Inlägg

Inlägg som Chromatic har skrivit i forumet
Av Chromatic
Skrivet av Jonas79:

Tyvärr kommer inget statligt laddnätverk byggas nu utan läggs på privata aktörer som kan söka statliga stöd istället.

Hemmaladdning ligger ett förslag som förhandlats under lång tid mot brf & även hyresrätter med krav på antal laddpunkter när man uppdaterar parkeringen & nybyggen men varit endel protester & därför de dragit ut på tiden.

Kraven var dom samma som de varit mot Ice bilar men att man gör lika för elbilar & antar att fastighetsägare tycker investeringen blir för stora vs antalet elbilar idag.

Men hoppas ändå man sätter samma krav & förstår att finns laddning hemma lär fler gå över till Elbilar.

Åh men då finns det iaf en tanke om det då...
För det känns definitivt som en sak som måste börjas tänkas på om man hoppas slå igenom med elbilar ordentligt.

Sen kommer väl alltid landsbygden vara ett problem, folk som måste åka långt från hemmet osv... Speciellt i norra delarna av landet, för så vitt jag vet så halveras typ räckvidden om man måste ha värmaren på

Av Chromatic

Finns det några planer, på typ statslig nivå, att bygga ett enormt nätverk med laddstolpar vid 80% av alla parkeringar i diverse orter?
Jag som bor i lägenhet har ju 0 förmåga att ladda över natten, men hade fler personer som mig haft den möjligheten så hade ju elbil blivit väldigt mer attraktivt.

Om dom nu ska lösa sina miljömål och höja bensinpriser till 50 kr litern så får dom ju faktiskt se till att utveckla så dom flesta har tillgång till elen...

Av Chromatic
Skrivet av martinot:

Inte riktigt hela sanningen. Läste samma artikel, och håller med Alrik i mycket av vad han skriver. Både om kritik emot Teslas låga byggkvalitet och dåliga service (har själv en Tesla), men även att både VW och Polestar har misslyckats med deras mjukvaruutveckling och testningar/QA.

Gillar elbilar, men det märks att det är en ny marknad, med mycket ny teknik (som traditionella bilbolag inte är så duktiga på), och att det inte heller är enkelt att bygga bilar med hög byggkvalitet (vilket bolag som inte gjort bilar i 100 år, som tex. Tesla, sliter med).

Skapade en tråd och diskussion på ett annat forum (Tesla-sajt, men i deras forumdel för alla elbilar) som är mycket läsvärd, och som ger en hel del inblick i det hela: https://teslaclubsweden.se/forum/viewtopic.php?f=27&t=23064

Tack! Intressant läsning!

Av Chromatic
Skrivet av Jonas79:

Han kritiserar Mjukvaran på Vw Id3 & sedan Polestar 2 problem med Mjukvaran & sedan hårdvarufel som uppstått på denna åt vissa kunder därav att Polestar haft 2 omgångar med bilar tillbaka till verkstaden så känns som Polestar första bil någonsin skulle kunnat gå bättre.

Men Vw gjorde rätt enligt mig & sköt fram lanseringen nästan 1 år & kunde få till de mesta innan dom skicka ut dom till kunderna & massa tester under denna perioden.

Men Vw Golf 8 hade också mjukvarufel så är inte begränsat till Elbilar så i detta fallet är det att Vw kommit på att utveckla deras egna mjukvara & operativsystem Vw Os & före har dom köpt in mjukvaran så deras oerfarenhet på området har behövt en inlärningstid & är så för alla när man lär sig nya saker.

Dessutom gick Vw tydligt ut i ett pressmeddelande innan leveransen att Q1 2021 beräknar dom att den större uppdateringen för Over the air & Head up display ska komma & verkstadsbesök behövs.

Auto motor & sport efterfrågade missnöjda kunder att höra av sig till dom om Polestar 2 & Vw Id3 & sedan har dom haft artiklar mest om Polestar & sedan kom denna artikel som pekade ut alla Elbilar.

Men pressen gillar att få stora rubriker & vinkla saker för att sälja tidningar.

Tack! Jättebra att få info från någon som har lite insyn i ämnet.

Av Chromatic

Lyckades hitta en artikel
https://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/kronikor/20201109/...

Har verkligen elbilar sämre reliability än normala bilar? :S

Av Chromatic

Jag kör fyra stycken 2TB hårddiskar i software raid.
Jag bara väntar på att dom ska dö...

Rädda mig!!

Av Chromatic

Ha det riktigt trevligt ikväll Kommer att glo

Av Chromatic

Hämtad av @xanoi

Av Chromatic
Skrivet av xanoi:

Jag ställer mig på kö för hämtning. Bor i vbg, kan hämta imorgon .

Jag har skickat PM!

Av Chromatic
Skrivet av cnst:

Jag tar den gärna, samma erbjudande efter de-lid är klar.

Bara att hämta! Bor i Lilla Edet, ska jag skicka PM?

Av Chromatic

der8auer Delid-Die-Mate 2

Jag har ingen nytta av den längre, så om någon som har det lite svårt ekonomisk vill ha den gratis så är det bara att hämta.

https://www.inet.se/produkt/5320117/der8auer-delid-die-mate-2

Läs hela annonsen här

Av Chromatic

Sitter och läser om en datorstol..

Färg: Svart

Materialras - nätduk

5 stjärnor fotmaterial - nylonfötter

Kastruller -6 cm

Räcktyp - justerbart armstöd

Du kan lyfta den? -Ja

Kan rotera - är

Kan du berätta en lögn - inte

Om du ska stödja ergonomi - är

Monteras eller inte ihopsatt – montering

Av Chromatic

Inte säker på hur jag fick 9/10 när jag aldrig ägt en nas lol

Av Chromatic

Underbart, välkommen Amazon!

Av Chromatic

Jag älskar surt och salt, problemet är att hela min tunga blir sönderfräten och jag får sår bara efter en påse Fidilutter. Men guud va gott det är.

Av Chromatic

Nu har jag inte orkat jämföra eller läsa ALLA trådar om ämnet men hur mycket mer frames får man relativt till prisskillnaden? AMD brukar väl vara känt för att man får mer "bang for the buck" så att säga, men det kanske inte stämmer längre?

Av Chromatic

Inga fina mattor denna gången

Av Chromatic
Skrivet av LemonIllusion:

Vad jag sett använder Airbus något som ser ut som en joystick och inte en yoke, så "nästan aldrig" låter aningen starkt.

Jaha det visste jag inte xD Men alla plan jag flyger kör med yoke iaf.

Av Chromatic

Varför kör man med joysticks när plan nästan aldrig använder en sån? Är ju oftast en ratt man använder istället typ? Som man kan höja o sänka osv.

Av Chromatic

Är det via ett arbetsmarknadspolitiskt program så är det ju rehabersättning via FK som gäller?