Inlägg

Inlägg som MonsterGuden har skrivit i forumet
Av MonsterGuden

tv-in kort (philips)

har köpt ett tv-in kort nu och efter lite googlande installerade jag "MEDION MD5044" drivrutinen.

nu kommer problemet, jag får inte in någon kanal. har sett att flera här på forumet har haft liknande problem och försökt lösa det på samma sätt men inget fungerar. en gång fick jag in finska tv-kanalen i tv2000 men det var den gången det

vore trevligt ifall man kan få support via IRC (MonsterGuden @ quakenet),MSN (monsterguden@hotmail.com) eller ICQ (82038519) då jag antar att det kan bli lite pill.

Kan du svara på forumet så gör det! Tycker dock det låter svårt med så lite info, men visst, rock on!

Av MonsterGuden

Felsökning av dator!

Skulle behöva lite hjälp med att felsöka min server. Det är en P3 800mhz med två stycken 128mb pc133mhz minnen och en 20 gig hdd. I debian (läs linux) fick jag segmentation fault då och då så jag testade att installera Windows XP. Nu med Windows XP startar datorn om någon gång varje dag så jag antog att det var fel på mina minnen och satte igång memtest. Efter kanske 12h så hade den inte stött på några problem så jag avslutade memtest och antog att det inte var där problemet var. Nu är frågan, vad finns det för fler program som kan testa datorns olika delar? Vore trevligt att få redag på vad det är som är fel så att jag kan byta ut den delen, moderkortet är det som enligt mig ligger i farosonen men har du några andra förslag så skriv dom!

Tack på förhand MonsterGuden

Av MonsterGuden

Shuttle SN45G och SN45G/V2

Har kollat på Shuttle SN45G i snart ett år och såg för någon månad sedan att SN45G har ersatts med SN45G/V2. Eftersom folk har sagt att SN45G fungerar bra så antar jag att den inte har några stora problem men ändå så har dom ersatt den med SN45G/V2? Skulle gärna vilja veta vad skillnaden är, antar att man inte ersätter en modell bara för att man känner för det.

Av MonsterGuden

"små" moderkort
men nu ska jag hem och leka lite med delarna i min dator (måste fungera!) tack för tipset!

Av MonsterGuden

av informationen på datorbutiken.com så verkar skärmen passande till dina behov. dock så kan 16 ms vara ganska högt om du ska spela på "elit" nivå. jag har en hitachi 17" tft och den har ungefär samma prestanda och den fungerar bra! jag har ingen större koll på viewsonics-kärmar så det finns säkert någon som vet mer än mig...

Av MonsterGuden

Ringa via modem (56k)

har lekt lite med detta förut men alldrig fått det att blir bra... det jag vill är att ringa över ett 56k modem till vanligga nummer, så att jag helt enkelt kan prata över mitt headset! någon som vet ifall det är något speciellt som man måste göra modemet? har för mig att mitt bråkade lite men framförallt är mitt problem mjukvaran! någon som vet ett bra program?

Av MonsterGuden

Drivrutiner till Creative Webcam 5

Har tappat min skiva och jag är inte ensam om att inte ha kvar skivan fast creative verkar inte bry sig så nu undrar jag ifall ingen har skivan och kan packa ner drivisarna till windows xp och skicka dom till mig (monsterguden@hotmail.com (msn också) eller MonsterGuden på quakenet)

Av MonsterGuden

tja... det som står på den är...

WIN/TV-PCI
PAL B/G
56304 Rev C

säger något? vet inte riktigt vilken drivrutin jag ska ha :/
kör windows 2000 på burken....

när jag försöker att spela upp en film i DScaler med den drivrutin jag tror att jag ska ha står det:

ERROR: Failed to start filter graph
ErrorCode: 0x80070422
ErrorText: Tjänsten kan inte startas. Anledningen är antingen att tjänsten är spärrad eller att inga aktiva enheter är associerade med den.

File C:\massa\saker\som\inte\finns\DSSourceBase.cpp Line 204

Av MonsterGuden

"Hauppauge WinTV"

ingen här som har "Hauppauge WinTV" skivan?
hittar inte WinTV programet på deras sida, bara en massa updateringar.

Av MonsterGuden

Abit NF7

Har ett Abit NF7 och ett chassi som har USB, MIC, och utgång för hörlurar där fram, problemet är att ljudet fungerar BARA där fram. Spelar ingen roll ifall jag kopplar loss frontpanelen, fortfarande inget ljud där bak. Kör Microsoft Windows XP, har testat att installera om drivrutinerna men det gör ingen skillnad.

Av MonsterGuden

ljudkortet på Abit NF7 och 5.1 ljud

undrar ifall det finns någon mjukvaru-decoder till spel som gör om stereo till 5.1, vore ju trevligt då Call of Duty annars bara stödjer EAX (abit nf7 stödjer väll inte eax antar jag då det inte fungerar).

Av MonsterGuden

du tog dom från nvidia unified driver?

Av MonsterGuden

hm, har senaste från nvidia som är till hela nforce2 chipet. finns det några andra tro?

Av MonsterGuden

ABIT NF7 ljudkortet

tröttnat på detta nu, i ett antal spel går ljudet i 100x hastighet, låter som smurfar. har inga problem med brus och vad det nu brukar vara som ABIT NF7 pysslar med, någon som vet hur man löser mitt problem?

Windows 2000
ABIT NF7
AMD 2000+
Radeon 9600pro 256mb
2x 120 gig 7200rpm
USB-kontroller
256mb 266mhz DDR
512mb 400mhz DDR (körs i 266mhz)

dom spel som jag vet krånglar är Battlefield 1942 och tomb raider men det är flera som jag inte kommer ihåg vad dom heter

Av MonsterGuden

ok, det förklarar en del. tack så mycket!

Av MonsterGuden

TFT skärm i windows 2k eller xp?

ifall jag har förstått rätt har windows xp bättre stöd för tft-skärmar än vad 2k har. är detta sant? har nämligen lite problem då jag inte kan spela alla spel i 1280 och då emulerar 2k i alla fall riktigt fult, känns dumt att byta os om det jag har hört bara är rykten. så, är det sant att xp emulerar bättre än 2k?

Av MonsterGuden

hehe, kör alla spel nu i 1280x1024 men jag är mästadels rädd för half-life2 och doom3. jag VILL spela i 800x600 i t.ex. alla hl-moddar, då jag är van med det.

Har hört rykten om att XP har bättre stöd när det gäller tft-skärmar och emulering. Kan ju stämma då XP är lite utvecklat till laptops osv till skillnad från 2k som mer eller mindre är en server-baserat os från början. Kommer ihåg på gamla goda tiden när spel inte fungerade i win2k för att det var NT

Av MonsterGuden

Hitachi TFT

Har en 17" hitachi TFT skärm. Den kör i 1280x1024, fast i vissa spel så måste jag köra i 800x600. Eftersom skärmen då emulerar så blir det ganska kornigt och fult, så nu undrar jag om man kan hjälpa skärmen på traven genom att ändra någon inställning t.ex.

Amd Athlon 2000+
Radeon 9600pro 256mb
768mb Dual DDR

Av MonsterGuden

Bästa grafikkortet under 1000:-

Vilket grafikkort ska jag köpa? är lite sugen på radeon 9600se 128mb för 887:-, men är det värt 400 kr extra för att få 256mb? annars så är ju fx5600 256mb för 999:- lite trevligt. vad ska jag köpa?

Av MonsterGuden

Grafikkortet

Hallo, nu har mitt grafikkort gått sönder. När jag startar datorn så visar skärmen bild medans den laddar bios och windows, dock så är det mellan 5 och 10 vertikala streck. Sedan när den laddat klart windows så blir det bara svart skärm, dock så startar datorn då jag kan kolla på delade filer över nätverket. Vad är fel?

Abit NF7 V2.0
Amd Athlon XP 2000+
Kingston 256mb 266mhz
Geforce 4 Ti4200