Inlägg

Inlägg som matt76 har skrivit i forumet
Av matt76
Skrivet av Storage Jar:

Tror det måste gå lite längre tid för att kunna jämföras så. De vanliga influensorna var i full gång redan från årsskiftet. Corona började spridas för 4-5 veckor sedan i Sverige.

Enligt rapporten från Folkhälsomyndigheten (som jag antar SVTs artikel baseras på) var det antal fall/dödsfall från vecka 40 (förra året) fram till början på mars i år.

Av matt76
Skrivet av TimeCommando:

Vart hittar man källan?

Folkhälsomyndigheten - Influensa rapport v8

Av matt76

Säker kan man aldrig vara, oavsett ålder, men är man i övrigt helt frisk och inte lider av några andra åkommor (såsom Astma etc) så är man nog relativt "safe" ändå.

Av matt76

Antar att de kommer testa alla som har symptom, men att smittspårningen kommer att fokuseras på de med värst (då de troligen har haft smittan under längre tid och tillika smittat fler personer).

Av matt76

Inloggningen till ens personliga konto på benifyprivatdeals görs även via just benify.se, så bör nog vara "legit" .

Förutom alla rabatter som erbjuds, så är de även rätt generösa i sin egna Butik. Ex beställde jag en Le Creuset gryta där, men fick fel produkt hemskickad. De skickade iväg en ny, samtidigt som jag fick behålla den gamla (en produkt som annars kostar en 1500-2000kr i vanliga fall).

Av matt76

Kan tycka reklamfilmen egentligen framställer skandinavien på ett bra sätt, där vi visserligen har influerats av andra under århundradena men gjort sakerna till vårt egna och gjort det bättre än originalet. Verkar mest vara en högerextrem vinkel att försöka få det att framstå som något annat än det egentligen är. Förresten så säger de väl även att ”köttbullen” ”might not be”, dvs inte direkt något som får det att framstå som fakta.

Av matt76

Inte särskilt många som tar illa upp över den där sas reklamen som vissa verkar antyda. De har ju övervakat sociala medier efter den släpptes och majoriteten av kritiken utgår från samordnade attacker med ursprung från högerextrema mediekonton (twitter etc).

Av matt76

Amazon.co.uk säljer en WD 5TB My Passport Portable för £70 (kanske runt £80 med frakt etc) som i runda slängar är 1000kr:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07VP5X239/ref=ox_sc_act_...

*slut*

Billigast på prisjakt är 1736kr:
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5200724

Av matt76

Om du vill få en bra översikt över olika racingspel och hur de är att lira online så kanske https://www.gtplanet.net/forum/ kan vara något att kolla in. En sida helt dedikerad till online racing i alla dess former.

Av matt76

Måste vara rätt ljus framtid i Sverige då om vi utgår från medellivslängd ( https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expec... ), då Sverige ligger ungefär lika med Korea på plats 10-11, medan Kina ligger långt ned på 54:e plats.

För övrigt rätt meninglöst inlägg till denna tråden (mitt inlägg inkluderat)

Av matt76

Nu handlar det uppenbarligen inte om att de ska ta bort möjligheten, utan att lagstifta så att det inte missbrukas i de fall det inte handlar om brottslighet.

Av matt76

Jo helt klart finns det undantag med tanke på att det bor ca 1,4 miljarder invånare där, så det borde finnas möjlighet att hitta rätt ibland ;). Vi lyckades dock inte få fram några, utan de flesta fick sparken inom 5-6 månader.

Av matt76

Outsourcing inom Test funkar dock inte särskilt bra, i alla fall utifrån min erfarenhet inom ett stort internationellt företag. Särskilt indiska testare utmärker sig här, på ett negativt sätt, då de ofta är oengagerade, ej sanningsenliga (om de förstått saker), enbart utför de uppgifter de blivit tillsagda att göra (dvs tillför inga nya testscenarion), bombarderar en med frågor (oftast återkommer samma frågor om och om igen även efter att förklaring har getts) etc.

Av matt76
Skrivet av Linus:

Mitt bilintresse löser biffen! 👍😂

Snygg kombi

Av matt76

Skaffat villa med behov av renovering.

Av matt76

Kan tillägga:

- Om teknikprylar ska köpas in, köp dem via företaget (är enskild företagare), så kan skylla mitt teknikbehov på att jag arbetar inom IT, som testare av produkter inom online spel
- För hemmet, investera i produkter som gör att boendet blir billigare, ex ny luftvärmepump nu i höstas, och andra mer energisnålare maskiner.

Tycker dock inte man ska vänta i all evighet på att köpa något enbart för sparandets skull, som teknik eller ex. resa, då man måste kunna njuta lite i livet med.

Av matt76

"Är född och uppvuxen i Småland," Trodde det mer var en skröna, men visst kan hända att de är lite snålare i grannkommunerna

Det jag själv utgår ifrån

- Inga impulsköp, spara pengarna tills reorna kommer (lägg upp bevakningar på Prisjakt)
- Köp bara när du har råd, inga avbetalningar med räntekostnader osv
- Konsumtionsvaror, mat osv, går kanske inte att alltid köpa på rea, men om möjlighet finns köp in mycket när det finns chans (ex varor som håller länge).
- Minska på beroendeframkallande varor (röker eller snusar inte själv, men kan hända att man dricker lite för mycket Monster Absolut zero )
- Lägger upp preliminär budget får månaderna under året, särskilt viktigt för egen del då jag för tillfället räknar ut hur mycket behöver sparas in för att kunna renovera nyinförskaffad villa utan att behöva ta så mycket lån).
- Dela upp inkomsten utefter budgeten, fasta kostnader och rörliga samt sparande för att på så sätt minska den rörliga delen så mycket som möjligt.

Av matt76

Verkar gå att få tag på nya för ca 100k idag (verkar ha legat där runt även 2016), om det är Focal paketet du hade i annonsen från 2015, men lär oavsett vara svårt att sälja om det inte finns någon hifi-nörd där ute som vill fynda. Kör en klassisk Sweclockers värdering och säger 50% av dagens nypris, dvs 50k :), men nog bättre att kolla hifitorget eller liknande sidor

Av matt76
Skrivet av Veni:

PostNord borde försättas i konkurs och bli uppköpt utav någon som vet hur logistik fungerar på ett större plan.

Vilket företag skulle ta över den verksamheten i så fall, dhl, schenker etc? Omdömen, från ex trustpilot, för de företagen är inte direkt positiva, samma sak för större företag som UPS, FedEx osv. Ett par tusen missnöjda kunder per år är väl egentligen ingenting med tanke på hur mycket paket/brev etc som PostNord hanterar dagligen. Exempel från januari 2018 (enligt statistik från PostNord) så hanterade de 160 000 000 försändelser, med utdelningsprocent på runt 99% för leverans inom två dagar. Har svårt att tro att någon annan aktör skulle göra ett bättre jobb.

Av matt76

Högtalaren kan uppenbarligen enbart vara inloggad mot ett Spotify konto i taget, så när du kopplade upp dig mot högtalaren, via wifi, så ändrades även det kontot den var uppkopplad mot i molnet tillbaka till ditt konto istället för vännens. Själva uppkopplingen måste i detta fallet göras via Wifi, men därefter är det fritt fram att starta högtalaren via vilken uppkoppling som helst och inte enbart din lokala wifi anslutning.

Precis som det står på Spotifys sida: https://www.spotify.com/se/connect/