Inlägg

Inlägg som matt76 har skrivit i forumet
Av matt76

Fick äntligen hem min skärm efter mycket om och men från Svenska Amazon, efter att den första ordern inte skickades. På tisdagen sa svenska kundtjänsten att de inte kunde skicka för ordern stod som "Unknown", dagen efter så skickades den (De verkar ha noll koll).

Skärmen som sådan drivs för tillfället av mitt gamla GTX 760 (tills nya datorn med 3080 levereras från Inet), men överlag så är det en grym skärm. Inga pixelfel vad jag kunde se (kört pixel check test med olika bakgrunder), extremt lite bleed i ena kanten (satt ljusstyrka på 15, då den är stark nog ändå).

Antar att dynamic mode för RGB kräver någon form av mjukvara? (för tillfället är det bara regnbågens färger där)

Av matt76
Skrivet av omdull:

https://www.kitchentime.se/p/produre-extreme-stekpanna-28cm

För dom som undrar om stekpanna så är det här, av vad jag sett hittills på BF, bästa fyndet

Antar att den är slut i lager, då det blir tekniskt fel varje gång man försöker lägga till den i kassan (Minns att just Kitchentimes hemsida hade en hel del tekniska problem även under förra årets BF).

Av matt76

Du kan testa amazon.de, då de har BF rea idag på Samsungs Externa SSDer. Exempelvis 1TB för ca 1150:

https://www.amazon.de/deal/450f17b0/ref=gbph_img___450f17b0?s...

Av matt76

Ok, var ju bra, särskilt då jag själv köpte 2019 edition under förra årets BF för 790kr hos Elgiganten.

Av matt76
Skrivet av Fock_it:

Elgiganten skulle sälja steelseries arctis 7 för kampanjpriset 890kr, nu står det ?, får man göra så gå ut med ett lockerbjudande sen ta bort det innan det ens har blivit aktuellt?

Ingen som har en screenshot på 890kr priset kvar?

Det priset aktiveras inte förrän fredag 27/11 enligt deras sida (avdelning Gaming -> Gaming-tillbehör) och gäller då Steelseries Arctis 7 2019 edition, d.v.s. inte Arctis 7P (som är PS5 kompatibel).

Av matt76

De släppte även en ny video under gårdagen där Raytracing visas

Av matt76

Verkar inte vara lika extremt högt tryck nu på Elgiganten. Lyckades få igenom en beställning av standard-varianten, även efter jag var tvungen att i panik logga in igen när jag var i kassan.

Av matt76

Hann in och beställa och precis när jag ska bekräfta Klarna så slutar det fungera. Så mycket för det där kö-systemet

Av matt76

Jämfört med likartade spel i samma genre, såsom The Outer Worlds, så krossar CP2077 allt motstånd. Det går så klart inte jämföra ett RPG med GTA eller en renodlad FPS-shooter.

Av matt76

Series X versionen som visas bygger väl på Last-Gen, eftersom "Next-Gen" patchen inte kommer förrän 2021. Lär väl bli fler NPCs etc då.

Av matt76
Skrivet av versions:

är väl inte de mest prisvärda grejerna kanske med moderkortet och ssd:n speciellt, men inget fel heller.

vad gäller minnen, officiella specen är 3200mhz för ryzen 5000 men mer är bättre, ja. sweclockers testade detta lite i sin recension annars. fråga gärna inet om du fortfarande ska ha montering. de skriver så här:
"Om du väljer minnen med högre hastighet än den rekommenderade för din plattform kommer vi välja en passande minnesprofil om det finns att tillgå, annars levereras datorn med standardhastigheter."
https://www.inet.se/produkt/9990387/byggnation-och-test-av-da...

antar att det här betyder att de väljer xmp helt enkelt? är väl inget enormt att göra själv heller i så fall.

750w är inga problem.

Jo, du hade rätt i det. Inet-killen påpekade att mina 3600 minnen inte var kompatibla etc och att de kommer att köra på 3200 mhz om det inte fungerar. Valde i samma skede att byta ut mina Corsair minnen till G.Skill 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo C (timings 16-19-19) istället, då dessa verkar ha bra kompatibilitet med just AMD etc.

Blev även ett Phantek P600S istället för Define 7 för möjlighet att välja ljuddämpning eller högt luftflöde.

Av matt76

Hej igen,

Liten fråga om fläktplacering igen.

Fick möjlighet att ändra min order (dvs makulera och göra om) i och med släppet av Zen 3.
Har nu istället valt att köra på Phanteks P600S (som ger möjlighet till både tysthet eller högt luftflöde).
Kör vidare på 3080, men valde nu istället 5900x cpu på ett ROG Crosshair VIII Dark Hero moderkort.
Samma AIO kylare som tidigare, dvs H150i Pro XT.

Kör troligen vidare på samma lösning, dvs
360mm radiator i toppen (med 3st NF-A12x25 PWM) som utblås
1st Noctua NF-A14 PWM där bak som utblås
3st Noctua NF-A14 PWM i fronten som insug

Tänkte dock höra om det är "push" som rekommenderas i detta fall, där fläktarna blåser ut luften genom radiatorn? (monteras så att de är synliga inne i chassit)

Av matt76

Ni som beställde från Amazon och lyckades få hem den i tid, körde ni med namn utan ÅÄÖ och Landsnamn "Sverige" i adressen (istället för Sweden etc)?

Funderar på om det kan ha varit orsaken till att UPS returnerade paketet tillbaka till Amazon. Antar dock att så inte är fallet (stod något hos UPS om att det fattades exportdeklaration på paketet), men vore ändå intressant att veta

Av matt76
Skrivet av matt76:

Antar att Brings tjänst "Home Delivery Indoor Light" inte är expressfrakt (som man hade betalat för hos Elgiganten) ? Lär väl få tillbaka de 149 kronorna då

Hade rätt, EG klantar sig som vanligt och bokar vanlig leverans istället för Express. Får i alla fall tillbaka de 149 kronorna.

Av matt76

Antar att Brings tjänst "Home Delivery Indoor Light" inte är expressfrakt (som man hade betalat för hos Elgiganten) ? Lär väl få tillbaka de 149 kronorna då

Av matt76

Tanken var väl främst för möjligheterna för DirectStorage om nåt år eller så. Är inte den som brukar uppgradera direkt, utan håller i min burk en 4-6 år innan en ny dator inhandlas, så bättre att det blir bra från början.

För tillfället kan jag dock hålla med om att 980 Pro är lite onödigt.

Av matt76

Känns som Phanteks P600S Tempered Glass Svart skulle funka bättre, med tanke på möjligheterna att kombinera öppen eller stängd front efter behov.

Av matt76

Läst på lite om minnen och ryzen etc och har förstått att de ska funka. GamingNexus nämnde även i nån video att Dual rank minnen (som 2x16 minnen ofta är) ger bäst spelprestanda etc.

När det gäller nätagget kör jag på rm850x istället (när man väl lagt ut dessa summor så spelar inte någon hundralapp mer någon roll).

Tvekar dock lite på själva chassit, då särskilt luftflöde etc (då det är varma komponenter). Har fram till imorrn (då beställning ska göras) att hitta något vettigt val som ger bra luftflöde och samtidigt någorlunda bra ljuddämpning (även om dessa två faktorer så klart inte går att kombinera helt).

Av matt76

Alienware-skärmen ska enligt rykten ha samma panel som LG-varianten, då även samma HDR600 certifiering. Dock har Alienware-skärmen inbyggd fläkt, precis som 38GL950.

Av matt76

Tipsade om den skärmen i tipstråden, men för egen del lyckades Amazon strula till det till den grad att UPS (i Italien) returnerade paketet tillbaka till Amazon. Nu väntar jag på att de ska skicka ut den igen (vilket verkar ta tid)