Inlägg

Inlägg som Qn1f3 har skrivit i forumet
Av Qn1f3
Citat:

Ursprungligen inskrivet av osborn
Men vad tror du om att dom sitter precis brevid varandra och skickar värme på varandra, det kan väll aldrig vara bra även om dom "får plats" 5 cm är inte så mycket.. Blev lite såld på argumentet att arctic skickar ut värmen utanför chassit, tänker jag fel eller?

Jag tror inte det funkar så, dessutom tror jag att bara ZM80D-HP kyller bättre isf. Nej kanske inte, men AC VGA Cooler, heter den så? Den är väl inte så stor fläns på?

Zalman's lösning tror jag mer på, dessutom är det mer tystnad jag är ute efter. Kanske till och med kör utan fläkt får se hur stor skillnad det blir.

Mvh: Qn1f3

Av Qn1f3

Jag vet inte heller om det hjälper, men tack ändå. Ska kolla på IC7-MAX3, är uppbyggt. Själv har jag ASUS P4C800-E, men jag ska se och jämföra arkitekturen på de båda. Det är inga problem med plats vid "NB:n" heller?

Sen har jag ett problem till, hur långt ut sticker ZM80D-HP utanför GFX:ets yta?

Tack!

Av Qn1f3

Det tror jag inte, för jag hade bestämt mig innan jag återvände till chassit. Har inte varit aktiv på lite mer än ett år så, jag tror inte det. Men jag har haft en del Zalman produkter innan och det handlar alltid om genomgående kvalite och allt som ofta mkt tysta lösningar. Ändå lyckas de med hyfsad prestanda.

Mvh: Qn1f3

Av Qn1f3

Hehe!, du osborn jag har gått i samma tankar ett tag. Ska köpa dessa produkter inom en snar framtid, om jag inte ska gå på vattenkylning ist.

ZALMAN CNPS 7000-B CU(CPU-kylare)

ZM80D-HP(VGA-fläns)

ZM-OP1(VGA-fläkt)

Sorry!, för förtydligandet uppenbarligen vet ni båda vilka produkter det gäller. Men det känns spöklikt, att jag ska köpa samma produkter som dig och har även funderat på chassit. Har just nu en Antec Lanboy, men vill ha lite tystare. Ska se om det hjälper med lite nya prylar, annars byter jag chassit med. Dock vill jag gärna ha fönster och det kan bli ett problem.

Men Zalman's sida brukar ha mkt utförliga produkt-guider?, ändå tvivlar jag på om det passar, men jag beställer och ser. Det framgår heller inte om kylpasta ingår vet du ngt om det doolar?

Mvh: Qn1f3

Av Qn1f3
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pelle76
Karva ut den önskade formen ur ett trästycke... Sen lägger du plåten över och knackar till formen med en kulhammare...

Nu förstår jag inte riktigt hur du menar?, men om det är som jag tror skulle det se snyggt ut?

Utan någon vidare erfarenhet av att banka med kulhammare?

Jag tror inte det kommer att se ut som jag vill att det ska se ut om jag använder den metoden...

Av Qn1f3

Sidplåt's Mod...

Hej!, jag bara undrar om någon kan ge mig några tips och förslag...

Jag funderar på att göra en mod, på min sidoplåt. Som innebär en del precision. Jag tänkte såga/kapa/pressa eller vilken metod man nu använder. För att få ut "PS" symbolerna. De som inte vet menar jag en triangel, en fyrkant, en cirkel och ett X...

Så jag skulle vilja ha lite tips?

Lite dåligt förklarat... Kanske...

Tack på förhand, MvH : Qn1f3

Av Qn1f3

Får man se fotot? ;D

Av Qn1f3

V8460 / ASUS GF4 Ti4600

Jag har ett sådant kort som nämns i rubriken, men är inte nöjd med det ljud den avger. Det hade varit ok, om den avgivit ett jämnt surrande. Men nu låter det som om den byter hastighet ganska ofta och inte så lite...

Jag bara undrar om det finns någon tystare lösning, som inte kostar för mycket?

MvH: Qn1f3

Av Qn1f3

Det är ändå DoD som rockar, om man inte ska involvera en massa tanks och annat som bara sabbar...

Nej men när man är 32 i varje lag, eller åtminstone minst 20. Då är det inte mycket som slår BF1942...

Men jag föredrar DoD... ;D

Av Qn1f3

Lätt GTA: Vice City...

GetaWay... Suger!, om jag får säga min mening...

Av Qn1f3

Jag skulle nog oroa mig för platsen i lådan också, men det har du nog kollat upp vid det här laget...

Var på väg att skaffa en själv, men den ser rätt advancerad ut. Så jag låter nog bli för tillfället.

MvH: Henry

Av Qn1f3

Okej... Det låter ju inte riktigt friskt... Men det kan ju vara därför de klarar att hålla tempen nere...

MvH: Henry Eriksson

Av Qn1f3

Ok!, CyProx... Det var bara jag som undrade om de verkligen hade så låg värmeutveckling... Och att de klarar att vara utan både fläkt och kylfläns är mycket imponerande... Men vem kör utan fläkt 'och' kylfläns...

Jag tänkte främst på om man ville ha en relativt tyst dator... Men då har man naturligtvis kylflänsen kvar... Och att de är slöa vet jag... Max 933Mhz hitintills tror jag, men även där händer det sådana saker med Intels och AMD:s processorer...

MvH: Henry Eriksson

Av Qn1f3

Beat the Heat...

Jag har en kortfilm om processorer där det är någon som demonstrerar vad som händer om man tar bort fläkt och kylfläns. Resultatet må vara häpnadsväckande, men kan man tro på det?

Jag undrar om någon har testat detta fenomen att köra en VIA C3 i 24 timmar utan att den skadas eller hänger sig?

Filmen heter som rubriken påpekar Beat the Heat, men det må så vara att det inte är original namnet.

Annan rolig sak var att AMD började ryka inom ett par sekunder och Intel hängde sig. Är värmeutvecklingen verkligen så låg? Men de har väl ingen chans mot AMD och Intel eftersom VIA:s processorer är relativt slöa.

MvH: Henry*Qn1f3*Eriksson

Av Qn1f3

Väntade bara på det svaret... Judas... Min polare har kört med en tekniken... Och jag måste säga att resultatet inte... Är det jag vill ha... Men sen kan det ju vara att de är slarviga också... Av min fader fick jag förslaget sticksåg... Och jag får se vad det blir...

MvH: Henry

Av Qn1f3

Bra idé...

Av Qn1f3

Hålborr?

Finns det hålborrar i så pass stor diameter som 80mm då?

MvH: Henry Eriksson

Av Qn1f3

Utgång för 80mm...

Jag har tänkt göra minst ett extra... Utblåshål för varmluften... Jag undrar vilket tillgångasätt som är lättast... Och om någon har några tips eller tricks... Så är jag tacksam...

Hur gör jag för att mitt extra 80mm hål ska bli så slätt och jämnt som möjligt... Och samtidigt hög precision på att det är just 80mm... Stort... Hjälp?

Tack på Förhand! /// MvH: Henry Eriksson