Inlägg

Inlägg som Viochee har skrivit i forumet
Av Viochee
Skrivet av Raffor:

Håller med. Började direkt tänka på hur Sweclockers med flera ska göra med framtida recensioner. Måste det testas med Intel cpu och AMD cpu? Förstår väl tänket, det ser ut att bli en AMD processor man ska ha för max prestanda och då är det en AMD processor man ska ha vid GPU recensioner. Då skadar det inte att ha med resultat med funktionerna på. Blir väl samma som att ha med raytracing resultat.

Kan se det framför mig nu, "ni måste ju testa med amd cpu"
Nåja antar att de kommer göra småtester

Av Viochee

Känns som att de la priset just under NVIDIA, men bara just om vi bortser ifrån 3090
Fördelen med att lansera efter rivalen och NVIDIA kommer garanterat göra prisjusteringar och släppa fler kort för att matcha AMD
Imponerande om siffrorna stämmer, när kommer oberoende tester?

Av Viochee

Blir väldigt märkligt att fortfarande sälja 2080TI för 12000-15000 kr efter detta kort släpps, får butikerna skicka tillbaka kort som ej blir sålda?
Lär ju vara dåligt med tillgänglighet för 3070 också :/ nåja skall inte uppgradera i vilket fall då jag tycker 6000-7000 kr för grafikkort är för mycket, brukar hålla mig till runt 3000 kr, som högst 4500 kan jag tänka mig i framtiden.

Av Viochee

Känner personligen inget behov av att uppgradera från 1070 just nu, allt jag spelat flyter rätt bra ändå, 1080p dock

Av Viochee

Genom HDMI? Högst tveksamt, genom nätverket kanske det är möjligt, dock har jag inte hört att konsoler drabbats av virus tidigare...

Av Viochee

Om detta stämmer lär de kosta mer än 3080 tyvärr :/
Men är ganska skeptisk då prestandahoppet är lite väl mycket, den som lever får se!

Av Viochee
Skrivet av lindahlj:

Sponsrat test där man inte kan uttala sig om produkten är bättre eller sämre än konkurrenterna. Känns lite meh. Meh.

Meh, hur tänker du att han ska få tag i massor av TV apparater att testa mot? samt ska ha tid för det? :/

Av Viochee

Hämtade ut telefonen igår, tog väl halva dagen att föra över appar och ställa in m.m, kommer nog ta ett tag att vänja sig att gå från 16:9 till 20:9 i aspect ratio samt märkbart större än oneplus 3
Betydligt tyngre, men det visste jag om, dock nästan dubbelt så mycket batteri
Bara vänta och hoppas på Android 11 då

Av Viochee
Skrivet av Dedde:

Jag har två kollin från Telia som båda ska komma idag, med tanke på storlek o vikt på ena paketet så misstänker jag att det är sparkcyckeln!
https://www.bildtagg.se/file/44f6ilkpn8q34i8uaact6iq1
https://www.bildtagg.se/file/yxyfm0um8e07axbbrcz287

hehe lustigt att mitt paket var 114 hög, 52 bred och 19 djup, 15,3 KG

Av Viochee

Fick igår att Halebop skickat 2 paket, Scootern och telefonen
Paketen kommer nog imorgon, vet dock inte om jag får så stor användning av scootern med all snö som kommit den senaste veckan ... nåja

Av Viochee

https://youtu.be/hLPPE3_DVCw?t=401
Neil Tyson har något vettigt att säga om saken

Av Viochee

Good guy AMD aja då har det nått (butikerna) att skylla på sen då om inte korten räcker

Av Viochee
Skrivet av RCA56:

Med ditt resonemang så borde ditt inlägg i den här tråden tas bort.
För nu kommer jag och påstår att ditt sätt att stava elda med ä är på samma nivå som att säga att jorden är platt.

Haha kom på att jag stavat fel när jag gick från förskolan, trött på morgonen...

Av Viochee
Skrivet av Xeonist:

Det finns ju gott om idéer som vi nu anser självklara som man tidigare ansåg att dom måste tas bort (censurera om man så vill) med hänvisning till att den accepterade sanningen bara är självklarheter och censuren bara är ansvarstagande.

Om man inte förstår att det där är en livsfarlig väg att gå så är vi riktigt illa ute.

Jorden är platt, vänta de får ju vara på youtube... Får sån skit vara där är det snudd på för lite censur, dock kan det leda till ett gott skratt om inte annat

Utan att älda på något gällande hat osv, vet du själv saker som censuretats som du misstänker kan vara "självklara"?

Av Viochee
Skrivet av Bassen87:

Friheter som ges upp utan folkomröstning är dock något helt annat.
Du får gärna ge upp din egen frihet men du talar inte för mig.
Detta är en fråga där var och en SKA rösta om man vill ha igenom eller ej då det handlar om den personliga integriteten.
USA's FRA har övervakat sina medborgare så varför skulle Sverige vara undantaget?
Att det skulle förhindra kriminella och terrorister är ren dynga, de använder sig av andra medel för kommunikation så fort det här skulle träda igenom så det behöver du inte oroa dig för.

Mm idag vet de kriminella och terroristerna att de måste avsluta spaningen när de går över sverigegränsen så de skippar att kommunicera säkert (:

Ska och ska rösta,vi får väl se om det blir så

Av Viochee
Skrivet av Solaris:

Ser du inte problematiken i det du skrev? Att missbruk av känsliga data sker och att det begås av människor vars plikt är att skydda det svenska samhället och svenska medborgare. Bara att för att de är poliser eller FRA anställda så finns det ingen som helst garanti att det här inte kommer misskötas eller missbrukas, vilket i polisens fall redan har skett upprepande gånger.

Ja nä det enda som är garanterat är att vi dör en dag.

Och mest troligt kommer det att ske, samma som militären gör bort sig nån gång, vi är alla människor.

Det jag stör mig på är inte att folk tror det finns en risk att uppgifterna internt missbrukas (om än jag tror det är extremt minimalt, jämför med antal poliser och hur många som jobbar på FRA och försök dra nån form av %) ska vi lägga ner polisen för att nån enstaka polis gjort någon hen inte fick?

Det jag stör mig på är att folk tror hela sverige kommer bli övervakat vilket uppenbarligen inte är fallet om man faktiskt läser artikeln, "slippery slope" - ja när vi är där kommer jag också protestera, men viss frihet ger ALLA upp för säkerhet i livet, vare sig vi vill eller inte.

Av Viochee
Skrivet av Solaris:

Hur lång tid tror du att det kommer gå innan de tänker att domstolsbeslut är något som förhindrar, något som är bara i vägen? Hur många "skjut först och fråga sen" incidenter krävs innan försvarsutskottet lägger fram ett nytt förslag där domstolsbeslut inte längre krävs för att FRA ska få bedriva spaning på personer av intresse och hur lång tid innan vi går från misstanke om brott till att vi övervakas, bara för att vara på den säkra sidan...

Ett annat problem som jag ser framför mig är de flertalet incidenter där obehöriga har tittat i polisens register av anledningar som inte kan beskrivas på något annat sätt än farliga.

https://www.vk.se/2020-04-09/polis-riskerar-avsked-atalad-for...

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/polis-soekte-info-...

https://nsd.se/nyheter/lulea/domd-polis-ar-fortfarande-arbets...

Tyvärr så är underrättelseverksamhet en väldigt slipperly slope.

Det du hänvisar är något helt annat än det artikeln handlar om, i de fallen är det poliser som söker i sina egna register om än olovligt, finns det inget inget "spaningsuppdrag" finns det heller inget att hitta för nån att söka.

Men alla får tycka va de vill, kom bara ihåg att ingen av oss är så himla intressanta att nån vill övervaka oss såvidare vi inte har tänkt göra något rejält olagligt.

Av Viochee
Skrivet av Shudnawz:

Du missförstår hela bajs-referensen. Poängen var att FRA-personalen blir alldeles till sig i brallan av att nån har en p-bot och snackar krypterat. Inte att de ska "bajsa på dig".

Alltså var fan är den här diskussionen på väg när jag måste medla bajsreferenser?

ah läste fel, reviderat mitt inlägg, men i vilket fall som helst är det helt absurt att tro att de kan sitta och lalla och spana hur som helst utan någon översikt och godkännanden

Av Viochee
Skrivet av Solaris:

Med tanke på att det står och jag citerar; "Förslaget innebär att övervakning expanderas till att även täcka in kommunikation där båda parter befinner sig i Sverige." så är det bara en tidsfråga innan det räcker med att ditt brottsregister består av en P-bot som du har bestridit och du har krypterade konversationer med din partner, för att någon på FRA kommer bokstavligen bajsa på sig. För vi talar trots allt om Sverige, landet som inte har lärt sig något sedan IB-affären.

Men för helskotta, det behövs en domstol som skall godkänna spaningen, lycka till att få godkänt att övervaka alla i hela Sverige med en P-bot och krypterad konversation med sin partner.

Av Viochee
Skrivet av superegg:

För att ens veta om jag utgör ett hot så måste dom först övervaka alla.

Falskt och överdrivet, läs artikeln igen