Inlägg

Inlägg som pika har skrivit i forumet
Av pika
Skrivet av Gunner357:

Riktig vattenkylning tycker jag.

Det är nog lite överkurs för min del.

Av pika
Skrivet av hoski:

80°C vid 4.4 GHz är rätt dåligt. Prova montera om kylaren, att byta till nån annan lär inte hjälpa särskilt mycket...antingen sitter din nuvarande halvdant eller så har du ett dåligt exemplar av processorn.

Jag är helt hundra på att min kylare är monterad korrekt. Kan vara så att processorn är kass, som du säger.

Jag provar med en luftkylare så får vi se. Tack för alla svar.

Av pika
Skrivet av Curemylife:

Phanteks är ju det som är svalast men bryr dig om utseende hade jg utan tvekan tagit en titt på BeQuiet's kylare, jag personligen tycker dom är grymt snygga och dom håller lika temperaturer med D14 och krossar h100i i ljudnivå:)

Problemet med 240mm radiatorer är ju att det är sällan slangarna blir optimala för frontmontering och att suga in luft från toppen ha jag aldrig sett som en fördel.

I min mening är luftkylning att föredra när man har ett större chassi där man inte behöver leda bort värmen från mitten.

Sen är det ju bara att se till att man har tillräckligt med utrymme för kylaren och att luftflödet både snabbt får ur varmluften men även att kylaren får lite friskluft och inte endast uppvärmd från grafikkorten när man har en kylare med "vanliga" axiala fläktar:)

Intressant!

Jag vill ha det svalare och bryr mig inte så mycket hur det kommer se ut.

Just nu har jag ett Fractal R4 som jag har tänkt sätta en 240/280mm radiator med fyra fläktar i toppen. Vilket är egentligen bättre, att den blåser in luft eller ut? Kan tillägga att det sitter ett GTX780 med referenskylare som blåser ut.

Känns som att de flesta här på forumet föredrar luftkylning, men jag är lite osäker på hur trångt (och tungt) det kommer bli med ett Noctua NH-D14.

Jag skulle ju kunna flytta tillbaka grejerna till mitt Lian Li PC-A70 som bara ligger och dammar nu. Superrymligt- och svalt chassi. Orsaken till att jag bytte från första början var att det bildades irriterande vibrationer i chassit som jag inte kunde bli av med (nu i efterhand tror jag att det var pumpen i radiatorn som var boven i dramat).

Skrivet av highsound:

80 grader i full load med den clocken får anses fullt godkänt. Ligger på liknande temps med samma kylning.

Ok. Det är många användare på forumet som har betydligt lägre temperaturer, och jag känner att jag vill försöka sänka mina om möjligt.

Av pika

Definitivt bluff. Men hör med blocket.

Av pika
Skrivet av OlleBolleBus:

God Förmiddag!
80 grader i 100% är inte onormalt.
Kylaren du har.... om den är rätt monterad och "lagom" med kylpasta av god kvalité bör klara av jobbet.
En uppgradering till ex Corsair h110i alt h100i ger ju lite mera vatten i systemet samt större kylningseffekt (större kylare)

Dock skulle saken underlätta om du redogjorde för clockhastighet och vcore du har. Vilken såklart påverkar temperatur extremt mycket.

(:

Tack för ditt svar. Jodå, den är rättmonterad och jag kör med kylpastan mx-4. Klockfrekvensen är 4.4GHz och vcore ligger på 1.2V just nu.

Jag har kikat på följande kylare då de har cirkulerat runt i olika trådar men alla verkar ha olika åsikter om dessa.
Corsair Hydro H110
Noctua NH-D14
Phanteks PH-TC14PE

Vet du kanske om Coolermaster- och NZXT-vattenkylare är nått att ha?

Av pika

Ny kylning till i7 3770k

Godkväll!

Behöver hjälp med att välja ny kylare till mitt clockade 3770k. Har Antec Kuhler H2O 620 just nu men får temperaturer uppemot 80 grader i load.

Jag tittade lite på olika slutna vattensystem men känner att jag behöver hjälp med att välja. Kanske är luftkylning att föredra?

Kom också gärna med förslag på bra fläktar som kan ersätta dom medföljande.

Pris är inte så viktigt.

Tack på förhand!

Av pika

Förstår mig inte på folk som avsiktligt väljer att ha stora klumpiga beats-lurar på gymmet...

Jag har detta BT-headset från Sony. Litet, smidigt, nfc, bra lurar ingår och du slipper ha telefonen i fickan. Du kommer lyssna på spotify eller mp3 förmodar jag så du behöver ingen dyrare variant med radio och grejer. Just nu 199kr på dustins weekendrush. Du kommer inte bli besviken.

Av pika
Skrivet av Mr Kollersh:

Nej tyvärr, men tack för förslaget!

Jag börjar ge upp hoppet om att jag någonsin kommer hitta det.

Såg man bilarna uppifrån eller bakifrån?

Av pika

Men det är väl klart att GTA5 kommer till PC. Förstår inte riktigt hur folk kan tro annat.

Jag hoppas bara på att spelet blir betydligt bättre optimerat än vad GTA4 var när det kom.

Av pika

Känner en som hade liknande problem, detta löstes dock enkelt genom att ta bort USB-drivrutinerna helt och installera om dom på nytt. Skadar ju inte att testa.

Av pika

CDON säljer den lilla videokameran Canon Legria Mini för halva priset med koden xYWDJGpj (som anges i kassan).

Ordinarie pris ligger på 2500kr.

Av pika
Skrivet av screamin-daemon:

Canon EOS M 18-55mm IS och Speedlight EX90 Blixt systemkamera för 1990:- imorgon hos Elgiganten Närmaste enligt Prisjakt ligger på 2990:- (också Elgiganten så i princip ligger den närmaste på ca 3500)

Citerar en kille som skrev på Elgigantens Facebooksida. Vet inte huruvida detta stämmer men kanske något man bör ta hänsyn till om man är sugen på kameran.

"Det finns redan Canon EOS M2 ute med mycket bättre autofokus och wifi. Denna shockbox EOS M har mycket långsam fokus mekanik och tar längre tid att hitta ett motiv. Det är därför den ligger på SALE över hela världen. Canon och sina säljare vill tömma lagret på Canon EOS M kameror.Egentligen är det fel av Elgiganten att skriva i annons att det är systemkamera. Vilket är inte det. Det är en hybrid spegellös kompakt kamera. Skall du använda vanliga canon objektiv så måste man köpa en adapter för ca1200:-kr.Alla ni som köper denna kamera glöm inte att uppdatera firmware på den. Det blir lite lite bättre autofokus."

Av pika
Av pika

Som jag skrev i en annan tråd, bästa telefonen jag någonsin ägt! En underskattad lur som tyvärr har hamnat i skuggan av till exempel Samsung. Vet inte om du kan hitta något bättre när det kommer pris/hårdvara.

Koreanska G2 har väl fått nån uppdatering redan om jag inte minns fel, så det dröjer väl inte länge innan vi andra får den också, förhoppningsvis.

Av pika
Skrivet av biorrith:

LG G2 avskydde jag. Seriöst, knappen på baksidan? Kräkreflex....

Knapparna på baksidan kan man antingen älska eller hata. Var lite ovant i början men efter några dagar kändes det riktigt bra. Nu gillar jag det skarpt!

Av pika

Smaksak. Testa dig fram. Åk till en butik och kläm på telefonerna.

Jag har LG G2 och kan säga att det är den absolut bästa telefonen jag har ägt. Baksidan är plastig i stil med S3/S4 (dock inget jag stört mig på) men till skillnad från Samsungen är denna helt laggfri(!) i menyer och dylikt. Dessutom helt fantastiskt bra batteritid.

Det enda jag kan klaga på är kameran. Visst får du grymt bra bilder med 13MP, men autofokusen är i minsta lilla mörker, eller till och med i lätt dunkla miljöer, plågsamt långsam. LG har dock lovat att fixa detta i kommande uppdatering.

Telefonen gick för 3500kr under mellandagarna, och då ingick original flipcover från LG. För det priset kan du knappast få en bättre lur.

Av pika

Google Chromecast 399kr på Dustin. Begränsat antal.

Av pika

Samsung Galaxy Tab 3 8" Wi-Fi 16 GB (vit) för 1690kr på Elgiganten. Gäller endast idag tisdag. Kostar ~2300kr hos närmaste konkurrent.

Av pika
Skrivet av Ugga:

Är väl inte heller något riktigt fynd om ord.pris är 309kr? Med rabattkod på CDON är den ju billigare där..

Men för dom som kanske redan har använt koden hos cdon vid tidigare beställningar, då är ju fortfarande webhallen lite billigare. Ingen fraktkostnad dessutom.

Av pika
Skrivet av MB:

Ok försökte ändeså med 2013XMAS, men jag fick den inte att funka när jag köpte en dator för 5k.
Däremot om man vände på det.

Tänkte klargöra för dom som fortfarande undrar. Det är alltså två olika koder. 2013XMAS ger 100kr rabatt vid köp över 500kr, gäller fram till 19/12. XMAS2013 ger 50kr rabatt, vet inte riktigt hur länge koden varar. Koderna kan bara användas vid ett köptillfälle.