Inlägg

Inlägg som marukusu har skrivit i forumet
Av marukusu

ordlig.se nr 160, 5/6

⬜🟨🟨🟨⬜
🟨⬜🟨🟨⬜
⬜🟨⬜⬜🟨
🟨🟩🟨🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av marukusu

Var nära att inte gå alls.

ordlig.se nr 159, 6/6

⬜⬜🟨⬜🟩
🟨⬜⬜⬜🟩
⬜🟨🟨⬜🟩
🟩🟨⬜⬜🟩
🟩⬜⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av marukusu

Första gången jag testar 👍

ordlig.se WEEKEND nr 158, 5/6

⬜⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟨⬜⬜🟨
⬜⬜⬜🟨🟩⬜
🟨⬜⬜⬜🟩🟨
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av marukusu

Tack för en trevlig kväll alla glada!

Av marukusu
Skrivet av Fatmajk:

Kan tyvärr inte komma ikväll pga tillökning i familjen. Jag får önska er en riktigt trevlig kväll! Tack för att ni anordnar träffen.

Man får gratulera!

Av marukusu

Ni tror inte Paddy's har nåt rum man kan vara i för större sällskap? Eller Interpool?

Edit: Såg omröstningen nu, har röstat

Av marukusu

På mitt förra jobb hade vi ett internt verktyg som skannade filer för att hitta olämpliga ord i dem. Användes i builds osv för att skanna kod o labels, skapa rapporter och buggar av resultatet så vi kunde åtgärda olämpliga ord. Tror även all publik text i dokumentation, hemsidor osv skannades innan publicering. Minns att den inte alls gillade kod som hade med vibration att göra, vilket man ibland behöver vid mobil utveckling...

Av marukusu

Trevligt med event i skåneland! Jag är på

Av marukusu
Skrivet av Andyah:

Vad är felet på ditt kort om det inte håller änu? 🙄Sitter på ett 1060 o spelar fortfarande pga rådande omständigheter som varit/är...

Jodå det funkar fint och prestandan är bra! Men med tanke på hur långvarigt det här kommer bli, så kanske det kommer ta flera år innan det kommer grafikkort till lika prestanda för det priset. Därav tror jag att jag kommer sitta på mitt nuvarande länge.

Av marukusu

Köpte 3070 Nov 2020 för 6599kr för att det var svårt att få tag på 3080, även om det rymdes i budgeten. Ångrar jag inte ansträngde mig mer för att få tag i 3080 så min rigg hade hållt nåt år till! Men är nu i efterhand ändå nöjd att jag ens fick tag i något och inte väntade längre..

Av marukusu

De har säkert ändrat riktning med det här så de lättare kan sluta supportera gamla teknologier. Var nog inte lätt att förklara EOL på små ting i Windows 10 för att kunna driva utvecklingen framåt. Tvungen att fortsätta supportera gammal hårdvara med.

Av marukusu

Några gissningar men ändå nöjd med resultatet! Hade inte hört talas om några pizza GPUs innan 😂

Av marukusu

Sony A80j OLED, mycket nöjd än så länge!

Av marukusu

Aldrig förut har jag gissat mig till så många rätta svar!

Av marukusu
Skrivet av Pirum:

Jaha. Då har jag sett 1 avsnitt. Läste 100 sidor av bok 1 för typ 15 år sedan, så, tja, det var väl inte helt som jag mindes. Men ok.

Det jag undrar över är - när ska man se Wheel of Time Origins? Ska de ses efter varje avsnitt? Före? Efter hela säsong 1? Vågar inte googla pga risk för SPOILERS...

Det finns sex origin avsnitt och de kom efter varje avsnitt så nog tanken att se den i samband med varje avsnitt. Men det är mer en lore dump så spelar inte jättestor roll när man ser det. De handlar ofta om det som händer i det relaterade avsnittet.

Av marukusu
Skrivet av "Something":

Det enda som är meningslöst är väl egentligen att diskutera med dig, antingen är du anställd av amazon
Eller väldigt ung.

Helt onödigt personangrepp. Snälla lägg av med det.

Skrivet av "Something":

Det var ett konstaterande att du är oärlig när du säger att du inte håller med om någon punkt av den kritik som var i inlägget. Några av punkterna är ren fakta, alltså är du oärlig, samma sak som att du skulle säga "jag håller inte med om att solen går upp varje dag".

Inget i den listan var fakta, rena åsikter hur han upplevde serien. Lägger ingen värdering om vad som är rätt eller fel, jag tycker bara inte likadant och därav skrev jag det. Enda jag kan hålla med om är att fler avsnitt hade kunnat vara bra.

Av marukusu
Skrivet av anon236072:

Jordan har själv liknat tiden då WoT utspelar sig som 1700-tal utan (till en början iaf) skjutvapen. Vilket i mångt och mycket är likt medeltiden även om det inte är precis samma. Hade varit fint om du försöker undvika personliga påhopp då det alltid spårar.
Klart man får tycka om serien, hade ju varit konstigt om ingen gillade den.
Jag personligen (och många andra) tycker den är skit. En dåligt skriven kraftigt ändrad tolkning av WoT böckerna.

Håller helt med om påhopp, och reagerade starkt för att det jag tyckte mig fick av att kallas oärlig och okunnig för att säga att jag tyckte serien var bra. Så lämnar gärna den diskussionen därhän.

Många tycker även serien är bra, det syns på tittarsiffror, recensioner och diskussionsforum. Lite av en tudelare, som det ganska ofta är när det finns en etablerad fandom.

Av marukusu
Skrivet av "Something":

Vem har sagt att man inte får tycka serien är bra?

Du är den som är okunnig, förutom det som är rena fantasi element så utspelar sig hela historien i en värld med medeltids/renässans teknologi. Inte för att det spelar någon roll, om du så i nutid ger dig i strid med medeltid teknologi så lär du försöka använda dig av den teknik som passar den utrustning du har.

Dom har helt enkelt i sina försök att få serien intressant av en större publik förstört den för de som faktiskt läst böckerna.
Katastrofalt.

Helt meningslös sak att hänga upp sig på, så bara att släppa det. Vem bryr sig om de har hjälm eller ej.

Det utspelar sig i en framtid där vår tid är helt glömd. Det betyder också att de lätt kan ta sig friheter med kläddesign, och att saker kan likna vårt idag eller vara helt annorlunda. Så bara släpp din head Canon och njut av det de tagit fram 🙂

Skrivet av ingenjören:

Jag tänkte på en sak, man har ju både Bramdon Sanderson och Jordans fru som expertråd så jag tror att de har en plan för allt som sker utan att vi förstår det just nu. Just Sanderson har jag stort förtroende för och är han på riktigt inblandad och inte bara på pappret så tror jag ändå att de får ihop det på något sätt.

Brandon har varit väldigt öppen med vad han tycker och hur han varit involverad och hur han påverkat. Skrivit om flera avsnitt i detalj på reddit och pratat i sin podcast. Väldigt intressant att läsa o se, och kul att höra hans version! Harriet verkar mindre involverad men var på plats under inspelningen vid nåt tillfälle.

Av marukusu
Skrivet av "Something":

Flera av punkterna han tar upp är ju ren fakta, så att inte hålla med om nån av punkterna är bara oärligt/okunnigt av dig.

Serien är fruktansvärt dålig, enligt mig.
Jag kan acceptera en hel del förändringar jämfört med böckerna men det här är så ute och seglar att man lika gärna kan byta namn på tv-serien. Nu är det bara namnen på karaktärer och områden som hänger ihop med böckerna.

Hittepå konflikter slängs in till ingen nytta, grunderna av hur världen fungerar skrivs om. Karaktärsmord upp över öronen.
Och striden i sista avsnittet är så hopplöst dåligt visuellt, taktiskt och tekniskt.
Dom som skrev den här tv-serien har uppenbarligen inte lagt fem minuter på att studera hur medeltida strid faktiskt utfördes. Inte ens hjälmar kunde dom ge soldaterna...

Och Perrin... fy fan vilken totalt värdelös skådespelare. Eller i alla fall den tolkning av Perrin som han får spela.
Hoppas dom skriver om serien så pass mycket att han tokdör jävligt snart.

Tråkigt att man inte får tycka serien är bra här. Ser inte riktigt hur subjektiva åsikter helt plötsligt är fakta.

Sen utspelar sig inte serien i medeltiden, så vet inte vem som är okunnig här..

Jag instämmer inte i alla förändringar som gjorts, har givetvis åsikter om saker jag tyckt de kunde behållit eller slopas. Men överlag är det min fulla egna åsikt att den övergripande känslan och karaktärerna överensstämmer med det böckerna vill förmedla.

Sett som en serie i sig utan att tänka på allt i böckerna som uteslutits så känns det ändå som att de byggt upp känslan i världen för att kunna accelera storyn fortsatt i följande säsonger. Givet att de också skarpt kommer förändras då det är tydligt att skillnaden hur mycket man kan få med är milsvid jämfört med böckerna.

Av marukusu
Skrivet av anon236072:

Kul att du gillade serien. Personligen så hoppas jag de lägger ner den direkt och kör på en reboot då jag tycker att serien inte gör böckerna rättvisa.
- Tv-serien är extremt dåligt skriven
- de har gjort massa korkade ändringar av WoT lore
- Första säsongen borde va minst 12 avsnitt för att få till bättre uppbyggnad. Hoppa hellre över saker senare i serien.
- de rusar förbi viktiga karaktärsbyggande scener för att lägga tid på egenskriven dynga
- wokeism och race swap är uppenbarligen viktigare för producenten än att göra en bra serie
- de slaktar Mat, Perrin och de flesta manliga karaktärerna genom att göra dem korkade och fega
- kvinnorna i serien framstår som maktgalna bimbos
- Kläddesignen är 💩
- Ljussättning och scenuppbyggnad är katastrof

För att nämna några punkter. Jag tycker serien är för dålig för att lägga tid på att se så jag hoppas därför att de gör en ny bättre reboot. Lär ju knappast ske, men personligen så tycker jag det hade varit bättre. Speciellt med tanke på att man i en animerad serie ”enklare” kunnat visualiserat t.ex. Loial

Smaken är som baken, håller inte med om nån av punkterna.

Men hoppas på lite mer substans i säsong två. Gillar serien för det den är, men böckerna har ju givetvis bättre möjlighet att få med lore och detaljer.