Inlägg

Inlägg som orig_rejser har skrivit i forumet
Av orig_rejser

Tyckte ändå det var ganska hög %, de flesta spelen kommer ju på erbjudande tämligen fort ändå, så rea eller gamepass för min del.
Det är väl bara Nintendos egna spel som fortsätter hålla priset länge (och vara nästan buggfria).

Av orig_rejser
Skrivet av FX9:

Så, GPUn som sitter i din processor är:AMD Radeon™ 680M
Spelet har som lägsta krav: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti / Radeon RX 570
På papperet bör ditt kort vara över minimum spec, men det kan vara så att dom satt minimum kraven lågt och räknar med att man då får leva med 30 FPS.

Jag körde föregångaren (Fifa 23) med ett RX480 och det är ett kraftfullare grafikkort, men jag körde 1920x1080 och fick ändå inte stabila 60 FPS.

Det finns en realistisk risk att du inte kan få högre FPS, då ditt grafikkort har för låg prestanda.

Kolla hur mycket grafikkortet används när du spelar, t.ex. genom msi afterburner. Kolla även processoranvändningen.

Det är ju laptop-gpu dock...
https://www.notebookcheck.net/Radeon-680M-vs-Radeon-RX-570_11...

Av orig_rejser

OT: Tänkte precis fråga om den datorn verkligen kan driva på FC 24 vettigt.

https://www.notebookcheck.se/EA-Sports-FC-24-teknisk-granskni...

Där är ju lite siffror så 42fps känns ju lite lågt, dock är det ju på en annan dator med annan cpu (även om dom nog inte skiljer sig så mycket när jag kikade på benchmarks, https://nanoreview.net/en/cpu-compare/amd-ryzen-9-6900hs-vs-a...

Nyaste drivrutiner på plats från amd och inte windows egna?

Av orig_rejser

Därför det är smidigt att använda drives inbyggda schemaläggare som skapar komprimerade filer för nedladdning. Brukar vara 2gb smidigast. Så slänger man dom i en offline-disk sedan.
(Förutom vanlig backup, ej synk.)

(För övrigt är ju raid 1+0 det enda rätta. Vissa hävdar 0+1 dock)

Av orig_rejser

Persona 5 Tactica, vet inte vad jag tycker än så länge... Gillar taktiska momenten.

Av orig_rejser

Problemet med bing är ju att dom behöver användare för att få bättre resultat men får inte användare för att resultaten är för dåliga. Eller, dom är inte dåliga, dom är bara andra än man är van vid för stunden. Däremot gillar jag den inbyggda ai-chatten. Där känns som man får möjlighet till bättre svar utan att öppna 10 flikar för att skumma igenom skit. Samtidigt ser man referenser till svaret man fått på formuleringen så man kan göra en snabb käll-granskning vid behov.

Av orig_rejser

Om man ser till frågan. Ett företag får väl blockera vad dom vill under arbetstid. Sedan om det innebär att folk inte kan läsa aftonbladet eller att deras arbetsuppgifter blir mer omständiga är ju en helt annan sak.

(Jag blockade aftonbladet på ett jobb när jag höll på att lära mig saker. Tog 3 minuter så såg jag en kollega gå in till chefen och skälla ut honom att han inte kunde göra så. Hen fick lugnt och tydligt tillbaka "Så du är arg på mig för att du inte kan sitta och göra saker på jobbet som inte har med ditt jobb att göra och jag vet att du är fullbelagd?". Sedan kom han in till mig, då jag redan tagit bort blockeringen igen. "Ta bort blockeringen igen, men jäkla intressant reaktion från hen. Hur tänkte hen där?")

Av orig_rejser

En e-boksläsare. Min kindle fick knäckt skärm efter en massa massa år

Av orig_rejser

Jag som trodde det var mina latex-byxor och sittdyna av norsk skogskatts-päls... Jäkla ikea.

Av orig_rejser

Beror på barnet. Sover det snällt så finns det tid. Kolik eller bara piggt så finns det ingen tid.
Men räkna inte med att du har massa tid. Mitt första barn var det bara att sova när det sov. Mitt andra hade jag "massa" tid över så hann till och med städa. Värsta är trots-perioderna där man tillbringar tid med att bråka för att sedan gosa för att sedan bara orka sitta i soffan och se något man sett tidigare. Och när barnet kommer till förskolan så är man ju tillbaka på jobbet för att sedan ha fullt barn-race på kvällen med dusch, mat osv.

Låter kanske hemskt för många, men de där riktigt bra stunderna som också kommer ofta går verkligen inte att förklara. Bara föräldrar emellan det går att förstå. Däremot har alla gemensamt att klaga av sig och spy lite galla

Så vänta säger jag tills du känner ditt barn. Kan dock vända över en natt. Jag köpte konsoll istället. Med quick resume och spelar spel som man snabbt kan hoppa in och ut i och pausa som inte kräver fokus. (man behöver förhållandetid på kvällen också så lite speltid försvinner där)

Av orig_rejser

Hade förvisso en merca med air-condition i sätet (och massage), funkade ganska bra. Men var huvudsakligen ländryggen om jag inte minns fel , hade inga nack-problem i den.
*host* förkylning är oftast virus *host*

Av orig_rejser

Fläkt täckt med mesh-tyg i ryggen.
Tur att jag inte har något hår på huvudet redan nu
(förstår såklart att dom löst det, men första bilden är ju likt en tecknad serie där någon fastnar med håret i en takfläkt som snurrar på tok för fort)

Av orig_rejser
Skrivet av mrqaffe:

Har du partitionerat den som MBR kan du inte göra större partitioner än 2 Tbyte och då måste du partitionera om den med GPT så kolla hur den är partitionerad.

G inte T

Kan vara aktuellt att använda diskpart för att se lite mer och pilla lite mer. Råkar ut för samma ibland.
https://www.tomshardware.com/news/format-hard-drive-command-p...
Vet inte om det var en super-guide, men några saker såg rätt ut iaf.

Av orig_rejser

Blir sugen på att plocka fram mitt ms sculpt igen. Eller mitt logitech cordless desktop pro
Körde dom i 10 år tror jag. Logitechet mer. Men ett vågigt som inte är delat mer är jag skeptisk till.

Av orig_rejser

Yt är bra för guider... men att ersätta en streamingtjänst där jag ser serier och filmer med yt? Nja...
Yt känns mer som podcast i videoformat kan jag tycka. Inget fel på det, men blir lite äpplen och päron.
(Nu vet jag att yt är stort och har myclet content, men inte fanken guidar mig googles algoritmer mig till något vettigt)

Av orig_rejser

Sådant har dom ju haft länge. Speciellt hur man installerar virtuella linux-servrar.
Ms plöjer ju mycket pengar i olika distar och open source i allmänhet och har gjort i många många år.
Tror inte det leder till year of the linux desktop för att dom släpper ytterligare en undersajt bland många andra..

Av orig_rejser
Skrivet av Alphahanne:

Sa inte att den nödvändigtvis måste vara billigare, tyckte bara det kändes ologiskt att de utan dGPU verkade vara dyrare.

Vill inte ha dGPU. Dels för att iGPU i sagda processorer räcker gott och väl för mina behov samt att det rimligen innebär lite lägre ljudnivå samt längre batteritid.

Går ofta att stänga av dGPU i bios, det normala vid användning är att gpu är dynamisk så det byts utefter applikation. Däremot kan t.ex. teams gå på dgpu om man inte ställer in det i inställningar. Men det hindras ju om man inaktiverar. igpu är ju där ändå

Av orig_rejser
Skrivet av hakro807:

Vad tror du om att skaffa dig en liten minitelefon med Android? Exempelvis Unihertz Jelly med dess skärm på 3 tum. Du kommer ha tillgång till "alla" appar och tjänster, men misstänker att du inte kommer bli sittandes några längre stunder.

This!
Kom på att de flesta av mina tankar blev haltande när det blev. Så behöver man bankid, swish, storytel, spotify, bank...

3" så blev det minimalt användande utan att bli vardagshandikappad med saker som biljetter unt so weiter.
En hel del samhällsfunktioner är ju mobilbaserade idag dessvärre.

Av orig_rejser

Undvik Mac till detta då många plugins/addons inte funkar, t.ex. de vanligaste fortknox-integrationer som företag erbjuder, vba är ju hopplöst också.
Man är även mer begränsad i powerquery i antal kopplingar.
Sedan om det framöver gås över till Power BI så finns ingen mac-klient.

Annars så tryck i minne, för majoriteten räcker 16, nu vet jag inte vad tunga excel-filer innebär. Men för några hundra mb med lite vba, går man upp till 32gb så ökar ju även kapaciteten såklart.
Kombinera det med en vanlig i7 (datorer med 32 gb brukar ha i7/i9 ändå).
Underskatta inte disk-storlek heller. USB-C så att du kan ha externa diskar med vettig prestanda. Tunga excel-filer sticker ju lätt iväg i storlek.

Personligen gillar jag lös numpad i ej dockat läge, men inte ovanligt att jag har ett riktigt tangentbord framför datorn om den inte är dockad.

I övrigt lägg pengar på de lite mer företags-inriktade modellerna oavsett märke. Kan tyckas dyra i förhållande till prestanda, men det tjänas oftast in i tillförlitlighet. Samt att det ser seriösare ut vid kundkontakter. Märke spelar mindre roll enligt min erfarenhet.

Av orig_rejser
Skrivet av WIRN:

Måste man fortfarande köra Os:et på ett sd-kort eller kan man lägga det på en m2-ssd?

Det kunde man väl på 4:an med en m2-hatt?
Lite omständigt men finns i deras dokumentation
https://www.raspberrypi.com/documentation/computers/raspberry...

Men det är väl inget fel på ett sd-kort?