Inlägg

Inlägg som flIpz0R har skrivit i forumet
Av flIpz0R
Skrivet av Falcon:

Hur ska man som 18-åring ens ha en sportslig chans att komma in någonstans? Om man inte har ett rejält jävla högt IQ eller bra kontakter så är ekvationen, givetvis, omöjlig. Man måste ju gå grundskola samt gymnasium för att sen gå vidare mot universitet/högskolor, då är man 18 år.
Om man efter grundskola/gymnasium är lite trött på skolan och vill ta ett sabbatsår så ser jag inga problem med det, att kalla detta lathet eller soffliggeri får stå för dig, helt och hållet. Och när du jämför våra lata svenska 18-åringar med en 40-50 årig civilingenjör eller läkare så förstår t.om du att du är helt fel ute...

Vilken värld lever du i? Världen är till för oss alla. Vilket vackert önsketänkande.
Som några av oss är inne på, hjälp i deras hemländer. Du pratar om stridsvagnar och flygplan. Ja, då kanske politikerna ska börja där.

Leva som vi svenskar gör? Vet du t.ex hur många barn en afrikansk kvinna föder i genomsnitt kontra en svenska? Återkom när du tänkt över det där snacket om resurser...

Klart som fan att du kan komma in någonstans, men du får ju inte ett jobb om du inte söker en massa jobb. Känner massor med folk som sitter o beklagar sig hemma för att dom har det så tufft och inte har ett jobb, men dom försöker ju inte ens. Jag är helt övertygad om att om folk börjar ta hand om sig själva och går ut o verkligen söker jobb så kommer det nappa någonstans. Sen sjävlklart kan du inte ha ett heltidsjobb samtidigt som du pluggar men det hindrar dig inte för att jobba kvällar och helger.

Har du varit och sett flyktingarnas hemländer? Har du varit aktiv inom hjälparbete utomlands? Det finns ingen infrastruktur alls att få fram hjälp igenom, oavsett hur mycket bidrag man skickar kan du inte få fram hjälpen. Sen när de flesta mycket fattiga länderna är korrupta, inte demokratiska eller inte har någon ledning som vill landets bästa blir det gigantiska problem att få fram hjälp. Börja jobba som volontär i tex Afrika om du tycker att det är en väldigt bra idé. Jag tycker själv att det är bättre att ta hit dom så vi verkligen kan hjälpa dom.

Så du tror att en afrikansk kvinna med 10 barn förbrukar mer resurser än vad en trebarnsfamilj i Sverige? Inte i närheten...

Citat:

Hur mycket pengar och bidrag har du skänkt med? Du sitter ju nu och skriver på en vettig dator. Varför säljer du inte den, köper en billigare och skänker pengarna som blir över?

Jag vet inte hur mycket du skänker till välgörenhet, men jag bidrar nog ganska mycket om du jämför med medelsvensson. Jag ser till så att ca 60 haitiska och afrikanska barn får utbildning varje år i form utav fadderskap. Jag var faktiskt på Haiti för två år sedan bara en vecka innan jordbävningen och besökte deras skola och fick se vilket elände de lever i. Har du sett eländet i dina egna ögon, det är en hemsk upplevelse att se hur människor kan lida på det sättet.

Av flIpz0R

Tänkte först bara poängtera att ni som skriver att vi slöser bort våra pengar på invandringen faktiskt har fel. Tro det eller ej så går faktiskt Sverige + på invandringen ekonomiskt sett. Tack vare tex ökade moms- och skatteintäkter, ökad export och ökad företagssamhet. Sen tycker jag själv att svenska ungdomar är otroligt lata och bortskämda och det är inte många som är inne i arbetslivet vid 18 års ålder. Vi behöver invandrarna som arbetskraft som ersätter våra svenska soffliggare.

Tycker ni inte också att vi ska försöka få alla människor i världen att få leva ett så bra liv som vi får chansen att göra. Sätt er själva i samma situation, att du och dina barn driver runt i Syrien bland stridsvagnar och flygplan. Vi måste hjälpa folk ur sådana situationer, precis som att vi kan hoppas att länder hjälper oss om vi hamnar i kris. Världen är en plats för oss alla, sen att vi har dragit lite linjer och påstår att vårat land bara är till för oss är bara skitsnack. Vi kan inte leva som vi svenskar gör idag, vi måste vara berädda att dela med oss. Om alla på jorden ska leva som vi gör i västvärlden behöver vi fyra jordklot till! Resurserna räcker inte till, vi måste dela med oss av det lilla vi har.

Av flIpz0R

Helt revolutionerande!

Nämen allvarligt, lite småändringar hit och dit. Men inget som i min smak är något rikitgt nytt och innovativt.

Av flIpz0R
Skrivet av HerrGoreMann:

Herrgoreman

Tjena!

Skulle gärna vilja önska en bakrundsbild av er duktiga!

Önskad text: ""Everybody, one day will die, and be forgetton. Act and behave in a way that will make life interesting and fun" VENI VIDI VICI

Önskad färg: Spelar inte så stor roll. Vitt, blått, svart skulle va fint

Upplösning: 1920x1080

Tack på förhand!

Av flIpz0R

Roccat kave är ett 5.1 headset, inte simulerat då alltså, riktigt 5.1.

Av flIpz0R
Skrivet av M0dified:

Hej!

Jag ska köpa en ny dator och tänkte sätta ihop själv (vilket jag aldrig gjort förut), och en av sakerna jag undrar är om nätaggregatet jag har tänkt köpa orkar med resten av komponenterna?

Aggregatet är en Corsair TX V2 650W PSU.

Delarna:
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Sony Optiarc DVD±RW Writer, AD-5280S
OCZ SSD Agility 3 Series 2.5" 120GB
XFX Radeon HD 7850 2GB GDDR5 (2 stycken)
Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 8GB CL9
Gigabyte GA-990FXA-UD3, Socket-AM3+
AMD FX-8120 8-Core Processor

Eventuellt hade jag även tänkt köpa en Antec Kuhler H2O 920 CPU eller Antec Kuhler H2O 620 CPU.

Tacksam för svar, vill verkligen inte göra något tokigt! / M0dified

Det räcker och blir över!

Av flIpz0R

En tf200 från Asus, aldrig mer asus igen...
Har inte fungerat sen jag fick den i Januari och den har varit på service 3 gånger utan resultat. Nu har det gått 8 månader, suck...

Av flIpz0R

Jag har också upplevt asus usla kundservice, detta gäller min Transformer prime som är inköpt i januari och den har åkt fram och tillbaka till Asus under 8 månader nu och fortfarande har jag ingen fungerande platta i handen. Har snackat med ansvariga på Asus support som bara kommer med bortförklaringar och sedan slutar svara på mail. De vägrar ge mig telefonnummer och nu har jag varit i kontakt med Inet istället på jakt efter en lösning. Men fortfarande inget i sikte då asus bara ignorerar.
Jag skulle råda er att hålla er borta från Asus i framtiden

Av flIpz0R
Skrivet av Delbo:

Tjena fick min raspberry på idag och körde genast in raspbmc och har inledelsevis ett problem, när jag gör inställningar och sen bootar om så har de inte sparats. någon som vet vad jag ska göra?

Edit, verkar visst bara vara värderna på overscan och sånt för att få bilden att passa tvn som inte vill sparas.

Det finns en fix för det, men jag är inte 100% säker på hur det va. Men jag tror det var så att man ska sätta alla värden till det dubbla än vad som passar skärmen. Prova det!

Av flIpz0R
Skrivet av jOnÄTÄn:

känner igen bilden 5/10

Ser dig ganska ofta 5/10

Av flIpz0R

Jag har en rasppberry pi över som jag inte vet vad jag ska ha den till. Den ligger i oöppnad förbackning. Kontakta mig med PM om ni är intresserade av ett köp!

Av flIpz0R

Får min andra Raspberry pi imorgon med posten, men vet inte vad jag ska ha den till. Har ni något roligt förslag?

Av flIpz0R

Avante hosting? Verkar vara billigt! Har någon här erfaranhet av dom, för jag själv har inte provat?

Av flIpz0R
Skrivet av Red Beaver:

Kan man inte bara koppla in en usb-hub i en av usb-portarna och därmed få större expansionsmöjligheter? Då borde man ju kunna koppla in externa hårddiskar, bluray spelare mm.

Det är korrekt!

Av flIpz0R
Skrivet av Divil:

Tack för en trevlig guide,

Jag körde först in Raspbmc vilket var smidigt och fungerar bra för media-ändamål. Väntar nu på ett nytt SD så jag kan installera OpenELEC och lära mig lite med utan att behöva rensa SD-kortet varje gång.

Verkligen nöjd med den lilla apparaten och passade på att bygga in den i ett chassi av lego. Vilken tur att det är på väg en raspberry till nu då, tyvärr så är legot slut

Någon som vet om det finns några chassin att köpa till den?

Skrivet av DegJ:

Jag använder ett Logitech K400 som e riktigt fint och billigt (något plastigt, men inget man stör sig på eftersom man inte ska skriva hela uppsatser på det) http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=941685

Kan sedan rekommendera http://openelec.thestateofme.com/ som lägger till nya builds av openelec automatiskt.

Tack för de! Ska lägga till länken i originalposten.

Av flIpz0R
Skrivet av Divil:

Tack för en trevlig guide,

Jag körde först in Raspbmc vilket var smidigt och fungerar bra för media-ändamål. Väntar nu på ett nytt SD så jag kan installera OpenELEC och lära mig lite med utan att behöva rensa SD-kortet varje gång.

Verkligen nöjd med den lilla apparaten och passade på att bygga in den i ett chassi av lego. Vilken tur att det är på väg en raspberry till nu då, tyvärr så är legot slut

Någon som vet om det finns några chassin att köpa till den?

Ah, jag var först också mycket oerfaren, men har lärt mig en hel del av detta. Så du gör rätt i att prova. Finns en kille här på Sweclockers som jobbar med att ta fram chassin just nu. Jag har ett par av hans prototyper liggandes här hemma. De måste förbättras lite till innan försäljning men jag lovar att ett galleri kommer så småningom.

Av flIpz0R

Tack! Hoppas att den kan komma till användning!

Skrivet av schkutt:

Kanon. Undrar bara vad för tangentbord man kan tänkas använda? Fungerar Logitech Dinovo mini? Billigt skit från Biltema? Standard USB Tangentbord?

Har aldrig arbetat med Linux så jag har inte en aning...

Jag har bara provat med vanligt usb tangentbord och det funkar. Sen har jag använt XBMC-remote appen till android för att styra den. Men det hade varit nice om någon visste om blåtands-tangentbord fungerar till detta.

Av flIpz0R

[GUIDE] XBMC på Raspberry Pi

Hej!

Efter lite förfrågningar har jag bestämt mig för att skriva en kort guide till hur man kan installera XBMC på sin Raspberry Pi.
Ni som inte vet vad Raspberry Pi är tycker jag att ni kan kolla in deras hemsida här.
Kort o gott så är det en dator i kreditkortsformat som från början var till för att höja barns kunskaper inom bla programmering. Raspberry Pi Foundation gör detta på sin fritid utan vinstintresse, därför kan man få tag på en för bara £ 22 exc vat.

Om ni vill se unboxing + hur den fungerar kolla in mitt galleri här.

Det finns flera olika sätt att börja använda sin Pi som en mediaspelare tillsammans med XBMC, de två vanligaste sätten är antingen OpenELEC eller Raspbmc. Det är inte raketforskning så jag tänkte gå igenom båda två. Man kan behöva lite erfarenhet av Linux för att kompilera och installera OpenELEC, Raspbmc rekommenderar jag för nybörjaren. Det är mycket simpelt.

Jag är inte ansvarig för någon form utav förlorad data

OpenELEC

Detta sätt använder sig utav Linux.

Om man vill kan man börja från scratch och kompilera sin egen version utav OpenELEC. Om man hellre vill använda sig utav någon annans build, hoppa ner till punkt 4.

1. För att få resurserna från github, skriv följande i terminalen.
"git clone git://github.com/OpenELEC/OpenELEC.tv.git"

2. Efter det kommer det att finnas en mapp som heter OpenELEC.tv. Byt till den mappen genom att skriva
"cd OpenELEC.tv"

3. För att sedan starta byggprocessen skriv följande.
"PROJECT=RPi ARCH=arm make"
Detta kan ta någon timme, lite beroende på vilken hårdvara du har.

Nu ska vi förbereda SD-kortet, så se till att kortet sitter i datorn. I denna guide sitter kortet monterat på /dev/sdb. Då all data kommer att raderas se till att du väljer rätt enhet

4. Först tar vi bort alla nuvarande partitioner och lägger sedan till ett nytt MBR schema. Skriv följande
"sudo parted -s /dev/sdb mklabel msdos"

5. Nu skapar vi en 128 MB FAT32 partition och markerar den som "boot".
"sudo parted -s /dev/sdb unit cyl mkpart primary fat32 -- 0 16"

"sudo parted -s /dev/sdb set 1 boot on"

6. Sen skapar vi den andra partitionen med utrymmet som finns kvar.
"sudo parted -s /dev/sdb unit cyl mkpart primary ext2 -- 16 -2"

7. Sen ska vi formatera partitionerna sätta filsystemens namn. Den ena kallar vi system och den andra storage.
"sudo mkfs.vfat -n System /dev/sdb1"

"sudo mkfs.ext4 -L Storage /dev/sdb2"

8. Kör sedan följande för att vara säker på att kerneln ser de nya partitionerna.
"sudo partprobe"

9. Byt mapp till OpeneELEC.tv
"cd ~/OpenELEC.tv"

10. Sen ska vi installera bootloadern.
"sudo cp build.OpenELEC-RPi.arm-devel/bcm2835-driver-*/boot/arm128_start.elf /media/System/start.elf"

"sudo cp build.OpenELEC-RPi.arm-devel/bcm2835-driver-*/boot/bootcode.bin /media/System/"

"sudo cp build.OpenELEC-RPi.arm-devel/bcm2835-driver-*/boot/loader.bin /media/System/"

11. Sen installerar vi kerneln och systemfilerna.
"sudo cp target/OpenELEC-RPi.arm-devel-20120424035956-r10695.system /media/System/SYSTEM"

"sudo cp target/OpenELEC-RPi.arm-devel-20120424035956-r10695.kernel /media/System/kernel.img"

12. Sedana skapar vi en .txt som innehåller information för bootloadern.
"sudo echo "dwc_otg.lpm_enable=0 root=/dev/ram0 rdinit=/init boot=/dev/mmcblk0p1 disk=/dev/mmcblk0p2 ssh quiet" > /media/System/cmdline.txt"

13. Dubbelkolla så alla filer finns på SD-kortet.

14. Avmontera båda partitionerna.
"sudo umount /dev/sdb1"

"sudo umount /dev/sdb2"

Nu kan man ta ur SD-kortet och starta upp det med sin Pi, första uppstarten kan ta väldigt lång tid. Så ha tålamod! Detta är fortfarande ingen färdig version så buggar förekommer. OpenELEC uppskattar om ni rapporterar buggar till dom.

Raspbmc

Om man inte känner sig så hemma med Linux så är Raspbmc en enklare väg att gå.

1. Ladda ner den senaste versionen här.

2. Om versionen är RC3 eller senare finns det ett installationsprogram för windows som kommer göra allt åt dig. Då jag inte har möjlighet att kolla hur denna fungerar så hoppas jag att ni kan lösa det på egen hand. Skulle ni istället få en .img fil så skriv den till sd-kortet med hjälp av detta program.

Hoppas jag har kunnat hjälpa er och att ni nu har XBMC rullandes på er Raspberry Pi! Har ni några frågor eller synpunkter svarar jag gärna på dom här i tråden eller i PM, ni kan även kolla in www.raspberrypi.org för mycket mer information och nyheter.

Ha de gött!

Filip

Källor: OpenELEC.tv och raspbmc.com

Av flIpz0R

Kolla mitt galleri, den står som fullfjädrad htpc, funkar bra faktiskt. Min andra skickades igår från farnell. Älskar deras engagemang i detta projekt!

Av flIpz0R
Skrivet av Minsc S2:

Har ett H80 som fungerar bra (peppar peppar), men är också lite inne på att byta till luftkylning.
Är inte rädd för att pumpen ska lägga av, utan snarare att vattenslangen ska spricka och ge en dusch till insidan av mitt chassi.

Någon som har ett bra tips på något program som visar CPU-temperaturen? (och säg inte Speedfan)

Realtemp