Inlägg

Inlägg som orig_rejser har skrivit i forumet
Av orig_rejser
Skrivet av alatan:

Vad ska man då fördriva tiden med att läsa på när man sitter på dass? Telefonen? Nej tack.

Sant

Av orig_rejser
Skrivet av [SH]:

Till att börja med, sätt på radiatorerna i stugan så fort du får möjlighet. En LVP är ett komplement och blir det riktigt kallt kan du inte vara säker på att den håller tillräckligt hög temperatur inomhus. Det du ska göra är att ställa ner termostaterna på elradiatorerna så att de bara slås på om de verkligen behövs.

This, gjorde som ts innan och tänkte man bara kör på luft luft, men blev tokigt.
Elementen på låg värme. Räcker ju med 8 grader.
Sätt eventuellt in en luftavfuktare, gjorde det i verkstaden i kombination med luft luft, gjorde väldig skillnad på förbrukningen.

Sedan på sikt om inte radiatorerna är fräscha, byt dom. Speciellt gamla eisa peiitä.

Av orig_rejser

Har en dell-docka och en https://www.asus.com/accessories/docks-dongles-and-cable/asus...

Måste säga att även dell-dockan är en kraftigare pjäs så tycker jag den är lite sämre till macbooken, lite struligare. Dock bra till windows-laptop.

Sedan finns ju dom som i princip är en docka som liknar saitech hub slim pro fast med 2 skärmar. hittar dom inte just nu dock.

Av orig_rejser
Skrivet av jnsson:

Jag vet om den, men enklare att be Rufus fixa det tycker jag

Jojo, för oss nördar ja

Generella problemet är ju inte hos oss utan hos pöbeln med liv utanför datorn
Å andra sidan tror jag att hade inte massa media skrivit om att alla datorer måste slängas mer eller mindre så hade ingen brytt sig om windows 11 och dylikt. Problem skapat av ett icke-problem. Visst bökigt att säkerhets-uppdateringar slutar komma. Men hur många normal-användare kommer sakna nya funktioner osv?

Av orig_rejser
Skrivet av jnsson:

Inte officiellt men det går enkelt att installera Windows 11 ändå om man vill. Jag kör Windows 11 på 3:e generationens Intel Core i7

Men MS har ju faktiskt egna guider och texter angående detta.

https://support.microsoft.com/en-us/windows/ways-to-install-w...

https://support.microsoft.com/en-us/windows/installing-window...

Så nästan officiellt kan tyckas.

Så frågan är ju om dom kommer lägga in den möjligheten i installationen snart med massa varningar och flaggor. Friskriver sig från support.

Av orig_rejser
Skrivet av Rebben:

Aktier och kattuppfödning. Varje kull ger 65-70k i snitt.

Efter alla utgifter?
Vi har kört en hel del djur men när man börjar stämma av mot alla kostnader med avel, vetrinär osv så var det inte några jättesummor kvar. Nu kanske katter är enklare och lite mer självgående. Men visst, en trevlig coon kostar sin slant

Av orig_rejser

Om du inte uppgraderat mjukvaran osv till nyare versioner osv så borde det rulla på. Vad jag märkte på en dell precision som jag hade var att den kylde sämre efter 2-3 år och då klockade den ned lite.
rengöring så blev det bättre. Men sedan var det ju ändå att den skulle bytas ut då den var "gammal". Fick en ny, inte så stor skillnad förutom att den var svalare.
Tror egentligen att lite fixa ordning på kylningen hade löst det, men det är ju inte riktigt det man gör på ett företag. Billigare att köpa ny även om det är en relativt påkostad maskin jämfört med 1 dag eller 2 stillastående.

Av orig_rejser
Skrivet av Lasagno:

Jag förstår inte vad du menar. Vad menar du med hårdare?

Högre förväntan/krav på att det finns.

Av orig_rejser
Skrivet av Lasagno:

Det där om junior utan portfolio, är det ett problem som man frångår via kunslutförmedlare som jag läste lite om i en annan tråd?

Tycker nog det varit ännu hårdare med en portfölj/referenser då, men det är i affärssystemsvärlden

Av orig_rejser
Skrivet av sniglom:

Är det något som gör gameballs bättre till gaming? Har svårt att se att det är specifikationerna på min trackball som hindrar mig i fps-spel. Ergonomiskt ser tummodellen ut att vara väldigt lik Logitech MX Ergo.

Har du tittat något på elecom?

För övrigt, gameball thumb ser identisk ut med ProtoArc EM01 som man kan köpa från aliexpress.

Båda har keramiska lager till kulan och batterier på 900mAh. Däremot verkar sensorn skilja (2400dpi vs 5000dpi) och det står inte vilka brytare EM01 använder.

Batteritiden specas till 3 månader istället för 4 månader som på Logitech MX Ergo. Detta trots att MX Ergo har ett batteri på 500mAh.

Ska kika. Mest att jag är nyfiken på att testa med fingrar istället för tumme

Av orig_rejser
Skrivet av Lasagno:

Skulle det fungera att köra som konsult i eget bolag om anställning inte blir av direkt efter examen?

Konsult i eget bolag är inte lätt som äldre junior utan en portfolio (på riktiga case) eller relevanta referenser. För 10-20 år sedan gick det. Om det går nu är det nätverk nätverk nätverk och marknadsföring som gäller enligt min erfarenhet.
(Konsult egen firma sedan några år, dock nätverkar jag men är i ett tuffare område med internationella kunder... jäkla idiot...)

Att utmärka sig inom it har inte längre så mycket med kunskap utan att ta för sig och gapa högst.

Av orig_rejser

Initialt någon standard och sedan erbjuds lite ergonomiska alternativ. Efterfrågas special tittas ärendet på.
Skärmar tas ofta lite bättre men inga gimmick skärmar utan kontorsskärmar avvägda för uppgiften. Andra kan efterfrågas men då tittas ärendet på.
Laptops finns några modeller att utgå ifrån. Liknande prestanda. Behövs något avvikande eller högre prestanda kollas ärendet på.

Av orig_rejser
Skrivet av sniglom:

Logitech MX Ergo.
Trådlös ergonomisk trackball.

Skulle jag spela något snabbare fps dammar jag av en Mionox Naos 8200.

Fler än jag trodde som kör trackball
Jag kör också MX ergo men sugen på att testa en gameball bara för att.
(Har också en mus jag dammar av vid fps)

Av orig_rejser

Så en riser-kabel silvertejp.....

Av orig_rejser

Doh! Var ju roligt att spela med. Och leka med för den delen. Samt smidig när man gjorde en integrerad applikation för arbete, dock lite klumpig.

Dumma för MS, dom är ofta lite tidigt ute innan marknaden och tekniken inte är mogen, som att banta ned en hololens (1:an kom ju ändå 2016).

Om det är någon som kommer ihåg var man hittar videon hololens integrationen mot dynamics för implementationen hos genbanken (tror det var genbanken) om hur dom fick guidning på lagret att gå och välja rätt rör som skulle vändas så får dom gärna länka den.

Av orig_rejser

Icybox har jag några stycken. Både till smått och stort.
Spelar landet in på valet?

Dock har jag övergått till sådan man bara stoppar ned disken i då jag byter med jämna mellanrum och kollar trasiga diskar. Skönt att slippa skruva (förutom min offline bup)

Av orig_rejser

70, hade inte längre tvingar när jag gjorde skivan och orkade inte köpa för bara ett tillfälle. Tycker det funkar bra. Jag använder knästol eller står så kommer en bit ifrån naturligt.

Av orig_rejser
Skrivet av pompado:

Vad skulle du rekommendera för en trevlig upplevelse, ska ju inte spela nämnvärt mycket på datorn, utan ska köra trading och köra mina Excel simulationer, så då kanske en Magic Mouse räcker med ett Magic Keyboard med fingeravtrycksläsare.

Tänk på att excel på mac inte är samma som till win. Vba-stöd är betydligt sämre t.ex. samma med addons och anslutningar. Tappar också lite powerquery (inte helt dock om jag kommer ihåg rätt)

För 9 av 10 användare är det inga problem dock.

Av orig_rejser

Mitt tips är jobba inte med hobby, det dödar den.
Vill man se till varierat och möjlighet till utveckling och lön så är inte vården så dum som många utgör den för att vara. Beror på om man har lite ambition. Finns många vidareutbildningar internt som ofta arbetsgivaren står för, som vidareutbildning till IVA (eller här nere gör dom det). Man är ju garanterad lön. Sedan om det är sska så går det alltid att jobba i Norge i någon period då och då.
Och på IVA är det lugnt för det mesta Vanlig avdelning kan vara lite körigt. Men finns ju så många olika positioner.

Nu skrev du bara inom vård så det skiljer såklart.
Men en trygg anställning får man ju, däremot slitigt, men du förväntas inte ha koll på telefonen efter jobbet och om du har svårt att släppa jobbet kan du inte koppla upp dig till en patient hemifrån

Så om du inte har ångest över vård så skulle jag säga att det är lite slitigt men belönande istället för andra jobb som många här har som ofta handlar om att effektivisera bort folk för att spara pengar åt företag direkt eller indirekt (mellan raderna är det oftast målet oavsett hur dom formulerar det. Expandera utan att anställa fler eller bara sparka folk)
Nu jobbar jag inte själv inom vården men har många i min närhet som utbildat sig och jobbar, dom är lite som föräldrar, de klagar men vill egentligen oftast inte göra något annat i slutändan.

Av orig_rejser
Skrivet av Pepsin:

Man har även räknat gratis spel som "försäljning" vilket påverkar siffrorna. Så alla som plockar ut gratisspel från t.ex. Epic som de aldrig ens installerar räknas ändå in.

Kollar man på spel som köps för pengar är det bara lite över hälften som säljs till fullpris.

Undrar var humble bundle hamnar. .an donerar pengar och får spel som belöning...