Inlägg

Inlägg som Dockland har skrivit i forumet
Av Dockland

"The Master" (2012) av av Paul Thomas Anderson (Magnolia, Phantom Thread Boogie Nights m.fl.)

Oerhört bra, nervig, psykologisk, spännande och fascinerande film som hämtat en h e l del inspiration från Ron L. Hubbard (Scientologirörelsen) och utmärkt skådespel av bland andra Philip Seymour Hoffman, Rami Malek (biroll), Amy Adams och inte minst Joaquin Phoenix.

7/10

https://www.imdb.com/title/tt1560747/

Av Dockland
Skrivet av Jeebentoft:

Kärringen på första våningen under mig, hon flyttade in in början på sommaren. Häromveckan kom hon ner till oss i styrelserummet och hade en 30-minuters utläggning om att vi minsann borde hugga ner träden på vår bakgård då de skymmer solen på hennes altan. Under utläggningen krävde hon bland annat återkoppling inom en vecka på vad vi gjort för att bli av med träden.

Jag, som har bott överst i huset i ett par år, köpte min lägenhet just på grund av träden och det insynsskyddet som de ger. Till råga på detta ägs inte träden av föreningen, utan av kommunen, så vi kan inte göra något annat än att maila dem, men det kan lika bra tanten göra själv.

Varför i hela fridens namn köper man en lägenhet om man inte är nöjd? Vill hon tvunget ha sol på sin altan kan hon köpa en annan lägenhet. Träden har säkert stått där i 60+år.

Kärringen hade dessutom mage att kläcka ur sig "Ja, jag måste också vara den enda i trappen som har ett ordentligt jobb, det är helt tyst på morgnarna!"

Har som "hämnd" börjat putta hennes dörrmatta med foten varje gång jag går förbi. Varje gång jag kommer tillbaka är den tillrättalagd igen. Jag brukar också lägga min reklam utan namn i hennes postbox vid entrén. Detta ger mig nog större tillfredsställelse än jag egentligen vill erkänna.

Styrelserummet. Låter som en BRF. Då röstas väl det om saken?

Av Dockland
Skrivet av guermantes:

Nog förstår du väl vad jag menar, trots allt? 😜

Faktiskt inte. Finns väl inga abonnemangsformer som garanterar att aldrig ändras?

Av Dockland
Skrivet av ddelin:

Absolut, ju mer som går att köra, dess enklare är det ju att byta.
Min poäng är att man på ett forum som detta måste påpeka att det finns en enorm användarbas i världen som inte spelar spel som man inte skall glömma bort, inte bara när det gäller Linux vara eller icke vara.

Då är vi tillbaka i mitt första inlägg.

"Linux kommer inte nå större marknadsandelar så länge kompatibiliteten med i synnerhet spel inte är närmare 100%"

Av Dockland
Skrivet av ddelin:

Finns flera anledningar.

1. Gammal vana att köra Windows, vill inte lära sig nytt.
2. Windows levereras med nästan alla datorer som säljs, varför anstränga sig att byta ?
3. Vissa applikationer saknas (utöver spel), och folk orkar inte kolla efter alternativ, du vet alla som bildbehandlar bara måste köra Photoshop.
4. Microsoft har ju i princip haft monopol på desktopsidan i många år, så det är inte enkelt att ändra.

Installerade Linux på min totalt dator inkompetenta mammas laptop för 7-8 år sedan, och hon klarar sig alldeles utmärkt, surf, office, kamerabilder och vad hon nu gör. Har varit befriad från supportärenden efter det.
Bytte från Windows, och hon märker inte mycket skillnad mot Linux med KDE, Firefox i startmenyn ser precis likadan ut. Fördelen var väl att hon kunde inte Windows heller, så det blev liksom minimal skillnad för henne.
Skulle tro att användargruppen som liknar min mamma är mycket större än hardcore gamers, så det finns en del potential där.

Du tror inte användarbasen för Linux skulle bli större om det gick att köra alla trippel-A spel native i Linux?

Av Dockland
Skrivet av ddelin:

Varför då ?
Det finns mängder av desktops (och laptops) som enbart används för nytto ändamål, framförallt på företag, men det finns mängder med folk som skiter fullständigt i spel även privat, men ändå behöver en dator för andra grejor.

Så varför tror du Linux inte har större marknadsandel idag än vi har?

Av Dockland
Skrivet av guermantes:

Nu hoppar jag bara in i tråden med en lös kommentar...

Kan inte det du skriver i själva verket vara pudelns kärna : det var viaplay som lovade evigt 199:-, men nu har de köpts av nent så vad viaplay lovade är liksom överspelat? Jag gissar att viaplay lovade av goodwill trots att de hade avtalsrätt att förändra produkten. Men nent tar bara över avtalen och inte löftena och slimmar därpå sin portfölj då de inte ser sig bundna av löften de inte själva utfärdat?

"evigt 199:-"?

Av Dockland
Skrivet av Fulci:

Jag började med mitt Viaplay abonnemang för cirka 10 år sen. NENT skapades juli 2018. Ditt inlägg är med andra ord inte korrekt.

Ja, stämmer.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Viaplay

Av Dockland
Skrivet av raxxor:

Frågan är om man ska räkna in Chrome OS som en Linuxdesktop dist, eller inte.

Räknar man in ChromeOS, så kan Linux mycket väl ta en marknadsandel att räkna med.

Om det går att spela trippel A-spel på ChromeOS, absolut.

Av Dockland

Jag kan nästan sätta min frisyr på att Nordic Entertainment Group hade en klausul i avtalet 2010 om att de själva äger rätten "att utan förvarning ändra/avsluta/lägga till innehåll i deras paket, samt att ändra pris om det skulle behövas" eller liknande.

Nordic Entertainment Group har garanterat avtalet i sitt original i sin ägo.

Av Dockland

Linux kommer inte nå större marknadsandelar så länge kompatibiliteten med i synnerhet spel inte är närmare 100%

Linux är kul

Av Dockland
Skrivet av Petterk:

Tycker det fungerar dåligt när det är konspirationsteorier som går före vetenskap. Ryktesspridningen har lyckats med att etablera något hos allmänheten som sanning som inte är sanning.

Det kräver ju en receptiv mottagare. Internet i sig har ju inte gjort det hela bättre på något vis. Tillräckligt många blådårar i en kontext så är bollen i rullning. Den är omöjlig att stoppa

Av Dockland
Skrivet av AplAy:

Dessvärre har Du fråntagit dig själv rättigheterna från att diskutera vidare när du semantiskt slarvigt likställer att folk som "tystas"/"censureras" i själva verket bara "ifrågasätter" (eller kanske är "skeptiska") när det uppenbart finns olika nivåer av vad som är "ifrågasättande" och vad som är "skitsnack under täckmanteln av ifrågasättande/skepticism".

Exempelvis så kan du ifrågasätta med godtyckliga källor eller så kan du ifrågasätta med känslor. Två starkt skilda nivåer av ifrågasättande som då får de svar de får... Åtminstone var ärlig med att du ifrågasätter med känslor istället för att försöka maskera det som om du ifrågasätter med godtyckliga källor när du egentligen inte gör det.

Tyvärr har Du gett upphov till ett nytt uttryck, "Jag är inte foliehatt, men ..."


Sedan kanske somligas inlägg bryter mot användarvillkoren de olika plattformarna har, då kan det inte kallas "censur"

Sedan verkar många i tråden här och på andra forum inte veta vad yttrandefrihet är per definition. Det blir ganska stor underhållning ibland.

Av Dockland
Skrivet av ripan_:

3770k 4.8 ghz 980ti 840 evo samsung 16gb ddr3 at 2000mhz

Du har nästan 10 år gammal hårdvara. Dags att köpa nytt?

Av Dockland
Skrivet av AplAy:

Så det rör sig om VOIP? https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_VoIP_software

Frågan är då om det finns något som är gratis som kan göra vad troligen "Your Phone"-appen i Windows 10 gör utan att behöva krångla med MSN-konto och sådant.

Troligtvis inte

Av Dockland
Skrivet av pv2b:

Det är ju skitsmidigt att kunna ringa vanliga telefonsamtal från sin dator. Jag har ju turen att mitt jobb har en växel med en softphone som gör att jag kan ringa vanliga samtal därifrån.

Därav att softphone-lösningar finns. Det har de flesta större företag.
Då är detta lösningen för TS med andra ord.
Låter lite omständligt och dyrt bara.

Av Dockland
Skrivet av AplAy:

Jo, verkar bli att man får köra bluetooth-headset (typ Jabra eller vad det heter?). Konstigt tycker jag att det inte verkar finnas externa USB-enheter som kan fungera som "mobiltelefoner" med plats för simkort? Är väl en sådan udda nisch antar jag.

Ja, jag ser själv inte någon fördel/vits med det, med tanke på alla chattprogram m.m.

Av Dockland
Skrivet av AplAy:

Jag tänker mig alltså en extern enhet som har plats för simkort som i sin tur kan kopplas till datorn via USB och sedan kan man ringa från datorn genom att simkortet används. Då används USB:n för att skicka och ta emot ljud.

Aldrig hört om, det närmsta jag kommer är väl "Call from any device" med Apple (som jag själv har) men har inte testat. Då ringer jag via telefonen dock. Men kan sitta vid datorn och prata i mitt headset.

Av Dockland
Skrivet av AplAy:

Tjo! Jag undrar vad det finns för tekniska lösningar att välja bland om man vill kunna koppla in sitt nanoSIM-kort till ens dator så att man kan ringa direkt från någon mjukvara installerad på datorn efter att den kopplats in via t.ex. USB? Det är alltså lite i stil med telefoner installerade hos diverse telefonförsäljningsbolag, fast nu "installerade mobiltelefoner med simkort".

För jag vill gärna kunna använda ett nanoSIM-kontantkort som jag ringer från datorn med och därmed kan använda valfri mikrofon och hörlurar för samtalen. Finns dessa tekniska lösningar eller är det så nischat att man måste köpa någon bunt på flera tiotusentals kronor som företag - fast man bara vill ha en - vilket gör det ej praktiskt för den enskilda privatpersonen?

Mvh,
AplAy.

Jag har själv bara sett lösningar för att använda mobilt data via dator (laptop med SIM-plats) Aldrig hört om att ringa via SIM på en dator.

Av Dockland
Skrivet av Ptah:

Du ger mig Toxic vibbar men visst använder man YouTube som du gör låter de inte dyrt med nån hundring i månaden.

"Toxic-vibbar" som gladeligen betalar för mig och tjänster jag tycker om? Nej, hoppas de olika tech-bolagen hittar vägar att spärra allt friåkeri.