Inlägg

Inlägg som Dunder har skrivit i forumet
Av Dunder
Skrivet av cyklonen:

Du menar deras oupphörliga nonsenstjötande?

Nej.

Skrivet av Dunder:

Jag är helt tvärt om, vill alltid ha en companion med, bland annat för alla extra kommentarer man får i dialoger.

Av Dunder
Skrivet av cyklonen:

Men varför lägga tid och energi på det, när man bara kan strunta i att ha med dem?

För att man missar story om man inte har med dem, och story:n är en av väldigt få bra delar av Starfield

Av Dunder
Skrivet av cyklonen:

Men de blockerar mig, drar fiender till sig genom att springa rakt in i striden så alla fiender anfaller samtidigt i stället för 1-2 i taget, de klarar inte att smyga, de kommer i vägen för skott genom att de studsar runt som gummibollar framför mig.

Nä, helt obegripligt att man vill ha med dem!

Striderna är redan extremt enkla och behöver man smyga kan man bara be dem stå still och vänta.

Av Dunder
Skrivet av cyklonen:

Jag fascineras av att så många verkar släpa med sig andra gubbar hela tiden. Själv avskyr jag att ha en annan gubbe med som springer i vägen för skotten, tjötar, stör och "väcker" fiender hela tiden. Nä, så fort de inte längre måste vara med på ett uppdrag, så får de snällt stanna kvar där de är.

Jag är helt tvärt om, vill alltid ha en companion med, bland annat för alla extra kommentarer man får i dialoger.

Av Dunder
Skrivet av Pelle:

saknaden av gifs i signal går inte att leva med!
Stories använder jag aldrig eller ens kollar på. däremot i större grupper är det reklam vilket är störigt, går ju dock att uppgradera till premium för att slippa skiten om man stör sig så mycket på det.

Även Android-appen har stöd för GIFs. Tyvärr inte desktop-appen, däremot...

Av Dunder
Skrivet av MinscS2:

Gillar f.a. att röstskådisarna till Astarion/Gale/Shadowheart/Karlach är med och gör rösterna till sina tecknade diton.

De är även med i en D&D-kampanj som High Rollers fick chansen att leda. Finns på Twitch, men säkert på Youtube också:
https://www.twitch.tv/videos/1932308140

Av Dunder
Skrivet av Liverpoolarn:

En sak som är en extremt svår för spelutvecklare att hantera/bemöta/klara/osv idag är att det finns youtube-guider och lösningar på ALLT i ett spel nästan från dag ett. Starfield är ju definitivt inget undantag. Fastnar man nånstans i ett spel i dag så är det ju bara söka på youtube eller nån sökmotor så har du lösning på sitt problem inom sekunder. Alternativt bekräftar att man faktiskt råkat ut för en "bugg" där questen inte går att slutföra. Och buggar/exploits/farmings finns tillgänliga i tusentals videos innan man ens hinner starta spelet första gången.

(gubbvarning deluxe det här kanske)
Det var ju jädrigt stor skillnad att sitta där på sitt pojkrum med metroid eller zelda och inte ens internet fanns. Skulle du ha en lösning på ett "pussel" eller ta dig förbi en "boss" så var det bara försöka och försöka till man lyckades. Det som möjligen fanns som "lösning" var nån kompis som kanske klarat just det där själv, eller att en speltidning ibland hade guider eller kartor i sina specialnummer.

Idag görs spelen så enormt stora och komplexa att du knappt kan "klara allt" utan att någon gång kika på nån guide om hur man kommer vidare. Att spela igenom main story i de flesta spel går ju oftast vägen pga quest markers som hela tiden säger exakt vart du ska ta vägen och vad du ska göra, men det är ju inte main story som gör spelen idag. Det är ju side quest och allt annat runtomkring som gör att spel håller lite längre. Bara kolla vad Zelda BOTW är jämfört med "originalet".

Så jag försöker kanske bara säga att kör spelen utan att kolla guider och tips och trix och ta det för vad det är, ett spel. Underhållning. Underhåller det inte, skit i att spela det då. Svårare är det inte.

Fast då ringde man ju Nintendo:s experter istället, deras "Nintendo Power Hotline"

OnTopic: Det är omöjligt att jämföra dåtidens spel med dagens open world-spel... Ser själv ingen poäng med att inte kolla "guider och tips och trix" om man fastnar någonstans.

Av Dunder
Skrivet av huhodpa:

Om man kan programmering så borde det borde ju vara ganska enkelt att skapa en egen meddelande-app som har kryptering och lägga upp den på Github för allmänheten att ta del av. Jag skulle absolut kunna tillverka en sådan app på några veckor. Appen skulle vara öppen källkod och man skulle kunna ställa in egna krypteringsnycklar, så att inte staten kan läsa av vad som står eller vad som skickar i appen. Det skulle med andra ord vara omöjligt för staten att modifiera appen.

På så sätt har man en app som motverkar deras chat control fullständigt.
Det enda sättet skulle vara om staten på något sätt mutar skaparen av appen att implementera en bakdörr - men det skulle ju synas i källkoden eftersom att appen skulle vara open-source. Det hade inte gått så bra, andra programmerare läser ju koden och förstår den. Om den skulle innehålla en bakdörr skulle folk varna för den och den skulle bli borttagen från Github.

Du har redan t.ex. Signal på Github, behöver inte bygga en egen

Av Dunder
Skrivet av oqvist:

Jahopp på väg mot Unity. Ännu ett lån av No Man Sky verkar det som. Hade stora problem med rymdstriden med mina uppgraderade vanraan kärra och razorleaf som bara inte klara biffen ens på easy. Köpte stronghold och deras vapen kunde inte ens göra en skråma på sköldarna på normal? Varför rekommenderas små snabba skepp när störst vinner Överlägsen räckvidd och hyfsad lastningsåsna ändå så verkar va pay to win skepp nummer ett? 317000 gick kalaset på

En sak jag inte lyckats ta reda på är hur man avfyrar det tredje vapnet på rymdskeppen? Har alltid trott jag bara har två vapensystem och inte riktigt begripit vad mittenstapeln är till för på vissa skepp.

På normal gick det fint utan att köpa ett enda skepp. Jag körde hela första genomspelningen med Razorleaf och andra med Star Eagle.

Standard för tredje vapnet är G, om du kör PC.

Av Dunder
Skrivet av SirMacke:

Inga andra spel har detta problem, kört 3dMark i flera timmar utan problem.

Det verkar vara ett väldigt vanligt problem, tyvärr. Får hoppas att de lyckas patcha det någon gång.

Av Dunder
Skrivet av SirMacke:

Om det hade slutat krascha var 3e minut så kanske man kunde bilda sig en uppfattning om det.

Det kraschade typ en gång i timmen för mig, kändes det som. Blev bättre efter att ha uppdaterat Nvidias drivrutiner, men slutade aldrig helt.

Lite lustigt att det på Steam nu har sämre betyg än Fallout 76

Av Dunder
Skrivet av SvenskEnkrona:

Varför?

Eller, ja.. dina pengar.. men BT kommer ju att flaska rejält..

För att trådar som hänger och slänger när man är ute och rör sig "flaskar" ännu mer

Av Dunder
Skrivet av SvenskEnkrona:

Då ska väl ni som köper detta inte spela via Bluetooth?

Jo, det kommer jag absolut göra

Av Dunder

Meredith från Signal går igenom bristerna i resonemanget för dessa "lösningar". Just denna tråd handlar om Storbritanniens "lösning", men det är relevant även för "lösningen" här. Intressant läsning, helt klart.

https://twitter.com/mer__edith/status/1704550434634187062

Av Dunder
Skrivet av omxz24:

" Tänk dig alla gamers som betalar Twitch prime för att titta på Twitch, som är gratis "

Twitch Prime existerar inte, så jag antog att du menade Amazon Prime, vilket inkluderar en Twitch sub, som inte är gratis.

EDIT: Men även med din tolkning fallerar ditt ursprungliga argument, då det fortfarande inte är för att titta på Twitch man betalar.

Av Dunder
Skrivet av omxz24:

Twitch är gratis. Läs igen.

Du skrev att man betalar för Amazon prime för att kolla på Twitch. Det är direkt fel.

Av Dunder
Skrivet av omxz24:

Tänk dig alla gamers som betalar Twitch prime för att titta på Twitch, som är gratis.

Nej, Twitch subs är inte gratis.

Av Dunder
Skrivet av Belgaar:

Jag ser en jävla massa bevislösa teorier, fantasier och konspirationer. Men inget konkret som pekar på det kommer användas för andra saker i framtiden som skulle vara dåliga mot oss. Bara negativa personer med trust-issues och fantasier som av som ska hända.

Dom riktiga får:en online är dom som ska vara emot allt som ger myndigheter, poliser, säpo, millitär verktyg med syfte att försvara sverige. Det är bara fåt som gaggar: WEF, Blackrock, kina, konktroll, 5G, Covid, agendan vid varenda sak som händer.

Vi har rekord i antal skjutningar, mord och andra brott i sverige. ge bara polisen alla verktyg dom behöver utan att vara ett får som gaggar konspirationer och låter fantasin skena.

Kan folk snälla stödja vår regering och visa lite tillit och stödja brottsbekämning istället för att vara emot allt.
Jag är på polisens, regeringens och säpos sida. inte kriminella sidan

Hade det handlat om en åtgärd som faktiskt drabbar de kriminella, och inte bara de redan laglydiga, så hade jag hållit med dig...

Av Dunder
Skrivet av filbunke:

De där $8 per månad man betalar för att få en blå bockmarkering tjänar man snabbt in på att bara lura en person.

Precis. Ändringen av verified-konton är antingen helt otroligt korkad (vilket inte är så troligt, trots allt), eller helt enkelt ett svepskäl för att kunna tjäna pengar på bottarna och trollen istället för att motarbeta dem.

Av Dunder
Skrivet av cyklonen:

Men i dag är det ingen som betalar för den.

Jodå, det är mängder av spamkonton, bottar och troll som betalar. De har antagligen blivit Twitter:s största inkomst nu.

Att Musk vill bli av med bottar och troll är med största sannolikhet inte sant.