Inlägg

Inlägg som Dunder har skrivit i forumet
Av Dunder
Skrivet av Hakinger:

Nu har jag inte spelat spelet, men på vilket sätt blir det sämre av att man måste kämpa för att få de grejer som man kan köpa med microtransaktionerna? Som jag förstår det så kan man göra allt det i spelet utan att betala extra för det. Finns väl ett easy mode annars?

Man har utvecklat ett system, sen har man medvetet tagit bort det systemet eller gjort det jobbigare, enbart för att kunna lägga det eller en genväg till det bakom en betalvägg. Man hade kunnat få kämpa utan att behöva betala för normalläget, det har funkat hur bra som helst i alla år.

Tänk om BG3 hade haft mikrotransaktioner för att köpa typ camp supplies, och gjort det till en jättegrind att hitta camp supplies utan att betala. Det hade definitivt inte ansetts vara det mästerverk det anses vara nu, trots att man "kan göra allt i spelet utan att betala".

Av Dunder
Skrivet av Hakinger:

Ser att det blivit nätuppror hos vissa spelare för att det är microtransaktioner i spelet. Vad jag kan googla mig till så är spelet ett singelspel, så jag blir lite nyfiken på varför de anser att det är så upprörande om folk är villiga att betala för att "fuska" i ett singelspel? Det lär väl inte påverka någon annan, som i multiplayer där jag kan förstå att det är tråkigt för alla andra spelare.

Har spelet designats från grunden upp för att man ska kunna sälja genvägar till spelarna, så kommer man de facto få spela en "sämre" version av spelet om man inte betalar. Det är väl det korta svaret, och det är en otroligt tråkig utveckling att det tar över singleplayer-spel också nu.

Av Dunder
Skrivet av SCORPIUS:

Tackar. Ska kolla på den
Jag läste lite recensioner och den verkar inte som namnet antyder behandla bilden i rent RAW.

Vad finns det mer för något?

Om det är RAW-bilder du vill ha så finns det redan i standard-appen, om du byter till "pro"-läget.

Har själv letat runt efter andra kamera-appar, så följer tråden

Av Dunder

Bästa Fallout-spelet är "gratis" på Prime Gaming just nu.

Av Dunder

Funkar dessa med Google Home direkt, eller måste man ha Ikeas brygga emellan?

Av Dunder

Om det inte strikt måste vara turbaserat (i och med att du nämner Dragon Age), så är Star Wars KotOR ett absolut måste

Av Dunder
Skrivet av Baxtex:

FYI så köptes Nova upp av ett bolag som säljer reklam för några år sedan. Fick reda på det i julas så nu kör jag stock istället. Dessutom väldigt seg på Android 14.

Japp, jag vet om att de såldes, men det är fortfarande den bästa jag testat så jag kör vidare på den. Väldigt skönt att slippa ha några ikoner på hemskärmen.

Av Dunder

Använder också Nova sen låååångt tillbaka. Kör helt tom hemskärm på min. Inga appar eller widgets överhuvudtaget, bara en slideshow med olika bakgrundsbilder. Resten når man man enkelt med olika svepgester.

Av Dunder

Har också kört mullvad ganska länge nu och de är grymma för just integritetsbiten och även funktionalitet.
Däremot funkar de inte för att komma runt regionsspärrar vilket de också uttryckligen skriver inte är syftet med tjänsten. Vissa hemsidor har också slutat fungera när man kör med VPN på, vet inte om det beror på just mullvad däremot.

Av Dunder

Om lösningen var så enkel som att ta bort en mapp kunde det väl gjorts automatiskt av uppdateringen?

Av Dunder

Jag antar att 'Särskild "läs"-platta' innebär e-bokläsare, så jag röstade på den. Helt överlägset allt annat, särskilt om man läser mycket.

Har haft två från Kobo, och de funkar bägge utmärkt.

Av Dunder

Såg att detta finns för 369:- just nu, vilket känns väldigt billigt för ett trådlöst mekaniskt tangentbord. Är det ändå okej, eller hur kommer det sig att det kan vara så billigt?

Behöver ett extra tangentbord till jobbet, så kommer användas till ganska mycket skrivande och inget spelande.

Av Dunder

Håller med om att det är en väldigt tråkig utveckling... Än så länge verkar det fungera för oss, men kommer antagligen strunta i Netflix när det slutar fungera.

Av Dunder
Skrivet av Leiri:

Men där är ju hela speliden att man ska automatisera allting. Man driver ju en fabrik. Så lite dåligt exempel.

Bara kika på Minecraft, Diablo, Path of Exile, World of Warcraft eller andra MMO och RPG spel eller survival genren generellt, folk gillar att ha nåt att pyssla med hela tiden i form av Grind. Såklart inte alla. Men utan grind så finns det inte så mycket mer att göra i många spel.

Aja, stora frågan är väl hur länge det tar innan Nintendo kliver in och säger ajabaja till Palworlds utvecklare.

Jag använde det som exempel för att visa att många gillar automatisering, vilket det är ett perfekt exempel på. Även Satisfactory är ett exempel som dessutom levt i early access väldigt länge.
Det är en annan form av grind, helt enkelt.

MMO:n och ARPG:s är helt andra genrer och spelen du nämner är inga spel där man samlar resurser på det viset, så det är verkligen inga bra exempel.

EDIT: Å andra sidan, WoW är kanske ett bra exempel det också, då just grinding av material har varit automatiserat med hjälp av bottar sen tidernas begynnelse

Av Dunder
Skrivet av Leiri:

Tycker inte Valheim är grind forever heller eller ens Ark för den delen, i valheim går allt snabbare iom att du får högre skills genom att faktiskt spela spelet. I ark så behöver man inte längre lika mycket material eller så har man levlat sina husdjur såpass att man får sjukt mycket mer resurser än innan. Att farma bär för hand tar ju evigheter men såfort du har en trike så får du liksom 10x så mycket och sedan en stego eller bronto så har du löjligt mycket. Är ju lite det som är kul. Om man bara automatiserar allt så kommer ju en del av gameplay loopen försvinna till slut.

Det sistnämnda du skrev är ju lite vad alla hypar spelet upp till skyarna över.

Det är såklart helt subjektivt. Många föredrar automation, vilket är varför spel som Factorio blivit så stora. Jag tycker själv optimering av ens bas är mycket roligare än att plocka bär för hand.

Av Dunder
Skrivet av Tauri85:

Karaktärsmässigt ser det ju ut som en Pokemon rip off med en massa Pikachus, en grabb med röd kepps, en välbekant sjöorm etc men det är säkert ett jätte kul spel med en massa fräscha idéer.. frågan är bara hur dom kommer undan med ett sådant tydligt plagiat då det väl är Nintendo som äger Pokemon franchisen eller är jag ute och cyklsr

Det är Game Freak som äger den, men Nintendo är nog inte så glada de heller

Av Dunder

Sex miljoner på 4 dagar och 93% positiva omdömen på Steam, helt galet

Av Dunder
Skrivet av Oliver91:

Är det något att lyfta på ögonbrynen för? känns som att det bara är twitch streamers som lirar det.

"Bara twitch streamers"?

De har sålt fem miljoner på tre dagar

Av Dunder
Skrivet av PorrisCobranXoXo:

Ja alltså det inloggsvarning är från en sida som inte ens har lösenord, loggar in med bankid. Verkar lite skumt men inget har hänt på sidan eller något jag kan fortfarande logga in osv. Och om jag behövde ha ett lösen när jag skapade kontot vet jag inte och än mindre vilket lösen det isåfall skulle vara.

Men när jag kollade mejlen på sidan haveibeenpawned så stod det att något om att det är just mejlen som är ”breached”. Dock skulle detta vara en läcka från 2019. Fattar nada.. haha. Skickar med en skärmdump om någon blir klokare än mig på de där (om det funkar att bifoga, första gången jag testar)

.<Uppladdad bildlänk>

Den läckan har ingenting med lösenord att göra, det står även i texten där

De informerar bara om att den tjänsten har läckt en massa annan information.

Av Dunder
Skrivet av PorrisCobranXoXo:

Sist jag kollade mina mejladresser så var det lugnt, nu är ena mejlen drabbad i ett ”breach”.
Men jag fattar inte riktigt, vad ska man göra nu? Byta lösen överallt? Ta bort den mejlen helt? Försöker läsa om detta men kommer hittar inte några direkta svar..

Fick reda på detta genom att först få ett mejl från en sida jag inte varit inne på jag vet inte ens hur länge men flera år iaf, där det varit inloggningsförsök. Sen såg jag denna artikel/tråd så ser ju sambandet.
Men vad gör jag nu?

Det är antagligen inte din mejl-tjänst som drabbats, utan någon hemsida där du registrerat dig med den mejladressen. Använder du samma lösenord någon annanstans bör du byta lösenord.