Inlägg

Inlägg som sirlen har skrivit i forumet
Av sirlen

Jo jag har sett detta och det är just därför bland annat som jag tagit bort de plastdetaljer som hindrar luftflödet.
Det jag söker hjälp med är om det finns ett sätt att att ytterligare sänka temperaturer såsom ett bios eller om någon haft erfarenhet av xfx's support då jag blir helt ignorerad på deras supportsida då jag vet att de tidigare har sagt att de kan tänka sig att byta ut detaljer.
Länk

Av sirlen

Hjälp med XFX 5700 XT THICC II

Hej alla.
Jag har då ett XFX 5700 XT THICC II som inte direkt krånglar men jag skulle vilja få ner temperaturerna. Helst på minnet som i spel springer upp mot 82 grader. Det var värre än så men efter att jag tog bort några plastdetaljer så luftflödet ökade så gick det ner till just 82.
Jag har ingen överklockning eller så på kortet.
Har hört att ett fel på just dessa kort är att de har fel material på kylningen till minnen och att det ska gå att få koppar delar från XFX men det är ju helt omöjligt att få någon som helst support från dem. Jag har skapat ärende på https://www.xfxsupport.com/ men de bara skiter i att svara.
Så finns det något annat jag kan göra för att ta ner temps på detta kort? Kan man hitta något nytt BIOS som kanske kan hjälpa?

Tack på förhand

Av sirlen

Jag kanske inte vågar ropa hej än men som det ser ut nu så är det för tillfället löst.
Problemet var RAM. Alltså original minnen som har rätt många år på nacken. När jag kör det andra paret så funkar datorn igen. Tråkigt att inte windows memory diagnostic kunde hitta detta själv. Hade den fungerat som den skulle så hade jag snabbare kommit framåt.
Nåja. Nu blir det till att leta nytt set av minnen för 8GB räcker inte långt.
Tack alla för de tips och hjälp ni bidragit med.

Av sirlen

Ok. Jag körde med inbyggda gpu och tog mig in i windows ca 2 minuter innan nästa BSOD som sa NTFS.sys failed.
Ska testa byta minnen men det mesta pekar mot min SSD som det verkar nu. Den blåskärmar mitt under repairing disk.
Någon som vet om det är möjligt att installera om windows mot annan disk utan att behöva USB sticka och ny windows licens? (Min nuvarande är sedan windows 7 som har uppdaterats genom åren.)

Av sirlen

En liten uppdatering.
Har nu bytt tillbaka till mitt gamla 290x som jag vet fungerade och det ger exakt samma problem.
Förbereder windows... Och precis när den ska visa mitt skrivbord så poff!! svart...

Av sirlen
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Du ger själv exempel på saker att felsöka. Börja i den ände som utgör minst bortkastade pengar och jobba dig inåt. Det du ändrade på sist har naturligtvis störst risk att vara boven i dramat. Disken kan vara en möjlig kandidat, om den fått läsfel under någon systemfil. Även strömförsörjningen kan potentiellt orsaka fel om den är hårt överbelastad och/eller instabil.

Tack för svar. Jag börjar nog med en ominstallation på ny SSD för att se om det hjälper.

Av sirlen
Skrivet av vilikon:

Jag hade samma problem och då var det nätaggregatet som var för svagt.

Jag köper om mitt nätagg är defekt men för svagt? Det är ingen som helst last på sakerna direkt när man kommer in i windows och då kan vi inte vara över de 750W som agget kan leverera.

Av sirlen

De gamla sakerna jag nämnde är CPU (3770k) och Mobo (Asrock Z77 extreme 4 m) samt min intel SSD och 16GB DDR3 Corsair minnen. De övriga komponenterna är relativt nya men de nyaste är förstås GPU som är ungefär två månader.

Av sirlen

Åldern på PSU är kanske ett till två år. Det är ett EVGA Supernova G2 750. Den borde klara lasten på en 3770k och ett 5700XT.
BSOD: "kernel security check failure"

Av sirlen

Allt dör när jag kommer in i windows

Hej. Har ett problem med min dator som jag tänkte kolla om någon har idéer om.
Jag vet att min dator är gammal och jag har planerat att köpa en helt ny. Men tills de delarna kommer hem så vill jag iaf kunna starta min nuvarande och använda den som en film/surf dator.
Problemet började i morse. Strax efter jag vaknade så märkte jag att datorn startade om sig. Jag tänkte inte så mycket på det då den är inställd att installera windows uppdateringar och starta om sig vid behov. Men vid lunch tänkte jag använda den och så fort jag gjorde något så frös den bara och bilden försvann. Testade starta om och ibland kunde jag surfa lite snabbt för att sedan få samma fel. Lyckades köra en memory diagnostic som inte hittade något fel.
Saker jag gjort relativt nyligen är att installera mer minne och ett nytt 5700XT men det har snurrat på i två månader ungefär utan problem.
Jag avlägsnade de nya minnena men felet avhjälptes inte. Grafikkortet har jag inte testat byta ut än.
När Windows nu startar upp så vill den köra igenom en disk kontroll men ungefär 70% in så blåskärmar den. och startar om igen. Jag får då välja att inte köra någon kontroll och kommer då in i windows som snabbt crashar i en blackscreen. Har tagit bort min fjuttiga överklockning på CPU utan resultat.

Så hur kan jag nu hitta den del som fallerat? Kan det vara min uråldriga SSD som gett upp då den blåskärmar vid disk kontroll? Eller är det helt enkelt självaste CPU/Mobo som givit upp av ålderdom?

Tacksam för hjälp

Av sirlen

"Kemikalieskatten vars syfte är att agera styrmedel för minskad användning av farliga kemikalier i elektroniska varor"
Om de verkligen vill minska mängden farliga ämnen så känns det så korkat att lägga skatten på slutanvändaren. Helst när det endast är några få procent av slutkunderna. Detta borde ligga högre än på Sverige nivå och istället på företagen om det ska göra någon skillnad för miljön. Detta är bara ett sätt att få in mer pengar till staten.

Av sirlen

Tack alla för bra input. Jag är som sagt lite låst till NetOnNet då jag fått ett presentkort från dem.
Av alla kommentarer ovan så ser det ut som att Pulse kortet blir vinnaren. Ska lägga en beställning på det så fort mitt presentkort ligger i brevlådan.

Av sirlen

Hjälp att välja 5700

Hej alla kunniga.
Mitt Vega 56 gick sönder och jag har nu fått valet från NetOnNet att få ett presentkort på inköpssumman då det inte finns ett sådant i deras sortiment längre.
Nu då jag kollar deras sida så ligger mina val på "Sapphire 5700 Pulse" eller "Asus 5700 TUF". Jag har letat reviews men hittar bara på pulse kortet. Tänkte kolla om ni har några synpunkter på vilket man bör välja. Länkar till de olika korten nedan.

Sapphire pulse

Asus TUF

Tacksam för hjälp

Av sirlen

Ja nu har jag mitt gamla 290x installerat och mycket riktigt så fungerar allt igen.
Jag är visserligen glad för nu vet jag att det är grafikkortet som är defekt och ett 290x klarar av wow classic utan problem. Däremot blir det ju nu massa bök med NetOnNet och att ta sig genom hela denna reklamationen

Av sirlen

Ja jag har ett gammalt 290x. Ska testa att stoppa in det.

Av sirlen

Vega 56 defekt? Hur kan jag vara säker?

Hej alla hjälpsamma.
Jag har ett Sapphire Vega 56 pulse som nu är sex månader gammalt och har fungerat riktigt bra för mina ändamål.
Nu helt plötsligt så kom den på att wow classic var ett alldeles för jobbigt spel. Jag fick artefakter på skärmen och ibland dog spelet och ibland blev sedan skärmen svart.
Jag testade sedan att installera senaste drivrutinen med samma fel.
Har testat andra spel också såsom Overwatch men det blir samma. Man kommer in i menyn och sedan blir skärmen svart och efter en stund så kommer man tillbaka till windows med ett dött spel i bakgrunden.
Min gissning är att minnet helt enkelt gett upp (Hynix) men hur kan jag vara säker? Vad finns det för felsökning jag kan göra mer så jag har mer kött på benen vid en reklamation?

Tacksam för svar.

//Jimmy

Av sirlen

Jag har kört på några såna nycklar vid några byggen och har aldrig haft problem. Skulle det mot all förmodan bli problem senare så är det ju bara att byta nyckel.

Av sirlen

@Dumli: Skickat

Av sirlen

Jag tar det gärna för 1400:- plus frakt.

Av sirlen

När avslutas budgivningen? Skulle du kunna ge en uppdatering vilka som leder buden igen?