Inlägg

Inlägg som Jink har skrivit i forumet
Av Jink

Brave på både telefon och dator. Fungerar riktigt bra, och får bra testresultat från sidor som dessa: https://coveryourtracks.eff.org/

Av Jink

Mitt Sennheiser PC350SE, som köptes för runt 11 år sedan för ca 1500 SEK. Headsetet rullar på lika bra som då, och ger mig inga tankar om att köpa nytt. Detta headset har i runda slängar kostat mig 140 SEK om året, om man slår ut prislapp och ålder. Känns rätt oslagbart, särskilt med tanke på hur ofta jag får komplimanger för min mikrofonkvalitét.

Det körs förstås med ett diskret ljudkort, så det kanske blir att fundera på ett byte den dagen då ljudkortet inte längre får nya drivrutiner.

Av Jink

Köpte mina Sennheiser PC350SE för över 10-11 år sedan. De vägrar att ge upp, så blir nog kvar med dem ett tag till. Det är väl just en sådan orsak till att man INTE vill ha trådlöst headset, känns osannolikt att batterierna håller någon form av laddning efter 10 år.

Av Jink
Skrivet av freddehboy:

Hej

Vi håller på att byta från det ovannämnda till Sharepoint online 365 och jag behöver föra över en stor mängd pdf filer från dess media bibliotek. Jag vet att man kan öppna filerna i utforskaren men det står att kontrollen är inaktiverad trots att jag har adminrättigheter?

Mvh Fredrik

Om det är viktig data så rekommenderar jag att ni hör av er till ett IT-företag.

Jag utgår ifrån att ni migrerar från Sharepoint server 2010 (on-prem). Om ni absolut vill testa själva så är det Sharepoint Migration Manager som gäller. Det är ett gratis och väldokumenterat verktyg från Microsoft.

https://learn.microsoft.com/en-us/sharepointmigration/introdu...

Av Jink

Jag tror att processorn är för svag för RTX 3080. Jag förstår att det låter konstigt, med tanke på att din processor aldrig når 100%. Men grejen är den att processorn är 6-kärnig, och många spel är dåliga på att nyttja flera kärnor. Om spelen du spelar bara nyttjar fyra kärnor, så kommer användningen inte gå mycket över 70%. Så om du ser 70% användning, så är det i stort sett 100%.
Om din processor går i 100%, så flaskas din GPU, vilket kommer att visas genom att din GPU har låg användning.

Med en ny processor så lär du se bättre prestanda.

Av Jink
Skrivet av walkir:

Vilken version av Teams pratar du om? Teams (classic) (for Business) eller New Teams (for Business)? Vi har alla tre

Skulle inte kalla våra use cases för nischade, men i vår miljö bestående av Windows 10 Enterprise klienter, så innebär Teams en stor förvirring samt försämring jfm Skype for Business och Mattermost.

Hade säkerligen blivit bättre om alla kört Windows 11 Enterprise istället, men det hade eventuellt skapat andra utmaningar istället.

Knepigt med en arbetsplats med tusentals anställda och höga krav kring sekretess och säkerhet.

Haha ja, versionerna kunde ha hanteras bättre. Men det är ju väldigt lite skillnad funktions- och utseendemässigt mellan Classic och New. Sedan kan man ju fundera på hur länge den ska heta "New".

Vad är det ni upplever som förvirrande? Ett problem med Teams, som egentligen inte är ett problem med Teams, är att vem som helst kan börja skapa upp teamsgrupper och sätta egna strukturer. Jag tycker personligen inte att man ska låsa ner möjligheten att skapa teamsgrupper, men att man bör köra workshops för att förklara för folk hur de BÖR strukturera sina grupper.

Jobbar också på ett större företag, och ibland kliar man sig ju i huvudet. Ibland tänker jag "Ett nytt team... för detta? Det kunde ha varit en kanal. Nä vänta, det behövs inte ens en kanal, ett mejl har räckt. Eller kanske en chat...".

Av Jink

Teams (business) får otroligt mycket oförtjänt hat. Jag har aldrig sett problem med Teams som inte varit handhavandefel eller otroligt nischade use cases.

Av Jink

Tycker att jag alltid ser en elprodukt som dras tillbaka när jag besöker IKEA. "Vi drar tillbaka Powerbank X, grendosa Y" etc. Tror att jag avvaktar med denna produkt ett tag.

Av Jink

Som sagts tidigare - licensnyckeln "sparas på moderkortet", typ.
Ladda ner installationsmediat och kör det, och välj att rensa ur datorn helt. USB behövs inte.

Av Jink
Skrivet av radioactiv:

Det är ett ganska tufft läge att köpa gamingdator idag, det är dyrt. Om du ska köpa de delarna så hade det nog passat bättre för att spela i 1080p. Grafikkortet är förra generationens mellanklass och kommer ha det svårt att driva många kommande spel i 1440p, i alla fall om man vill ha en bildnivå på minst 60fps och lite högre inställningar.

Hade jag inte haft bråttom iväg hade jag gärna skrivit ett längre inlägg, men för att hlla budgeten på en ganska lik nivå så hade jag valt ett lite billigare nätagg och kanske en 1tb ssd till att börja med, sen lägga till de pengarna och välja ett 7800 XT istället. Eller om budgeten tillåter så välj ett 7800xt istället, det är lätt värt de extra pengarna.

Jag har ett RTX 2070 och spelar i 1440p, och 6750 XT är en bra bit bättre än mitt kort. Se det borde inte vara någon omöjlighet med 1440p gaming. Men ja, som du säger så får man ju hålla sig runt medium grafikinställningar i många spel.

Av Jink

Står fast vid att Lumia 920 var en av de bästa telefonerna jag ägt. Det enda som fattades var bland det viktigast - apparna.

Av Jink

Jag har absolut inga problem med prenumerationstjänster, så länge det finns alternativ. Det finns spel som jag inte känner att jag vill investera i, och då är ju Game Pass väldigt mycket valuta för pengarna. Enkelt att avsluta prenumerationen när man inte behöver den. Det finns spel som jag vill "äga", och då är det Steam som gäller.

Av Jink

Sällan man hittar en quiz där man önskar att man visste MINDRE.

Av Jink

Känns som att vi på något vis glömt att GTX 970 kostade runt 4000 SEK vid lansering. Självklart ska inflation och växelkurser tas i hänsyn, men även med dessa faktorer inräknade så kommer vi inte upp till den dubblering i pris som vi ser nu för 70-korten.

Av Jink

Jag har aldrig hört talas om PSUn, vilket är lite av en red flag för mig. Det lockar alltid att snåla in på nätaggregatet, eftersom att det inte ger extra FPS. Men ett dåligt nätaggregat kan ta med sig hela systemet om det går sönder.
Datorn ser extremt prisvärd ut för en pre-built, men jag tror inte att jag skulle riskera det.

Av Jink
Skrivet av killawife:

Man undrar ju vilka tittare de frågat för jag känner absolut ingen som tycker detta. Alla tycker samma sak. Reklamen kan gå mellan programmen när jag inte tittar utan är och hämtar kaffe eller pissar. Den absolut värsta reklamen som finns är när programmet man tittar på avbryts för reklam. När detta händer på facebook exempelvis så lämnar jag nästan alltid videon, vilket är synd då det kanske är något intressant. Jag kan bara inte stå ut med detta menlösa reklam-pumpande hela jävla tiden. Ge er nån gång för helvete!

Alltså reklam kommer vi inte undan, om vi inte vill stänga plattformarna och endast ha dem öppna för betalande användare.
Det man kan göra för att göra reklamupplevelsen så bra (mindre dålig? som möjligt är att kolla på NÄR reklamen visas och HUR den visas.

Av Jink

CPU = AMD
GPU = Nvidia
Nvidia har så mycket mer kul tech, och fler programvaror som kräver just cuda cores.

Jag tycker dock att det finns argument för AMD. Ett av de främsta argumentet är att Nvidia är ett företag som pissar på sina kunder, ljuger och säger att det är regn. AMD brukar vara rätt mycket schysstare när det kommer till teknologier och deras kompatibilitet. Bara det faktum att Nvidia kräver att man skapar ett konto för att få en vettig uppdateringsprocess för drivrutiner säger en del.
Nvidia förlitar sig också väldigt mycket på DLSS. AMD har en del kort som är väldigt vettiga i andra hand.

Så ja, det finns legitima anledningar till att rekommendera AMD, så det är nog det som du ser.

Av Jink

LG OLED55B7V 55 tum

Mina trogna "gamla" LG OLED55B7V fick för någon månad sedan problem med missfärgad panel. Det är inte en inbränning, utan något annat slitage som inte verkar ha varit helt ovanligt för den generationen. Det är alltså en rätt stor fläck i mitten av TVn, där färgerna blir fel. Lite mer grå/gröna, kanske. Det framgår (för mig) hyfsat tydligt i scener som till störst del är röda eller gula.
Skärmen har också en liten grön "stuck pixel" upp till vänster, längst med kanten på panelen, som inte syns från vanligt avstånd.
I övrigt så är TVn fläckfri och fungerar perfekt. Vissa knappar på kontrollen är förstås slitna. Hade inte ens tänkt tanken på att byta ut TVn om det inte var för defekten. Kan inte påstå att bilden på min nya LG OLED C3 är fantastiskt mycket bättre i övrigt.

Jag har ju införskaffat en ersättare, men frågan är; kan- och bör man sälja den gamla TVn? Självklart så skulle både bilder och beskrivning reflektera skicket på produkten, men fattar folk verkligen att de köper en TV som kan ses som defekt? Vill förstås inte lura någon. Om man skulle ge sig på att sälja den, vad är en rimlig prislapp?

Bilder:

Dold text
Av Jink
Skrivet av saigon:

Vad har du börjat få för strul? Har själv en C7 2017 som har fått ett panel byte för typ 3 år sedan annars rullar den på ännu förutom att det verkar vara omöjligt att få tag i en ny fjärrkontroll.

Fick också byta panel för ett par år sedan. Har nu något fel som är svårt att beskriva. Det är ungefär 4 horisontella linjer, och i mitten är det som ett stort moln. Det är inte inbränning som beror på något jag haft på på TVn, utan det är antingen något bakom panelen eller bara generell nedbrytning.

Verkar inte som att OLEDs kan bli äldre än 5-6 år utan stora problem.

Av Jink
Skrivet av flukke:

Tack för din insats!

Förstår att alla inte kan vara It-konsult som en själv och tycker att många yrken är skrämmande underbetalda för deras stora och viktiga arbetsinsatser.

Sen tenderar dessa trådar att dra till sig svar från de som tjänar mest.

Har själv slagit av på takten genom att förhandla mig till enklare arbetsuppgifter och skippa en massa bonus upplägg för att ägna mer tid åt familjen som har växt senaste åren.

Yrke: It konsult inom Cloud, främst inom Microsoft tjänster som Office 365, Azure med mera
Lön: 57k brutto
Erfarenhet: 7år ish
Ålder: 32-34
Utbildning: Dataingenjör på Chalmers (Oavklarad då jag fortfarande inte fått tummen ur med släpande tenta..)

Får man fråga hur arbetsdagen ser ut? Vad du jobbar med mest, i avseende till Microsoft 365?
Jobbar också med Microsoft 365, men sitter på en delad 2nd line/konsult-roll. En del support, en del migreringar av SME-företag från olika miljöer till Microsoft 365. Har funderat på att försöka hoppa över till en renodlad konsultroll, gärna inom Modern Workspace.