Inlägg

Inlägg som Dunder har skrivit i forumet
Av Dunder
Skrivet av cyklonen:

Vad är det för trams? Det begriper du väl själv att nån som knappt följs av nån och bara får några tiotals kommentarer på ett inlägg inte tjänar hundratals kronor. Och hur tänker du att pengarna skulle betalas ut? Jag har ingen koppling till nåt bankkonto på X/Twitter och skulle bli väldigt förvånad om nån annan har det heller. Har aldrig ens sett en mekanism eller ett alternativ där man kan lägga till den informationen.

Nej, vad du svamlar om begriper jag inte.

X/Twitter är för folk att dela och ta del av information. Utan pengar inblandade.

Antar att de använder informationen du ger när du betalar för tjänsten?

Av Dunder
Skrivet av omxz24:

Säljer din information till kort och gott hela världen. Hur är tjänsten gratis om man säljer sig själv?

Tror du på allvar att Twitter inte säljer din information?

Av Dunder
Skrivet av fesoj:

Tror inte folk fattar att Twitters ekonomi var fruktansvärd innan Elon köpte, det fanns en anledning till att de sålde. De har aldrig sett röken av vinst - hur kan de göra det, när de nästan inte har några intäkter alls? Elon tog utmaningen att försöka få Twitter att bli hållbart, vilket är det enda sättet att se till att Twitter finns kvar. Man kan säga vad man vill om Elon som person, eller de åtgärder han har tagit, men grundförutsättningarna förblir. Ska Twitter finnas behöver de gå åtminstone +/- 0. Det jag vill säga är att en del av effekten "åh nej Elon tog över" är att Elon började försöka driva Twitter som ett bolag, inte bara som ett miljardärs pet-projekt. Igen, jag utvärderar här inte förändringar han genomfört eller inte, utan pekar bara på omständigheten att deras servrar, tekniker, support, ledning, utveckling, etc, till slut måste finansieras. Och vem ska finansiera det, om inte de som använder tjänsten?

Vet inte hur det är ett svar på det jag skrev. Finns bättre lösningar för att gå med vinst än att ta död på plattformen.

Av Dunder

Man kan väl hoppas att det åtminstone är bara för att kunna skriva på Twitter, men om det verkligen gäller alla konton låter det helt galet... Kommer ju ta död helt på hela poängen med Twitter.

Väldigt tråkigt att Musk tog över...

Av Dunder
Skrivet av klotim:

Med tanke på hur gängkrigen ballar ur i Sverige så är väl detta bara bra för allas säkerhet? Om man avväger sekretess och personlig säkerhet så väljer jag helt klart att min sekretess påverkas och att jag kan känna mig säker i samhället. Tror många som bryr sig mer som sin sekretess är personer som inte bor i storstäder där de inte brås på att gäng härjar och att droger är i omlopp.

Hur skulle denna lag skapa mer säkerhet, vart man än bor?

Av Dunder
Skrivet av DG77:

Fantastiskt att folk utan intelligens och empati kan få styra ett land menar du? 😉

I Sverige är ”allt” möjligt!

Njae, det är lite annorlunda, det blir en helt annan diskussion

Skrivet av It-nisse:

Obs! Säkerheten i kommunikations­appen Signal påverkas inte oavsett om Chat Control 2.0 genomförs eller ej. Signals VD har bekräftat för mig att Signal helt enkelt lämnar EU ifall vi inför krav på bakdörrar. Detta är ett klokt beslut från Signals sida eftersom resten av världen ska slippa sota för vår dumhet.

https://nikkasystems.com/2023/09/17/regeringen-foresprakar-ma...

Ja, det var det jag syftade på. De lämnar även storbritannien om de driver igenom sin version av lagen.

Skrivet av Shakermaker:

Problemet är väl snarare att politiker blundar för verkligheten och vad tekniskt sakkunniga visar eftersom en politikers känsla går före fakta.

Skulle inte säga "snarare, utan "dessutom".

Av Dunder
Skrivet av Vereus:

"Skurkarna" behöver inte hitta nya lösningar, allt de behöver göra är att låta bli att följa lagen, vilken de ju ändå bryter mot på betydligt allvarligare sätt, genom att använda mjukvara utan bakdörrar. Ingen kan hindra utvecklingen av sådan.

Precis, men går det igenom kommer t.ex. Signal försvinna, och man får hitta nya lösningar.

Skrivet av kaput:

Såklart. Kriminella är kriminella och skiter i att det blir kriminellt att omöjliggöra statens/EU:s insyn i ens privata kommunikation.

Det jag har svårast att förstå är hur precis samma människor som gång efter annan ojar sig om hoten mot demokratin, själva kan driva igenom ett så oerhört tydligt hot mot densamma?

Total brist av förståelse för vad beslutet faktiskt leder till, skulle jag gissa.

Av Dunder

Fantastiskt att folk utan någon som helst teknisk kompetens ska ta beslut om väldigt tekniska frågor.
Detta straffar enbart "vanligt" folk, medans "skurkar" bara hittar nya lösningar.

Av Dunder

Det är verkligen helt överlägset på så många sätt att kunna jobba hemifrån, men många företag verkar tyvärr börja tvinga sina anställda tillbaka till kontor igen... Tråkig utveckling.

Av Dunder

Efter att ha spelat alldeles för mycket sen släppet så känns det till största del som ett reskinnat Fo76. Inte så konstigt kanske, men väldigt tråkigt. Känns som att en studio av den kalibern kunde ha åstadkommit mer.

Totala avsaknaden av att man faktiskt utforskar rymden är största bristen, men har trots allt ändå varit fastklistrad.

Av Dunder

Väntar som andra tills att det släpps på GP på onsdag. Hade aldrig betalat fullpris för det...

Av Dunder

Även jag betalade 40:-/månaden för mycket nu när jag gick in och kollade. Tråkigt att man ska behöva göra själv, men tog bara ett par minuter att lösa på chatten, istället för att sitta i telefonkö.

Av Dunder
Skrivet av Niolator:

Efter att ha varit så länge i early access trodde jag att det inte skulle behövas så mycket patchar men tji fick jag. De skriver själva att patch 1 blir rätt så enorm.

Det känns ganska standard idag att stora spel behöver iaf ett halvår innan man bör spela dem.
Kommer själv vänta tills vintern innan jag dyker ner i BG3.

Av Dunder
Skrivet av friArsenik:

Vadå? Grisar endast svt1 i dem pengarna?

Public service-avgiften ska finansiera radio- och tv-verksamhet i allmänhetens tjänst. Den får inte användas till annan verksamhet. Public service-företagen är Sveriges radio (SR), Sveriges television (SVT) och Sveriges utbildningsradio (UR).

Från Skatteverket

Av Dunder
Skrivet av bärplockaren:

Att kalla det gratis är en sak, men att tvinga användaren att skapa ett konto med fullständiga kontaktuppgifter kan jag tycka är en aning fult på ett sätt. Det en annan sak om man köper ett abonnemang.

https://i.imgur.com/FY5EvsS.jpeg

Du kan ange vad som helst där, så det är inga problem direkt.

Av Dunder

Jisses, den prissättningen... Vilket skämt

Av Dunder

Håller mig hellre till DDG, funkat utmärkt i många år nu.

Av Dunder
Skrivet av Pamudas:

Vad gäller den redan insamlade datan om jag väljer "Nej"?

Det får du nog be dem ta bort manuellt.

Av Dunder

Han har varit besatt av X sedan Paypal och nu finns det väl ingen kvar som kan säga emot honom. Tråkigt att han förstör Twitter

Av Dunder
Skrivet av HazZarD:

Förstår inte hur folk kan vilja ha nåt att göra med den onda zuckerbers meta skapelser.....

Det kan inte vara särskilt svårt att förstå hur folk kan vilja ha något som "alla" har, och som de flesta idag använder för att kommunicera med varandra.