Inlägg

Inlägg som Qn1f3 har skrivit i forumet
Av Qn1f3

Mycket bra, då kanske vi får se mer innovation inom serverhallars konstruktion och energieffektiviseringar.

Samt rimligen att kanske serverhallarna blir först med att täcka sina ytor med solpaneler, kommer inte täcka hela behovet såklart.

Kanske skulle det vara ett alternativ för företag att genererar de hälften av förbrukad energi på egen hand, då kanske lättnader vore i sin ordning.

Ge för att få, bidra till den större helheten.

Av Qn1f3

Har som mål att klara mig på en 450W PSU i ett mITX-system där primär fokus är passiva komponenter, ljudnivå och energieffektivitet.

Känns som att jag kommer få vänta innan jag kan byta ut mitt Palit KalmX 1050ti.

Av Qn1f3
Skrivet av Edin:

Tack själv hållbara Henry för ett bra och utvecklande svar! Vill du utveckla dina tankar ytterligare så lyssnar jag gärna. Över tele eller träffas. Grundreceptet med allt är ganska enkelt egentligen - att lyfta andra människor före sig själv (företaget med). Om alla på något sätt kan mötas i det blir det också en start gemenskap.

Det kan vi självklart göra, tillåt mig att konkretisera tankarna så att de blir tolkningsbara för någon som inte har inblick i mina tankar.

Instämmer till fullo hur du resonerar kring "grundreceptet".

Av Qn1f3

Hade också gett mig i kast med ett system baserat på 5600G.

Kör själv en hel del CS:GO på ett sådant system och det fungerar alldeles utmärkt.

Önskas även bekvämligheten, kan någon av Kompletts färdigbyggda vara ett alternativ:

Komplett Epic Gaming PC - Ryzen 5 5600G

Något högre pris, men du får garantin, nya grejer och överlag väl valda komponenter. Kollar ibland på den enklaste varianten de erbjuder och strippar den på allt överflödigt (då denna har en undermålig skärm inbakad bl.a.), men de har inte moderkortet på lager för närvarande och det är även lite väl lågt specat. Men fungerar det för era ändamål, så är det bara köra:

Komplett Entry Gaming Pack

Fanns tydligen en fin kampanj med, med extra allt:

Komplett Epic Gaming PC - Ryzen 7 5700G

Av Qn1f3
Skrivet av Edin:

Hej! Vad menar du med adresseras, mer konkret? Det är bättre att gamla medarbetare och de som slutar svarar än oss som är i jävposition, det blir ju ändå inte trovärdigt. Jag kan ge min bild igen och eventuellt utveckla den lite, men åter igen det är min bild som grundare och som ledde företaget 2004-2019 och jag är kvar men i annan roll mer engagerad än någonsin.

Jag drog igång en stor förändring av företaget bakom SweClockers och FZ år 2016 och den är inte klar än. Det gjorde jag för att arbetsmiljön inte var bra, för att jag som vd inte mådde bra (rättare sagt djupt deprimerad över minst en 5-årsperiod), för att SweClockers ska kunna hålla sig relevant in i framtiden och vi ska komma ikapp med en massa saker där vi legat efter. Legat efter som i efter vår ambition då det finns sjukt mycket idéer och saker vi alla vill göra för communityt. Vi saknade riktning och vision. Jag var en nörd som startade detta som 17 år av ren hobby, inte tusan var jag redo att axla 20 medarbetare, bygga struktur och organisation och hantera byråkrati. Jag vill att communityt ska växa och att alla ska må bra som hänger här och att vi lär varandra saker - vilket är samma anledning till att SweClockers ens finns.

Från att inte ha chefer alls utan att vara som en stor startup-sörja under väldigt lång tid till att ha duktiga chefer som kan se till att bygga fungerande team, att medarbetare mår bra, att saker följs upp, att saker blir gjorda, att tåla och se det positiva i kritik, att det finns tydliga mål, att man ser och tar sitt ansvar, att vi firar och att vi umgås med hela communityt istället för att stänga in oss själva på kontoret. Företaget som driver communityt som arbete har varit alldeles för slutna, rädda för förändring och att ta beslut. Från ingen personalomsättning alls (och det är inte positivt på något sätt) till hög personalomsättning - slår du ut det över tid är det inte alls konstigt.

Förutom ovan har jag brottats mycket med frågor som:
- varför växte SweClockers?
- varför ska ett företag driva ett community och vad rättfärdigar det?
- ett community är autonomt (lite av ett fenomen) - hur kan det förbli så?
- vad rättfärdigar att företaget ska gå i vinst och hur ger vi tillbaka till communityt?
- hur ska vi gå runt (vi är ett företag med kostnader och löner) utan att förstöra communityt?

Vi har arbetat fram ett sätt att hantera allt detta på och svar på frågorna (det som kallas vision). Har tagit in en starkt operativ chef som ser till att vi lever som vi lär. Allt det här påverkar ens egna arbetsuppgifter, vardag, förväntningar etc - det är absolut inte som det var för 5 år sedan att arbeta på Geeks AB (f.d SweClockers AB) och det är inte tanken heller. Det blir tydligare för alla vad som förväntas och då kan var och en även ta egna beslut om detta är något för mig eller inte vilket förmodligen är bland annat vad vi ser ske. Och kommer man fram till att detta inte är för mig så gör vi vårt bästa för att stötta personen i sin nästa resa.

Ungefär så, måste in på möte nu =).

Hej Edin,

Tack för att du återkopplar i frågan och jag är övertygad om att de som fortfarande tvivlar efter att ha tagit del av denna, inte har nödvändig insikt i vad som krävs för att driva ett företag och än mindre något på ideell basis. Det ni har åstadkommit genom att du som ung hade ett passionerat intresse för något och saknade ett forum hitta likasinnade, få hjälp och hjälpa andra. Har resulterat i Sveriges största gemenskap inom området, det är ingen liten bedrift och det är med största sannolikhet så att vi som gästar SweClockers på daglig basis också fortsatt kommer vilja göra det en lång tid framöver.

Jag beklagar att du genomgått en längre depression, det är ofta en tuff lärdom om balans i livet.

Låter som en typisk förändringsresa, det är alltid viss turbulens och en del omsättning är att förvänta. Kulturen är viktigast och den lyser igenom. Allteftersom ett bolag växer gör också behovet av nya kompetenser det och jag kan bara tänka mig hur svårnavigerad terräng ni har funnit er på gällande identitetsförvaltandet av en gemenskap, som drivs av ett bolag med ekonomiska intressen.

Det vi ser är troligen början på ett nytt kapitel för Geeks AB och dess skötebarn.

Jag säger inte att något är ett definitivt svar, men jag gör en snabb återkoppling på det du brottats med:

- Varför växte SweClockers?
Passion föder passion, du har attraherat likasinnade och det har haft en exponentiell effekt. Det är den främsta gemenskapen i Sverige för datortekniskt intresserade individer!

- Varför ska ett företag driva ett community och vad rättfärdigar det?
Utan att gå in på ekonomiska detaljer, så finns det direkta fördelar med et sådant förhållningssätt. Så till vida att båda tillåts vara autonoma men bidra med synergier till varandra. Jag har lite idéer (såklart), som marinerat i mitt bakhuvud en period.

- Ett community är autonomt (lite av ett fenomen) - hur kan det förbli så?
Hur kommer det sig att det inte kan fortsätta vara sin egen organism? Ett solitt fundament finns, rörelseenergin finns, passionen finns!

- Vad rättfärdigar att företaget ska gå i vinst och hur ger vi tillbaka till communityt?
Är det inte så att i dagsläget är bolaget och gemenskapen i en djup symbiotisk relation? Dess existens berättigas av den andres behov? Ni ger redan tillbaks så mycket till gemenskapen, finns det en förväntan på mer?

- Hur ska vi gå runt (vi är ett företag med kostnader och löner) utan att förstöra communityt?
Hur den utmaningen ska lösas rent konkret, kan vi bara sia om. Men likt ovan, är jag övertygad om att det finns potential till att skapa något som kan gynna både bolaget och stärka gemenskapen. Utan att göra avkall på någon av dess unika identiteter. Ni har gjort oerhört fina framsteg genom åren (jag har hängt här i snart 20 år, inte den mest flitige skrivaren men jag läser mycket), nu senast ser vi fina framsteg i "Marknad" där konkurrenterna snart kan gå och gömma sig.

Tack för de här åren Edin, jag hoppas jag för möjlighet att tacka dig om 20 år igen för dina insatser inom hårdvaruentusiast-scenen och nördkulturen i Sverige!

Med hållbara hälsningar,
Henry

Av Qn1f3

@SweClockers, med tanke på att många verkar uttrycka en oro för att vi sett en del personalomsättning på sistone. Kanske denna bör adresseras, även om det delvis belysts av @UndaC tidigare i tråden.

Ni kommer röna framgång ändå, men att vara transparent med kommunikationen kan också vara ett signalvärde för presumtiva kandidater om vilken kultur och arbetsmiljö Geeks innehar (den kan inte vara annat än bra, meehn..).

Allt har sin tid och alla måste ta de beslut som ligger i linje med deras egna resor. Betänk också att vi faktiskt har fått in fantastiska talanger i form av bl.a. nyhetssprutan @landmarks som likt en outsinlig källa fullkomligen svämmar över av välformulerade artiklar på daglig basis.

Jag är övertygad om att ni finner någon som kan inta barrikaderna och höja nördfanan mot skyn för att tränga igenom det dagliga bruset och upplysa oss om teknikens härligheter, amen!

P.S. En sak som talar för en god kultur och att skälen till skillsmässorna är att vi ser en fortsatt god aktivitet från forna anställda. So STAHP, domedagsprofetiorna och tro på framtiden!

Av Qn1f3

Har övergått till Linux som primärt operativsystem och vilken fröjd det är, val av distribution föll till slut på Pop!_OS efter att jag en längre period trillskats med Solus.

Det enda jag behöver göra avkall på är trippel-A titlar och med tanke på vilken riktning de tagit på sistone, kan jag gott vara utan dem. Nackdelen är väl att Pop!_OS är så likt Windows att du faktiskt inte behöver lära dig Linux särskilt mycket på djupet (som jag iofs har erfarenhet av både empiriskt och akademiskt).

Av Qn1f3
Skrivet av Yatagarasu:

Är inte Morhaime's Dreamhaven mer av en publicerare med möjlighet att agera support-studio (bidrar med expertis och kontakter inom flera områden)? Det är så jag tolkat deras hemsida och material som finns att tillgå i alla fall.

Däremot har de väl två studios direkt under sig också:
Moon Shot och Secret Door, sedan redan ett partnerskap med Lightforge Games.

Jo, jag tror det är mer åt publicerings-flanken just Dreamhaven tillhör, men som du själv säger de har två studios direkt under sig.

Oavsett blir det intressant att följa dem.

Av Qn1f3

Kul för de som är intresserade!

Själv drömmer jag om tiden då Blizzard återgår till passionsdriven spelutveckling istället och att de omfamnar Linux som plattform med. Förmodligen kommer ingen dessa scenarion ske.

Jag sneglar förhoppningsfullt på de studios som startats upp av gamla Blizzard-veteraner:

  • Bonfire Studios

  • Lightforge Games

  • Dreamhaven

  • Notorious Studios

  • Frost Giant Studios

Men det kanske förblir drömmar, framtiden får utvisa det hela.

Av Qn1f3

Vad blir islänningar vid vulkanutbrott?

Överaskade

Dold text
Av Qn1f3
  1. Normbrytarskap.

  2. Minst en god gärning om dagen, råkar det bli fler skadar det inte.

  3. Gäst-Wifi + QR-kod + nörd-rebus + IKEA-fotoram = Win (qifi.org eller annan site för QR-koden, sen är det bara gå lös med sina ordhanteringsskills).

Punkt tre hos oss har alviskt-typsnitt (alv-inspirerat á la Tolkien) och proklamerar: "Speak friend and enter!"

Hänger bland ett par andra tavlor i vardagsrummet, olika motiv, storlekar i en assymetrisk klunga.

Av Qn1f3

Jag resonerar som merparten här, är det snyggt integrerat i spelet och fungerar i spelets kontext ser jag inga problem med det.

Pißwasser i GTA skulle kunna ha varit Pripps Blå t.ex.

Sargerna i NHL eller FIFA, kan lika gärna ha riktigt reklam (om de inte redan har det). Eller om vi pratar riktiga spel, kan även Rocket League ha en exponering på dess sarger, vore både coolt och skrämmande att få lokal reklam i en virtuell värld. Men det är nog en framtid vi ofrånkomligen kommer gästa inom en nära tid.

Eller som någon nämnde att molotovcocktails eller generiska flaskor burkar i en spelvärld faktiskt kan ha riktiga varumärken.

Som jag känner vår kapitalistiska värld, kommer det förmodligen varken bli smakfullt eller med hänsyn till konsumenterna.

Den stora arenan för reklam känner jag vilar inom VR, AR och MR. Men nu verkar det vara det renodlade spelmediet som diskuteras i fråga.

Av Qn1f3

Kommer mest troligen bygga nästa själv, en ReadyNAS har tuffat på några år i sitt tidiga liv. Men är fullkomligt obsolete på grund av tillverkarnas envisa inlåsningsmetoder.

Med största sannolikhet blir det något i Silverstone CS-serie som får husera komponenterna:

Silverstone - Case Storage Series (CS / DS)

Ackompanjerat av en snål AMD APU och någon obskyr Asrock-mammabräda.

Allra helst vill jag landa i en setup som är ganska enkel att replikera, för att åstadkomma off-site kopior. En i hemmet, en i stugan och en hos någon bekant (eller BYOS i serverhall).

Av Qn1f3

Samband mellan ålder och ett avsmalnande spelintresse i sig är enligt min erfarenhet begränsade. Då mängden tid som finns att disponera förändras, medför det att mer omsorgsfulla val görs i hur tiden spenderas.

Samt att de allra flesta tenderar till att ingå i någon form av parrelation eller familjesituation.

För egen del handlar det enkom om avslappning och gemenskap i goda vänners lag.

Tidigare har det handlat mycket om tomma ideal där hjärnan har lurats till att jaga virtuella företeelser som saknar värde för det egna välmåendet och således blir kontraproduktivt till anledningen att spel utövades som hobby.

Investeringar från mitt håll görs enbart i passionsdrivna projekt, både vad det gäller tid och monetära medel.

Den rovgiriga monetiseringen av spelbranschen måste upphöra, särskilt den som är riktad mot yngre individer. En form av måttstock för hur illa monetisering är i ett spel vore välkommet.

Något @SweClockers vill ta sig an? Bygg det på blockedjan som en decentraliserad lösning och tillåt medlemmar bidra kraft för att säkerställa integritet i denna, sen går det skala upp till att täcka andra områden, hade gärna sett ett gräsrotsuppror inom recensionsvärlden med där det går att skapa olika incitament mellan de olika aktörerna i ett transaktionellt cirkulärt förlopp. Tryck in en token när ni ändå är där för att kunna erbjuda en öppen marknad.

Bidra till infrastrukturen, bidra med innehåll, eller enkom som konsument för att få det i rullning.

Nu har jag släppt ett tanke-embryo och potentiellt experiment, nu får ni med skarpare hjärnor ta över!

God morgon och ha en fantastisk dag!

Av Qn1f3

Utan att veta mer specifikt om ditt scenario, skulle jag säga: Ja.

Med förbehållet att den totala effekten inte överskrids på det uttag du kopplar dem emot. Står oftast på fläktarna eller kolla Be Quiets hemsida och motsvarande i manual för moderkort (om du kopplar direkt på mammabrädan).

Av Qn1f3
Skrivet av KLOUDBURN:

8BitDo Wireless USB Adapter; 50KR

Klipper gärna den, 50SEK + frakt.

Av Qn1f3

Jag tar den gärna, beroende på när du önskar upphämtning.

Av Qn1f3

Mestadels "Hemkontors-hybrider", alltså utrustning som tillgodoser både hemmanöjets- och arbetets-göromål i en och samma produkt. Det som kommer närmast idag är "Logitech MX Master" och trevliga tangentbord från Filco i deras Convertible-serie.

Något jag idogt väntar på är ett headset som hanterar all min utrustning med smidig växling dem emellan, ffa att det har UC-stöd och bra multipoint-växling. Med sober design, så att bäraren inte misstas för att ha utomjordisk påbrå eller komma från en framtid nära oss.

Annars en trevlig 24" IPS panel som får agera sekundärskärm i porträttläge, gasarmar och +1 på nedan:

Skrivet av Dudemeister:

Logitech G PowerPlay?

Trevligt initiativ, ser även med spänning fram emot hur ni vidare förvaltar @Webhallen, @Netonnet i er ständigt växande @Komplett Group!

Av Qn1f3
Skrivet av Dinkefing:

Ett riktigt xx50-kort ska vara 75W inget annat!

Enig, sitter och väntar på ett nytt KalmX.

Av Qn1f3
Skrivet av FunderSam3:

Vilken strömknapp syftar du på?

Den som kopplas till F_PANEL, alltså på chassiet.