Inlägg

Inlägg som flIpz0R har skrivit i forumet
Av flIpz0R
Skrivet av Devildoll:

Är det olagligt att länka till bitcointalk.org eller?

Bara lite

Av flIpz0R
Skrivet av AnteBellum:

finns 7 st just nu.

Kanske det. Dev skriver 9 haha http://gyazo.com/6ff4a4c89840df2ce2a622c4f30160cd.png

Av flIpz0R
Skrivet av scienta:

Finns det nånstans att sälja coinsen än?

Finns nio stycken exchanges. Men jag skulle verkligen inte sälja just nu. Priset är i bott, men vänta bara, prisökning kommer garanterat.

Av flIpz0R

Smartcoin har bara idag stigit med ca 200%. Känns som det kan bli några slantar här

EDIT: Var uppe på 400 % innan den dök ner igen

Av flIpz0R
Skrivet av Zotamedu:

Lag (1998:620) om belastningsregister
https://lagen.nu/1998:620

Personuppgiftslag (1998:204)
https://lagen.nu/1998:204

Nej all information ligger inte under offentlighetsprincipen och offentlighetsprinciper ger inte alla rätt till all information om alla. Den är till för att man ska ha insyn i hur Sverige styrs, inte för att man fritt ska spionera på grannarna.

Offentlighets- och sekretesslag (2009:400)
https://lagen.nu/2009:400

Hur kan då sidan ha fått datainspektionens tillåtelse under nuvarande lagstiftning? De vill ju tydligen åt en grundlagsändring för att få stopp på det hela, men som jag förstod det är det i linje med vad som får göras idag.

Av flIpz0R
Skrivet av Zotamedu:

Men är arbetsgivaren intresserad av att betala 70 kr när det är gratis att be den arbetssökande att ta med sig ett utdrag själv?

Det känns som om den praktiska nyttan sträcker sig till att spionera på sina grannar.

Jag tror dom tycker det är smidigt, ja. Sen vet jag inte om grannen är intresserad av att betala heller. Finns inte alla dessa dokument att få ut gratis hos polisen? Alla dokument ska ju vara offentliga enligt svensk grundlag om jag förstått det hela rätt.

Offentlighetsprincipen: http://www.regeringen.se/sb/d/504/a/3029

Citat:

Vad är en allmän handling?
Handlingar är allt som innehåller information av något slag: texter, bilder, eller information lagrad på annat sätt, till exempel i en dator. En handling är allmän om den förvaras hos en myndighet och är inkommen till eller upprättad hos myndigheten. Minnesanteckningar, utkast och säkerhetskopior betraktas inte som allmänna handlingar.

Vilka handlingar är offentliga?
Offentliga handlingar betyder allmänna handlingar som inte är hemliga. Om man vill veta vilka handlingar som finns hos en myndighet eller ta del av dem ska man kontakta myndigheten. Regeringskansliets offentliga handlingar kan du ta del av via Arkiv- och dokumentcentrum.

Av flIpz0R
Skrivet av Zotamedu:

Fast är det verkligen kopplat till offentlighetsprincipen om det är ett privat företag som bedriver verksamheten med vinstintresse? Vidare kan det ju gå runt poängen med PUL och integritetsskydd.

Vidare gallras polisens register regelbundet efter vissa regler. Kommer detta register följa samma regler eller tänker de hålla kvar i all data de någonsin plockat fram? Vad tillför denna tjänst i praktiken? Du har ju alltid rätt att kräva ett utdrag ur ditt eget belastningsregister så arbetsgivare har inga problem i praktiken att få tag på den informationen. Det är bara att be personen i fråga att ta med ett utdrag på intervjun. Jag har själv ett utdrag liggandes på skrivbordet av just den anledningen. Utöver det är alla domar offentlig handling och kan begäras ut från respektive domstol.

Skrivet av Huzzbutt:

Ja det är så företag tänker: Det kan vara bra att veta.
Det finns förstås inget som hindrar ett företag från att eftersöka informationen men en ska nog ha i åtanke att de flesta människor som lever, har levt och kommer att leva är alldeles för benägna att fatta beslut på lösa eller irrelevanta grunder. Vi har en låg nivå av återfalls förbrytelse i Sverige, att en individ har begått ett brott tex. stöld och sedan söker jobb i en matbutik gör inte nödvändigtvis den här individen till en högre riskfaktor än en annan, du har dock mindre koll på den andres bakgrund och risken.

Jag förstår helt eran poäng och jag håller delvis med. Självklart är det synd att dessa personer får det svårare i vardagen i tex jobbsökande. Men som ni sa så är det redan lätt för arbetsgivare att kolla upp belastningsregistret, så detta tillför ju inte så mycket där, kan ju vara ett smidigt sätt för dom att kunna hitta det på nätet.

EDIT: Man kan tydligen se domar som är max 5 år gamla. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svep-domar-pa-natet_8933104...

Av flIpz0R

Sådana handlingar ska väl vara tillängliga för allmänheten enligt offentlighetsprincipen? Precis som alla andra myndigheters arbete. Så detta är väl helt i linje med hur vi ser på öppenhet i det offentliga. Det gör det ju lätt för företag samt privatpersoner att få se vilka personer man har o göra med. Även om personen har bytt bana i livet känns det ändå som att det ligger i företags intresse vad personen har i sitt förflutna innan tex en anställning.

Av flIpz0R
Skrivet av Ninotramp:

Poängen är att köra ner Sverige i botten. Reinfeldt? De röda skulle gjort exakt samma sak.

Varför skulle Reinfeldt vilja köra ner Sverige i botten?

Av flIpz0R
Skrivet av bgHunter:

Yrkesförberedande, det betyder att man måste ha någon sorts kontakt med en handledare från ett företag eller något sådant.

Okej, det betyder nog inte att du måste göra det med en företagskontakt. De målen som skolverket sätter för gymnasiearbetet är följande.

Citat:

Gymnasiearbetet ska visa att eleven är förberedd för det yrkesområde som gäller för den valda yrkesutgången. Det ska pröva elevens förmåga att utföra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom yrkesområdet. Gymnasiearbetet ska utföras på ett sådant sätt att eleven planerar, genomför och utvärderar sin uppgift. Gymnasiearbetet kan utformas så att det ger eleverna möjlighet att pröva sitt yrkeskunnande i företagsliknande arbetsformer

Det du egentligen ska göra för att få godkänt är att visa dina lärare/handledare och du är förberedd för ditt framtida yrke. Så att göra något IT-relaterat är ju en självklarhet.

Av flIpz0R

Räknas ditt program till ett yrkesprogram eller högskoleförberedande? Det skiljer sig nämligen i målen för gymnasiearbetet.

Av flIpz0R

LG smart tv

Hej!

Är ute efter en ny tv och såg att komplett har rea på en tv från LG nu i helgen. Hittar inga rewiews på den. Någon som har erfarenhet av den modellen eller andra smart tvs från LG?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=777392

Av flIpz0R

Jag köpte en Xperia Z där väldigt billigt! Det var ju inte en snabb affär precis men visst fick jag min telefon efter någon vecka.
Supporten håller jag med dig är under all kritik. Man får välja själv, billigt med kass support eller att köpa från någon känd butik här i Sverige.

Av flIpz0R

Tror också att det är ganska typiskt svennar, jag känner igen det där.

Av flIpz0R

Hur har du sökt jobben innan? Jag brukade traska runt med ca 50 utskrivna CVn på våren och titta in i varje butik eller företag jag såg. Bara att snabbt fråga om dom behöver hjälp med något. Du har inget att förlora. Men nu är det nog försent.

Av flIpz0R

Det har tagits bort

Av flIpz0R

Jag tänkte diskutera några tankar jag haft de senaste dagarna om detta med kost, nedbrytning och uppbyggnad. Såg lite högre upp i tråden att någon snackade om hur katabol man var på morgonen och att man så snabbt som möjligt skulle få i sig protein för att motverka det. Jag tror inte heller att mina muskler skulle skadas av att inte äta tidigt på morgonen, tror snarare att det handlar om lite fett här o där, men jag fick en idé när jag satt och tänkte.

Om vi då säger att kroppen går ur den anabola uppbyggnadsfasen när du vaknar och in i en katabol period på förmiddagen. Att kroppen bryter ner sig själv är för att få loss energi (am I right?). Om då kroppen törstar efter energi på morgonkvisten, är det då inte bättre att käka större delen utav sina kolhydrater på morgonen och sedan äta större delen av sitt protein på eftermiddagen/kvällen då kroppen faktiskt börjar bygga upp sig själv igen, det är ju då byggstenarna behövs.

Hur tänker ni om detta?

Av flIpz0R

Nu har jag dock kommit förbi felmeddelandena, men mailen kommer ändå inte fram. Jag har lyckats att skicka mailen med ssl autentisering genom telias servrar, men det jag funderar på nu är vad jag ska fylla i för inloggningsuppgifter. (auth_username, auth_password).

Av flIpz0R
Skrivet av jocke92:

Kräver servern autentisering? Då får du använda det i mejlfunktionen. Svårt att läsa den suddiga bilden.
Sedan kan telia ha spamfilter. Webbhotellet citynetwork som jag använder har ett spamfilter som kräver följande för att kunna vidarebefordra. Om deras server blir blacklistad pga en elak/klantig kund berör det ju allas. (källa)
Mottagardomänen måste existera
Avsändare måste vara en korrekt e-postadress
Avsändaren får inte vara en av våra serveradresser

Annars kan det vara saker på php-sidan som att mejlfunktionen inte är aktiverad.

Jo, det stämmer. Telias server kräver ssl autentisering. Men jag har inte hittat vart jag ställer in det i php.ini filen. Vet du vart man skriver in det?

Av flIpz0R

php mail error

Hej!

Sitter med ett skolarbete i webbutveckling och försöker få ett formulär att skicka iväg ett mail med hjälp utav php's mailfunktion. Vad jag har hittat hittils är att jag ska använda mig utav telias mailout.telia.com och port 465 men jag får fortfarande felmeddelanden. Kan några snälla sweclockare hjälpa mig och tyda dessa felmeddelanden. Deadline närmar sig

http://gyazo.com/3692b209034ebb58f54326d6cb0b0740.png