Inlägg

Inlägg som vompen har skrivit i forumet
Av vompen

Om de som hanterar usb standarder verkligen vill få fart i detta och göra det till en seriös grej borde man införa någon form av kategorisering av usb c portar/kablar. Någon nämnde färg innan, ett annat sätt skulle kunna vara siffra eller en bokstav. Tex usb c 1 = endast usb 2.0 stöd. Usb c 4 = Thunderbolt 4 stöd, eller usb c a för usb 2.0 och usb c t för Thunderbolt 4.

Av vompen

Ja... Någon credd ska väl Apple ha för att de försöker och till viss del hör det bra (priserna tex).

Men tyvärr känns det fortfarande som typiskt Apple; skapa ett problem och sälja lösningen.
I detta fall tillhandahåller man en lösning i form av hela processen, reservdelar etc, men samtidigt skapar man problemet att man som användare behöver köpa/hyra special utrustning som säkert har en avskräckande effekt på användaren, men säljer sedan "lösningen" i form av auktoriserad reparation...

Av vompen
Skrivet av padinni:

Ja men varje gång man påpekat detta så har man fått tillbaka ”det har gått mer än 6 månader du måste bevisa x felet inte fanns från början” nu kan man i praktiken reklamera sin telefon efter 23 månader om den strular eller om batteriet blivit dåligt och få det utbytt gratis? Eller är jag ute o cyklar?

Jag tror väl att grund argumenten för reklamation är fortfarande desamma om man bortser från den reglerade tidsaspekten med vem som har bevisbördan och hur länge. Med det sagt så tror jag att säljaren fortfarande kan hänvisa till alternativa lösningar så som prisavdrag, reparation eller hävning av köp, alltså att man utgår från vad som är minst kostsamt och omständigt för köpare och säljare. Felet kan ju också behöva kartläggas och man kan vilja undersöka varan, Dvs service kan fortfarande vara ett alternativ på bordet i enlighet med reparationsalternativet. Men än en gång så får det ju inte ställa till med problem för köparen. Mycket ifs and buts
Kortfattat så tror jag alltså att reklamation kommer bli likadant som det är idag, med enda undantaget att den förlängs och att butikerna behöver ta större ansvar under en längre period

Någon får gärna rätta mig här om jag tänker fel.

Av vompen

Men av ren nyfikenhet... Har inte läst igenom alla kommentarer, men jag tycker den digitala biten är intressant.
Det nämns att man som näringsidkare ska tillhandahålla lösningar i form av uppdateringar mm så att en digital produkt fungerar, eller?
Det betyder alltså att om butik 1 säljer ett spel, låt oss säga Fifa, då kan butiken inte skylla på EA om det inte finns uppdateringar under avtalstiden, det måste butiken lösa på egen hand eller helt enkelt fixa en omleverans om felet är av större grad, så länge felet också kan bevisas såklart... Eller har jag missförstått något?

Av vompen

Support Ansvarig i en av Elgiganten Göteborgs butiker. Lite drygt 5 år gammal inom bolaget i skrivande stund

Av vompen

Nu kanske man inte ska svära, så vi skriver: helv*te va snyggt. Asså det är ju sånt här man drömmer om att göra själv, men man lyckas knappt såga en träbit rakt över huvud taget.

Mycket bra jobbat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av vompen

Intressant! Hoppas detta är en nystart för en marknad i Norden för Samsungs bärbara datorer. De har ju haft några alternativ nu senaste 2 åren som har varit väldigt intressanta men som inte kommit till Norden alls... Så hoppas detta blir en nystart som sagt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av vompen
Skrivet av mpat:

Det finns en app för filhantering i OSet nuförtiden, kallad ”Filer”, och FTP-klienter finns massor att ladda ner. Just det är inget problem längre.

Jag hoppas du skämtar nu. Appen "Filer" i iOS är ett skämt och en kräkning av riktiga filhanterare som vanliga datorer och Android-enheter tillhandahåller och erbjuder.
Bara en så simpel sak att du inte kan föra över filer från tex minneskort eller usb-sticka in i iPaden utan att behöva gå via massa omvägar som tex via appar är helt sjukt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av vompen
Skrivet av Chand:

Kommer inte ihåg var jag läste det, kan ha varit reddit. Men någon skrev att en lampa i avstängt läge drar lika mycket ström på en vecka som en påslagen gör på en timme.

Hade ju varit otroligt gött om någon bekräfta detta

Skickades från m.sweclockers.com

Av vompen

Är det någon som vet hur mycket ström dessa lampor drar när de är "avstängda"? Strömknappen i väggen är ju hela tiden på för att hue-systemet ska fungera med dimmern/mobilen, och är lite orolig att det bara står och drar ström pga detta, alltså att lampan är avstängd genom dimmern/mobilen men sitter i ett uttag där strömbrytaren på väggen står på...

Skickades från m.sweclockers.com

Av vompen
Skrivet av anon78208:

Ser inte ut att finnas till macOS så man får nog acceptera att det inte fungerar optimalt.

Ett alternativ kan vara att testa QEMU/KVM istället för VirtualBox. Ett populärt GUI till dessa är virt-manager.

sudo apt install virt-manager

Räkna dock med att även där behöver man pilla med en del inställningar innan det fungerar optimalt, men när det väl fungerar som det ska så får man i princip samma upplevelse som när man kör direkt mot hårdvara utan virtualisering.

Får kika över det...

Skickades från m.sweclockers.com

Av vompen
Skrivet av nickhe:

OSX stödjer inte grafisk acceleration via virutella miljöer...

Men Det är så konstigt att flera videoklipp på tuben visar att det kan fungera alldeles utmärkt utan att Saker och ting släpar efter eller hackar...?

Skickades från m.sweclockers.com

Av vompen
Skrivet av anon78208:

Misstänker att du inte har installerat några "Guest Additions".

https://www.virtualbox.org/manual/ch04.html

Nope, ingen aning om att det ens fanns något sådant, men av det lilla jag läste första stycket på länken du nämnde så verkar det ju väldigt rimligt att det handlar mer om mjukvara än hårdvara...

Några tips på vad jag bör installera för några i detta fall?

Skickades från m.sweclockers.com

Av vompen

VirtualBox Mac OSX är "segt" (renderar grafik dåligt)

Hello!

Jag har nyligen lyckats installera Mac OSX High Sierra genom VirtualBox på en dator. Datorn i fråga har en i5 7400 med 4 kärnor, 8gb ram minne samt en SSD.

Allting fungerar och så, men problemet är rendering av grafik i Mac OSX. Tex, när man rör musen över skärmen så hänger den inte riktigt med, och värst av allt är när man tex öppnar launchpad då den målar upp menyn bit för bit istället för en jämn animation som det ska vara... Och liknade sker med de flesta grafiska grejerna.

Frågan är då vad som orsakar detta? När jag kollar på nätet på diverse tutorials så verkar inte detta problem existera, så frågan är om det är något hårdvarufel eller rentav att dator inte orkar med, eller om det är något annat som bara behöver fixas i mjukvara?

Skulle varit sjuk tacksam om jag fick en lösning på problemet då det är ruskigt störande nu när man väl har fått igång det

PS: jag är ingen expert eller hemma med VirtualBox eller liknande grejer på något sätt. Det här är första gången någonsin som jag gör något sådant här.

Tack på förhand för ev svar!

Av vompen

Samsung 860 SSD 500gb för 889kr på komplett

Länk nedan
https://www.komplett.se/product/975810/datorutrustning/lagrin...

Skickades från m.sweclockers.com

Av vompen

Kjell firar 30 år, där det finns lite smått och gott så som:

Asus Lyra 3-pack 3290kr.
Närmsta seriösa ÅF enligt PJ strax över 4000kr.

3-pack 1M USB-kablar för 149kr. I detta fall USB C, men finns även med micro-usb och Lightning. Ordinarie pris runt 250-400kr.

Chromecast 299kr.
Närmsta ÅF överlag enligt PJ ligger runt 400kr.

Av vompen
Skrivet av Allexz:

Jag kan tyvärr inte rekommendera någon mjukvara för att skapa image då jag inte gjort det på ett tag själv, men google och eller en tråd här kan nog peka på rätt väg. Clonezilla verkar trevligt och gratis dock!

Syftet är att nu när du är färdig med din installation så kan du göra en image (Avbild) på disken på datorn och spara den exakt som den ser ut idag.

Skulle du sedan behöva installera om den eller dylikt så kan man bara kopiera in avbilden på datorn igen så blir den exakt likadan som ny, så slipper du strula med drivers och dyl i framtiden

Jaja du menar så! Då är jag med!
Det är ju en sjukt bra idé egentligen. Får se när man får tid över till det bara Clonezilla känner man till från jobbet

Skrivet av lordcom:

Finns några alternativ. Här har du några jag själv har lekt med under årens lopp.

https://www.paragon-software.com/free/br-free/# <--- rek!

https://www.easeus.com/backup-software/tb-free.html

https://www.uranium-backup.com/free-backup-software/

Numera så kör jag utan image. Gör endast filbackup & har nätverksinstallation från en MS server 2016 & alla drivrutiner jag behöver där.

Hmm.. En server är ju inte så fel heller att lägga allt på. Man kanske kan göra en utav en raspberry pi?

Av vompen
Skrivet av Allexz:

Skapa en image till nästa gång

Hur menar du nu? Och hur gör man?

Skrivet av lordcom:

@vompen:

Sjysst! Låter som att du iaf börjar få ordning på den.

Ajjemen nu är det ordning och reda.

Av vompen

Sådäääär!

Efter några timmars slit, gråa hår, tusentals sökningar och lite svett, blod tårar så är plattan dugligt fungerande!
Kamera-drivers var fanemej det svåraste att hitta, men det gick till slut det med. Det enda som "bråkar" lite är auto-rotation. Fungerar inte direkt vid uppstart, men släcker man skärmen på strömknappen och sen tänder plattan igen så fungerar det perfekt.

Så fungerar allting kan man säga!:) Inte en enda okänd enhet i enhetshanteraren kvar och allting fungerar perfekt som sagt. Och ett äkta windows 1803, inte någon skum version från en skum image.
Om någon behöver hjälp med ren installation av äkta windows och få in alla drivrutiner på en Lamina T-801B.NORD, hojta till!

Av vompen
Skrivet av lordcom:

Man ska tydligen inte skriva inlägg med länkar när man har huvudvärk... La ju in samma länk fler gång. Länken till drp.su är denna https://drp.su/en/laptops/lamina/t-1010b-nord?os=windows-10-x... .

Versionen utav Lamina jag tänker köpa är T-1022. Finns på dustinhome.

Nu fick jag igång det mer än innan!
Ominstallerade plattan på nytt med boot-bar sticka, och följde man stegen på sajten så gick det mycket bättre. Körde genomskanning mot mappen där alla drivrutiner låg och jäklar va det rasslade till x antal gånger då den hittade betydligt fler drivrutiner, bland annat batteriindikator, touch och allting nästan! Vad som saknas bara är att få till rotationen och kamerorna, men annars fungerar precis allting annat