Inlägg

Inlägg som Dunder har skrivit i forumet
Av Dunder
Skrivet av Kronvrak:

Ja, Linux är nytt och spännande!
Medan Windows har stagnerat och bara blivit ett SpyWare.

Repeterar:
Andra nya och spännande operativsystem och apparater, tar över från Wintel/PC/Windows-datorer.

SpyWare? Till skillnad från allt annat du använder, menar du?

Jo visst, "tar över", de har ju bara över 90% av marknaden...
*** raderat ***

Av Dunder

*** raderat ***

Skrivet av Kronvrak:

Det kommer inte in fler PC-datorer i vårt hem.
De ersätts med med nya och spännande operativsystem och andra apparater.*

Den sista Windowsdatorn (dual boot med Linux för seriösare hemdator jobb). Kommer behållas långt efter 2020.
Den kommer bara användas för Win7 kompatibel hårdvara och Win7 kompatibel mjukvara.

Fortsätt du skriva "nya och spännande" om du tycker Linux och Win7 är nytt och spännande Jag dualbootar Linux och Windows (10) jag också, men särskilt nytt och spännande är det inte.

Av Dunder
Skrivet av Gropenator:

Vad tjänar en parkeringsvakt på att sätta dit folk? De jobbar inte på provision, precis som då tex polisen. Vad fordonsägaren tjänar på att ljuga är ju uppenbart...

En förkrossande majoritet av Radiotjänsts kontrollanter jobbar dock på provision, så de tjänar personligen på att ljuga. TS borde antingen ringa Radiotjänst och be att få information om kontrollanten i fråga jobbar på provision och om de vägrar be att få svar på det i tingsrätten.

Parkeringsvakter jobbar på provision. Kanske inte överallt, ingen aning, men det var till och med uppe på nyheterna just för att de jobbade på provision.

Av Dunder

Det var fruktansvärt laggigt igår när alla skulle in samtidigt, men idag flyter det mycket bättre.

Av Dunder
Skrivet av SUMITOMO:

Tar han med skärmen kan det hävdas att han hade en TV och tagit med en skärm istället.
Inte vattentätt ändå.

Det var vad jag tänkte också... Det kan ju vara vilken skärm som helst man tagit med, det behöver inte vara just den som stod hemma just då kontrollanten kom. Lika mycket ord mot ord som i övrigt.

Av Dunder
Skrivet av Kronvrak:

Är det höjden av din läs förståelse?
Använder du WinPhone på dina PC-datorer?

Skrev för några inlägg sedan att vardagsrumsdatorn (PC med Windows) ska ersättas med Playstation konsol.
Tror du jag ska köra Android, Winphone eller Win7 på en Playstation konsol också.
Var snäll och gör ett spydigt och dumt inlägg om det med.

Linux är ett spännande format som fungerar utmärkt, Chromebook är nytt är spännande.
Ser med förtjusning fram emot Googles hemliga projekt på ett nytt desktop OS (ej Linux baserat).

Kommer spara en PC med Win7 för att det är bra att ha, den kör dual boot Win7 och Linux, redan idag.
Även Android är spännande, En surfplatta som inte tar någon plats ersätter redan flera klumpiga bärbara Windows/PC-datorer
Några är nya för dig, andra är nya för oss.

Lycka till med Win10, glöm inte att propagera för Win10 i alla inlägg, annars kommer Win10 möta samma öde som WinPhone.
Det var väl det som tog död på Winphone, Microsoft fanboys propagerade inte tillräckligt för Winphone?

Jag svarade på det du skrev till mig, inte på något du skrev till någon annan tidigare. Du får hålla dig till diskussionen och inte snurra ut i andra.
Vad är det för "nytt och spännande" (dina ord) i Linux och Win7? Jag är genuint intresserad om du kan nämna något överhuvudtaget.

Börjar du med att skriva ett spydigt inlägg får du vara beredd på att diskussionen inte blir trevlig, det förstår du nog.

Jag "propagerar" inte för något, jag rättade något som inte riktigt stämde. Det hela började dessutom med vilket OS de flesta använde, något jag också kände jag behövde rätta till, då det som skrevs inte riktigt stämde (inte bland vår målgrupp iaf).

Varför du yrar om "Winphone" lyckas jag inte riktigt greppa... Håll dig till sak?

Av Dunder
Skrivet av Kronvrak:

Alla problemen är ju knutna till Microsoft produkter som Windows och Windows program.
Lösning:
Har sedan år tillbaka börjat vandringen från Windows (Haft Windows sedan DOS 6.22 och Win 3.11).
Du kan sitta kvar med Win10. Vi andra skaffar nya och spännande format.
Android och IOS var bara början, mer kommer.

Här hemma kommer det bara finnas en enda PC med Windows kvar, från och med i höst och den datorn kommer köra Win7 för spel och Linux för allt annat.

Vet inte vad du pratar om, om jag ska vara ärlig... Ska du köra Android på datorn? Ja, lycka till... Det blir nog en trevlig upplevelse.

"Vi andra skaffar nya och spännande format.". skriver du, sen skriver du att du ska köra Win7 och Linux.... Wut??

Du får nog tänka om där

Av Dunder
Skrivet av Paddanx:

Jag syftar på det som tråden faktiskt handlar om, ja.. inte dina känslor som du egentligen inte har något grund för. Det du skrev som exempel patchades ju redan månader innan det skedde.

Nej jag tänker helt rätt, du vill dock inte se det. Detta är antal upptäckta och dokumenterade hål, stämmer.
Och din fråga var vilket som är mest säkert. Är där färre hål, är där mindre fel att rätta till och som kan missbrukas.

Skillnaden är hur många som rättas till och hur allvarliga de är, vilket helt klart är en annan diskussion, och med tex Chrome så rättas ju dessa till rätt ofta, medan flash inte får sina håll tillrättade i samma takt. Du har dessutom fler potentiella mål med flash än med Chrome, då du har Chrome + FF + IE + ev andra som kört flash, vs en webbläsare.

Nej, jag vet att nya versioner och ny mjukvara gör ett OS mer osäkert. Och Windows 10 får gott om nya fel och problem med varje ny version, som inte testas av MS på samma sätt som tidigare OS gjorde då de har sagt upp de flesta personer som tidigare gjorde detta.

Att dock bara få just säkerhetsuppdatringar och fixar, det är en helt annan sak. Så att få detta är helt klart ett plus. Men tror du på allvar att Windows 10 utan något skydd är bättre än Windows 7 med skydd, så är du långt ute och cyklar. Har redan städat ett antal av dessa Windows 10 maskiner på virus, bakdörrar och annat skit.

Men stoppa du fingrar i öronen, och repetera "Windows 10 är säkrast..." om och om igen, det hjälper säkert mot de 100-tals sårbarheter som upptäcks varje år.

Och jag kan meddela att jag har endast får en enda adware på 2 år... håller datorerna rena och bra med rätt mjukvaror för det.

Mina känslor? Ja, lite grann kanske, men starkt influerade av säkerhetsforskare på Twitter. Hur är det med dina känslor?
Kan du ge en källa på att alla NSA:s verktyg nu är verkningslösa?

Nej, jämför du hur många hål som publiceras år 2017 för ett 8 år gammalt OS jämfört med ett relativt nytt OS så tänker du helt fel. Av samma anledning som det finns fler "hackare" (dina ord) till Win10 så finns det mer säkerhetsforskning, det är ett nytt OS och det är där pengarna finns.

Du gör många skumma jämförelser, det känns som att du greppar efter halmstrån för att försöka få fram något du inte har stöd för?

"[...]Windows 10 utan något skydd är bättre än Windows 7 med skydd[...]" till exempel, vad är det för konstig jämförelse och varför har du fått för dig att jag tror det?
Du får nog göra en mer rättvis jämförelse, och skyddet som ingår i Win10 är klart bättre än det som ingår i Win7.

Det handlar inte om att stoppa fingrarna i öronen, det handlar om att följa med i utvecklingen. Du verkar ha halkat efter, du kanske inte är så intresserad och inte läser så mycket om ämnet, jag vet inte.

Endast en adware, skriver du. Du vet alltså om att du blivit infekterad. Då kan man ju undra hur många infektioner som du inte vet om, vilket är det stora idag... De som märks av är nästan utdöda (av en anledning), förutom ransomware då såklart.

Sitt med utdaterad mjukvara om du vill, men försök inte övertala folk att det skulle vara säkrare. @SwiftOnSecurity skrev en ganska klockren tweet om ämnet:

Citat:

Congrats to everyone who told their friends in the Middle East to stay on Windows 7 because it's "more private." You morons.

Av Dunder

Funkar ens Multiplayer? Efter jag varvade spelet i vintras och testade MP så var det bara lagg och disconnects i varenda match.
Det lilla jag fick testat var det dock ganska bra.

Av Dunder
Skrivet av Paddanx:

Frågan var vilka som använder Windows 7, inte hur säkert ett OS är.

Nej, läs om inlägget. Du syftar nog på TS fråga.

Skrivet av Paddanx:

Men om vi tittar på den frågan du ställt: https://www.cvedetails.com/top-50-products.php?year=2017
... så ser vi att Windows 8.1 är säkrare än Win 7 i år, och båda är säkrare än Windows 10. Apple OSX/iOS är farligare än Windows och Android är i en klass för sig.

Så vill du ha det bättre Windows, kör Win 8.1, men inte Windows 10, sett till antal sårbarheter. Och detta kommer fortsätta vara så av två anledningar.
1. Hackare anfaller flockdjur... mao, de går ut efter det mest använda OSet. Windows 10 kommer vara det mest utsatta pga detta i långa loppet.
2. Windows 10 blir osäkert och problematiskt med varje ny version, två gånger om året. Tidigare OS har inte dessa problem.

Vi kan dock konstatera att @Belzader har 100% rätt... inget OS är 100% säkert, inte ens Apple/Linux.

Fast nu tänker du nog fel. Av samma anledning som det finns fler "hackare" (helt fel ord) till Windows 10 så kommer det finnas fler publicerade hål (du kanske missade att det är just publicerade hål).
Med din logik är Flash player säkrare än Chrome... Wut?

Du verkar tro att uppdateringar är något som gör OS:et mer osäkert... Skulle vara kul att veta hur infekterad din dator är egentligen

Av Dunder
Skrivet av Belzader:

Första året fick man upp en fråga om man ville uppgradera, hur kan du ha missat det spektaklet?

Skrivet av Belzader:

Inget OS är 100% säkert.

Helt orelevant. Det är hur säkert operativsystemet är som var frågan.

Av Dunder
Skrivet av Belzader:

Windows 7 supportas till 2021 (om nu MS inte får för sig att ändra på det), visserligen med säkerhets uppdateringar bara, då det har gått in i "extended support".
Så jag skulle inte säga att det är mindre säkert än nyare OS.

Nja, jag hade inte känt mig säker med Win7 efter alla händelser det senaste året, inte minst dumpen av NSA:s verktyg. Ser heller ingen poäng med att vara kvar i det gamla när Win10 är bättre på i princip allt, särskilt inte när uppgraderingen var gratis.

Av Dunder
Skrivet av Williamhoghielm:

Tack för alla svar här! Såg att Microsoft visade en tabell med procenten för hur många som använder det OS, och då såg jag att W7 hade flest användare med ungefär 50% användare.

Skickades från m.sweclockers.com

Tittar man på Steams siffror så får man en helt annan bild. Dryga 50% kör Win10, och dryga 32% kör Win7.

Win7 känns väldigt osäkert idag, så jag kör Win10.

EDIT: Glömde länken:
http://store.steampowered.com/hwsurvey

Av Dunder

Skynda fynda, klassiska gummibjörnar från Haribo, endast tre kronor styck!
Endast i lagershop dock

https://www.netonnet.se/art/veckansklipp/haribo-goldbears/244...

Av Dunder
Skrivet av gwingis:

Qliro (Group) äger CDON

Du är nummer två på bollen och det spelar fortfarande ingen roll

Av Dunder
Skrivet av anon5930:

Nu har jag bara min ursprungliga 3DS att jämföra med och där ser jag 3D-effekten bättre utan linser men med eller utan glasögon. Eller ja.. utan är väl att ta i då jag är mer blind än seende då. Sedan är det olika beroende på dag och så, ibland fungerar det att ha 3D-reglaget uppdraget någorlunda medans det andra dagar ger huvudvärk på direkten. New 3DS fungerar dock bättre men har bara testat en sån lite snabbt.

3D tappar mycket av charmen om man inte kan se effekten eller mår illa/får ont av att använda den. Jag bör få hem min Rift nu i veckan, blir intressant att se hur det kommer fungera. Bör gå bra vad jag förstått men antar att jag oavsett kommer få vänja in mig vid den.

Glasögon funkar alltså bättre än linser när man tittar på 3D?
Det låter konstigt, men det kanske har med avståndet mellan glas och lins att göra?

Äger inga glasögon men hade varit kul att testa.

Av Dunder

Går det att välja väljer jag alltid 2D... Ända sen jag skaffade linser så verkar inte 3D-effekten funka särskilt bra. Vet inte om jag inbillar mig eller om linserna förstör effekten på något vis, men det blir bara jobbigt varje gång.

Av Dunder
Skrivet av Christley:

Klart dom gör, det är deras egna "klarna företag". Dom använde sig av klarna förr men dom slutade med det och skapade ett eget företag för samma sak.

Ja, jag säger inte att det är konstigt, bara att det är just ytterst medelmåttigt... Klarna är så mycket bättre.

Av Dunder
Skrivet av Ahl:

Edit: Säkerheten verkar enligt webbläsaren inte vara så bra på cdon-sajten. Låter lite amatörmässigt...

Detta, tillsammans med att de erbjuder faktura genom ytterst medelmåttiga Qliro, gör att jag antagligen helt kommer sluta köpa från CDON... Nu har de Paypal också ser jag, men det känns som att det var länge sedan de var uppe i toppen bland bästa nätbutikerna. De verkar satsa på kvantitet istället för kvalitet.

Det finns så många andra, bättre, idag.

Av Dunder

Det kommer nog inte funka så bra... Läs på om tidigare försök som gjorts.