Inlägg

Inlägg som edda123 har skrivit i forumet
Av edda123

Av de som är lätt att få tag i hela Sverige är Zeunerts min klara favorit.

Jag har däremot märkt att många lokala bryggerier har i vissa fall riktigt bra must. Min nuvarande favorit för er som bor i Uppsala är att testa Länna Bruksmust.

Av edda123
Citat:

runt 470 miljoner kronor är direkt skadestånd till drabbade anställda

Kommer den här summan delas ut till samtliga kvinnliga anställda?

Hittade en tweet från en av advokaterna som nämnde att det var 8 st som var (i alla fall i början) med i rättsprocessen.

Vet inte hur många som faktiskt jobbar på det där kontoret i Irvine som jag förstod det handlar om (framförallt?). Men jag kunde hitta att de hade ca 2000 anställda där 2020, om man då drar deras globala siffra för antalet kvinnor i hela företaget så handlar det om 24% av 2000 = 480. Så nästan 1 miljon kronor till vardera?

Undra om i USA man måste skatta på pengar man får i skadestånd.

Av edda123

Tack för svar.

Power har nu gått med på att skicka Kobo Clara 2E så det måste jag säga att det är jag nöjd med. Jag poängterade att en nedgradering på skärmupplösningen som i princip är den viktigaste aspekten gick jag inte med på.

Så ett bra slut för mig som kund även fast det tog 1.5 månader efter att produkten kom till deras verkstad.

Av edda123

Reklamation, vad är en likvärdig produkt? Inflation?

Jag köpte en Kobo Clara HD december 2021 som hade kampanj och var nedsatt till 1065 kronor (butiken, Power, jag köpte från hade sitt ordinarie pris 1390 kronor, men enligt prisjakt kan man se att det lägsta priset innan kampanjen låg på 1290 kronor).

Jag fick problem med den här produkten tidigare i år, närmare bestämt enligt postnord så kom returen fram: "Ditt paket levererades torsdag, oktober 26:e vid 08:37".

Inte förran idag den 8e december har jag äntligen fått svar och bekräftat att reklamationen blivit godkänd. Förövrigt riktigt långsam service aldrig varit med om att en RMA kan ta så lång tid.

Jag undrar helt enkelt vad är det som gäller egentligen i köplagen om företaget inte kan ersätta med en exakt likadan produkt utan skall skicka en likvärdig produkt.

Vad är det som bestämmer vad som är en likvärdig produkt egentligen? Går det endast på priset man köpte produkten för, produktens ordinarie pris (msrp) eller teknisk likvärdighet?

Power vill nämligen inte skicka Kobo Clara 2E som jag anser vara den mest likvärdiga produkten tekniskt sätt, utan vill istället skicka Kobo Nia. Då får jag nedradering i skärmupplösning som såklart är en väldigt viktig del i en läsplatta. Men också t.ex. adaptiv ljusstyrka.

Det intressanta är att slår man i ekonomifaktas hemsida med avseende på inflationen på vad deras ordinarie pris var, 1399 kronor och december 2021 så får man att var likvärdigt med 1624 kronor i oktober 2023, vilket är slående likt deras pris för Kobo Clara 2E som är 1799 kronor. Om man då tar hänsyn till ytterligare 3 månaders inflation tror jag nämligen att vi är väldigt nära samma värde.

Av edda123

Ska bli intressant att se prestandan på denna

Av edda123

Tror ärligt talat att det hade blivit mycket bättre för Blizzard om köpet går igenom.

Av edda123
Skrivet av RVX:

Postnords vd gick från en månadslön på 583.333 kronor till 708.333 kronor.
https://www.di.se/nyheter/postnords-vd-hojde-lonen-med-21-pro...

Det där är en källa från 2021. Sedan dess fick hon en ökning 2022 till 842.000. Hon lär väl säkert få en till ökning i år igen med 20% som tidigare år och landa på 1.000.000

Av edda123

Är det rimligt att Postnords VD har 842 000 i lön per månad?

Av edda123

Jag hade i5 2500k i 10 år, nu 5900X som förhoppningsvis håller liknande. Har absolut inget behov av mer prestanda just nu, misstänker att många är i samma båt.

Av edda123

Vad är nyttan med dessa tangentbord egentligen? Vilka typ av spel är det faktiskt bra? Om man spelar Elden Ring med tangentbord kanske.

Av edda123

Det var som tusan, jag var helt säker på att Haswell var först ut med 14nm, något förvånad när det inte ens fanns med som alternativ. Minns att när dessa kom så blev batteritiden för laptops avsevärt bättre, kanske minns fel om det men jag har hela tiden varit inne på att 14nm var en faktor där! Tydligen inte.

Av edda123

Kör länge dessa två https://wallpapercave.com/w/wp1862045 och https://hdqwalls.com/hex-abstract-material-design-wallpaper , men ärligt talat så ser man knappt desktop längre, alltid något annat fönster uppe. Har inte en enda ikon på desktopen.

Av edda123
Skrivet av Henkepenke:

https://www.manjaro.org/download/

Installera och tacka mig senare.
Kör XFCE för extra resurssnål installation.
Kör KDE om du vill ha lite flådigare UI

Rätt svar här! Manjaro är verkligen top notch.

Av edda123

Suck, ingen engelsk text.

Av edda123

Vad i helvete är det cod eller Battlefield? Suck...

Av edda123

Alltså vad tusan ska man göra om man behöver ett grafikkort? Priserna är ju fortfarande 2 eller 3 gånger MSRP. Vänta till nästa generation det kommer ju bara bli samma skit igen?

Mitt HD 7970 och i5 2500k vill bli uppgraderade...

Av edda123

Hade en hel del grejor i kassan på Webhallen i början på black week, men hade missat helt att dessa erbjudanden inte skulle gälla för självaste black friday. Jag väntade in en annan butik för att jämföra. Men det slutade med att samtliga saker i kassan på Webhallen hade inte längre sitt black friday-erbjudande på black friday. Den andra butiken hade ingen av de produkterna i sin rea. Började black week med att jag skulle börja bygga en dator men slutade med att jag inte köpte något alls.

Av edda123

Var länge inne på att skaffa ett referenskort då kylaren verkade riktigt bra. Men efter jag såg gamers nexus video om teardownen kan det nog vara bättre att vänta in partnertillverkarnas kylare.

Av edda123
Skrivet av Magnus303:

Såvida man inte har en 240Hz-skärm så ser jag ingen som helst anledning alls att köpa något av 3070/3080/6800/6800XT om man ska köra vid 1080p utan raytracing.
Det är totalt bortkastade pengar.
Vid 1440p så är det återigen meningslöst om man inte är en competitive FPS-gamer som kör på en 144Hz-skärm.
Dom klarar ledigt 60 FPS och förmodligen också en del spel med 144.
Hur många tror du sitter med 144HZ-skärmar (och uppåt) av alla spelare?

Sure så ser det ut nu. Men i och med att nextgen konsollerna precis lanserats detta lär det ändras på väldigt snart. Jag tror inte t.ex. nästkommande Battlefield lär vara jättenkelt att driva i högsta inställningarna. Likaså många andra kommande spel de närmsta åren.

Av edda123
Skrivet av kelthar:

Jo, klart att det finns netcode. Lika mycket till och med. Det är fortfarande så att input måste skickas till servern. Den försvinner inte helt automagiskt. Det enda som förvinner är att states måste skickas till klienterna. De statesen är normalt mycket mindre än en 100-del av den datan som behöver skickas i en videoström.

Absolut att datamängden är mindre. Jag syftade på latensen (som artikeln handlar om) som är dessa tjänsters stora problem och den svåra nöten att lösa. Vissa saker är omöjligt att sänka latensen på men kan de däremot sänka i andra områden så kanske den totala svarstiden bli acceptabel. Menar bara att det öppnar upp för nya intressanta möjligheter att optimera.