jo trean gillade jag verkligen, ända fram till den konstiga sexscenen precis i slutet. Jag vet inte vad det var med fyran men jag kom aldrig in i det alls, femman däremot körde jag en del och det var ju bättre dock.

Av snajk
Skrivet av Fetskaft:

Spännande om Saab återuppstår i form av elbil. Lär väl få heta något annat antar jag.
https://carup.se/nevs-emily-gt-blir-verklighet-tillverkas-i-t...

Tja, kanske. Saab har många fanboys i Sverige, eller hade i alla fall, men i mina ögon har de aldrig riktigt levt upp till hypen. Denna bil gillades av några (svenska) motorjournalister när de fick provköra prototypen, men hur mycket av det är nostalgi eller önsketänkande och hur mycket handlar det om att det faktiskt är en bra bil? Jag minns massvis med artiklar genom min uppväxt om olika mer eller mindre långsökta projekt som haussats rejält men som i slutändan inte blivit något. Jösse Car exempelvis, eller kolla bara på all hype kring Nevs när de skulle ta över Saabs fabriker och tillverkning förra gången.

Denna bil ser väl ok ut enligt specen, men samtidigt är designen rätt föråldrad, vilket väl inte är så konstigt då den inte är så ny, men deras "revolutionerande" idéer, som motorer i hjulen, har prövats och ratats av andra tillverkare av olika skäl. Vad är fördelen med en motor i hjulet jämfört med att ha den fjädrad fem centimeter längre in? Ingen, däremot innebär det en väldig nackdel i mycket högre ofjädrad vikt.

Jag vet att jag kommer att få lite mothugg nu från olika Saab-fans, men försök att tänka på denna bil utan Saab-arvet, utan att det är en svensk tillverkare, hade du verkligen tyckt den var något att ha då? Jag är tveksam.

Av snajk

Det är svårt. Jag köpte några billiga skor som var typ som en strumpa på en sula, och de var rätt svala när det blåste men blev extremt varma i solen, så det funkade ju inte. Att de inte gav något stöd var ingen höjdare heller. Vita sådana kanske hade vnog varit bättre i solen, men inget jag rekommenderar ändå. Annars har jag försökt köra på sneakers i tyg istället för läder/mocka/plast/gummi, vilket är något svalare men också mindre bekvämt.

Av snajk

Engelska är viktigt, lite beroende på vad det är för jobb förstås men i allmänhet är det rätt kritiskt att man kan förstå och göra sig förstådd på engelska. Även om alla på företaget är svenska så behöver man kunna greppa dokumentation och liknande på engelska, och sannolikt skriva det också.

På större, eller mer internationella, bolag är det ovanligt med helsvenska team så där är de flesta möten och så på engelska också. Ofta har man också kunder utanför Sverige, om man inte bygger någon specifik mjukvara för bara den svenska marknaden förstås, men det är nog mer ovanligt än man tror. Jag har exempelvis jobbat med lösningar till stora svenska butikskedjor med verkligen svenska namn och så, men de har ändå haft butiker i Finland, Polen, Danmark, Norge och så och engelska blir ju då ganska kritiskt, och även om det bara gäller "i Sverige" så är det inte ovanligt att teamet hos kunden man jobbar mot kommunicerar på engelska.

Nivån på kunskaperna brukar inte vara ett större problem dock, har man tagit sig igenom svenska grundskolan, gymnasiet och en universitetsutbildning, speciellt en teknisk, så är man redan rätt bra på det i allmänhet. Sen handlar det ju mycket om vana, och för en del att våga prata på engelska inför stora grupper och så. Å andra sidan har jag kompisar som har tagit sig igenom hela skolgången och så och verkligen är kassa på det, men då är man nog ganska medveten om problemet redan.

Av snajk
Skrivet av xxargs:

F11 eller F12 alternativt F10 brukar ge en väg för att starta en vald enhet och partition - det är lite olika mellan olika BIOS - tyvärr är det inte någon enhetlig standard i accessprocessen till BIOS.

du har väl stängt ned datorn helt och sedan startat med power-knappen efter att du satt in USB-stickan - många BIOS rekognoserar inte inkopplade nya lagringsenheter om det bara är en varm-reboot som reboot från BIOS.

En del USB-fabrikat och vissa batcher av USB-stickor går heller inte att boota ifrån för att en ID-bit i själva USB-minnet är felsatt när den identifieras i början av handskakningen, och då är enda vägen att byta till annan USB-sticka och oftast går reklam-USB-stickor bäst...

i värsta fallet med USB-stickor när inget går hur man än gör - får man koppla in en USB-DVD-spelare och ha iso-imagen på en bränd skiva - vissa servrar är precis så omöjliga... (men så har de i regel också en DVD-läsare)

TS har en officiell USB-sticka från MS så det är nog inte så sannolikt. Det kan förstås vara fel ändå, och det kan absolut vara värt att testa en annan i alla fall.

Problemet verkar ju vara ett stickan inte känns igen som en bootbar enhet, så det kan ju vara stickan, imagen på den, hur den skapats eller någon inställning, eller något fel på en eller flera USB-portar.

Av snajk
Skrivet av anon132576:

Om barnen är gamla nog att ta till sig av filmen och förstå att inte störa omgivningarna (allt för mycket). Att ta med sig tvååringar dock är ju som att gå på restaurang med en bebis som skriker stup i kvarten. Tillåtet, men inte att rekommendera.

Självcentrismen hos dagens föräldrar måste finna sina band någon gång trots allt.

Jo det finns absolut mycket sådant idag. Men jag har aldrig upplevt det på bio faktiskt, inte ens på barnfilmer har det varit störiga barn när jag varit där. Sen finns det ju exempelvis Barnvagnsbio där hela poängen är att man har med sig en bebis och det är ok att den gråter och så.

Av snajk

Inte riktigt min genre men Wolfenstein funkar ju. Far Cry är väl också helt ok, även om jag inte riktigt fastnat för fyran och femman, och inte ens försökt med sexan. Rainbow Six är mer taktisk shooter, men kanske kan vara något. GTA V går att spela i förstaperson nu också.

Av snajk

Testa en annan USB-port. Det är sällan ett problem nuförtiden men helt eliminerat är det inte.

Av snajk
Skrivet av D.:

Tyvärr går ju det mesta av flygtrafiken via Arlanda, ska du någonstans kan du knappast undvika det stoppet.
Men antar att Stockholmarna behöver något slags bidrag.

Samtidigt går det ju inte att komma ifrån att det är en stor svaghet med för mycket koncentrerat till en punkt.
Händer det något större där så lamslås hela landets flygtrafik.
Någon slags katastrof, attentat/terrordåd, attack från främmande makt, längre strömavbrott el annat.

Borde helt klart finnas fler flygrutter som inte alls är beroende av Arlanda.

Bl a därför man undviker att resa, inte flugit på många år.
Resande är sällan en särskilt trevlig upplevelse även om resmålet må vara det.

Ni klagar på att det tar en halvtimme-timme extra att ta er någonstans från flygplatsen.
Då har ni inte upplevt vad som är vanligt på orten där jag bor.
Det händer regelbundet att flyget inte alls kan landa lokalt, måste istället vända om och landa på en annan flygplats långt bort för att sen behöva sitta i buss i många timmar. Så istället för att vara hemma strax före kl 23, blir det istället efter 04.

Jag har aldrig flugit via Arlanda, däremot känns det som om man gärna får ta vägen förbi Kastrup hyfsat ofta. Men jag bor ju söder om Stockholm också, kanske påverkar (eller att jag inte flyger öst eller nordöst heller).

Annars funderade jag på hur jobbigt det är att ta sig till Landvetter men kom på att jag inte har åkt kollektivt dit på rätt många år. Flyger mest i jobbet och då är det taxi som gäller, privat på semester och liknande så brukar jag ta bilen. En vecka eller två med parkering brukar inte bli dyrare än två tur-och-retur-biljetter på flygbussen eller taxi, om man inte absolut måste stå på de närmaste parkeringarna förstås.

Av snajk
Skrivet av Maarus:

Varför tror du att en bra krypterad lur kan kosta upp emot 100k på gatorna? Känns som lite meningslöst om det inte är "stor skillnad" gentemot brev/post och fysiska dokument?

Betalar du 100K för en begagnad iPhone så har du blivit lurad.

Citat:

När myndigheter sprängde EncroChat, så sprängde dem även ett otal kriminella ligor. Många dem inte ens kände till eller visste fanns. De hade ingenting på dem, eftersom de inte kommunicerar mellan varandra digitalt på sätt som kan spåras.

Tror du de hade använt Encrochat om de visste att all kommunikation sparades av polisen? För det är ju där vi hamnar med sådana här lagar, allt sparas och granskas och således tar man till andra åtgärder för att förhindra granskningen.

Citat:

Jag kan nästan lova dig att om all kommunikation skedde mellan frimärken, slickade brev och postlådor så hade varit över nästan innan det startade.

Vad hade varit över? Kriminaliteten? Det fanns kriminalitet innan vi hade telefoner så den teorin faller ju ganska fort.