Inlägg

Inlägg som JBerger har skrivit i forumet
Av JBerger

Jag kör både jellyfin och plex på min truenas scale. Plex uppspelaren är inte lika kompetent som Infuse på mina appleTVs, och Jellyfins client på appletv är någon tidig beta som är mer eller mindre värdelös.

Så använder plex som mediahanterar och ansluter direkt via infuse och fungerar utan några problem alls.

Så jag hade väl börjat i andra änden om jag var du; var vill du spela upp saker? en enkel SMB share på din truenas och infuse som klient fungerar ju fin fint på iaf appletv? (Däremot med stort bibliotek äter infuse upp det begränsade lagringsutrymmet på appleTVn i mitt fall, plus det är segt att varje infuse client själv ska behöva hitta vad för data osv. Därför jag kör plex för den hanteringen)

Av JBerger

Köpa årets grafikkort (jämfört med förra/förr-förra) men ändå få samma prestanda/fps? (Dvs inte nämnvärt bättre rasterisering). Nej tack. Ja, jag kan slå på raytracing i vissa spel och ja det kan eventuellt se bättre ut (men spel utan RT ser ändå snygga ut!) utan att tappa prestanda, men oftast tappar jag prestanda eller spelet hade visuellt sett bättre ut att höga från high till ultra i någon annan setting snarare än slå på RT.

Så nä, rasterisering ftw! När raytracing tar lika mycket prestanda i anspråk som t.ex. anti-aliasing, då kan det vara aktuellt att slå på (och dedikera då de behövda 5-10% av kretsytan för det). Inte som idag när rasterisering står stilla å RT tar mer å mer "yta" i anspråk.

Av JBerger

Jag köpte begagnat moderkort+cpu som typ är en 10-12år med fjuttiga 8gb ddr3 ecc, då intel aldrig kan få tummen ur att släppa lowvoltage xeon med ddr5. Kör truenas scale som filserver och lite annat smått å gott å fungerar fint

Av JBerger

1tb samsung 980pro eller vad det är till C:\, och 2TB samma modell till D:\ för spel etc., resten ligger lagrat på filserver med mekaniska diskar.

Av JBerger
Skrivet av immutable:

Vet inte om jag bara kan se fördelar med det, det är ju liksom lättare att klippa någons finger än att få den att berätta lösenordet

Eller i rättegång (som man så klart inte ska hamna i för man är laglydig!) så kan de inte tvinga dig att säga ditt lösenord, "vadå, jag har glömt det?". Däremot kan de tvinga dig logga in med fingeravtryck/ansiktsigenkänning/whatever.

Av JBerger

Jag har inga som helst problem att allt bara är touch utan välkomnar det, hoppas Tesla kan klara sig undan påtryckningar från pöbeln som bestämt måste ha en knapp för varenda liten funktion och fortsätter med deras inställning. Vill man ha knappar kan man ju välja någon annat märke än Tesla?

(inb4: Ni som väljer annat än Tesla, t.ex. VW, go right ahead och klaga på VW. Men gång på gång läser jag folk som är avgas fanatiker som vill pusha Tesla till att ha knappar. fan köp en annan bil då!?)

Av JBerger

4U, men hade gärna haft 5U (som det i stort sett inte finns) för att få dit en fullsize noctua NH-D15 kylare. Å .. är det 36U jag har tro? Rackskåp ftw anyhow!

Av JBerger
Skrivet av Mithos:

För min del 1000kr / TB eller lägre annars får det vara när det kommer till ssd/nvme.

Datorn i min signatur var min första dator med "ssd". Så mellan 2010-2020 hade jag enbart mekanisk hdd.

Så du har känt att du inte hade 500-1000kr att lägga på en SSD (om så bara 120-240gb!) förän först nångång närmare 2020? För visst har man kunnat få en decent SSD på en 120gb för under tusenlappen sedan typ.. ohidno, 2012?2014?2016 senast?

Av JBerger

Inte för att vara sån, men finns det någont som äger en PC som är snabbare än förr-förr-förr-förra i3/celeron generationen som _inte_ har en SSD för sina spel i dagsläget?

Av JBerger

Lite som Corsair då, som säljer fancy nätagg som har 4 SATA/PATA portar, men skickar endast med 3 sladdar för att "åhmen du använder väl inte fler än så?", och inte heller går det att köpa styckvis hos svenska återförsäljare utan bara coola individually sleeved kit för en 1000kr.

Najs sätt att spara typ 1 krona på, och förlora en livslång trogen kund.

Av JBerger
Skrivet av mats42:

Det finns massor:
Tex hur mycket snyggare blir kabeldragningen med ett 80 eller 100 CM rack kontra ett vanligt 60
Vilket djup är optimalt

Sen kan man ju nörda ned sig med tippvikter, hur lättrullade ev hjul är, hur bra är monteringsanvisningen, ljuddämpningsförmågan med mera

Saker jag själv fått försöka googla fram (och inte alltid hittat svar) är t.ex. triviala saker som hur djupa rackchassin kan man egentligen ha i ett rackskåp som är "800mm" djupt, vad menas ens med 800mm djupt? så det är inte hur brett isär stolparna i rackskåpet är? en rackskena/rail då? Jag har ju ett 800mm rackchassi, då ska väl rackskena 2U 650mm (690-1000mm passa)? Nähä se det passar inte utan mina stolpar kan som mest flyttas isär så saker typ 680mm djupa (iirc) går att montera, så vad tusan är då 650mm siffran i namnet på produkten? Så jag fick köpa kortare 2U 455mm (500-800mm) rackskena för att få plats i rackskåpet.

Men det är ju sådana triviala saker som om man sysslar med rackservrar/skåp så kan man det, men iomed det är så nischat så finns det ingen som skriver om det någonstans direkt, så kommer man som noob och antar saker och/eller helt enkelt får chansa.

Eller PDU (som är en av mina nästa grejjer att införskaffa) hur vet jag om de är vertikalt monterade i mitt rackskåp eller vilka modeller passar till det och vad kan vara bra att tänka på där. Eller som du sa tippvikter; ska ju införskaffa en UPS med och självklart sätter man den i botten pga vikten, men det finns ju sannolikt folk som inte tänker ett steg längre å ser "äh, jag har 6U ledigt i toppen jag smäcker dit UPSen där uppe så blir det bra med alla strömsladdar sedan....".

Men sedan visst, man är ju en liten nischad grupp användare som kan tycka sånt här är intressant, men som jag skrev i mitt tidigare inlägg så tror jag nog allt den gruppen växer ganska märkbart för varje år, och det finns inte en enda sida som har det som fokus (Men tusen sidor och youtubers som ska göra reviews av grafikkort. Jag menar, det räcker väl med en 20-30-50st sidor som är bra på det?)

Av JBerger

Kan vi snälla söta rara få se en ny Xeon med <60w tdp och ddr5 tack. Behöver ny server men vill inte ha fläskig 200-250w tdp cpu!

Av JBerger

Rackskåp, rackskenor, serverchassin (snarare än kanske färdiga servrar från Dell osv), hur saker och ting fungerar osv är väldigt sparsamt med information om på nätet imho. LTT gör ju liiite videos om det men långt ifrån tillräckligt. Medan det istället finns femtioelva miljärder ställen som skriver om samma saker; vanliga consumer elektronik.

Tyvärr.

Jag hade gärna sett någon avdelning eller sida mer inriktad på hemma servrar i rackskåps format, verkar ju som att det är en trend som växer allt mer. Har väl mycket att göra med att vi som nördat sedan vi var små äntligen börjar bli vuxna och skaffar barn och hus å nu har plats och behov av att ha alla datorer i ett rum medan barnen game:ar i ett helt annat rum och saker som säker backup å kunna visa upp "semesterbilderna" på olika enheter på olika platser i huset.

Av JBerger

Såatte, om man inte får använda kryptering end-to-end, hur ska vi då kunna göra bankärenden?

Av JBerger

Well, det är väl bra, beroende på hur det är gjort?
Annars är det ju bara fritt fram för alla virsuspridare att lägga de bakom ett lösenordsskydd å säga "Aja baja microsoft/antivirusprogram, mig får du inte scanna, haha!" å kan sprida sig bäst det vill.
Syftet med antivirus är väl att det ska detektera, och förstöra eller i varje fall desarmera virus på alla tänkbara och otänkbara sätt som går? Annat vore ju idioti.

Sedan att virusforskare kanske behöver någon funktion för att flagga filer för att de inte ska scannas just för ATT de inte ska tas bort är en annan femma. Men jag vetefan om jag drivit en molntjänst om jag hade velat att mina användare medvetet la upp virus där.

Av JBerger
Skrivet av Gurrrra:

Fast 95% av Apple-användarna har ju väldigt lite faktisk användning för ens den prestandan som finns i nuvarande Apple-prylarna, så att dom ska hogga precis all 3nm-tillverkning är ju fult som bara fan.

Hogga och hogga, Apple är villiga att betala mest för bäst noder, och det också konsekvent, för apples kunder är villiga att betala ett rejält premium för deras produkter. Det leder till att TSMC vågar sattsa på bättre å bättre produkter. Så det är ju bara positivt?

Av JBerger
Skrivet av Överklockad_gasklocka:

Synd att det inte var ett företag för entusiaster som lagt beslag. Då hade fler folk varit entusiastiska över tilltaget!

Fast som entusiast är det ju positivt att i varje fall någon pushar. nVidia saktar ner, intel saktar ner, gissar på att AMD gör det med men inte lika bra koll där. Så bra att i varje fall Apple pushar och köper allt TSMC kan producera och vill att de ska leverera bättre å bättre noder hela tiden även om de är dyra.

Av JBerger

REFS har ju funnits sedan WinServer2012, men menar ni att det nu även ska ersätta NTFS i Win11 (och win12 å frammåt)? Har ju bara funnits i win10 enterprise och Pro for Workstations innan för icke-server installationer, så om det även kommer in i vanliga pro eller rent av home editions vore ju väldigt bra.

Kan ju vara bra att förtydliga i så fall, och det vore ju en positiv nyhet.

Av JBerger
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Den sista kan du styra under account settings. Stäng av denna
MATURE CONTENT FILTERING
Adult only content

Å fasen, där fanns det två nya inställningar som inte bara var "Some nudity or sexual content" (dvs vanliga mature18+ spel som cyberpunk och witcher) utan riktiga porrspel, tack!

Av JBerger

Två saker jag länge saknat i steam är delvis att kunna välja "Nej, jag vill inte se några news om det här spelet jag fick med någon humble bundel nångång och/eller jag inte spelar längre", inte bara ett "visa mindre news" utan "visa aldrig någonsin news till det här spelet". Likväl en funktion för "visa _aldrig_ news någonsin, tack".

Samma hade jag önskat att när man scrollar ner på framsidan och bläddrar bland de fyra tabbarna "New & Trending" "Top Sellers" "Popular Upcoming" så vore det najs om när man gått in på ett spel å trycker bakåt, så kommer man tillbaka precis där man var. Likväl när det är special höstreor å sådär så försvinner ju de menyerna å man måste navigera runt i whatever layout de bestämt sig för vilket i varje fall för min del leder till att jag skiter helt i att leta.

Och så kanske en tredje sista grej, varför kan inte riktiga porrspel få en egen tag som man kan välja att filtrera bort så man slipper se smutset. Lixom jag vill inte filtrera bort nudity för att då missa spel som cyberpunk eller witcher, så jag får helt enkelt stå ut med att se spel som i stort sett på alla sätt och vis inte kan klassas som spel utan det är stillbilder av hentaibrudar å furrys å annat skräp.