Inlägg

Inlägg som Elghinnarisa har skrivit i forumet
Av Elghinnarisa
Skrivet av sKRUVARN:

Nej, både AE och Pr har bra gpu-accelerering via CUDA, just premiere har dock inte fanatisk skalning ju mer gpu kraft man lägger på, så 1060 ligger rätt bra till så länge inte vram sätter stopp.

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, är svaret.
Skillnaden mellan ett GTX 1060 och ett RTX 2080Ti för AE är cirka 6%

Citat:

What GPU (video card) is best for After Effects?

For After Effects, it is extremely important to have a supported GPU, but the actual performance of that card will not make a major impact on performance. Compared to the high-end RTX 2080 Ti, even a GTX 1060 is only about 6% slower. Once you get to a GTX 1070 Ti, the difference shrinks further to only a few percent.

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-...

Skillnaden i Premiere är lite större, men beror till störst del på hur många GPU accelererade effekter man använder sig av.

https://www.pugetsystems.com/pic_disp.php?id=54192&width=800

https://www.pugetsystems.com/recommended/Recommended-Systems-...

Av Elghinnarisa

Vilken kontroller är det? Enbart det nya revisionen stödjer Bluetooth. Den första varianten har bara xbox egna trådlösa lösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa
Skrivet av Miska:

Vet inte vad de menar, men de verkar bryta mot konsumentlagen vid återköp.

Varför skulle jag behöva betala mer för ett återköp? Återköp betyder enligt konsumentlagen att jag ska få den summan tillbaks som jag lagt ut på produkten/produkterna, oavsett om det handlar om kontantbetalning, kortbetalning eller avbetalningsplan.

Jag vet hur man gör backup i normala fall, men eftersom jag behövde ha filerna nära till hands så skaffade jag mig en NAS-enhet så jag slipper tanka i 100kB/s som de flesta tjänster har som hastighet.

Hade jag gjort köpet mot Klarna där de säger följande om återköp/återbetalning:
Vid köp mot avbetalningsplan eller konto så får kunden ut det belopp som denne lagt ut för produkten/produkterna under x antal månader av xx antal månader som avbetalningsplan.
Så om jag skulle köpt mot 24 månaders plan hos Klarna och betalat i 12 månader så skulle jag få de 12 månader tillbaks. I det här fallet får jag 0.

Du ska få tillbaka pengarna för varan. Extra kostnader för avbetalning ska du så klart inte få. Det hade varit helt knasigt om man kan köpa en produkt för 5000kr,ta den på avbetalning vilket kanske slutar på totalt 7000kr för räntor och andra avgifter och sedan få igen alla 7000kr.att du tar det på avbetalning (dyrare) ändrar inte produktens värde.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Rimworld brukar jag slöspel mycket. Allt från så gott som fridfullt till fullkomligt omöjligt om man vill. Gott om moddar att leka med.
prison architect är också rätt trevligt. Finns även för telefon.

Dungeon keeper, war for the overworld och liknande.

Supereme commander: forged alliance.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa
Skrivet av matte06:

Tack för svar! Jag är väldigt ny, speciellt till QAM och QPSK. Har aldrig hört talas om de tidigare.

Men okej, så symbolerna skiljer sig åt. Vad är dock skillnaden mellan 8, 16 och 64QAM? Har det med hur många punkter det finns i diagrammet? 8QAM = 8 punkter, 16QAM = 16 punkter, alltså punkterna ökar.

Är det en fördel ju mer "punkter" det finns? Vad är dessa punkter för något?

Om du överhuvudtaget har tid och intresse för att svara så uppskattar jag det enormt, annars är det helt lugnt.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/QAM16_Demons...

Skillnaden mellan 8, 16, 64 osv. är mängden punkter, ja. Ju fler punkter, desto mer data kan skickas varje gång. Nackdelen är dock att det blir mer känsligt för brus.

Av Elghinnarisa

~1år. Brukar montera av kylare och annat för en ordentlig rengöring och byter då i samband med att jag monterar av. Brukar vara svårt att få flensar helt rena utan att montera av.
duger oftast med att damma av men man får sällan bort allt på det sättet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Xbox 360 eller xbox one kontroller. Inget annat vettigt alternativ. Ps4 dosa fungerat men majoriteten av spel med kontroller stöd är för xbox. Vilket betyder att button prompts kommer vara fel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa
Skrivet av JohanSwed:

@ToddTheOdd: PC: Dell Studio XPS 7100
Windows 10
Processor: AMD Phenom II X6, X64, 1045T, 64-bit
DDR3 16 GB
SSD 480 SATA
SSD 1 TB
Grafikkort MSI Geforce GT 1030 2HG LP OC
Gamla USB (2.0?)
LOGILINK PCI-Express Schnittstellenkarte 2xUSB 3.0

Själva PC'n är över åtta år gammal, men en hel del är uppgraderad. (se ovan). Jag installerade Logilink USB 3.0, men är inte helt nöjd med den. Datorn fungerar bra, så jag vill inte köpa en ny. Trådlösa nätverkskortet är Comfast (600 Mbps). Så någonting är det som bromsar hastigheten. När jag mäter Bredbandkollen så står mobilen och nätverkskortet bredvid varandra. Ändå blir det nämnda differans.

Och det Kommer det alltid att vara med trådlösa nätverk. Om jag roterar min telefon 90 grader på samma ställe så tappar jag cirka 50% bandbredd över trådlösa. Så petigt kan det vara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Nöjd? Nej, men jag hade accepterat det. Om det ej fanns 500mbit att välja på. I så fall hade 600mbit varit för lågt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa
Skrivet av anon298854:

@Svampen

Då är det risk att du sitter vid en dator som inte presterar fullt då bios uppdateringar även ger system förbättringar.

Kan, är väl ordet man söker. Jag har aldrig varit med om en bios uppdatering på mina maskiner som varken förbättrar prestanda eller stabilitet. Men visst kan dom när det väl sker. Det betyder inte alltid att alla uppdateringar gör något skillnad för ditt system. Likt hotfix eller liknande för gpu drivare. Fixar kanske ett specifikt problem med hårdvara X i mjukvara Y. Inte för allt och alla.
att ha tänket att alla uppdateringar ger förbättringar som vem som helst har nytta av är väldigt sällan korrekt. Jag har mycket mer ofta varit med om uppdateringar som förstör något emot uppdateringar som fixar något.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Vet ej om/hur det skulle gå att lösa i windows 10 normallt sätt, men total commander kan söka i arkiv på nätverksdiskar utan problem.

Av Elghinnarisa

Hur varmt är varm? Mitt rum blir en bastu när jag spelar, vilket är helt vanligt då det är rätt mycket värme som genereras av en arbetande dator.

Edit: 75c låter bra, så det är inga problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Sikta på något runt 1050/1050ti skulle jag säga. Duger för runt medium på live, osäker på om Classic kommer vara lättare att driva eller ej. Men helt klart dedikerat grafikkort för en trevlig upplevelse. Ännu mer om du vill köra raid/pvp eller annat med mycket folk och effekter.

Av Elghinnarisa
Skrivet av VadSaDu:

1990:- vs..vad kostade en 6700k?

Bättre i mulitcore en del.

AMD gör ju framgång! Sen är AMD's prollar en aning säkrare också, win win och en till win.

~2.5k-3k gick 6700k för. Beror lite på när man handla och eventuellt reor mm. Samt att 6700k kom väl utan kylare eller hur var det nu? Kommer inte ihåg helt.

Av Elghinnarisa

Om man slår upp t.ex. 8700k och 9700k på geekbench och kollar siffror så ser det ut så här

8700k R5 3600 Single 137 124 Quad 520 500 Multi 1056 1073 9700k R5 3600 Single 144 124 Quad 563 500 Multi 1073 1073 6700k R5 3600 Single 126 124 Quad 432 500 Multi 650 1073 R5 2600 R5 3600 Single 111 124 Quad 424 500 Multi 908 1073

Slängde in 6700k för att någon nämnde den också.
Edit: Petade in en R5 2600

Av Elghinnarisa
Skrivet av Andras71:

@Kinapuffar8: Hej! Vi har samma problem med vår ps4 så vi undrar om det finns nån länk som du isåfall kan lägga upp här och om man måste formatera om usb till FAT32? Tack på förhand.

Som det redan står i tråden. In på länken och kolla under "installera om systemprogramvaran" så finns det rätt fil och guide.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa
Skrivet av jeffan97:

Skulle väl inte säga att den "klarar" i9 9900K när den bara håller sig vid basfrekvens men det var väl väntat. Men det får väl anses som en bedrift ändå, den är ju ganska känd för att bli svettig.

Turbo är alltid utanför normal användning så. Ger möjlighet till klock frekvenser över normalt om kylning och strömförsörjning tillåter. Med andra ord inte alltid. Märks väl i diverse märkesdatorer med dålig kylning och meh i strömförsörjning..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Låter väl snarare som ett jobb för LaTeX?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Låter som en fläkt? Pröva stoppa alla fläktar och se om det ändrar sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elghinnarisa

Det som är värt att tänka på är att minecraft överlag skalar dåligt med flera kärnor. Att ha förre men snabbare är att föredra. Detta är dock lite svårare att få tag i för en billig peng. Man kan få många äldre maskiner med massvis av kärnor rätt billigt. Gamla servrar och sådant. Bra för plex och annat, men värdelöst för minecraft. Speciellt moddat.

Skickades från m.sweclockers.com