Inlägg

Inlägg som Zabusa har skrivit i forumet
Av Zabusa

Bärbar till spelande, budget 5.000-6.000 kr

Hej!
En vän till mig är i stort behov av en ny bärbar och har bett mig hitta det bästa han kan få för högst 6.000 kronor. Han kommer mest använda den till spelande. Jag har kollat runt lite här i forumet och lite på egen hand på internet och har hittat några alternativ, men vill be om era åsikter!

http://www.siba.se/product/13701488/a55vd-sx559h
Den här verkar ha den bästa processorn av de jag tittat på, men ingen vidare grafik. Grafiken kanske flaskhalsar såpass att han borde välja en med lite sämre processor om den har bättre grafik?

http://www.mediamarkt.se/mcs/product/ASUS-N56DP-S4037H,90952,...
Den här verkar ha lite sämre processor men lite bättre grafik.

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/174838-samsung_np355v...
Den här ser bra ut och väldigt prisvärd på pappret, men är betydligt billigare samtidigt. Är den "för bra för att vara sann" eller är den det bästa av alternativen?

Har ni några bättre förslag så är jag väldigt tacksam för det!

Av Zabusa

Har en vän som letar efter ny bärbar till samma pris, kommer mest användas till gaming. Är det den tidigare nämnda som är den bästa dealen eller har ni sweclockare några andra rekommendationer?

Av Zabusa

Tack så mycket för tipsen, det blir nog bra!

Av Zabusa

Windows 8 "old-school"?

Hej! Min farmor köpte nyligen en ny dator, och den kom med Windows 8. Den förra datorn hade Windows Vista och problemet är att hon har svårt att lära sig det nya (jag får erkänna att jag själv har en del svårigheter att navigera i W8), speciellt med Metro. Så jag undrar om ni har några tips på program eller inställningar som får det så likt Windows Vista som möjligt? Eller borde jag helt enkelt ersätta med gudagåvan Windows 7 fullt ut?

Ps: Det vore bra om hon kunde slippa Metro helt och hållet och starta upp rakt till skrivbordet.

Av Zabusa
Skrivet av the squonk:

Inte bara chassiet, de första GTX470 var ruskigt varma, men de tålde en hel del också. Yieldsen blev sedermera bättre och tempsen sjönk på senare kort, för att sjunka ännu mer med GTX570 där man infört fler strömspar-funktioner i chippet och tagit bort en del GPGPU-funktioner.

Jag fick ner mitt GTX470 av första generationen till 55 idle i ett _blåsigt_ R3 med 7 fläktar ... mitt GTX680 är typ 30-35 idle i samma låda men med lägre fläkthasitghet, båda med referenskylarna, så Nvidia har lärt sig en del.

Bra att veta, tackar så mycket!

Av Zabusa
Skrivet av CsPri3st:

vad har du för temp när du spelar? kan ju vara tempgivaren som spelar dig ett spratt det har ju hänt förr

Jag kan nog komma upp i 90, max 95 grader.

Skrivet av MrAdde:

Jag har ett likadant grafikkort, det ligger på 45 grader i idle, har haft det i lite drygt två år och har aldrig öppnat upp det och dammat av/bytt kylpasta.
Det sitter dock i ett välventilerat Define R3, det är nog chassit som orsakar dina temperaturer.

Okej, då är det nog chassit som är problemet. Tackar!

Av Zabusa
Skrivet av loefet:

En snabb fråga:
Damm?

Kolla kylflänsen hur mycket skit det sitter i den. Skaffa tryckluft på burk och blås ur datorn om det finns något.
Eller har du alltid haft de temperaturerna? I så fall så kan du behöva se över luftflödet i lådan.

Lite damm finns väl i lådan, men kylflänsen ser ren ut. Jag har nog alltid haft liknande temperaturer.

Skrivet av flexm:

Har du dubbla monitorer? Har för mig att det var rätt vanligt på vissa 470 modeller/bios-versioner att korten aldrig klockade ner sig ute i windows när dom borde varit "idle" om du hade flera skärmar igång.
70c kanske är rätt högt ändå, men kan vara värt att rota i om du kör multimonitor.

Jag kör bara med en skärm, och enligt en monitor-gadget ligger kortet på 51 MHz/135 MHz @ 0,88v just nu, så det har nog inga problem att klocka ner.

Av Zabusa

GTX 470 ca 70°C idle?

Som rubriken lyder så brukar mitt Zotac GTX 470 ofta ligga på ca 70°C i idle när datorn varit igång en stund, och jag undrar om detta är vanligt? Jag har, av lathet och pengabrist, använt ett HP Pavilion w5565 chassi de senaste 2-3 åren (all hårdvaran är utbytt) och har en känsla av att detta chassit inte är särskilt välkylt? Borde jag införskaffa ett nytt chassi eller är Zotacs GTX 470 dåligt kylda i allmänhet? Jag minns att det var den billigaste tillverkaren när jag köpte mitt.

Av Zabusa

Kommer inte detta stympa mediamöjligheterna för mången flitig mobilsurfare? Det är väl inte särskilt många sidor som gått över till HTML5 än så länge, eller har jag fel?

Av Zabusa
Skrivet av Joshiegy:

Dungeon Keeper?

Edit:

Det fanns ett inlägg där personen hade gissat på "Freelancer" och lagt upp en bild på Dungeon Keeper (2 tror jag).
Aja..

Ursäkta att jag tog bort mitt inlägg men tog till mig AurTuxX tips att inte länka bilder med spelnamnet, men hade svårt att hitta en utan.

Av Zabusa

Hallå, har en fråga som jag hoppas kan besvaras här:
Jag och några vänner funderar på att köpa Payday The Heist och lira tillsammans, men känner inte att vi har särskilt bråttom att få tag på det. Eftersom att Steam skämt bort oss så mycket med sina överdrivna reor vid högtider så sitter jag och funderar på om man inte skulle vänta med att köpa spel tills nästa gång Steam har nån stor rea, så min fråga är: vilka högtider "firar" Steam egentligen? Jul är ju den största, påsk är också ganska stora reor, men vilka fler brukar dom ha?

Av Zabusa

Grafikkortets HDMI som input?

Hallå, är lite nyfiken på om det finns något sätt att använda HDMI-uttaget på mitt GTX 470 som input istället för output? T.ex. spela in video från ett PS3 och spara på datorns HDD? Eller är capture cards enda sättet att göra det?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zabusa

Köpråd 32'' TV till rummet!

Hallå, är sugen på en 32-tummare till rummet. Vill inte lägga några större summor på det men vill ha full-HD. Har fastnat för ett par modeller och undrar vilken ni tror är bäst?

http://cdon.se/hemelektronik/32_lcd-tv_lg_32lk450-15261147

http://cdon.se/hemelektronik/32_lcd-tv_philips_32pfl3606h-142...

Av Zabusa

Då kanske det får bli Roccat Kave ändå, tack för tipsen!

Av Zabusa
Skrivet av LarssoN:

http://cdon.se/hemelektronik/headset_roccat_kave_solid_5.1-70...

Riktigt bra headset om du kan lägga till runt 100kr ! Jag har själv bara provat det någon timme men det är otroligt populärt inom esport!

Antar att det är både bra ljud och komfort om dom är så populära? De ser lite "tunga" ut, men dom kanske är sköna ändå?

Av Zabusa

Bästa headset för 500-600?

Funderar på att köpa nytt headset och undrar vad som skulle passa mig bäst. En vän har rekommenderat Steelseries Siberia V2. Jag har prövat hans, de känns väldigt sköna och har fint, klart ljud, men jag har hört en del om dålig kvalité på Siberia V2, någon som vet något om det?
När jag kollade runt lite fastnade jag speciellt för ett par andra headsets, Corsair Vengeance 1500 och Turtle Beach Earforce PX21. Vengeance är intressanta för att de har virtuellt Dolby 7.1 Surround och PX21 är intressanta tack vare deras PS3 kompabilitet (inget måste för mig, men en trevlig bonus om lurarna är bra i övrigt).
Är det någon som har erfarenhet eller kunskap om lurarna? Är det bra kvalité? Bra ljud? Sköna att ha på sig?
Har ni andra headset att rekommendera i samma prisklass så är jag absolut öppen för förslag. Lurarna ska dock helst finnas på CDON då jag tänkt beställa en del andra grejer därifrån, vore smidigt att ta det på samma order.
Lurarna skall användas mycket till spelande, men även musik och i princip allt annat man gör vid datorn. Mick är ett måste eftersom att jag pratar mycket i Skype.

Av Zabusa
Skrivet av CaptainFunzi:

Mitt nätagg har ju funkat bra förut. Varför håller den på som den gör nu?

Skickades från m.sweclockers.com

Att det luktar konstigt är ett tecken på att delar i nätagget blir brända. Det nätagget är gjort av billigaste möjliga delarna, och därför är det väldigt dålig kvalité på dem. Du har haft tur att de ens hållit ett halvår för den belastningen, men fortsätter du köra med det nätagget är det bara en tidsfråga innan nätagget börjar brinna!

Av Zabusa

Roota android - Stabilt?

Hallå alla glada Swecare!
Har en ZTE Blade som impulsköptes när Comviq sålde dom cheap as dirt för ca ett år sedan och är intresserad av det här med rootande och custom roms.
Jag vet att det finns gott om guider på hur man gör det, men jag undrar hur stabilt/säkert det är? Är det stor risk att man brickar telefonen? Är det stabilt nog att köra i vardagen som standard? Och jag har sett att det går att installera flash 10.2 med vissa roms, någon som har koll på vilka som gäller för det? Vad är rent allmänt de bästa roms att köra?

Av Zabusa

Ditt nuvarande moderkort kan omöjligen vara ett MSI N1996 om dina andra specifikationer stämmer då N1996 är för intel processorer och kortet bara har 2 RAM-slots. Om du har en "AMD Athlon 64 x2 socket 939" så har du ett moderkort för socket 939.

Av Zabusa
Skrivet av m0rk:

Stämmer bra.... Vill minnas att mannen blev dömd

Jag tänkte mer på om det är olagligt för dom som tittade på streamen, men det här var också intressant att veta!

Skrivet av m0rk:

Hahahahahahahahaha, made my day!