Inlägg

Inlägg som Elghinnarisa har skrivit i forumet
Av Elghinnarisa

Använd exFAT istället för FAT32
Är annars rätt vanligt för saker att ej ha stöd för NTFS.

Av Elghinnarisa

Det är nästan som man knappt tror hur många i denna tråd som bara kör huvudet i sanden och uppenbarligen saknar möjlighet att både läsa och tänka.
Vet inte hur många poster jag läst nu med folk som tror att digitala nycklar bara manifesteras från luften....

Av Elghinnarisa

Beror på hur den känner av RPM, men det är inget man bara "gör". Utan det kräver antinge modifiering av mjukvara eller hårdvara på ett eller annat sätt.
Men du bör ju kunna ändra när din UPS larmar kan jag tycka. Vilken UPS är det du har?

Har här du lite information om hur andra har gjort och hur det fungerar: https://hardforum.com/threads/fake-fan-tach-signal.1898342/

https://www.overclock.net/forum/246-air-cooling/1316202-how-d...

Av Elghinnarisa

Tyvärr är det tester som dessa som får mig att tro att testpiloter är meningslösa att läsa.
En disk som baserar den lilla prestandan den har på en SLC cache, ingen information om denna SLC cache eller hur väl den används, tester i former av att kopiera filer som visar absolut inget. Det som är intressant med diskar som dessa är deras prestanda under längre användning, när den tvingas skriva eller läsa TLC, inte cachen.

Kan få liknande resultat med vilken sata-SSD som helst, slå på lite RAM cache och springa runt och säga hur snabb min uråldriga Crucial M4 är, som egentligen inte säger något alls.

Känns enligt mig helt absurt att ens försöka säga att disken i fråga har "Prestanda i toppklass" utan att ens testa prestandan överhuvudtaget.
Testas inte ens emot liknande diskar.

I andra vettigare tester jag har sätt så presterar den sämre än t.ex WD blue's 3D NAND diskar, sämre än 850 evo mm. Så fort den ej kan nyttja sin SLC cache längre.
Som med andra diskar som baserar sina "siffror" på små SLC-cache så störtdyker prestandan när den inte längre används. Och som vanligt har användaren absolut noll kontroll över hur eller när denna cache används. Så det är rätt absurt att basera prestanda på 'om' denna SLC cache används ordentligt. Vilket händer oftare vid skrivningar än läsningar.

Av Elghinnarisa

PC-konsulten har Ivy maskner med 144hz, 17.3" med IPS panel från ~18000kr. Beror lite på val av hårdvara mm.

Av Elghinnarisa

Råkar inte vara så att du använder VPN på maskinen i fråga? Har en tendens att ställa till det med Plex.

Utöver det så behöver vi veta om du har en publik IP samt om ställt in portarna rätt för att säga mer än så.
Och som alltid så loggar Plex mer eller mindre allt användbart, så läs loggarna. Där hittar man oftast allt man behöver. Du hittar dom enkelt i inställningarna under Manage -> Troubleshooting.

Av Elghinnarisa

Illamående är mycket vanligt med VR, men något man vänjer sig vid med tiden. Själv hade jag stora problem med det i vissa spel. Då världen rör på sig men du är själv still, inget våra skalle riktigt är van vid. Jag spelar nästan enbart stående och det blev betydligt bättre av att gå på samma ställe medan jag spelade. Efter några veckor hade jag inga problem med det alls längre.

Hur väl man gillar VR beror på spel och intresse. Jag spelar väldigt ofta och har inga tankar på att sluta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Hade vilja se mer information om hur den fungerar med högre TDP eller överklockning. Vilket ganska ofta kan göra betydligt större skillnader än vad dessa grafer visar. När kylaren i fråga när sin högsta kapacitet att förflytta värme.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

@Guran6: Radeon VII har väldigt likvärdig prestanda i spel men är överlag ett mycket bättre workstation-kort (så länge du inte specifikt behöver CUDA). Däremot är Radeon VII:s kylare högljudd och varm vilket inte är lika trevligt.

Vilket videoredigeringsprogram använder du?

Vilka då? I både premiere pro och after effects är 2080 betydligt bättre, till och med RTX 2060 är bättre än Radeon VII, dock är skillnaderna i t.ex. after effects minimala och knappt mätbara, men en aning större i Premiere pro.

Av Elghinnarisa
Skrivet av gashemi:

En Samsung!

Fast vilken? Så som det ser ut idag 860 QVO (1000GB) och 660p (1024GB), är 660p billigare (1190kr vs 1249kr). Fast 660p är m.2 enhet och QVO är en SATA enhet.
I detta fall presterar även 660p bättre (anandtech) för samma pris, med fördelen av en snabbare SLC cache i och med NVMe.

Så i denna klass, vilken SSD skulle vara bättre än 660p?

Av Elghinnarisa
Skrivet av LemonIllusion:

Jag får känslan av att du pratar om ett specifikt system nu, men du hoppar över alla viktiga detaljer som vilken TV och vilken mediaspelare så det går inte att dra någon som helst lärdom från det du skriver.

Det låter visserligen bekant att plex har någon sådan fånig begränsning där text måste brännas in istället för att skickas separat, men jag har aldrig sett plex i verkligheten ens på avstånd så det är inget jag bevittnat i första hand. Det jag skrev tidigare syftade mer på att det i teorin inte ska vara ett problem, men dåliga implementationer finns alltid.

Beror på enhet, uppspelningsklient samt undertext.

https://i.imgur.com/CQKK1Wp.png

Av Elghinnarisa
Skrivet av visten:

Varför envisas med att ha motiveringar? Skulle få många många fler som deltar utan motivering och därigenom nå flera möjliga kunder.

Om motivering krävs så räknas det ej som lotteri. Annars måste man söka tillstånd för att ha lotterier.

Av Elghinnarisa
Skrivet av trickeh2k:

Du behöver fortfarande ha alla andra klienter som Steam, Origin, Uplay osv för att GoG ska fungera med spel som inte är inhandlade på deras plattform. I princip fungerar väl GoG som ett skrivbord med ikoner.

Så, helt värdelöst program då med andra ord?

Av Elghinnarisa

Det jag funderar på är hur det blir med funktioner som faktiskt är något man vill ha kvar från en klient. T.ex. steams Workshop är ju hur trevlig som helst, och inte något jag direkt vill bli av med. Ser som ingen mening med en klient för alla klienter om jag fortfarande måste ha t.ex. steam för att nå workshop.

Av Elghinnarisa

8700k går varma i stock hur som. Sedan är ju frågan vad stock är för din maskin. Mitt hero x kom med MCE på, som då la en fin spänning på 1.5v+, med andra ord sjuhelvetes jävla hög spänning. Vilket kan ställa till det oavsett.

Hur som känns det väldigt fel att du köpt en färdigbyggd dator med böjda pina på sockeln. Om detta orsakar något problem beror på exakt vilken pin det är, men då datorn tydligen fungerar som den ska är det svårt att säga.

Samt att "ljud" inte säger mycket. Många saker i en dator som låter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa
Skrivet av Sinery:

Betalar man mer än 50 spän blir man blåst, köp på Ebay.

Sedan finns det ju folk som inte köper nycklar som säljare fixat med stulna kreditkort och annat roligt.

Tänk i tre sekunder. Windows licenser säljs för runt 800kr eller mer. Gissa tre sekunder hur en person kan sälja nycklar för 30kr på ebay utan att gå back. Och nycklar som dom på ebay kan och har förr blivit blockerade och man får gott köpa nytt. Bör vara extremt tydligt att nycklarna i fråga inte är helt legitima då.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Eller bara be att få en ny sidopanel?
Att tumskruvar inte går att skruva för hand är inte ovanligt, kan knappt tänka på en dator jag har byggt genom åren där allafall inte en av tumskruvarna var trögare än sirap på pluto.

Av Elghinnarisa

HDMI splitter? Så du får två uttag för samma bild från ditt playstation, en går till valfri monitor, den andra till din magewell.
Exempelvis: https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/kablar-adapt...
Eller liknande grunka.

Av Elghinnarisa

Det finns ingen tjänst direkt från microsoft som gör detta utan du kommer behöva mjukvara från tredjepart.
Finns en hel del sådana lösningar på windows store.

Av Elghinnarisa
Skrivet av pv2b:

Datorn finns fortfarande att köpa ny: https://www.mediamarkt.se/sv/product/_lenovo-legion-y520-80wk...

Självklart får du inte nypris för den. Men hur gammal den är kan ha en inverkan på vad du får. Hur gammal är den? Finns det garanti kvar?

Det priset ser rätt orelevant ut dock. Köpte min legion med 7700hq, 1050ti, 8gb ram, 256gb för 9999kr.

Ser ut som likande maskiner går för runt 5000 på blocket.

Skickades från m.sweclockers.com