Inlägg

Inlägg som Belzader har skrivit i forumet
Av Belzader

@A-gubbe:
"Vår bedömning är att Mina Tjänster är ett tryggt och säkert verktyg för dig som konsument. Bolaget drivs av seriösa ägare som är långsiktiga i satsningen. Det kostar ingenting utan de tjänar pengar genom provision när kunderna väljer att byta bolag."

Källa:
Vad är Mina Tjänster?

Av Belzader

@Oskar80:
Om moderkortet har garanti eller är inom reklamations tid (under 3 år) kontakta butik/företag där du har köpt det för eventuell reklamation, då du har i princip gjort vad du har kunnat för att försöka få det att fungera.

Av Belzader
Skrivet av Cranzle:

Jag testade med en ny färg idag att ha på skärmen hela dagen när var är borta, då det inte funkade att dra strömmen på både datorn och skärmen. För det verkar vara det enda man kan göra förutom att dra strömmen i ett par dygn. Har nämligen testat med många olika mörka färger, ofta uppåt 10h åt gången. Inget har funkat hittills.

Då hade det varit smartast att inte visa några skrivbords ikoner, genom att högerklicka på skrivbordet och välja "View" och sedan avmarkera "Show desktop icons", eftersom ikoner (och dess text) är statiska objekt och därmed som du har märkt kan brännas in.

Av Belzader
Skrivet av Cranzle:

Troligtvis är 48 mycket mer än vad som faktiskt gör jobbet men är det sista alternativet vid det här laget?

Värt att prova i alla fall.
Men varför stänger du inte av skärmen när du inte använder datorn?
Eller iaf. har en skärmsläckare
Det är ju att be om att du ska få inbränning, speciellt om den har haft mindre än 1000 drift timmar.

Av Belzader
Skrivet av Oskar80:

Tror du att jag måste koppla ut dom ifrån morderkortet också ? Vill helst slippa det i första hand då den e vattenkyld

Nej, men om du har dragit ur strömkablen till grafik-kortet, så kommer inte moderkortet att starta upp fullt då utan ge GPU fel, antingen via pip eller via LED.

Men angående flashback funktionen, många moderkort har en specifik USB port för det, så har du satt USB stickan i den porten?

Av Belzader

@Fulgano:
Inte direkt, du laddar ner zip-filen från ASUS sida, packar upp den och lägger den upppackade .cap filen på ett USB minne, sen i UEFI/BIOS finns det möjlighet att uppdatera det, vissa moderkort har dock att det måste anslutas till en viss USB port, det brukar stå i manualen i så fall.

Eftersom du inte kan starta med din 6700K, så måste du sätta dit din gamla först dock, om nu moderkortet inte har så kallad flashback (att UEFI/BIOS kan uppdateras bl.a utan CPU) möjlighet, om det har det står det i manualen, och även hur man gör.

Av Belzader
Skrivet av Fulgano:

har ett Asus z170-a moderkort och jag har aldrig uppdaterat bios, kan det vara det som krävs?

Nej, 6700K stödjs från UEFI/BIOS version 0504 (vilket verkar vara den version som kortet kommer med från fabrik).

Du behöver förmodligen uppdatera det ändå, då det har släpps en hel del uppdateringar för RAM kompabilitet, så det kan vara dina minne som inte är kompatibla med din "nya" processor om du inte uppdaterar UEFI/BIOS.

Av Belzader

@Oskar80:
Koppla bort allt onödigt som inte behövs för att moderkortet ska starta upp, som CD/DVD, diskar, externa enheter och ta bort eventuella expansions kort (som te.x ljudkort & kontrollerkort), och se om moderkortet starta upp då utan något felmeddelande.

Om det gör det det, koppla in/sätt dit saker en & en igen för att hitta vad som är boven i dramat.

Av Belzader

@power650:
Att en disk inte hittas, kan tyda på att disken har problem.
En trasig SATA kabel kan också ge massa mysko problem, och det behöver inte vara någon synlig skada, så prova med en annan te.x från dina SSD'er (om de nu är SATA).

Kontrollera i UEFI/BIOS om disken hittas där vid kallstart.

Kontrollera även disken med te.x CrystalDisk, om du har svårt att förstå CrystalDisk's information, posta en bild med diskens information från det, så kan någon här förklara det åt dig.

Av Belzader

@Shannesii:
list disk är ett diskpart kommand, så om du inte startar diskpart först, så fungerar det naturligtvis inte att skriva det (säger det bara om det nu inte var klart att det är det).

Prova att köra clean kommandot i diskpart på den istället, vilket tar bort all partition information inklusive partitions tabellen (var dock medveten om att all data på disken försvinner), dvs. att den är MBR eller GPT, sedan kan du istället för att försöka göra om den till MBR, helt enkelt låta Windows sköta det under installationen av det, eller partionera den under installatiionen om du vill ha mer än en partition på den.

Av Belzader
Skrivet av Shannesii:

Så jag går in i kommando tolken men den här gången så fungerar tydligen inte den heller för när jag försöker skriva något kommando som till exempel disk list säger den : ''disk list'' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

Att det säger det har en väldigt enkel förklaring, kommandot är list disk inte disk list.

Av Belzader

@Levan:
Du kan trycka försiktigt på den där den inte har kommit tillräckligt lång ut med te.x en skruvmejsel, eller som du säger ta loss allting igen och trycka ut den ordentligt med fingrarna.
Att det blir så är inte ovanligt, eftersom det ibland krävs en hel del kraft för att den ska komma ut ordentligt, och jag brukar alltid kontrollera så den har kommit ut ordentligt innan montering av moderkort.

Av Belzader
Skrivet av Rouge of Darkness:

Fungerar att bara stänga av servicen för windows update så slutar den helt kolla efter uppdateringar.

Dock måste du aktivera den igen om du vill uppdatera.

Ja, men om man inte stänger av Feature Updates, så kommer det att hämtas ny version av Windows automatiskt, när man aktiverar den igen
Så om vill ha säkerhets uppdateringar men inte att Windows ska uppdateras till ny version, krävs det att Feature Updates stängs av antingen genom det som finns i Pro, eller genom 3:de parts program.

Skrivet av Svensktiger:

Säker på det ?
När jag testade sist så startades den ändå trots att jag inaktiverade den.

Ja, den kan startas igen av andra tjänster, dessutom så krävs det att man tar ägarskap av register nyckeln annars ignoreras det fullständigt.

Av Belzader

@Boffster:
Har du Win 10 Pro, så ja, har du Win 10 Home, så nej (iaf. inte utan att stänga av WU helt eller använda sig av 3:de parts program).
I Pro gör du det under Avancerade inställningar i Windows Update, där finns att man kan stänga av det i upp till ett år, kräver dock att man har minst 1703, har jag för mig.

Det finns också program som O&O ShutUp10, som kan stänga av det även i Win10 Home.

Av Belzader
Skrivet av KaptenDubbe:

Så jag behöver bvara ladda ner den iso filen via microsofts hemsida, spara alla nödvändiga filer?

Ja, du måste dock skapa ett installations media (DVD/USB) antingen direkt genom Microsoft's nerladdnings program, eller genom att du laddar ner ISO-filen och använder dig sedan av te.x Rufus för att skapa ett USB installations media.

Angående sparande av filer, du behöver spara alla filer du vill ha kvar som finns på C:, eftersom du bör formatera den antingen under installationen eller med hjälp av något diskhanterings program innan installation av Windows.

Av Belzader
Skrivet av KaptenDubbe:

Har produktnyckeln så det är ingen fara om det. Mer om jag behöver ladda ner den ISO filen från microsofts egna hemsida. Behöver jag spara några filer?

Ja, om du inte har något installations media så behöver du ladda ner den och skapa ett (bör även göras om det har en äldre version av Win 10, för att slippa att Windows uppdaterar sig via Windows Update).
Ja, alla filer du vill ha kvar måste du spara på något annat än den disk/partition du kommer att installera Windows på.

Sen angående ominstallation & aktivering.
Man bör alltid ominstallera Windows vid moderkorts byte, eftersom även om kan fungera att inte göra det så är det inte rekommenderat annat än i nödfall för att te.x komma åt filer om moderkortet dör oväntat, då gamla drivrutiner kommer att finnas kvar och kan ställa till det.

Om du har kopplat din licens till ett Microsoft konto kan du genom aktiverings felsökning guiden i regel aktivera ditt Windows igen, då Microsoft inte är lika hårda med att man behöver en ny licens längre vid moderkorts byte när det gäller Win 10.

Av Belzader

@anon186504:
Dum fråga kanske, men många gånger är det just enkla saker man har missat.

Har du installerat drivrutinen man kan ladda ner från Kjell & Co?
Eftersom även om Win 10 hittar den och installerar drivrutin automatiskt, så är det inte alltid det är rätt.

Av Belzader

@johan.wijk:
Du kan göra på ett lite mer avancerat sätt då.
Skapa en system image av C: på den externa med hjälp av Backup & Restore, Control Panel\All Control Panel Items\Backup and Restore (Windows 7).
Mounta sedan den virtuellla disk som skapats som en disk i diskhanteraren, som det beskrivs How to Mount a Windows 10/8/7 System Image Backup as a VHD? här.

Kontrollera så att filerna du vill föra över till den externa finns på den (de finns på samma plats som på C: då det är en kopia av den), ta sedan bort filerna från C:.
Kopiera sedan filerna från diskimagen till den externa disken, dismounta sedan den virtuella disken, därefter kan du ta bort hela Windows Backup mappen från den externa om du vill.

Av Belzader
Skrivet av ChrisMANEY:

Min lösning har varit att gå in i BIOS och välja Ignore men hade varit kul att lösa problemet. Jag tycker även att fläkten snurrar väldigt långsamt trots att den har profilen Turbo i BIOS.

Om fläkten har för låg RPM, så känner sensorn på moderkortet inte av den.
Lösningen är som du har märkt att sätta på ignore, många moderkort har dock att man kan ställa in hur låg RPM det får vara innan det varnas, brukar finnas bland fläkt inställningarna i UEFI/BIOS.

Av Belzader

@johan.wijk:
De felmeddelande man får ibland är otroligt korkade och ologiska.
Det kan vara så att det behövs någon form av mellanlagring, så prova att föra över i mindre omgångar, istället för allt på en gång.