Inlägg

Inlägg som Dockland har skrivit i forumet
Av Dockland
Skrivet av snajk:

Visst handlar det om definitionen av ett dåligt köp, men om man ser det som motsatsen till ett bra köp så är det ju dåligt om sakerna inte fungerar eller går sönder fort också. Jag skulle nog kalla vad du menar är ett dåligt köp för ett felköp.

Exempelvis pendlade jag till mitt första jobb efter min utbildning med cykel, tåg och buss och det tog en dryg timme per väg. Så när jag blev fastanställd så köpte jag en bil vilket gjorde att det tog 15-20 minuter att ta mig till jobbet istället. Så långt allt bra. Men jag köpte en Ford Focus för 38000 av någon oseriös bilhandlare som sålde från en barack på en grusplan typ, det första året la jag nog 14 000 på reparationer tills den gick sönder så mycket att det inte var värt att laga den längre. Sålde den för 1500. Förlust på 50K på ett år. Dåligt köp?

För mig är ett dåligt köp ett köp jag ångrar

.

Av Dockland
Skrivet av Tangentbord:

För mig finns det en punkt som gäller för 90% av gångerna jag blivit besviken...
1. Lita på en butikssäljare

Innan någon blir upprörd, det finns de som har ett genuint intresse för produkterna de säljer och som faktiskt gör ett bra jobb. Tyvärr är de för få så jag förutsätter att jag behöver veta vad jag är ute efter först (för att bli nöjd).

Jag tycker det är kul att köpa ny, kanske ibland "oprövad" teknik. The bad comes with the good.

Av Dockland
Skrivet av Rickykling:

Vilken av dessa är fläktlös menar du? Kan inte hitta något om de?

Vet inte, men de flesta har fläkt, så då hade jag gått vidare med den som är knäpptyst och sval under last.
Jag är biased av M1 Mac så jag hade resonerat så.

Av Dockland
Skrivet av Ricerunner:

Har de batteritid på någon timma så handlar det sannolikt om specialbyggda grejer med rejäla batteripaket.

De flesta grejerna under 15.000 har oftast batteritid på en halvtimme på sin höjd, vilket är det som förtar körglädjen med dem.

Ja, jag blev förvånad som sagt. Läste denna artikel

https://testat.nu/dronare/

Av Dockland
Skrivet av Rickykling:

Hej
Här kommer ännu en tråd där jag behöver köpråd för en gaming laptop.

Min budget ligger på omkring max 12 tkr.

Jag vet man får mer för pengarna om man köper en stationär, men nu är det laptop jag ska köpa
Jag vill ha flexibiliteten.

Jag spelar egentligen inga high-end-spel alls, utan det enda jag spelar är WoW-TBC och eventuellt lite CS och overwatch ibland.

Jag kommer mestadels sitta dockad mot två skärmar, tangentbors osv. Övrig tid användes den som den är.

Jag har kollat på lite olika och jag har funnit att grafikkort RTX 2060 eller 3060 är det bästa man kan få i denna prisklass (rätta mig om jag har fel).

Jag kommer neda lista några likvärdiga laptops där jag helt enkelt är osäker vad man bör satsa på. Jag är osäker på vilken processor man bör satsa på, om det ska vara I5 eller I7.

Jag har lite studentrabatt på dustinhome så har en del nedsänkt där (kanske redan är nedsänkt utan min rabatt med).

Gigabyte G5 3060 i5

MSI GF65 RTX 3060 i5

MSI GF65 RTX 2060, i7

Skulle någon av dessa vara något? Eller finns det andra bra jag missat? Något märke man ska undvika samt föredra vad gäller laptops?

Tack på förhand

Den som är fläktlös om alla har fläkt så den som inte blir varm hade jag valt.
Alla laptops jag haft genom åren har antingen fläkten löpt amok på vid hög last och låtit som ett jetplan, eller så har de blivit snor-varma efter lite last.

Av Dockland
Skrivet av Dinoman:

För er som är lite äldre så känner ni kanske igen de bevingade orden: "Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet". Självklart sagt för att göra sig lite lustig över nördar som "oss" här på Swec. Men, många gånger kan det ligga någonting i det där.

För mig så har det alltid varit bildskärmen. Nu har jag kanske inte den fetaste bildskärmen just idag men när jag väl är ute efter en ny bildskärm så tenderar det alltid att vara värt att lägga riktigt mycket pengar på just den. Ofta är den värd pengarna.

Så, nu ställer jag frågan. Vad är det som du aldrig tummar på?

Det mesta. Buy nice or buy twice.

Skärm har jag varit särskilt noga med genom åren. De har kostat runt 15.000:- de två senaste. Snart är det dags för en ny, något större, den ligger på runt 23.000:-

Av Dockland
Skrivet av Sebban84:

Fan vad bra tråd! Nu kan jag söka igenom tråden varje gång jag får köp-"feeling"
För övrigt var mitt sämsta köp första datorn från en nu nedlagd datorbutik i Göteborg. Den hade Geforce 2 GPU och var för övrigt mycket billigare än andra datorpaket. Det visade sig att det var ju Geforce 2 MX (som ju var budgetvarianten). Dessutom var det ett billigt no-name nätaggregat, billigt skitmoderkort med mera.

Datorn startade om när jag skulle in i windows. Fjortis som jag var fick jag ta med datorn på spårvagnen till butiken (pappa hade ingen bil). Där fixade de lite i bios och löste iaf problemet med detta. Något år senare så gav nätaggregatet upp, och tog med sig alla andra komponenter....

Efter detta köper jag bara kvalitetsgrejer om jag har råd, annars får det vara. Så en bra läxa att lära sig...
En kul grej när jag tog med datorn till butiken var att de coola nördarna som fixade datorn tyckte synd om mig och gav mig ett gratis spel på skiva som jag fick med hem och kunde spela

Helt enig. Buy nice or buy twice.

Av Dockland
Skrivet av trickeh2k:

ALLA hitintills trådlösa in-ear hörlurar. Även halvtrådade (dongle). Köpt nytt märke varje gång, aldrig köpt något billigare än typ 1100:- och samtliga har dött strax efter garantitiden på ett år. Nu funkar mina senaste fortfarande (peppar, peppar). Har dock använt dem rätt minimalt sedan inköp. Trist att upplevelsen varit oförändrad i typ ett decennie.

Jag har haft flax med mina iPad pros. Köpte ett par som ena luren var död vid första test, den fick jag byta över disk till nya så det blev ingen andra vers på dessa.

Av Dockland
Skrivet av Ricerunner:

Alla reviews på drönare bör poängtera att drönare i princip bara är användbart om man sysslar med väldigt mycket fotografering, fotomätning eller vill göra fotogrammetriska spelmodeller med dem.
Annars är det en väldigt nischad produkt som bara är rolig ett fåtal gånger.

Ja, känner fler fotografer som gläds åt sina drönare, och effekterna vid filmning är majestätiska ibland (med bra kamera då)
Dock blev jag lite förvånad (men inte så konstigt) att drönare har max batteritid på någon timma knappt.
Jag trodde i min enfald de kunde vara uppe i luften någon dag eller halvdag åtminstone

Av Dockland
Skrivet av Lussarn:

ZIP drive i slutet av 90 talet, var tillval till en sån där köpa genom jobbet dator. Användes 0 gånger.

haha, jag minns dessa. Hade en intern i en Dell vad-den-nu-hette som jag köpte runt 1998. Använde den massor och sedan när datorn gjort sitt så var det formatet dött. Så där satt jag med massa backup jag inte kunde restora.
Those were the days. IDE FTW

Av Dockland
Skrivet av alfs:

Mac M1 ligger ganska högt på listan. Pga priset.

Den är väl inte så dyr? Ligger väl på runt 8K för snikmodellen?

Av Dockland
Skrivet av Emma242:

Huawei P20 Pro. Gick på all marknadsföring och recensioner om hur bra kamera Huawei har. Det visar sig att det är en "socialamedierkamera" som ger övermättade färger och med upplösning som ser förjävlig ut vid granskning på dator och med vettig skärm. Blir säkert jättefina bilder av avokadomackor på Instagram, men oanvändbar till annat. Nu vill den också pracka på en uppdateringar hela tiden från deras egen mjukvaruplattform där bitar bara är på kinesiska.

Ingen mobilkamera till dags datum kan ta bilder som håller hög kvalitet. Mobiltelefoner mellan kanske, men i jämförelse med en "riktig" kamera är det bara pannkaka av allting. Gjort för sociala medier, absolut det funkar.

Av Dockland
Skrivet av walkir:

En luftrenare ska stå och samla damm i ett hörn! Är supernöjd med vår här

Haha, spot on!

Av Dockland
Skrivet av Vallej:

Halloj!

Har varit intresserad att få en inblick i vad de sämsta produktköp av tekniska produkter har varit för personer, och varför. Om ni har införskaffat någon produkt som inte levde upp till förväntan så skulle det vara kul att veta mer om det.

Lätt!

QNAP NAS - Deras "värsting" för konsument 2013.
Slöare gränssnitt har jag inte varit med om sedan jag försökte installera Windows 2000 på en 486.
Sedan var funktionerna bra, men jag använde den aldrig. Molnlagring började bli en grej då 2013 och den hade en inbyggd Dropbox-klient/app så det var smooth, tills en uppgradering kom och Dropboxappen försvann för att aldrig återvända.
Gav bort diskarna och slängde NASen i soprummet.

Av Dockland
Skrivet av Swecyber:

MacBook Air M1. Går loss på ca 11000:-

Annars finns en hyfsat full-specad MacBook Pro för upp till 26.000:-

Av Dockland
Skrivet av videopac:

Det är väl ett utmärkt tillfälle att vänja sig av från drogen Facebook!

Skickades från m.sweclockers.com

Visste inte Facebook användes så mycket längre. Trodde det mer eller mindre dog ut för tio år sedan. Hoppade av tåget runt 2008 för egen del.
Men de borde väl ha någon svensk support man kan ringa till som hjälper till?

Av Dockland
Skrivet av simonliten:

Tack så hemskt mycket:)

Det är en seglivad bugg, tror det uppmärksammades redan 2017.
Vet inte varför, då allt fungerar i övriga webbläsare utan problem.
Skulle eg. inte säga detta är en regelrätt lösning, utan mer en work around.
Vi får hoppas Alphabet ordnar detta i kommande uppdateringar.

Av Dockland
Skrivet av simonliten:

Har ett problem. Kan ej se miniatyrer i google chrome. På facebook är alla bilder helt svarta,även när jag klickar på dom. På youtube är dom som bilden jag laddat upp, men håller på över ett klipp så kan ja se "snabb visningen" och klickar ja på ett klipp kan ja se klippet. Att tillägga är att det funkar i microsoft edge. Men inte på chrome. Har avistallerat chrome men utan framgång.

bild på felet

Hoppas nån varit med om nå liknande för är väldigt irriterande problem.
MVH

Gå till "chrome://flags/" och deaktivera GPU Rasterization

Av Dockland
Skrivet av Unicorn:

Du säger att DN är en höger tidning vad blir GP då extrem högern då? och samhällsnytt, fria tider och nya tider måste hamna lite utanför kartan då i så fall.

...

samhällsnytt, fria tider och nya tider är väl inga tidningar?

Av Dockland
Skrivet av henkiii:

Polisen skulle behöva börja patrullera E4a-syd oftare, det är så mycket tok som föregår där.
Bwm-filen tillexempel, (högra hjulparet vinglandes i mittenfilen och resten av bilen i ytterfilen) som är en konstant källa till irritation.

Tyresö-vägen, eller buskörningsbana öst som man skulle kunna kalla den, skulle även må bra av lite polisiär uppmärksamhet. Hela sommarhalvåret så hör man v8or och motorcyklar som ligger på varvstoppet. Jag är nästan förvånad att det inte skett någon allvarligare olycka som man hört om.

När jag bodde i Tyresö hade de street race på rakan förbi OKQ8 vid McDonalds. När folk ringde polisen hände inget. Det var inte prioriterat