Inlägg

Inlägg som Conditioned har skrivit i forumet
Av Conditioned
Skrivet av Ultraform:

Ja! jag har väntat länge på Glorious Model O, men tror jag införskaffar mig en beg. Zowie fk1 och fk2 istället, även fast Glorious Model O har bättre sensor/kabel och är lättare

Varför köpa en dyrare produkt som är sämre?
Edit: ah såg beg nu. Förstår fortfarande inte dock. Lär inte vara mycket billigare än en MoO.

Skrivet av Naga:

Hur ska du kunna bedöma att den inte lider av några defekter när vanligt folk inte ens haft den ett dygn? det är väl ingen GPW som dubbelklickar direkt när man packar upp den heller utan det kommer allteftersom.

Jag skrev "verkar". Du har rätt det kan uppkomma fel som inte är kända än, men reviewers har haft musen upp till nästan två månader.

Skrivet av Gustenrocks:

Som den prylnörd man är så vill jag extremt gärna ha en. Det är dock svårt att rättfärdiga när jag redan sitter med en GPW. Jag avvaktar nog tills ekonomin ser bättre ut, i bästa fall har de redan utannonserat en trådlös vid det laget.

Men! Jag tycker det är superkul att de verkar lyckats så bra. Sätter stor press på de vanliga tillverkarna att steppa upp sitt game.

GPW är grym. Enda skillnaden är väl att den är 13g lättare och det är väl försumbart?

Skrivet av twit:

Jag är tveklöst sugen men hålen i musskalet gör mig väldigt tveksam. Jag greppar huvudsakligen med fingertopparna men alla dessa hål kommer över tid ofelbart bli en ansamlingplats för hudavlagringar och olja från händerna, och allsköns annan lort som fastnar i den lite feta miljön.
Inte för att det är något större problem ur hygienperspektiv, men några gram extra vikt för att slippa dessa hål hade tilltalat mig mer.

Det är en del som haft den farhågan med hålen och smuts, men de som har möss med hål i säger att det inte ska vara något bekymmer. Beror nog på lite hur rent man har runtomkring sig och huruvida man har husdjur skulle jag tro. När det gäller fingergreppet beror det ju på var exakt du brukar hålla fingrarna gissar jag. Själv clawar jag.

Skrivet av Nivity:

Dubbelklick går på garanti.
Min första G pro (köpt vid launch på logitech store) fick dubbelklick typ 1 vecka efter. Logitech skickade en ny och kunde behålla min gamla.

Haft den andra sen dess utan några som helst problem.

Jo och logitech är väldigt bra, bäst i branschen, när det gäller support, men köper man en mus, framförallt för 1500 bagis, vill man inte vara utan den sedan och de har inte gjort något för att fixa den heller. Inte bytt knapparna, inte fixat så knapparna inte hänger över varandra. Det kostar ju dessutom pengar (tid) att byta ut den. Allt från telefon till att gå till posten.

Av Conditioned

Men för de som vill prata om musen så har den släppts idag och embargot är släppt så nu har recensionerna kommit och det går att beställa för dem som inte förbokat.

Här är lite recensioner:
Menismyforte: https://www.youtube.com/watch?v=1vfBk-_mdS8&feature=youtu.be
RocketJumpNinja: https://www.youtube.com/watch?v=oqK2o-Hwzho
Techpowerup: https://www.techpowerup.com/reviews/Glorious_PC_Gaming_Race/M...

Äntligen verkar det finns en mus i en bra form som inte verkar lida av några direkta defekter (T.ex dubbelklick på logitech g pro wireless).

Av Conditioned
Skrivet av LudvigLindell:

Vad har du gjort här? Kylarfästet? Monterat kylaren fel?
https://i.imgur.com/LGoMLWg.jpg

Nej, har ingen aning om vad som hänt här. Ska kolla hur det ser ut på mitt nuvarande moderkort, som är samma modell.

Av Conditioned
Skrivet av CCWarlock:

Du har brutit en pinne, det är fysisk åverkan. Osäker på om du brutit av den? Kolla din USB3-kontakt.

Bra poäng, det ska jag göra!

Av Conditioned
Skrivet av Fiklm:

Vilken cpu-kylare har du använt?

Noctua Dh-15(S?)

Av Conditioned
Skrivet av Belzader:

@Conditioned:
Jag antar att det är ÅF som har nekat RMA.
Det kan gå att begära att kortet ska skickas till tillverkaren för utredning, då jag har varit med om ett fall där ett moderkort skickades till tillverkaren (Gigabyte) för att de skulle utreda om fel var fabrikations fel, eller orsakade av användaren.

Jo jag ska prata med dem och kanske ÅF accepterar den iaf. Men de felen jag har upplevt har inget med usb 3 pinnen att göra överhuvudtaget så jag vet inte om jag tycker det är ett skäl att neka rma på alls. Men jag funderar på om någon annan haft det moderkortet, det är ju inte normalt att m2 skyddet ska sakna en skruv och fara omkring över moderkortet och kanske den personen hade sönder usb3 pinnen.

Aldrig tänkt på att skruvarna är skrovliga på undersidan, de följde nog med lådan när jag köpt den tror jag.

Av Conditioned
Skrivet av Dracc:

Vilka skäl?
Hålen ser normalslitna ut om du använt skruvar med "skrovlig" undersida på skruvskallen.
Låter mer som ett fel med Windows än hårdvara - jag har haft liknande problem som uppstod efter att jag försökt bli av med OneCloud och annat jox.

Ja just det. Skälet till att neka rma är "trasiga pins" i plural, trots att det "bara" finns en pin som är av. Bilderna kom dock med när jag bad om bilder i rma-ärendet.

Kan vara windows men det var fräscht installerat på samma sätt som jag alltid installerar.

Ska inte skruvarna skapa kontakt med lådan för att moderkortet ska vara jordat? Inte för att jag har dragit extra hårt för det, men när jag ser att färgen där är av, den ska ju inte vara ledande.

Av Conditioned
Skrivet av pj_vikingsson:

Ouch.

Det är ett bra citat från Jobs. Däremot jobbade Apple även under hans tid med en produktstrategi, planering och prioritering som inte alla användare gillade där och då.

Vi jobbar högst involverat med att förbättra produkten för våra användare på lång sikt, inte bara för att motsvarande Xerox toner heads ska klara sina kortsiktiga budgetar.

Tough love. Jag älskar prisjakt, men "hatar" nya pj.

Alla kan inte alltid älska en. Men se bara vad som hände när SJ inte jobbade på Apple. Han sa åt styrelsen att de skulle sluta eller så slutade han. Han slutade. De var nära ruinens brant när de på sina bara knän bad honom komma tillbaka. Den gången slutade styrelsen och Apple blev Jordens största företag. Alla kommentarer jag sett i den här tråden ogillar nya PJ. Jag har en Iphone 5. Jag gillar inte den, men den fungerar ok, för det mesta jag använder den till. PJ har totalt tappat mig. När jag känner att jag måste gå in där så vrider det sig i magen på mig. Bokstavligt talat.

Av Conditioned

Rma nekas - vad tycker du?

Köpte ett Asrock z390 Extrem4 för ett tag sedan. Det första jag upptäckte var att m2:skyddet som sitter i nedre delen av moderkortet bara hade en skruv så det for omkring som armen på en klocka. Sedan började jag använda det och upptäckte en del ganska udda beteenden. Usb3 portarna fungerade inte riktigt som de skulle. Ibland när jag stängde av datorn så varmbootade den istället. 2 gånger när jag hade fått bsod och startade om så kunde jag inte interagera med något i taskbaren tills jag startade om. Men kanske det märkligaste är att om man drar ur all el ur moderkotet så sparar den inte nägra inställningar. Allt försvinner förutom om man sparar en profil. Alla clocks och alla andra inställningar försvinner. Så jag bad om en rma. Den blev nekad med följande skäl.

Jag säger inget om piggen i usb3 porten, det är troligtvis jag som tagit sönder den, även om jag är väldigt noga och aldrig haft sönder någonting på ett morderkort i mina 22 år av att bygga eget. Men det andra anser jag är en del av vanlig användning. Notera att jag inte använder någon skruvdragare och tycker personlingen inte att jag drar åt särskilt hårt. Här finns ju t.ex. inget skydd för skruven alls: https://i.imgur.com/LGoMLWg.jpg

https://i.imgur.com/QLuVLgF.jpg

https://i.imgur.com/VuC7NAi.jpg

https://i.imgur.com/UPAoMaJ.jpg

https://i.imgur.com/LGoMLWg.jpg

https://rma.blob.core.windows.net/rma-images/325152_ba142c73-270...

Av Conditioned
Skrivet av pj_vikingsson:

Tack för den! Vi tar den med oss. Vi har vissa begränsningar i nuvarande teknisk lösning som vi håller på att se över.

Steve Jobs pratade lite om Xerox. Tycker samma koncept gäller er: https://www.youtube.com/watch?v=_1rXqD6M614

Av Conditioned

Model O

Model O är en mus med 3360 sensor till ett bra pris (~50€/600 kr). Den är ganska lik Zowie Fk1 och Logitech G Pro Wireless i storlek. Tillverkaren är Glorious PC Gaming Race, som trots att de är relativt nya har en god renommè för bra kvalitét på produkterna och god support.

Anledningen till att jag tycker denna mus är så spännande att det verkar vara den enda av två möss som passar min handstorlek och är ambi. Jag har alltid använt ergo möss tills jag relativ nyligen insåg att handen tenderar ligga lite på sidan när man använder ergo och i mitt fall har det medfört att huden runt handleden skrapas upp rätt rejält.

Den andra musen jag är intresserad av är Logitech G pro Wireless. Det finns ett par anledningar till varför jag valde att inte köpa denna. Många rapporterar dubbelklick och att höger/vänster musknapp går över varandra. Det tycker jag är helt oacceptabelt för en 1500:- kr mus. Dessutom föredrar jag trådat.

Här är bilder på Model O jämfört med andra välkända ambi möss.

https://www.overclock.net/forum/375-mice/1706006-glorious-odi...

Här är mått på flera välkända ambi möss:

Odin (front/mid/back ) 61/59/66 x 37.5 x 128 mm

Gpw 63,5 × 40 × 125 mm

Dm1 68 × 39 × 126 mm

Fk1 62/60/67 × 37 × 128 mm

Fk1+ 64/62/68 × 38 × 128 mm

Fk2 60/58/64 × 36 × 124 mm

Air58 60 x 40 x 128 mm

Wmo 66.6 x 39.6 x 124mm

Sensei 68,3 × 38,7 × 125,5 mm

SS 310 60.77/61.77/70.39 × 38,95 × 125,1 mm

MS IO 68 x 39 x 126 mm

Av Conditioned

Leverans av Model O?

Undrar när ni får in den och när vi som har förbeställt den kan räkna med att få den i lådan?

Av Conditioned
Skrivet av Xcalibur:

ja lite som win7 > win8 så är man bakåtsträvare om man tycker funktion är bättre än utseende ?

Jag kör win 8.1 och tycker det fungerar exakt lika väl som windows 7, kanske tom lite bättre i vissa avseenden. Fast det tog en stund innan jag fick till alla mina .reg-filer som krävs för att det ska fungera väl. Fast jag håller med, argumentet att "du är bakåtsträvare om det tidigare fungerar bättre och du vågar säga det" är bara korkat. Har fortfarande inte hittat en enda sak som gör win10 bättre än win7/win10 annat än dx12 och de flesta spelen fungerar fortfarande mycket bättre i dx11.

Nya PJ är kass om du frågar mig. Men det beror nog på lite om man mest är på mobilen eller en riktig dator. De har inte gjort det där för att sidan ska bli bättre utan för att det ska bli lättare att injeccera annonser.

Av Conditioned
Skrivet av Flibbertigibbet:

Vad du betalade för din kylare på rea är inte relevant. Det är vad den kostar vid icke rea som man får jämföra.
Den kostar nu 950kr medan x42 kostar 1175kr.

Vet inte vad resten du babblar om handlar om. -1? 20c hit och dit.

Vad gärna tydligare.

Så du väljer alltså inet-priset för noctuan men prisjakt-priset för x42:an? Det representerar väl ganska väl hur du argumenterat för din poäng hela tiden. Men du kör den med fläktar för runt tusenlappen.

Det jag menar med -1 är att 77c är vad din temp antagligen är om du kör realbench i ett rum som är 20c. Alltså 3c lägre än mig, men med betydligt lägre vcore. Men den här diskussionen är över för min del.

Av Conditioned
Skrivet av Flibbertigibbet:

Jag har alltså då x42 vilken är den minsta men däremot har jag 2st Noctua fläktar på varje sida.

Kör på 5Ghz med vcore på 1.25 och maxtemp när jag kör RealBench ligger runt 56c. Vid spelade är det mest runt 30/35.

Nu vet jag dock inte hur du har din dator, den kanske står i en bastu men förutom att jag har min dator i ett eget rum så är det ingen magiska trick så det är ju fortfarande kylaren som gör bra ifrån sig :).

Aldrig provat realbench men testade nu. 80c. Men jag kör min cpu på -15 mV offset, vilket motsvarar 1.344 V vid load. Du sade att det var -1. Jag har 20c, så det motsvarar 77c för dig. Beroende vilka fläktar du har på din kylare har du betalat mer än dubbelt så mycket som jag, för ~samma temp. Skulle vara intressant att se vad du får för temp i 20c och om, och isf hur mycket, det skulle påverka stabiliteten vid 1.25. Det är ju en ovanligt låg vcore för en 9x00 cpu. Och värme kan öka exponentiellt när den omgivande luftens temperatur skiftar.

Jag har inga problem med AIO. Jag var nära att skaffa en swiftech ett tag, inte så mycket för tempen, för den skulle inte skilja sig åt anmärkningsvärt, utan för att sänka ljudet. Men att fnysa åt luftkylare för att det är 2019 är ju bara dumt.

Av Conditioned

Del.

Av Conditioned
Skrivet av Flibbertigibbet:

En pump har ingen chans att överrösta något annat i datorn, därför är dom "ljudlösa".
Skulle pumpen låta så sänker man hastigheten bara.
Ett torn används med fläktar och kommer låta mer än pumpen ändå.

1. En Noctua NH-D15 kostar nästan 1000kr (1000kr för en metalklump och en fläkt?).
2. Du underhåller inte en AIO.
3. Eftersom fläktarna är en del av tornet så är livslängden rätt lika. Det tar många många år för vätskan i en AIO att dunsta bort.
4. Nä men däremot är tyngd och utrymme istället ett problem.

Då det finns AIO i många prisklasser ser jag ingen som helst anledning att köpa ett tornkylare när man kan få något bättre.
En AIO har också flertal funktioner beroende på vilken du köper men att kunna justera pumphastighet är gudomligt utöver fläkthastighet. Att kunna ha en högre pumphastighet som svalkar vätskan för att låta fläktarna inte snurra så snabbt.

Jag kollar på min Kraken X42 just nu där vätskan är 12c och pumpen är omöjlig att höra om man nu inte sätter örat klistrat mot den. Jag kan köra mina 2st Noctua fläktar på lägre hastighet på grund av det. Grymt nice.

Såg att du inte ens var den personen som jag först svarade på men aja.

Då den dippar ner till 700-750 någorlunda regelbundet, och kostar i vanliga fall ett hårstrå över 800 så skulle jag nog helt enkelt påstå att du har helt fel om priset. Vissa betalar över 5000 kr för en bit kisel om en noctua kylare är en metallklump. En aio är en metallklump med två gummislangar och en akvariepump som kostar dubbelt upp mot den bästa luftkylaren. Ofta är inte fläktarna aio särskilt bra så då tillkommer det dessutom >500 kr.

Men i Noctuas fall är det inte bara fläktarna och kvaliten på kylaren du betalar för. De har fantastisk support och bjuder inte bara på enskilda delar som behöver ersättas i otroligt lång tid, de bjuder även på anfästningsanordningar när det kommer nya cpu:er. Och allt detta och man behöver inte ens betala porto.

Av Conditioned
Skrivet av rodlake:

Tjenare, nyss byggt ihop min dator. Ett fractal design c chassi. Har ett gigabyte z390 gaming x, en i7 9700k och ett gigabyte 2070. Dum som jag var kollade jag inte saker i förväg och min skärm är en Benq xl2411z, skärmen saknar displayport så kommer inte kunna använda mina 144hz pga det ej finns dvi-d på grafikkortet.. och verkar inte hitta någon billig lösning.

Problemet är dock temperaturen på cpun.. har en Cooler Master Hyper TX3 Evo, samt 3 chassifläktar. 2 utsug och ett intag. Tempen nu efter bygget efter ca 10 min av att spela apex Legends med högsta inställningarna landar jag på mellan 70 och 80 grader. Inte hunnit testa jättemycket men den peakade på 87 vid ett tillfälle. Är min kylare för mesig eller har jag lyckats montera den fel.. ändrade inte bjälkarna man monterar med men den verkade gå in bra ändå.

Om jag behöver något bättre, skulle det räcka med en Corsair h60 med bara en fläkt eller måste jag köpa något ännu värre. Är väldigt okunnig men är lite orolig när jag nyss fått ihop allt

Undrar om det inte finns dvi-d till dp adaptrar.

Av Conditioned
Skrivet av Flibbertigibbet:

lol, luftkylare 2019? AIO eller gå hem.

Aldrig att jag sätter in en flimsig, högljudd metalklump som kylare år 2019.

En dh15 låter inte så mycket mer än även de bästa aiolösningarna som finns. Eller så var det iaf för några år sedan när jag kikade på det. Då var swiftech 220 den tystate och skiljde sig väldigt lite från en dh15 både i temp och ljudnivå.

Av Conditioned
Skrivet av rodlake:

har 3 fläktkontakter i moderkortet atm, använder 3, har 2 utsug ett intag. men kan kasta om det hela och använda 2 intag och 1 utsug om det fungerar? för då kan jag ha 2 intag i fronten rätt lågt ner, uttaget längst bak högst upp, och en vattenkylare i taket av chassit?

Du kan använda splitters så antalet fläktkontakter är inte viktigt. Jag kör alla mina fläktar på cpu1, dvs de spinner bara igång om cpu:n blir varm, oavsett vad resten av lådan/moderkortet är för temp. Vet inte om det är något jag kan rekommendera, men jag har kört så i 4-5 år och det har fungerat väldigt bra. Klart du kan byta plats på en fläkt, men jag tror inte du kommer få ut tillräckligt mycket värme ur lådan med den cpu:n och bara 3 fläktar. Byggde en maskin till min brorson nyligen i en fractal c, och körde då 3 in, 2 ut. Det var med en 4790k som går betydligt svalare än en 9x00.