Inlägg

Inlägg som marukusu har skrivit i forumet
Av marukusu
Skrivet av Mezzlock:

Jag väntar på mitt PNY från elgiganten också, beställde 26e (leverans till butik), ringde 27e då orderdetaljerna inte säger något och kortet försvann helt från hemsidan. Killen i supporten sa att han inte kunde hitta min order och att kortet skulle komma in i slutet på januari. Ville avbeställa då men gick inte för att "order inte hade kommit in i systemet ännu".
Chattade med supporten igår och då får jag veta att kortet precis har skickats och ska komma till luleå på torsdag. Men det står fortfarande bara "Orderstatus: Under behandling" på mina sidor. Inser att det antagligen var ett misstag att ta leverans till butiken.. Nu är jag dock osäker på om jag ska köra på med det kortet eller nöja mig med ett 3060 Ti

Min står bara i orderstatus: reserverad... Har inte lyckats få tag på supporten för att se om det kommer eller ej.

Av marukusu
Skrivet av glemmy:

Beställt 5600X på Komplett 6/11, känns som att man beställt från fel ställe.
Glad om den kommer innan jul för just nu står det 30e december...

Samma här. Hoppas väl att kön går ner lite iom att folk som beställt från inet mm får sina och avbokar. Samtidigt så verkar ju Komplett ta en del av de som de får och sätta i sina uppgraderingspaket istället för att skicka till de som väntar.

Har en beställning på NoN med men funderar på att beställa på webhallen med.

Av marukusu
Skrivet av snajk:

Det är inte MS som har gjort mjukvaran. Sony skulle kunna göra en anmälan om upphovsrättsintrång till MS och kanske få bort emulatorn från boxens butik, och kanske till och med stämma utvecklarna, men MS har inte gjort något fel hittills.

Appen är inte ens i butiken, utan verkar ha lagts in manuellt med en installationsfil.

Av marukusu
Skrivet av Zoux:

Yes!

Nu är det bara att leva med valet att man får avstå VRR och 4K/120hz från den nyligen införskaffade XBSX lådan... Men jag är nöjd med 60hz, det räcker åt mig. Prioriterar DV istället, och precis som du påpekade, smidigheten när TV:n växlar mellan bildlägena är grymt skönt... Upplever dock att det funkar smärtfriast om jag använder mig av de inbyggda apparna och avstår från att köra AT4K. AT4K envisas med att skicka ut en DV signal hela tiden, även på material som inte är DV, som t.ex TV4 streaming via CMORE, eller YouTube appen.

Men det går OK att köra via inbyggda apparna... bara jag kan hitta ett sätt att scrolla i tablån och se repriser på program som redan gått på TV4... Det går i AT4K:s gränssnitt, nån som vet om det är möjligt?

Vad är AT4K?

Av marukusu
Skrivet av mrqaffe:

Nej för de finns inte, kablarna märks inte med versioner utan klassas efter den bandbredd de klarar.
Om du letar en kabel som klarar allt är det en certifierad Ultra High Speed du ska välja, är den mer än nån meter lång lär det behövas en lösning med fiberoptik "AOC" för att det ska fungera.
https://www.hdmi.org/spec21sub/ultrahighspeedcable

Skrivet av Danieleet:

Man skriver det som är lättast, kanske inte alltid är rätt. Just nu letade jag främst en kabel som klarar eARC med DV etc, och då verkar 2.1 standarden bäst för att garantera det. Men överlag dålig rea på kablar verkar det.

Av marukusu

Ingen som sett bra pris på HDMI 2.1 kabel?

Av marukusu
Skrivet av Dalesdator:

Har för mig att xg95 har sämre viewing angles men ej säker. Annars verkar de snarlika.

OK, inte värt 2k för egen del då iaf.

Av marukusu

Beställde XG95 55" I fredags för 8k, och avbeställde XH90 55" som jag hade beställt för 10k på Komplett. Hmm, undrar om XH95 55" för 10k är värt över XG95.. Spontant känns det inte så, speciellt när det verkar som den fått firmware uppdateringar så att den i princip är likvärdig där, vilket annars hade varit ett minus. Nåt annat som egentligen skiljer bildmässigt?

Av marukusu
Skrivet av Stygger:

Så vad är stalltipset om man vill gå tassarna på ett 580/90/950x? Finns det några återförsäljare som tros få in nytt cpuer snart, eller var 5950x batchen hos NetonNet mer av en anomali?

Undrar också, vill ha en processor i december, helst 5600X men bet i det sura äpplet o beställde 5900X från NoN igår, men vetekatten om de får in fler i Dec.

Av marukusu

Nu verkar XG95 55' vara slut online på EG.

Hann nog knipa mig en. Beställningen står som reserverad, antar att det betyder att jag har en.

Av marukusu

Har en beställning på en XH90 55' för 10k. Lite lockande att byta till XG95 55' för 8k då kanske.. Hur är processorn i XG95 då det är 2019 års modell? Fortfarande bättre än XH90 om jag förstått guiden rätt?

Av marukusu

Kjell & Co har börjat sin rea nu verkar det som:
https://www.kjell.com/se/kampanjer/black-week

Har inte kollat om där är något vettigt än.

Av marukusu
Skrivet av kniven:

Stod <5 kvar när jag kollade för en timme sen så troligen slut

Verkar slut ja. Jag hann lägga beställning så tror jag knep en. Vet bara inte om jag gjorde ett bra köp eller ej.

Av marukusu
Skrivet av Rebe1:

Produkt: PNY RTX 3070 XLR8 Gaming
Länk: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorkomp...
Kategori: Grafikkort
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5509043
Pris: 6599

Webblager (50+)

Nån som vet hur detta står sig mot Asus Tuf OC? Hittar inga tester..

Av marukusu
Skrivet av Allexz:

Jag är också jätte sugen på min men till er som funderar på att hoppa skepp och ta en intel istället.....

Varför?
Är era datorer dåliga att ni inte klarar er en minut till?
Tänker att vi alla har klarat oss fram till nu, så en vecka eller månad till borde ju inte vara liv och död.
Om inte den gamla krashat såklart.

Ja min är rätt kass, men jag klarar mig ändå så är väl ingen fara på torpet.. Gillar bara inte osäkerheten med att inte veta när det kommer alls.

Av marukusu
Skrivet av Webhallen:

Status just nu:

30x Dark Hero mottagna
Ytterligare 48st 5900X bekräftade (skeppat ej mottaget)
5800X snuvades i sista minuten, hoppas på mer info nästa vecka där...

/Patrik

Hur lång kö är det på 5900X om man beställer nu? Är alla de 48 allokerade?

Av marukusu
Skrivet av NoArmsButCookies:

Jag funderade lite i samma banor... men känns lite tråkig att satsa på så gammal teknik.

Definitivt.. Men känns bara som att man inte har nån som helst aning om när man kan få en AMD processor, kan vara januari, men kan bli ännu senare om man är sen i kön..

Hade velat spela Cyberpunk över julledigheten.

Av marukusu
Skrivet av NoArmsButCookies:

Haha min 5600x blev uppskjuten till januari nu. Kul.

Japp samma här.. Har lite rum i budgeten så kör nog på 10850K istället då den ligger på 4299kr.. Bör nog hålla rätt länge med.

Av marukusu
Skrivet av bombs:

Jag gjorde samma. Beställde en 3800x från amazon för 3000kr. Trött på allt väntande & det kommer inte vara superstor skillnad då jag kör 1440p
Får se ifall man uppgraderar till zen 3 lite senare.

Skrivet av Zoxx0:

Hade samma tur med 3080, men använde nog upp all min tur då.

Fast det är väl just vid 1080 och 1440 skillnaden visar sig.

Jag kör också 1440P 144 Hz, men tänkte köra med 3070 så tror väl inte 3800X flaskar det ändå..

Av marukusu
Skrivet av Frux:

Segt. Dustin Home gissar att de kan skicka min 5900X om två veckor men känns som det lika gärna kan bli i januari. Förväntat leveransdatum när jag beställde var den 18/11 dvs förra veckan. Har redan avbokat från en annan butik som hade ett ännu senare datum.

Under tiden har det kommit ut Black Friday-erbjudande på i9 10850K för 4299kr. Visst, en lite sämre processor totalt sett men inte mycket och ändå nästan 2k billigare samt leverans direkt. Tyvärr har jag redan hunnit köpa AMD-moderkort.

Skrivet av Streamdog:

Jag hade tänkt införskaffa en 5800x eller 5900x, men dålig tillgänglighet och priserna (som enligt mig är alldeles för höga gör de mindre prisvärda i mitt tycke) gjorde att jag istället slog till på en 3800X på Amazon för 2 990 kr.

8 kärnor, 16 trådar men lägre IPC och frekvenser än 5000-serien. Kommer duga gott till mig som bara tänkt spela i 4K@60 på TVn. 8 kärnor känns ändå som mer framtidssäkrat kontra en 5600X med 6 kärnor.
Dessutom finns ju möjlighet att uppgradera till en begagnad 5900X om ett par år.

Och 2 000 kr extra för en 5800X kändes inte värt det för min del. Då kan jag istället lägga det på ett bättre grafikkort som klarar att pumpa ut 60 bildrutor/s i 4K

Är lite inne på samma som er, antingen behålla beställning på moderkort och beställa 3800X, eller avboka och köra 10850K, 10700K eller 10600K... Känns så osäkerhet när man kan få en Ryzen 5 CPU.. Jag gjorde aldrig en tidig bokning heller så är långt bak i kön.