Inlägg

Inlägg som Zabusa har skrivit i forumet
Av Zabusa
Skrivet av Sarato:

Väldigt förvirrande prissättning på den produkten. Enligt Pricerunner så har den typ alltid legat på runt 250 spänn på Scandinavian Photo medan alla andra verkar ha tagit mellan 500-1500 för högtalarna.
Antingen är de konstigt prissatta av andra butiker, de är av dålig kvalitet eller så gjorde vi nyss världens fynd.
Jag beställde två par till mina två datorer och återkommer med intryck när jag testat dem.

Nu är de ju inte lika billiga längre men är likväl lite nyfiken. Om du hunnit testa, var de nåt att ha?

Av Zabusa

Fram till 2021-03-02 10:00, alternativt första 10.000 kunderna, har CDON 10% rabatt på allt utom läkemedel och tobak med koden xYiqsGTr
10% är ju ingen jätterabatt, men rabatten ser ut att fungera även på företag som säljer via CDON, t.ex. Inet. Med andra ord, eventuellt 10% rabatt på allt på Inet. Kan ju ändå bli en slant om man går i köptankar på nån dyrare hårdvara.

Av Zabusa
Skrivet av My2nd:

Äntligen! Hade ni inte kunnat köra en SweBärsers någon gång? Köpa in 3-4st lite dyrare ölsorter från Systemets "lilla/tillfälliga" sortiment?

SweBärsers finns redan!
Blir lika varm i hjärtat varje gång jag återbesöker den här gamla godingen!

Av Zabusa

Helt kört för de där presentkorten på Netonnet nu? Den tidigare länkade direktlänken fungerar inte längre (404), gissar att det inte finns någon annan länk att använda?

Av Zabusa

Helt kört för vidare billig shopping på Netonnet? Den tidigare länkade direktlänken fungerar inte längre (404), gissar att det inte finns någon annan länk att använda?

Av Zabusa
Skrivet av Mattedatten:

@Zabuza
Vet att Dustin inte har dragit igång än. Börjar vid kl 20 för "VIP"-medlemmar, midnatt för övriga.
https://www.dustinhome.se/black-friday

Just det ja, det hörde jag i början på veckan men hade helt glömt. Tackar för tipset!

Av Zabusa

Är det någon som har koll på vilka affärer som inte redan släppt alla erbjudanden utan kommer med något nytt vid 00:00 ikväll, alternativt under dagen imorgon?

Av Zabusa

Virtuellt, ny pod från Victor Leijonhufvud

Victor, känd från underbara produktioner som Overkligt, Spelradion, Fragzone, Gameplay och P3 Spel har ett nytt projekt på gång. I Virtuellt verkar han vilja prova lite nya grepp och det verkar riktigt intressant. Projektet kommer att bli av men det är bara "halva" Virtuellt som är finansierat än så länge, och det vore otroligt kul om båda de planerade säsongerna kunde bli av nu när sluttampen närmar sig. Jag misstänker att många här i forumet roats av många av de tidigare nämnda poddarna/serierna minst lika mycket som jag har, så gör som jag, gör er plikt nu och öppna plånkan!
https://virtuellt.nu/
https://www.kickstarter.com/projects/vicachu/virtuellt-new-po...

Av Zabusa

När du är trött på att bland datordelar vela och bara vill börja spela,
kommer här ett dunderpaket som knappast kommer gå bet!
Med kringutrustning som är vass, och en framerate allt annat än kass,
kan din K/D äntligen stiga, och n00bsen du pwnar får om din mamma tiga!

Av Zabusa
Skrivet av Aeig:

Jag tackar för tipset, blev väldigt sugen. Prestandan är ju ungefär som ett 2060, och verkar kunna överklockas till bättre prestanda än ett oklockat 1080, så var nära på ett köp!

Skrivet av Roger W:

Mjo, påkostade fläktar för ca 400 spänn som är dubbelt så tjocka som originalfläktarna (och gör att grafikkortet tar upp minst en slot extra) då är det kanske inte så konstigt att det är effektivt?
Värt att tänka på är att det är nog inte på alla flänsar man kan passa in två fläktar så klockrent som i det här fallet heller.

Och observera att trådskaparen vill köpa ett 2060 med en fläktlösning som ser ut som Nvidias originalkylare, dvs som det andra grafikkortet som Linus testade... Och det testet gick ju inte lika bra kan man lugnt säga! Där tappade ju kortet typ halva prestanda pga överhettning.

Ja jag kände lite samma sak som du skriver, även om det går prima med vissa kort så finns det ju absolut inga garantier att det hade funkat alls bra med kortet jag kollade på.

Skrivet av Vasadu:

Jag kanske bara är gammal och lat... Men jag hade inte lagt energi på detta. Du har redan beställt ett bra grafikkort till bra reapris. Visst så kan du få några % extra för under 300 kr extra... Men tiden och ansträngningen... Och kommer du märka av om det är 73 eller 78 fps i ditt spel. Blir spelet roligare.

Avbeställa, och maila/ringa och sen beställa igen ect känns bara för besvärligt... Jag hade bara inte brytt mig och tryckt i kortet när de kommer fram...Och inte tänkt mer på den saken. Men jag kanske bara är lat =).

Skrivet av Lifooz:

Jag säger som @Vasadu, frågan är om det är lönsamt för dig att krångla så pass, för det lilla extra du får.

Det beror på hur länge du skall ha kortet, vissa byter GPU oftare än de byter underkläder, och andra kör på kortet tills det går på knäna i spel, eller går sönder helt.

Tillhör du den senare kategorin, så kan det nog vara värt för de procenten.
Men det kan bara du själv avgöra.

/Lifooz

Efter några dagars funderande så har jag också hamnat i samma banor. Bestämde mig för att inte köpa 2060:t med kass kylning eftersom jag hade stört mig för mycket på oljudet, och även om jag blev väldigt sugen på 1070 Ti:t som tipsades om så var det ju inte längre 300 kr för den där extra prestandan utan närmre 700 kr. Det är nog ganska prisvärt egentligen, men när jag har så lite tid över till spelande som jag har för tillfället så kan jag inte riktigt motivera att lägga ännu mer på ett grafikkort.

Så i nuläget lutar det åt att bara köra på 1070:t jag beställde från början. Om Bring bara lyckas leverera det (enligt paketspårningen hittade de igår tydligen inte till det lokala utlämningsstället där de lämnar en bunt paket dagligen?) så kör jag nog på det, det blir fortfarande en dryg dubblering av prestandan mot vad jag har nu. Möjligen att jag väntar nån vecka med att öppna det så jag fortfarande har chansen att kila ner till närmsta Elgiganten på öppet köp ifall det skulle dyka upp nån riktigt bra deal, men annars får det duga gott åt mig!

Av Zabusa
Skrivet av Andreaz1:

Har egentligen inget att tillföra, hittar du ett billigt 2060 med spel till så lär ju det ge mest för pengarna. Vill dock tacka för tipset om BIOS-uppdateringen. Jag har exakt det 1070:t du tittade på och hade ingen aning om att det har fått stöd för semipassiv fläktkurva, det är något jag har velat ha.

Ja, det blir nog nåt sånt jag får sikta på

Där ser man, kul att jag kunde hjälpa till då!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zabusa
Skrivet av daskedennis:

Enda nackdelen med ett 2060 är att minnet gått ner från 8Gb till 6Gb, OM det nu har/får betydelse för dig. Beror på spel och upplösning.

Men är du ljudkänslig skulle jag inte rekommendera en blowerkylare då den kommer låta mer.
Visst, man kan sänka fläkthastigheten men då kommer kortet bli varmare och kommer då inte boosta lika högt i frekvens (eller hålla jämn frekvens) så du tappar prestanda.

Ja jag har också funderat över det där med mindre minne, men vad jag kan se från tester så verkar det kompenseras av att minnet är snabbare i RTX 2060, åtminstone i min upplösning (2560x1440) så prestandaökningen verkar stabil ändå.

Är egentligen inte så hemskt ljudkänslig när jag väl spelar, men när kortet är idle vill jag helst inte kunna höra det alls. Men det är klart, kan jag slippa ljud a la jetmotor när jag väl spelar så är det ju att föredra

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zabusa
Skrivet av TKD_1337:

För bara ett par dagar sedan fanns Inno3D GeForce RTX 2060 Twin X2 för 3800 kr. Då får man med ett spel. Jag hade utan tvekan köpt RTX 2060 istället framför GTX 1070 med tanke på att prisskillnaden motsvarar prestandaskillnaden och det är en nyare produktserie. Det finns fortfarande flera RTX 2060 för 3950-4000 kr (dessutom Nvidias egna) som dessutom ger dig Battlefield V eller Anthem på köpet, vilket i sig är värt flera hundralappar, om du köper det från en butik som har spelkuponger.

Missade detta helt, får nog avvakta då och hoppas på fler liknande reor!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zabusa
Skrivet av Chimo:

Det tar ju emot att rekommendera ett 1070 för 3333 år 2019 då jag köpte ett för 1.5 år sedan för samma pris, men samtidigt så kan jag aldrig någonsin rekommendera någon att köpa ett kort med referens/blower-style kylare då de är hemska.

Asus turbo-kylaren på detta 1070 är inte superbra heller tyvärr, men mycket bättre än den på 2060.
Själv hade jag letat begagnat, om nytt var ett krav skulle jag valt 1070 alternativt ett 2060 med bättre kylare, t.ex. https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkomp....

Ja, enligt ditt resonemang känns ju inte något av dem särskilt lockande, så lutar nog mot att avvakta och hoppas på reor på bättre 2060 kanske. Tackar för input!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zabusa
Skrivet av Lockis:

Kör på 2060. Fläktkurvan kan du ställa själv med program. Alternativt köpa 3:e parts kylare

Jag funderade över den möjligheten, men som jag förstår det så går aldrig fläktarna under en viss lägstagräns på kort utan stöd för semipassivt i BIOS oavsett vad jag själv väljer för fläktkurvor. Och med tanke på den tveksamma kyllösningen så kanske det ändå inte vore så klokt att stänga av fläktarna på just det 2060:t med tanke på värmeutveckling.

Byta kylare går ju förstås men är samtidigt tveksam till att köpa ett kort med ingångspunkten att jag kommer få byta kylare, då är det väl lika bra att lägga lite mer på ett bättre kort från början känner jag. Men tack för tipsen oavsett!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zabusa

[Köpråd GPU] Är jag en idiot?

Har i många år nu suttit på ett mycket troget Zotac GTX 770 och känner att det är dags för något nyare. Uppgraderade CPU till en 8600K förra sommaren och GPUn är helt klart den svagaste länken numera.

Förra veckan sålde Elgiganten detta GTX 1070 för 3.333 kr, och jag la en beställning (som med deras slöa gratisfrakt förmodligen kommer nästa vecka). Nu såg jag att detta RTX 2060 inatt ska säljas för 3.590 kr och funderar på om jag borde avbeställa/returnera mitt 1070?

För 257 kr extra får jag alltså nånstans runt 7-10 procent bättre prestanda (när man räknar in att 2060:t är "referensklockat" och 1070:t har en liten fabriksöverklockning). Raytracing är förstås en trevlig bonus men jag bryr mig ärligt talat inte så mycket om det då de få spel som har raytracing knappt verkar få spelbara frekvenser med ett RTX 2060 om man använder just raytracing, så det är inget starkt köpargument för mig personligen.

Det som gör mig tveksam är att 1070:t visserligen är en av de billigare 1070-modellerna, men trots det förmodligen har bättre kylning än 2060:t. Jag älskar att spela, men 95% av min datortid går tyvärr till annat än spel, främst skolarbete. Därför vill jag gärna ha ett tyst kort och 1070:t är (med senaste BIOS-uppdateringen) semipassivt, vilket 2060:t inte är, så vid majoriteten av min datoranvändning skulle kortet inte höras alls. Jag hittar knappt några recensioner eller omdömen för 2060:t, men den kylartypen är ju inte direkt känd för att vara tyst...

Så jag vill väl helt enkelt ha lite input: är jag en idiot som kastar bort ca 10% prestanda för nästan samma pengar bara för att få ett tystare kort? Hur resonerar ni? Är det dumt att överhuvudtaget köpa något av dem istället för att hålla ut till sommaren och se vad Navi har att erbjuda?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Zabusa
Skrivet av antepannte:

Jag har varit med om att det kan ta allt mellan 1-14 dagar. Jag har även varit med om längre hanteringstid än så. Ha tålamod eller kolla med Postnord om de kan ge dig ett svar. Allt annat är spekulationer

Det verkar vara ganska spridda skurar som du säger så jag får väl kontakta dem och se om det går att få något ur dem. Tackar för svaren!

Av Zabusa

Hur slö tullhantering har PostNord numera?

Tänkte höra från de av er som beställt nåt från utanför EU på sistone hur länge era paket fastnade i tullen/PostNords långsamma och dyra momshantering? Har försökt googla lite men hittar bara artiklar från i våras när deras momshanteringsavgift var ny och de fick bra mycket mer kinapaket än de får idag.

Beställde en grej från USA som kom till Sverige på några dagar och nu sitter i tullen, var bara lite nyfiken på hur många veckor jag nu har kvar att vänta på PostNord?

Av Zabusa
Skrivet av perost:

I denna recension så testas en annan modell av A315-41 som har just 2x4GB RAM. Så jag kan inte se någon orsak till varför det inte skulle fungera även med din, annat än om Acer lagt in någon spärr i BIOS på just din modell enbart för att jävlas. Men jag har aldrig sett någon laptop med någon sån begränsning, det vore som sagt väldigt osannolikt att så är fallet.

Skrivet av Commander:

Tror inte Acer brukar göra det. Vet att Lenovo/Dell gjort dessa rackartyper, och inte bara RAM då utan WIFI moduler också.

Okej, får införskaffa en till sticka och hålla tummarna då. Tackar så mycket för hjälpen!

Av Zabusa
Skrivet av perost:

@Zabusa: Vad är det egentligen för dator? Det är väl tekniskt möjligt att begränsa så att bara en minnesplats går att använda, men väldigt osannolikt.

För att vara exakt är det en Acer Aspire 3 A315-41-R6VQ, men Acers egen produktsida är inte så detaljerad angående RAM vad jag kan se.