Inlägg

Inlägg som flIpz0R har skrivit i forumet
Av flIpz0R

Ja, den brinner upp

Av flIpz0R
Skrivet av Ixos:

1.5 år för en refresh? :S

Känns som röda och gröna laget kommit överens att luta sig tillbaka och ta det lite lugnt, låta sina nuvarande modeller dra in pengar i godan ro när det inte görs några spel som är krävande längre utan allt är konsolporter som körs på 7 år gammal hårdvara.

När det verkligen "brinner" i knutarna går det ju bevisligen mycket snabbare än såhär. Förra gången det var dags med GTX 400 serien (BBQ edition) brann verkligen och då släppte Nvidia sin refresh efter mindre än 7 månader!
(GTX 480 släppt April 2010 -> GTX 580 November 2010.)

Jag känner inte att jag behöver snabbare grafikkort just nu, dom får gärna hålla ut ett tag till. Både företagen är här för att tjäna pengar och redovisa stora vinster(amd?). Så självklart vill både företagen vänta så länge som möjligt. I ditt exempel med 480 så snabbade dom nog ut nästa generation för att den serien kanska inte var den mest kompetenta på marknaden i min mening just då.

Av flIpz0R
Skrivet av Shimonu:

Då tycker jag du ska utveckla och förklara varför också.

Om han är intresserad av Teknik/IT så finns det ju ingen anledning att gå Natur, vill han in på något som är kopplat till biologi så ska han dock självklart välja Natur. Jag läser andra året på Teknik och jag läser just nu matte 4c och kommer fortsätta med både 5c och fysik 2. Det enda som skiljer sig mellan Natur och Teknik är biologin och kemin så vitt jag vet (Kemi 1 på Teknik). Så han blir högskolebehörig till Civilingenjör på "den tekniska sidan", så får han dessutom läsa programmering 1 och 2, Webbutveckling 1 och 2, Datorteknik, Datorkommunikation och Nätverksteknik, killen i fråga verkar ju vara intresserad av just det.

Av flIpz0R

Digitimes, inte Digtimes (a)

Av flIpz0R
Skrivet av Jalle64:

Testat graffet i Kombustor eller 3DMARK 11?

Jag har faktiskt provat med ett helt nytt grafikkort nu, och jag får samma fel. Ska ta o prova en annan PCIe lane också så får vi se. Men hare börjat kika lite på ett nytt modekort. Om någon sitter på ett 1366 moderkort får ni gärna höra av er.

Av flIpz0R
Skrivet av Jalle64:

Vad har du för delar inkl nätagg?

i7 930, 6950, Asus P6X58D-E, Corsair HX750W

Av flIpz0R
Skrivet av mrmagicvoice:

Ne precis. det är ju inte de lättaste. Mitt moderkort la helt sonika av en kort tid efter de strulet så på så viss fick jag reda på de.

Ah då är det ju betydligt lättare, men detta har hållt på fram och tillbaka i över ett år.

Av flIpz0R
Skrivet av mrmagicvoice:

kan tyvärr vara moderkortet tror ja. när mitt moderkort la av så började det med att portarna till ljudet började krångla och sedan fick jag liknande problem med skärmen.

Ah precis! Men det är ju synd att det är så svårt att veta vad det kan vara. Man vill ju inte köpa ett nytt moderkort och sedan så är det inte det som är problemet.

Av flIpz0R

Skärmen blir svart

Hej!

Jag har ett mycket irriterande problem med datorn i sign. Det här har hållt på fram och tillbaka under lång tid men nu är det tillbaka värre än någonsin.
Skärmen blir alltså svart, den får ingen signal från datorn. Detta kan hända helt random men det går helt enkelt inte att få på den igen. Oftast så händer det samma sak direkt vid omstart. Jag får oftast vänta ett tag och prova att starta igen.

Temperaturer är okej, skärmen är också testad, jag tror heller inte att det är drivrutinerna för samma sak kan även hända i BIOS och under bootup.

Har ni någon aning vad jag kan göra? All hjälp är välkommen! Vill verkligen få ordning på detta.

MvH

Filip

Av flIpz0R
Skrivet av Needlefeast:

Insåg just att jag behöver en cdläsare med. Naiv som jag är trodde jag att både Air och Pro har inbyggda, men så var icke fallet. Då jag helst slipper pilla med externa enheter så verkar valet bli en Pro. Någon som har kraftiga invändningar?

Skickades från m.sweclockers.com

Använder du CD så mycket att du behöver en läsare i datorn, om det bara är då och då så kan man ju använda en extern läsare med USB. Jag har själv ingen CD-läsare hemma och jag klarar mig faktiskt bra

Av flIpz0R

Köpråd ang ljudsystem 2.1

Tjena allesammans!

Jag har bestämt mig för att köpa ett ljudsystem (2.1), dock så har jag inte så bra förkunskaper när det gäller detta. Hoppades därför att ni här på swec kunde hjälpa mig på denna punkt.
Mitt rum är medelstort och ligger på ca 12 m2. Jag har mitt skrivbord i ett utav hörnen och skulle vilja ha mitt ljudsystem på samma ställe.
Jag söker högtalare som båda låter mycket och har bra ljud. En bra bas är också viktigt eftersom att jag mest lyssnar på trance/house/dubstep, electro med andra ord.

Jag har redan ett headset som jag använder till gaming och som tar upp alla ljudutgångar, hur gör man på bästa sätt för att kombinera högtalare och headset, är det plugga in och ur som gäller?

Maxpris: drygt 3000 kr

Tack på förhand!

Av flIpz0R

Custom rom ftw

Av flIpz0R

WHS Connector problem

Hej!

Har skaffat en hemmabyggd Whs 2011 här i veckan. Jag älskar det, men idag stötte jag på lite problem när jag skulle ansluta en av mina datorer med hjälp utav "ComputerConnector". Det är en laptop från jobbet, som kör windows 7 enterprise, vet inte så mycket vad som har lagt in för begränsningar i datorn, men admin är jag iaf. Men det finns proxys och vpner. När jag då kör connector-mjukvaran så mot slutet möts jag av ett felmeddelande som säger att det har uppstått ett fel och att den inta kan ansluta, inget mer.

Finns det något annat sätt att ansluta en dator till servern eller har ni någon idé på vad det kan vara som hindrar datorn från att ansluta?

MvH

Filip

Av flIpz0R

.

Skrivet av SleeZy:

Visst, hjälp dessa som verkligen behöver den. Men nu är det så att dessa personer har inte råd att ens kunna ta sig till sverige. (I de flesta lägen så är de endast de med hyffsade resurser som kan ta sig hit.)

Nu är det ju så att den största majoriteten som kommer hit, vill bara åt våra bidrag å må gott. Och sedan så är de otacksamma över detta, vilket går mig över huvudet.

Så du tror att analfabeterna nere i tex kongo som kämpar hårt för att inte få ett skott i huvudet sitter o tänker på hur gött det skulle vara med Sveriges bidrag? Personer flyr inte om dom inte måste! Dessutom så skulle många invandrare säga att dom vill åka tillbaka till sitt hemland om det skulle vara möjligt. Dom skiter i om dom får bidrag, dom skulle komma hit iaf, men om vi skiter i att ge dom bidrag skulle kriminaliteten skjuta i höjden istället. Jag tror dessutom att majoriteten invandrare är otroligt tacksamma över den hjälp dom får i Sverige.

Av flIpz0R
Skrivet av Falcon:

Först och främst måste jag säga att jag är imponerad av Sweclockers, att vi lyckats hålla den här tråden öppen. Vi diskuterar på ett bra sätt tycker jag, inga övertramp. Dock vill jag inte hålla med om den "genetiska diskussionen" som Klingon förespråkar. Jag hoppas att vi fortsätter tråden utan påhopp och att den genetiska diskussionen kan ebba ut.(som kan föranleda trådlåsning om det blir pajkastning...)
Tack som fan till er. Jag trodde den här tråden skulle bli låst efter ett par timmar.

Du svarar själv inte på frågor, så du kan inte förvänta dig svar själv, eller hur?
Du säger att invandringen är en vinstlott. Vi har ifrågasatt dig med att presentera fakta, d.v.s källor och siffror etc.

edit: Klingon har postat en intressant PDF. Om vi ser mellan raderna och går på författarnas "korrigerade tabell" så landar vi bortåt 40 miljarder kronor. Detta är kostnader, d.v.s knappast en vinstlott, utan en rejäl nitlott om du frågar mig. Säger väl sig självt egentligen, att det kostar.

Och vilket hyckleri från regeringens sida att inte presentera relevanta siffror för detta. Varför tror ni de "mörkar" relevanta siffror, jo därför att "vanligt folk" skulle börja reagera. Det är inte konstigt att vi ser SD få ett sånt här uppsving. Över 10% lär de få 2013 och blir därmed tredje största parti. Man säger från regeringens sida att det kostar 7 miljarder. Kollar man lite närmare i detalj så innefattar de pengarna endast själva mottagandet och den närmsta tiden. Vilket skämt. Närmsta tiden? Vad är det? Inte fan är det beräknat på många månader iaf den saker är jävligt säker.
Det här handlar inte om rasism utan att ta hand om de egna. Vi hjälper inte bara invandrare, vi är också ett stort land när det kommer till biståndspengar.
Varför kommer inte våra egna i främsta rummet? Jag pratar här om t.ex hemlösa. Jag ser dagligen flera hemlösa som driver omkring i den här staden. I Malmö, Göteborg och Stockholm är de ännu fler. Hemlösa var bara ett exempel där vi skulle kunna pumpa in pengar. För pengar finns. Det ser vi tydligt.

Återigen så handlar det om prioriteringar. Det får nästan alla människor göra, varje dag, med privatekonomin. Det är dags att göra likadant med "vår" statskassa!

Alltid roligt med diskussion!

Om vi säger så här, olika beräkningar visar åt olika håll. Men oavsett om sverige skulle gå på en nitlott på just invandring så är landet sverige inget företag på så sett att vi bara ska syssla med sådant som är bra för statskassan. Du menade ju på innan att invandrare som inte kan generera pengar till Sverige inte borde tas emot, då kan vi ju lika gärna slänga ut tex långtidsarbetslösa och sjukskrivna istället för invandrare. Det finns mycket i samhället som kostar staten miljarder, och då vi inte har oändligt med pengar så måste vi som du säger göra prioriteringar. Jag prioriterar hellre människor som haft ett förjävligt och fattigt liv som får chansen att mycket bättre, än att göra som idag, där vi slänger ut skattepengar på bla sjukhuskostnader till tex, rökare, snusare, spelmissbrukare osv osv. Det är min åsikt.

Skrivet av darkmoon:

Börjar mer och mer tycka att vi borde på något vis sätta nyanlända invandrare i ett läger.

Och då menar jag inte koncentrationsläger

Vad jag menar är att när de kommer hit så ska de skjutsas ut till ett lugnt ställe i ödemarken där de under en tid får lära sig svenska och om hur vårt samhälle är uppbyggt, samt har tillgång till psykolog. En riktig hårdskola. När de klarat av sina prov så slänger man ut dem i samhället på olika orter. Under tiden i "skolan"/"lägret" så har de inte kontakt med samhället, utan det kommer först senare.

När de väl kommer ut är de utvilade, har lärt sig språket och har större förutsättningar att förstå hur det svenska samhället fungerar. Då har vi gett dem mycket bättre förutsättningar. Efter "utbildningen" så ska de verkligen inte skickas ut till förorter eller "ghetton", de ska splittras upp, alternativt sättas på platser där det finns lärosäten om de vill plugga.

Det är min tanke för dagen, som (helt utan källor eller djupare kunskap) känns som ett vettigt alternativ, även om det såklart kommer misstolkas till koncentrationsläger och slavarbete på något vis (då får man stoppa in hela stycken i min text, men det kommer väl ske).

Gillar din idé (a)

Av flIpz0R
Skrivet av gabriel15:

2500+ värdelösa människor/ungdomar blir arbetslösa varje månad i Sverige.
Är inte det ett stort problem att ha väldigt hög ungdomsarbetslöshet i ett land?

Jo det är ett stort problem som självklart ska satsas på, men som studierna visar så påverkar inte invandring vår arbetslöshet nämnvärt.

Av flIpz0R
Skrivet av Crippa90:

Jadu, det kan du sitta och klura på ett tag.

En ICA-butik brukar ta in fler varor av de som säljer bra och sluta ta in sånt som säljer dåligt.

Du svarade inte på min ursprunliga fråga...Vi snackar vi om att hjälpa människor som är i stor fara eller helt enkelt har svårt att överleva sin dag, om vi kan få det att gå ihop genom att vi samtidigt tar in folk som är tex högutbildade är det en mycket bra gärning.

Av flIpz0R
Skrivet av bud_bundy:

När man ska uppskatta kostnaden/vinsten för något så måste man noga specificera vad man räknar på, detta tycker jag väldigt många gör fel på vid "invandringspolitik".

Ena utgångspunkten i beräkningarna måste vara dagens politik, men ingen invandring vad är det? Det många pratar om är att begränsa lågutbildade flyktingar få uppehållstillstånd p.g.a. humanitära orsaker.

Detsamma gäller de myter som du nämnde kring registrerings hemsida, för oss lite mer åt det socialdarwinistiska hållet så är dessa svar irrelevant, då vi selektivt styr invandringspolitiken så det mest gynnar oss.
Högutbildad som har fixat ett jobb innan denna fått medborgarskap, varse god och kom med i gänget. Äldre person i 80års åldern, ja vi behöver inte vara så råa så att vi tar med dem till ättestupa, men ska vi ge en icke svensk sådan medborgarskap?
Nu var dessa exempel extremfall, men som det är idag är det en extrem ström av flyktingar som många kommuner klagar på och min åsikt är att vi ska bete oss som resten av världen och inte låta fler få komma hit än vad resten av länderna mottager .

Jag förstår vad du menar, jag tycker också att på de sätt vi idag integrerar flyktingar och invandrare inte fungerar till 100 %. Men det tar inte bort faktumet att det finns beräkningar som visar på ekonomiska fördelar eller i andra beräkning mycket låga utgifter. Vi borde istället för att sluta ta imot invandrare se till att vi integrerar dom på ett bättre sätt genom nya lagstiftningar.

Däremot tycker jag det är fel att bara välkomna rika och högutbildade, för dom har det ju i många fall bättre än de personer med låg utbildning, de är de fattigaste som vi borde satsa mest på i min mening.

Varför lägga oss platta och följa med strömmen när vi kan vara ett föregångsland som andra länder sneglar på. Vi kanske inte är där än men när den svenska ekonomin går bra samtidigt som invandrare snarare drar upp våra löner och vi svenskar har kvar våra jobb så ser jag inget problem med att fortsätta hjälpa människor som lever ett fruktansvärt liv i sitt hemland. Jag säger det igen, jag tycker att vi som varit så lyckligt lottade att vi är födda i ett land som Sverige ska hjälpa till och se till att fler kan leva ett liv som våra.

Skrivet av Crippa90:

Jag tycker det är positivt när folk arbetar, vare sig de är inhemska invånare eller invandrare, så det behöver du inte säga till mig.

Det jag vill har sagt är att säga att "invandring ger + och kostar inte (kostnad uppstår alltid på allt så det är definitionsmässigt felaktigt)" inte betyder ett smack eftersom de finns olika sorters invandring. Det är det största problemet idag att man klumpar ihop invandring och invandrare i en grupp (vilket jag skrev om tidigare). Viss invandring kostar mer än vad de genererar i intäkter (alternativt ger mindre vinst än annan invandring) ex. flyktingar eller lågutbildade som knappt kan skriva kommer hit. Arbetsinvandring och att ta in tandläkare och andra bristyrken är däremot en (större) vinst.

Förövrigt så är regeringens sida lite av ett skämt. Myter brukar oftast spräckas med fakta, inte med brist på det. Studien på utrikeshandeln bland utrikes födda visade sig vara störst bland östasiater och väldigt låg bland folk från MENA-länder, om jag inte minns fel.

EDIT:

Vill även tillägga att allt snack om genetik är ren trams.

Vad spelar det för roll om det finns olika sorters invandring som går olika bra för ekonomin? Det är väl precis som en Ica-butik där vissa avdelningar går bättre än andra. Huvudsaken är att inte hela butiken går med en gigantisk förlust.

Av flIpz0R
Skrivet av Crippa90:

Jag förväntar mig att du kan backa upp med det du säger. Men jag kanske misstolkar dig. Du säger att "går faktiskt Sverige + på invandringen ekonomiskt sett." Menar du all sorts invandring då? Invandring från alla världens hörn?

Om ja så vill jag ha siffror på det. Om nej, förstår du då hur lite det du skriver säger?

Jag förstår att du vill ha siffror, men tyvärr finns det inga beräkningar gjorde i detalj som visar åt något håll. Men då jag har människor i min närhet som genom arbetet kommer i kontakt med sådana här frågor har jag hört att deras beräkningar visar på +.

Sen finns det också en trevlig hemsida som regeringen satt upp som tar upp alla de myter kring invandring.
http://www.regeringen.se/sb/d/2279/a/181576

Några utdrag från sidan.

Myt 10: Invandringen leder till lönedumpning.
Få svenska studier har gjorts som har kunnat visa på invandringens effekt på lönerna bland den infödda befolkningen. En svensk studie visar på mycket små positiva effekter av invandring på inföddas inkomster. Andra svenska forskare har visat att 90-talets invandring till Sverige inte hade någon effekt på lönespridningen.

Myt 11: Invandrarna tar jobben från svenskar.
Invandring bidrar ofta positivt till arbetsmarknaden genom att kompensera för underskott av inhemsk arbetskraft inom vissa yrken och genom att bidra till att skapa fler jobb. I dag kan vi exempelvis se att ungefär en av fyra läkare och tandläkare i Sverige är födda i ett annat land.

På lång sikt är det främst utbudet av arbetskraft som bestämmer sysselsättningen. Dessutom visar forskning att invandring bidrar till ökad utrikeshandel och därmed ökad tillväxt genom att personer med utländsk bakgrund besitter goda kunskaper om bland annat affärskultur, politik och språk i sina tidigare hemländer.

Av flIpz0R
Skrivet av Crippa90:

flIpz0R:
½-1 av tre frågor svarade du på. Två kvar nu bara, vinsten per invandrare från Afrikas horn är det jag är mest intresserad av.

Så du tror allvarligt att jag sitter på någon slags formel som berättar vinsten per invånare som dessutom ska anpassas beroende på vart dom kommer ifrån?