Inlägg

Inlägg som OnlyCasanova har skrivit i forumet
Av OnlyCasanova
Skrivet av medbor:

Gillar vi allgiganten eller inte?

Vet faktiskt inte, tänkte mest att man kunde betala med klarna faktura efter man fått varan så kanske man inte blir scammad men jag kan ha fel

Av OnlyCasanova

Ny GPU eller byta ut allt?

Hej alla!

Har försökt söka mig fram men blir inte riktigt klok av alla olika varianter.

Jag spelar olika open-world spel(Shadow Warrior 2, Risk of Rain 2, mfl.)
Har problem med FPS dropp så fort det blir mycket i omgivningen i spelet på högre inställningar.

Vill därför nu uppgradera min dator och undrar om jag kommer undan med att byta ut GPU/Ram? eller om moderkort/CPU ska också bytas ut? Behåller gärna chassit.

Har ca 15-19k att spendera

Har idag denna setup:

Skärm:
Chassi: Phanteks Eclipse P400 (Köpt förra året)
Moderkort: Asus z87-k atx
CPU: Intel Core i7 4770K
Ram: Corsair Vengeance 4GB DDR3 PC3-12800 1600MHz (2x4GB)
GPU: AMD Radeon R9 290X
Nätagg: FSP Aurum 750W 80+ Gold Modulär
HDD: 870QVO 1TB (Köpt förra året)
Skärm: Mission SG EM32165MQHD

Av OnlyCasanova

Efter 6 års oavbrutet drift har nu min Asus AC87U kastat in handduken. Om jag vill ersätta den vilken router är en värdig ersättare? Bor i en radhus där de flesta innerväggar är i betong. Asus routern har löst allt galant. Kravet är en enhet (ingen mesh) samt bästa möjliga trådlös täckning.

Av OnlyCasanova
Skrivet av Specias:

https://www.amazon.se/Andis-Slimline-Trimmer-AS32695-Silver/d...

Den här använder jag. Något dyrare men den bästa jag haft.

Har samma maskin, haft i snart 2 år och den är riktigt bra.

Av OnlyCasanova

Väldigt likt storyn, men skillnaden är att i min film så har alla knapparna på sig och inte genom mobilen. En grön knapp pil upp och en röd knapp pil ner.

Av OnlyCasanova

Såg en kort trailer på tiktok som jag tryckte bort av misstag. Det är en film/serie där alla människor i samhället har en röd / grön knapp på sig i form av pil upp och pil ner. Sen betygsätter man varandra utefter hur man är mot varandra och man kan se på varandra hur många positiva/negativa betyg man har.

En scen där en äldre kvinna blir nekad kaffe av en barista i kassan pga för många dåliga betyg.

Av OnlyCasanova
Skrivet av MsSmith:

@OnlyCasanova: jag förstår, trist när teknik strular. Så om du är nöjd med ditt nuvarande system bör fundera på vad det är som gör att du är nöjd. Helheten, basen, diskanten, 3d-känslan osv och försöka beskriva det. Risken är att du får en rekommendation här som du inte gillar eftersom det är fel för digg ljudideal.

Ska jag vara ärlig så hör jag inte skillnaden på kompisens 40000kr setup och mina högtalare, så länge det låter högt och bra utan att skramla så är jag nöjd! Enda kravet för mig är att systemet ska gå att hänga på väggen och inte ta mycket plats. Samt självklart fungera med Sony receivern

Av OnlyCasanova
Skrivet av XPerion:

Beror på helt i vilken prisklass du hade tänkt dig?
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?o=lokal_rank&b=s36389010...

Typ åt detta hållet, skulle dessa fungera ? https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalarpaket/51-paket...

eller dessa?
https://www.dustinhome.se/product/5010518950/hkts-16---black?...

Av OnlyCasanova
Skrivet av MsSmith:

@OnlyCasanova: Som ovan skriver så är det 3ohms högtalare - det skrammel du upplever är därför. Finns receivers som klarar 2 ohm också men sällsynta. Om du nu är nöjd med ditt nuvarande system förstår jag inte varför du ska köpa ett nytt för flera tusen om det enda du vill ha är fler HDMI in/ut.

Jaha det förklarar det. Hur ser jag hur många ohm de klarar? Anledningen är att innan jag köpte Sony Receivern så provade jag 3-4 olika hdmi växlare där alla mer eller mindre sög. 2 slutade fungera efter 1 vecka och de andra hade brus i bilden och klarade att skicka ljud tillbaka via hdmi.

Samsung receivern har 2 HDMI in och 1 UT. Skulle behöva i nuläget 3 in och 2 ut till en början.

Av OnlyCasanova
Skrivet av XPerion:

Den modellen du skriver är Sony och du länkar också Sony. Men fortsätter skriver Onkyo?
Kolla upp ohm på högtalarna och ställ förstärkaren till samma ohm.

Kollade snabbt på Samsumgs högtalare och impedansen på dom är 3 ohm. Tyvärr, kommer dom högtalare inte funka med nån reveiver alls. Då lägsta på reciever är 4 ohm, lägre än det kommer reveivern bara gå sönder dörr eller senare. Du får investera i nya högtalare.

Oj blandade helt ihop märkerna självfallet är det sony

Okej så då är de högtalarna uteslutet. Men om man ska ha något litet och väggmonterat gärna så platt som möjligt och 5.1 vad ska man välja ?

Av OnlyCasanova

@MsSmith: Har redan testat att skala kabeln och koppla in de och det funkar. Men med samsungs reciever kan man dra på max ljud utan problem. Men med recievern så börjar ljudet skramla så jag vet inte hur man kan begränsa styrkan så man inte skadar högtalarna.

För att Samsungs Subwoofer strömförsörjs via recievern, medan Onkyo förstärkaren endast har en rca signal kontakt.

Av OnlyCasanova

Någon duktig på ljud ? Hemmabio, byta ut reciever.

Har ett litet problem som jag tänkte kolla ifall någon kunnig kan svara på.

Jag har detta hemmabio-system som jag är väldigt nöjd med. (Döm inte mig för jag hör ingen skillnad på högtalare)
Samsung HT-C7550

Problemet är att jag har införskaffat en projektor. Jag har ca fyra enheter som jag vill kunna koppla till både projektor och tv samt få ut ljudet i högtalarsystemet.

Samsung systemet ovan har bara en hdmi ut. Jag vill inte köra någon Hdmi växlare eller sånt skit så jag köpte mig en:
Onkyo STR-DN1040

Denna har 7 HDMI IN och 2 HDMI OUT.

Nu till frågan, kan jag koppla högtalarna från samsung-systemet till Onkyo förstärkaren utan att något går sönder? Hur vet jag vad max volym är på förstärkaren innan jag skadar högtalarna ?

Jag vet redan att subwoofern inte fungerar då den är passiv så jag behöver en aktiv. (Kom gärna med tips på en inte så värst stor subwoofer gärna vit för ca 1000kr)

Hoppas jag var tydlig nog annars är det bara att skriva !

Av OnlyCasanova

@Petterk: Hej! Har precis börjat att importera så är ganska ny på den fronten. Vart hittar du info kring detta med 220kr? Jag vet att jag kan tulldeklarera själv men av tullverkets hemsida uppfattade jag det som en lång process. Så jag tänkte om postnord kan göra det åt mig så kan jag betala de hanteringsavgiften.

Av OnlyCasanova

Skrev precis detta till Skatteverkets facebook sida. Ska bli intressant att se vad de svarar.
Hej!
Jag har ett företag som handlar mycket från utlandet. Efter att postnord blev tullombud så hanterar de mina tull deklarationer. För detta så betalar jag de en hanteringsavgift på 75 eller 125kr. Jag betalar med kort på deras hemsida. Men jag får varken kvitto eller ordersbekräftelse på min betalning.

Efter ett samtal med Postnord. Så säger de att jag måste själv ringa de och fråga efter ett kvitto varje gång. Det kanske är hållbart för en privatperson men för mig som får flera paket är detta oacceptabelt. Trodde att ett svensktregistrerat företag alltid måste erbjuda kvitto eller åtminstone skicka en ordersbekräftelse?

Eller gäller inte reglerna för alla?

Detta gäller inte enbart mig utan alla 200 000 personer som har postnord som tullombud. 200 000 betalningar där ingen får bekräftelse eller kvitto? Är det tillräckligt intressant för er?

Av OnlyCasanova

8300 + Hämtar

Av OnlyCasanova

3100 hämtar

Av OnlyCasanova

Börjar väl med 7000kr + hämtning

Av OnlyCasanova

2800+ hämtar

Av OnlyCasanova

Skulle säga att moderkortet i datorn tagit stryk, kan eventuellt vara batteriet också men flimringen vid start pekar åt moderkortet. Billigaste lösningen i ditt fall blir nog att ta det på hemförsäkringen och se vad du får för datorn. Eventuellt byta batteriet bara och se om det gör någon skillnad.

Av OnlyCasanova
Skrivet av AGI:

Skulle du vara intresserad av en OnePlus 3? 6Gb ram och snapdragon 820, fungerar väldigt bra.

Hur mycket kan du tänka dig för den ?