Inlägg

Inlägg som Luminous har skrivit i forumet
Av Luminous

Jag tänker osökt på hur det kan vara att bilda familj också, det kan vara ett företag bara det.

Av Luminous

En vän vill att jag ska skaffa Baldur's gate 3, vilket jag antar att jag kommer göra men jag är student igen och ekonomisk så jag har skjutit på det.
Jag har ett destruktivt förhållande till frostpunk, jag har nästan alla achievements nu. Det är som stadsbyggarnas Dark souls, man dör, dör, dör och gör till slut allting rätt och vinner, vinner och vinner...

Skrivet av Sysop:

Ingenting faktiskt, tappade spelintresset för ≈20 år sedan. Blev gammal och tråkig fort.

Men vaf? Har du inte Sierra Entertainments logo som bild

Av Luminous
Skrivet av ponanmsi:

Ja, det sitter 3 säkringar i skåpet ute där elmätaren sitter, troligtvis har en av dom löst ut, det är dock inte automatsäkringar utan den "gamla" sorten med en cylinderformad porslins-säkring som man måste skruva ut och byta, finns hos dom flesta matbutiker om du inte har några extra (tänk på att köpa rätt storlek, porslinsdelen man skruvar in säkringen i är oftast färgkodad 16A grå, 20A blå, 25A gul, det ska även stå på elnätsfakturan viken storlek du betalar för).

De kallas ofta gängsäkringar, men den tekniska termen för dem är diazed-(er) eller diazed-säkringar.

Av Luminous

Det värsta jag varit med om gällande legitim reklam på internet är när den faktiskt tilltalar mig och jag trodde att jag nappade på något jag inte skulle ångra.

Distansavtalslagen är bra, men att en köpare ibland inte ges så lite som 1 dags ångerrätt på ganska dyra produkter, bara för att säljaren ringt ut mig till en butik för att "snacka lite" var för mig en chock.
Jag våndades i 5-6 veckor innan de gav sig och gjorde "ett undantag".

Av Luminous

Jag sitter med en beg laptop som utan tvekan har en företagslicens, jag menar datorn kräver att jag byter lösenord enligt företagspolicy.
Men den blir väl aldrig svartlistad antar jag.

Av Luminous

Jag sätter lite tejp som är tillräckligt suddig för att "tvätta ut" ljuset.

Av Luminous
Skrivet av medbor:

Det har väl varit ’om 10 år’ i några årtionden nu

Det kommer en beta lansering som inte är riktig Micro-LED gissar jag, och när riktig Micro-LED kommer finns det nåt annat runt hörnet.
Vi konsumenter kommer aldrig få något om marknaden kan mjölka det som finns ett tag till.

Av Luminous

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Skrivet av AxxT:

Barbie

Vilka överhypad dynga. Hade sina stunder, där den var lite kul. Men för mesta så var den riktigt usel, att den får så topp betyg överallt är helt otroligt.

Frun här hemma somnade efter 30 min, så bra var den. Fick se den helt själv.

Och jag har inget emot filmer, serier som ska vara feministiska. Men man behöver inte tycka om dem bara för det.

Är nu väldig orolig när jag väl ser Oppenheimer att den också kommer vara usel.

Nej, Oppenheimer är inte usel, men den är, om jag citerar killarna från Followthemoney i deras liveshow om Oppenheimer "Den är en miniserie".

Då får du nog en idé om hur det är att se den på bio, min kompis misstänker att han har ADHD och nu gör jag det också efter att han utan att märka det själv fick hela bioraden att skaka genom att hamra med hälarna under senare hälften av filmen.

Det är en bra film, men det är en mastodontfilm.

Av Luminous

Inte för att jag vill riskera brott mot nån paragraf om att inte diskutera vissa ämnen, men hörde precis på nyheterna att 400 000 svenskar använder någon form av olaglig tjänst för streaming/TV.

Mina föräldrar skaffade nyss Bredband + TV med Telia och när man startar teliaboxen står det att i abonnemanget ingår TV4plus, HBO Max och nåt mer "på köpet" eller nåt, men det är högst oklart eftersom säljaren verkar ha sagt nada om det kommer kosta extra etc.
Jag vet inte om det är nån sorts prova på period eller om det bara är försök att locka användare att teckna abonnemang som egentligen inte alls ingår.

Av Luminous

Jag har en laptop med W10 på som har en 7820HQ, men drivarna kommer väl inte stöda W11 ändå, och jag har extrema känslor när det gäller den nya högerklicksmenyn

Av Luminous

Jag hoppas Microsoft en dag bara ersätter NTOSKRNL.EXE med Linux, så att vi får ext4 och btrfs stöd i windows.
Och allt annat Linux stöder som inte Windows stöder.

Av Luminous

Biltema koncentrat men även om man blandar för att den ska tåla -18°C så fryser den ju vid spolning så jag brukar blanda för -20 -30 °C.

Av Luminous
Skrivet av Gelantious:

Är verkligen ett halvt steg frammåt, tre steg bakåt med Windows 11....
Ska bli intressant att se hur 12 kommer vara.

Min tanke brukar snarare vara undrar hur det kommer vara när det vandrande liket Windows verkligen är dött...

Av Luminous

Jag är ingen Xbox ägare, har haft playstation, sega och GBC, men nära och bekanta har nog i högre grad ägt X360 än PS3, dock fler PS4or än XOne.
Jag fattar inte vad Microsoft håller på med riktigt för om de hållt sig till formeln med X360 som mot slutet var en konkurrenskraftig konsol i sin generation hade de säkert stått sig betydligt starkare mot SONY.

Av Luminous

LG OLED48C1, den drar sig inte för att visa reklam som inte går att stänga av och WebOS är förmodligen mycket sämre än Android TV, så en Philips OLED kanske hade varit bättre på vissa sätt.

Av Luminous

Apple kan sparka pung alltså!

Av Luminous
Skrivet av Dimestam:

Det mest rättframma alternativet är att på ett eller annat sätt ta betalt direkt av läsarna. De stora mediahusen jobbar febrilt med detta, men det är ruskigt svårt att övertyga tillräckligt många att öppna plånboken när folk i allmänhet är vana vid att konsumera innehåll gratis. Det blir såklart ännu svårare om avgiften är frivillig.

Säg om Sweclockers hade en patreon eller liknande, undrar hur besökare skulle se på det?
Modellen med tillgång till partiellt innehåll eller bonusinnehåll kan nog locka mig själv personligen, men jag vet inte vad majoriteten tycker.

Av Luminous
Skrivet av AlexCooper:

Hur menar du?

(känner inte till uttrycket. men är förkyld för tillfället, så kanske inte hänger med så bra överlag heller.
Bara nyfiken på meningens betydelse, inget annat menat. )

Jag menar att en person med väldigt djupt intresse för sakkunskapen och en förmåga att väldigt envist ägna sig åt att skumma sidor i de där böckerna kanske upplever att de är en angenäm källa till information, trots att de är skrivna på engelska.

Jag uttryckte mig så för att jag räknar med att folk förstår att jag bara försöker vara rolig och att jag inte vill göra mig trångsynt.

Att "vara på spektrumet" brukar antyda att man har en funktionsvariation inom "autismspektrumet".
Och en populär bild av autism är att det förekommer personer som har ett starkt intresse för väldigt snäva och specifika områden.

Mest valde jag bara att uttrycka mig slarvigt. Frågor på det?

Av Luminous

Operatör: Hallon
Surfmängd: 8GB (Student/Senior)
Pris: 109 kr

Jag har sparat kanske 60GB, använder man wifi mycket så är det inga problem.

Jag har köpt mina mobiler löst sen jag lämnade Tre, sist en Redmi Note 7 och nu en Oneplus 8T.
Jag tycker inte att jag behöver en dyr abonnemangstelefon som ska avbetalas som dessutom är en av ett fåtal modeller operatören vill kränga.

Nedlänk

3G: 3 - 16 Mbit/s*

4G: 10 - 80 Mbit/s*

5G: 10 - 100 Mbit/s*

Upplänk

3G: 1 - 4 Mbit/s*

4G: 3 - 20 Mbit/s*

5G: 3 - 30 Mbit/s*

*Hastigheten i hallons nät är begränsad till max 150 Mbit/s.

Av Luminous

Jag har pluggat i ämnet och luntor på engelska var ju vanliga, men jag kan jämföra med mina läroböcker nu när jag läser andra saker som är på svenska och betydligt mer lättlästa, för att de är skrivna som läroböcker och inte som lexikon för folk på spektrum.

Jag saknar inte att plugga data det minsta, visst kan man ju tycka att det är synd när arbetsmarknaden verkar skrika efter kompetens men hantverket i sig, nej tack.