Inlägg

Inlägg som Lazze2k5 har skrivit i forumet
Av Lazze2k5

Mycket skräp som ska in i dagens TV-apparater, kan man inte få köpa en bra TV som bara har på/av, inställningar för bild och val av källa. Behöver inte ens ha någon TV-tuner så alltså som en stor datorskärm..

Av Lazze2k5

Har en samson go mic som jag är rätt nöjd med, ligger visserligen på runt 400kr.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=540320

Av Lazze2k5

Jaja, då får man väl hoppas ens plasma håller något år till så att man kan ta steget till OLED när det kommer bra skärmar till en hyfsat vettig peng. Att slösa pengar på en LCD nu för att TVn ger upp känns inte så kul.

Av Lazze2k5

Med metallbandet påminner den en del om casios gamla klassiker, den finns ju även i guld.

http://www.shadesdaddy.com/v/vspfiles/photos/casio-watch-a158-2....

http://www.watchagift.co.uk/lg_images/Casio_A_168WG_9WDF_Mens_Co...

Av Lazze2k5

Okej, denna har ju något år på nacken så då hjälper ju tyvärr inte det. Är morsans telefon och jag kommer inte riktigt ihåg vem den är låst hos.

Får väl försöka lösa det själv någon gång.

Av Lazze2k5

Gratis upplåsning av mobiltelefon

Hej

Såg nyligen att det har gjorts en lagändring på mobiltelefoni-marknaden som enligt DN säger att man ska kunna få sin telefon upplåst gratis efter abbonemangets slut, såhär har de skrivit:

"Är abonnemanget bundet får det sägas upp en månad före bindningstiden går ut, och användaren ska efter bindningstiden få eventuellt operatörslås borttaget kostnadsfritt. Reglerna trädde i kraft redan den 1 maj."

Från: http://www.dn.se/ekonomi/nya-reglerna-som-paverkar-planboken/

Har en gammal Nokia N8 som är operatörslåst men utan abbonemang, är det någon som vet om det även gäller dem eller endast nya telefoner?

// Lasse

Av Lazze2k5

Att kunna stänga av tangentbordet kan ju vara schysst när man städar det så slipper man koppla ur det eller riskera att göra massa dumma saker på datorn, annars ser jag inte så mycket användning av det.

Av Lazze2k5

Ser farligt ut att vara sky diver...

Av Lazze2k5
Skrivet av backfeed:

Det borde rymmas! Ncase M1 rymmer ju ett vanligt ATX-agg om det är max 14 cm djupt och icke-modulärt, och det där SFX-L-agget ser ut att vara strax över 12 cm djupt, och då borde ju rimligen de två extra centimetrarna rymma modulärkontakterna! :happy:

Helt perfekt ifall det är så, för då kastar jag ut mitt nuvarande Silverstone 450W SFX och uppgraderar! Spelar ingen roll om den fina 500W SFX-L så skulle kosta 2.000:-, jag tar det ändå! Jag behöver en 12cm-fläkt mycket mer än jag behöver 600W, pga ljudnivån. Nuvarande 450W SFX lever om något fruktansvärt...

Mycket diskussion om just det på HardForum, Necere som är en av skaparna har kollat lite på det men är inte säker om det går så kommer det bli tight i alla fall.

Själv hoppas jag på att 600w inte ska vara för högljudd sålänge man inte belastar systemet särskilt mycket. Är det V1 eller V2 du har av 450w agget? Har hört att V2 ska vara ganska okej då den har lite bättre fläktkurva än V1.

Av Lazze2k5

Najs med Logitech Dual Optical, en av de skönaste musarna någonsin, har själv en hemma men tyväär börjar gummit börjar slitas bort.

Av Lazze2k5
Skrivet av simon253:

Asus är bra på design men vart är m-ITX modellerna?

De har visat upp en m-ITX bräda (Asus Z97I-Plus Mini), vet inte riktigt varför den inte kommit med i denna artikeln, lite info om den finns här: http://thepcenthusiast.com/asus-z97-legacy-motherboards-revea...

Av Lazze2k5
Skrivet av MegaULF:

Måste instämma.
Ett 80+ Guld samt 500w i SFX hade öppnat upp för mycket kul! Utrymme för massor med konfigurationer, samt kan hållas relativt svalt och tyst. Man skulle t.o.m. kunna köra det i sin vanliga rigg och utnyttja den extra ytan man sparar in till ngt. annat!

Silverstone har ju skrivit i sin tråd om att de ska komma ett modulärt 500w sfx guld agg i samma stuk som deras nuvarande 450w sfx agg i slutet av februari. V2 av deras nuvarande agg ska ju ha fixat fläktkurvan så det ska vara mycket tystare än det som kom vid release. Dock är det i princip omöjligt att se vilket man får när man köper eftersom det har samma modellbeteckning.

Av Lazze2k5

"Kuddarna" hete möbeltassar Annars finns det filt i olika färger (t.ex. svart) på panduro hobby, går aldeles utmärkt att limma och kostar bara ca en 20 lapp.

Av Lazze2k5

Känns som att lian li aldrig räcker hela vägen, kan se bra ut i första anblick men tittar man närme så är det alltid någon konstig lösning eller värdelös disponering av utrymmet, i alla fall när det kommer till deras små chassin.

Av Lazze2k5

Skönt med kolfiber så man spara något gram när man ska iväg o lana med sin burk...

Av Lazze2k5

Kul med galleri på ncase, mitt har tyvärr skickats tillbaka då jag var på semester när det kom och det hamnade hos posten för länge. Ser fram emot att få det skickat igen, blir nog mitt första galleri då.

Edit: Förresten, vilken optisk enhet har du valt och fungerar den bra med chassit?

Av Lazze2k5

LED-projektorer blir inte direkt varma så några problem med värme lär det inte bli, brinntiden på LED-projektorer är runt 20000 timmar så lampan lär inte behöva bytas ut i första taget.

Däremot är de väldigt ljussvaga så att använda dem till presentationer i ljusa rum som det normalt är blir nog inte jättebra men upplösningen duger till powerpoint på en 40-50 tum eftersom man oftast inte sitter så nära.

Dock tror jag det är smartare att köpa en lös led-projektor om man vill ha något smidigt och koppla till ens laptop...

Av Lazze2k5

Om du vill ha en liten sub med bra filmbas så kan jag tipsa om Velodyne SPL-800i. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=78480

Jag kör den hemma och har visserligen bara en 35kvm lägenhet men med öppen planlösning och den har mer tryck än vad både jag och grannarna behöver.

Av Lazze2k5
Skrivet av MrM3:

Vet du ngt om hur lång leveranstid det är? Du får mer än gärna återkomma med info om vad det kostar och sådant om det blir eventuell tullavgift vid import eller dylikt. Samt såklart en lång och innehållsrik recension av chassit med.

Det ska jag göra, funderar lite på att göra en bygglogg och slänga upp i galleriet eftersom det är ett lite udda chassie. Kommer nog inte göra något dunderflashigt då jag faktiskt inte bryr mig så mycket på hur insidan av en datorlåda ser ut.

Av Lazze2k5

Kör redan enbart SSD och har all lagring på en NAS/Mediaburk jag byggt i en Fractal Array så mitt nuvarande chassie känns lite onödigt stort. Har varit på jakt efter ett chassie för ITX som inte är kubformat men med plats för ett hyfsat grafikkort ett tag och detta kändes som det mest tilltalande jag sett hittils.

Har inte heller så bråttom, tycker min i7 920 står sig ganska bra fortfarande så jag avvaktar till chassiet har anlänt innan jag bestämmer mig för något, det hinner hända rätt mycket på datorfronten på ett par månader.