Inlägg

Inlägg som Jink har skrivit i forumet
Av Jink

Har fått tråkiga bekymmer med min LG OLED B7 från 2017. Hade gärna plockat hem en ny LG OLED C2, men den saknar stöd för DTS?! Så det blir sannolikt en C3 istället.

Av Jink

San Andreas är fortfarande bäst. Jag är fullt redo att försvara min ståndpunkt med våld!

Av Jink

Jag prioriterar att inte steka mina komponenter över att ha en dödstyst dator, men det är ju bara om man måste välja mellan två extrema fall. För de flesta komponenter så skulle jag nog säga "så tyst som möjligt under 70-80 grader Celsius".

Av Jink

Beställt ny madrass till sängen, från företaget Emma. Lite småskeptisk, men med 100 dagars provperiod och betalning via Klarna så kan det ju inte gå hur snett som helst. Kommer på tisdag!

Av Jink

Galen nostalgi när man såg gamla XBMC-menyn!

Av Jink

13 år och runt 1.7k inlägg, härlig resa! Något jag verkligen saknar är den gamla goda tiden då man kunde göra riktigt bra klipp genom att köra SLI/Crossfire, och det fanns sjuka mängder prestanda att hämta i diverse config files i spel.

Av Jink

Spel med AI-genererad voice acting – Etik

Som vi alla vet så gör AI framsteg på flera fronter, däribland text-to-voice. Man kan redan nu i olika verktyg knappa in en text som sedan blir uppläst av en förhållandevis trovärdig röst, och det finns ingenting som tyder på att utvecklingen av dessa verktyg skulle vara långsammare än andra liknande AI-verktyg. Att dessa verktyg skulle kunna användas i animerad film, i spel och som voice overs för både film och reklam är en självklarhet.

AI har redan identifierats som ett hot av Writers Guild of America (WGA) då AI kan skriva manus, och det är en av anledningarna till den strejk som pågår. SAG-AFTRA (Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists) anslöt sig till WGAs pågående strejk, och har nu varnat för att även voice-actors inom spelindustrin kan komma dras in i den.

Så här kommer frågeställningen: Hur ser du på AI-genererad voice acting inom spelindustrin? Är voice acting en konstform du värnar om, och skulle användandet av AI-genererad voice acting i ett spel till och med kunna få dig att "bojkotta" ett spel? Eller är du kanske helt oberörd?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Jink

Har ändå uppskattat Wordpad när man jobbar på andras datorer. Skönt att skriva i en enkel editor som har automatisk radbrytning, och som finns på alla Windows-datorer.

Av Jink

Precis sådant innehåll som jag vill se på siten, mycket välkommet!
Som bl.a. Hardware Unboxed pratat en hel del om så är ju RTX 4070 och neråt rätt dåliga för framtiden, med tanke på att vi redan nu ser spel som når 12 GB VRAM.

Av Jink
Av Jink

Om man vågar sig på att prata om "framtidssäkring", så är 16 GB rätt rejält mycket bättre än 12 GB.

Av Jink

5800X3D, så 8 kärnor!

Av Jink

Hade helt glömt bort Corsairs tramp stamp, kul reminder!

Av Jink

Ge mig ad free och background play för hela familjen för 50 SEK/månad, så har vi en deal.

Av Jink
Skrivet av bossibula10:

Jag har min domän via Loopia, tycker att de fungerar bra!

Av Jink
Skrivet av VivoVivo123:

Hej!
Jag undrar om det finns något sätt att kontakta teknisk support hos Google via e-mail eller något motsvarande som skapar ett ärende hos supporten?
Jag hittar bara en massa sidor med färdiga frågor och svar kopplade till vardera Google-app, men jag skulle behöva skicka ett meddelande till teknisk support för att kunna förklara mitt problem noggrant och få hjälp.
Jag kan dessvärre inte säga i detalj här i tråden vad det gäller, men det är ett teknisk problem som behöver felsökning.

Tackar för svar!

Vill minnas att det är väldigt svårt att få tag på support från Google, som privatperson.
Vad är det för bekymmer du har?

Av Jink

Spelet är ju otroligt bra än så länge, 10 timmar in. Inga buggar, inga day one DLCs, inga microtransactions. Otrolig grafik, musik, voice actors etc. Synd att semestern är slut!

Av Jink

Samsunglurarna har en batteriskyddsfunktion som man kan aktivera, som gör att telefonen aldrig laddas över 80%. Det ska tydligen skydda batteriet rätt bra. Så kör med vilken OK laddare som helst, och aktivera den funktionen.

Av Jink

När det gäller fiber så brukar jag rekommendera den billigaste. Om man däremot har behov av support eller tilläggstjänster så är det Telia som gäller (som definitivt inte är det billigaste alternativet).

Av Jink

Lyckades precis köpa en 5800X3D begagnad, ska installeras i veckan. Så nu är väl mitt RTX 2070 den långsammaste komponenten. Har kikat lite smått på RTX 4070, men den pengen i den prestandaklassen...