Inlägg

Inlägg som Viochee har skrivit i forumet
Av Viochee
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag kollade in några webbutiker och såg att de nästan inte har ett enda bättre grafikkort i lagret. Och då blir situationen helt annorlunda. Om vi antar att det jag såg är sanning så kommer det ju leda till en stagnation av mycket utveckling och att vissa industrier kan lidande, där en av dessa industrier är spelindustrin såklart. För butiker får svårt att sälja kompletta datorer om det bara finns 1000kr budget grafikkort att få tag på.
I såna fall så skulle staten kunna gå in som de har gjort med bilindustrin och säga att vissa kunder är viktigare än andra.

Så det beror på hur extremt det är. Sitter man med en kraftfull dator har förra årets modell av grafikkort och vill ha senaste enbart för nöjen, ja tråkigt att det nu är svårt att få tag på dem är min åsikt till dem, men sånt är livet ibland.
Är det däremot mängder av personer som tänker köpa en ny dator men inte "kan" göra det, för att det finns inga "vettiga" grafikkort att få tag på, så att dessa personer då avvaktar med sin nya dator. Ja detta får stora följder för mycket i samhället, många butiker får sålt mindre datordelar, programutvecklare mindre mjukvaror etc.

Tyvärr finns typ inga grafikkort... Sen är det inte bara pga miners, men eftersom de köper massor så blir effekten stor vid brist, sen finns ju scalpers också... Nåja jag är nöjd med mitt 1070 , fantasisummor som sedan kryddas mer pga brist, får väl bli en ps eller xbox när de går att få tag på i framtiden

Av Viochee
Skrivet av jeppe109:

Det skrev jag väl aldrig?

Är ju en tråkig situation för alla som vill köpa grafikkort men att ha åsikten att mitt användningsområde är mer värt än någon annans för att jag vill spela spel känns inte rätt.

Miners vill ha fler kort, gamers vill ha fler kort, professionella användare vill ha fler kort.

Hade någon skrivit att det är förjävligt att gamers stjäl grafikkort som miners kunnat använda för att (insert anledning) så hade jag tyckt likadant.
Det är bristen på kort som är problemet. Inte vad korten används till och av vem/vilka.

Ja det är bristen som är problemet, vanligt folk behöver ett, medans miners köper typ allt som går att få tag på, klart man blir irriterad, produkterna finns i princip pga "gamers" så om tex bilindustrin hade köpt allt hade jag också varit less

Av Viochee
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Precis. Och hade det varit så att gruppen miners hade använt korten till att tillverka vapen, droger eller liknande så förstår man varför folk är emot det och vill sätta in begränsningar.
Men nu handlar det nästan enbart om att miners ökar konkurrensen kring att få tag grafikkort billigt.

Sedan kan man vara en miljökämpe emot mining, men då borde man också vara samma miljökämpe emot gaming. Många av oss, speciellt jag själv skulle behöva gå ut mer bort från datorn.

Är väl skillnad på att spela nån timme och sätta upp 48 grafikkort som går 24/7 i ett rum som man ska tjäna pengar på?

Av Viochee
Skrivet av jeppe109:

Detta är väl ett typexempel på att förbud inte är rätt väg att gå?
Kan förstå att det finns frustration men på sikt borde tillgången bli bättre.

Tråkigt att det är så mycket negativitet riktad mot vissa typer av köpare och vissa typer av användningsområden dock.

Att själv kunna välja vad man vill göra med en produkt man köpt är väl något vi ska vara glada för?

Tänk er en värld där vissa försöker bestämma vad man ska tycka och tänka? Oh shit... (stänger försiktigt Pandoras box).

Tråkigt att "gamers" ska bli drabbade av folk som ska tjäna pengar... Finns typ inga grafikkort att köpa just nu eller så är de svinigt dyra, men det tycker du är positivt?

Av Viochee

900kr att betala tillbaka

Av Viochee
Skrivet av Ice Frontier:

Då ska de inte heller påstå sig vara "platforms for all ideas" och de ska definitivt inte behandlas annorlunda än andra publikatörer. Dvs de ska hållas ansvariga för allt som läggs upp.

Sist men inte minst är det totalt olämpligt för stater som Sverige att subventionera dessa plattformar genom sänkt elskatt samtidigt som man vill att de ska censurera regimkritiska inlägg och media.

Håller med på alla punkter, förutom det om att censurera regimkritiska inlägg och media, såvida det inte är massa konstaterade lögner

Av Viochee
Skrivet av Shadee:

Fast eftersom lagar skiljer sig från olika länder och plattformen är global så är det inte så lätt att säga att "du får inte lägga upp olagligt material". Vissa stater i USA samt Kanada har ju legaliserat cannabis så då borde det inte vara något problem för någon att starta en kanal som är helt fokuseras på cannabisrökning och graderar samt rekommenderar olika typer av cannabis samt uppträder tydligt höga i videon. Det är ju sådant vi här i Sverige och andra delar av USA tycker är olagligt och vill ha bort från plattformen.

Jo absolut, det går ju dock att begränsa vilket land som kan se vad på tex Youtube, så "tekniken" finns ju där för att varje land ska få bestämma, men rent praktiskt ogenomförbart om man inte nyttjar nån form av "AI" för att analysera videos... enligt en snabb Google laddas det upp ca 720000 timmar video dagligen på youtube, skulle behöva 30000 personer att granska innehållet för respektive land, och visst allt material kanske inte behöver granskas men att bara säga "saker som är olagligt skall tas bort i respektive land" är väldigt svårt i praktiken

Av Viochee
Skrivet av THB:

Absolut, YouTube skall inte kunna agera åsiktspolis.
Det skall inte någon plattform tillåtas att göra, det är upp till lagstiftningen i respektive land att reglera vad som är tillåtet.

Ptja, skulle folk få lägga upp olagliga saker och det fick ligga där tills respektive land har agerat om vad som är lagligt och olagligt skulle dels alla länders rättssystem vara helt överbelastade samt att ingen skulle vilja ha sin reklam på dessa plattformar, Youtube m.m är ingen mänsklig rättighet, vill folk sprida sina budskap som inte är tillåtet på Youtube m.m får man helt enkelt göra som förr i tiden, ut på stan med ett plakat och mikrofon

Av Viochee
Skrivet av THB:

Censur är oerhört farligt, och med den makt de stora techjättarna som Google, Facebook, Twitter osv har är det än viktigare att värna om de fria ordet och se till så att de inte kan censurera godtyckligt vad de anser är "fel" åsikter.

Det fria ordet må vara fritt, men google, Facebook, Twitter osv är inte fritt, har aldrig varit och kommer aldrig vara tack och lov.

Av Viochee
Skrivet av Bosse78:

Nvidia älskar ju miners såklart! dom köper ju allt dom kan tillverka! Dom minsta modellerna är säkert inte jätteintressant för miners ändå så då passar dom på att göra detta för att få lite pluspoäng så det ser ut som dom bryr sig

Mja, de gillar nog att sälja produkter absolut, men miners skiter i amd eller nvidia, de tar bara det som är mest ekonomiskt och tillgängligt, Nvidia vill ha en kundbas och pushar hårt i gamingbranschen med raytracing osv.
De mindre modellerna brukar vara mer effektiv per w i vissa fall och lägre inköpskostnad, toppkorten brukar ju kosta väldigt mkt mer för att få de där 10-20% extra fps för 100% mer i kostnad

Av Viochee

Lägre prislapp? :s

Av Viochee
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Hasselblad har ett varumärke att tänka på och kan ej släppa vilken dritt som helst med sitt namn, så jag hoppas på att det blir något bra. Vi har gått emot en utveckling där en stor del av befolkningen endast fotograferar med sin mobilkamera och det finns många som skulle vilja ha en betydligt bättre. Det tråkiga jag tycker har varit är att kamerorna hela tiden har blivit marginellt bättre, knappt så det går se någon skillnad, men sedan kostar mobilen x antal tusen mer.

Förenklat jag betalar gärna 3000kr extra för att få en otroligt mycket bättre kamera på min mobil. Men jag betalar inte 3000kr extra för att få en kamera vars bild är svårt att avgöra om den ens är bättre. Det jag efterfrågar är att riktigt kunna zooma in i bilder, vilket kräver såklart högt antal MP men bra av det andra. Jag vill kunna ta ett landskapsfoto, där jag i efterhand kan zooma in otroligt mycket och plocka ut detaljer.

Min bild är en annan. Jag tolkade som att Oneplus tog in sig på marknaden genom att visa att man kunde få bra presterande mobiler för ett betydligt billigare pris. Den uppfattningen jag fick var inte precis att kvaliten var den bästa utan många hade problem. Om sedan det var mer problem än andra telefoner håller jag osagt.

Oneplus 1 och Oneplus 3 som jag personligen ägt var rätt bra kvalitet, speciellt 3an, sen om kameran var bra eller inte vågar jag inte påstå... Vart ingen ny oneplus för de gick ur min prispunkt tyvärr...

Av Viochee

Hade varit intressant att se vad som händer om man reserverade minne så de bara hade typ 6GB och se om man märkte någon skillnad i prestanda, blir lite halvkonstigt att jämföra mellan olika grafikkort med olika minnesmängder istället för samma kort med olika mängd minne, har för mig det fanns program man kunde reservera vram...

Vad som används och vad som behövs behöver inte vara samma så att säga...

Av Viochee
Skrivet av Blobster:

De inom svenskt rättsväsende lider av grov psykos men det visste väl alla redan, de vill släppa in kinesisk infrastruktur när länder som USA som högst förmodligen har högre kompetens än svenska diton har bannat kinesisk utrustning pga övervaknings & spioneri risk.

Hört talas om handelskriget mellan USA och Kina? Rätt säker på att Huawei kom i kläm där...
Risker finns med alla företag
Known unknowns så att säga

Av Viochee

USA svartlistar Xiaomi

Tankar?
Känns lite surt om det blir samma som med Huawei... Precis köpt ny xiaomi telefon...
Kanske ändras när Biden blir president?

Av Viochee

Efter lite forskning gick jag på en S5 Max, ska tydligen vara ungefär lika bra som s6 fast bättre på vissa saker, s6 maxv är väl snäppet vassare men ville inte betala extra för det... Har även läst att s5 max skall städa bättre men lär inte skilja så mycket
S6 maxv har ju kamera så den kan undvika saker men ptja låter man saker ligga överallt är det nog bra funktion

Av Viochee
Skrivet av ronnylov:

Ja eftersom de inte ska logga någon information. De ska helt enkelt kunna svara "jag vet inte".

Skillnad på att vägra och att inte kunna, tycker inte folk ska kunna undvika att bli tagen för grova brott om man kan skydda sig med VPN, nåja integritet är viktigast i guess... Sen att det finns sjuka människor "kanske klassas som normalt" i framtiden

Av Viochee
Skrivet av ronnylov:

Klart VPN-tjänster ska vägra ge ut information om sina användare. Annars är de inte pålitliga.

Inte ens vid grova brott?

Av Viochee
Skrivet av Bassen87:

Erhm det har väl med trovärdigheten för det parti ni intervjuat att göra?

Hur kan ni be folk ignorera något som precis hänt de senaste 2 veckorna?

Kanske inte var den bästa idén att man som ett parti i blåsväder går ut och gör intervjuer om något annat och sedan förväntar sig att folk ignorerar det som hänt?

Frågan är varför SweClockers hjälper till att tvätta Centerpartiets varumärke genom att stänga ner konversationer om något som är så aktuellt?

För ett par månader sedan var det användare som ville censurera redaktörers rubriker/innehåll på SweClockers, och vi var ett gäng som försvarade SweClockers rätt att välja vad de ville skriva om.

Men nu är det SweClockers redaktion/moderatorer som väljer att censurera medlemmar som antagligen sett vad som stormat kring Centerpartiet nyligen och då väljer ni att säga till folk att fokusera på sakfrågan?

Nej den bortförklaringen köper jag inte.

Vad har trovärdighet med saken att göra?
Är det nu någon uppenbar osanning i intervjun så kan man väl antagligen påpeka det utan att prata "politik"
Sakfrågan handlar om ifall "Dreamhack" är kultur eller inte, problemet och varför vi inte får prata politik är för att det ALLTID slutar i något helt annat än ämnet i sig, i intervjun uppmanas man maila riksdagsledamöter i sin valkrets för att framföra synpunkter kring sakfrågan om man nu har starka känslor kring ämnet, har inget med vilket parti man "tillhör"

Av Viochee
Skrivet av Ness:

Jag tycker att man kan sära på pris och prestanda i recensionen.
Generellt så vill man ju veta hur kortet presterar jämfört mot andra kort på marknaden.

Sedan om det är ett pris jag är villig att betala eller inte är ju upp till mig som konsument att avgöra. Det är inte heller som att alla kunder köper kortet samma dag det släpps. Väntar man på rea eller partnerkort så tappar man ju hela tanken med att priset ska spela in i slutbetyget. Man vill helt enkelt veta hur bra produkt X presterar i förhållande till produkt Y, that's it!

Priset kan vara en sidopunkt som man "betygsätter" separat. Där kan Sweclockers uppge vilka prisuppgifter man fått och om man anser att det är ett bra pris eller inte. Kanske med en liten jämförelse pris/prestanda mot kort i samma segment osv.

I testet kan du ju läsa dig till prestandan i förhållande till övriga kort